» »

Kateri servis za Renault (elektronika) v Ljubljani?

Kateri servis za Renault (elektronika) v Ljubljani?

Ahim ::

Iscem servis za Renault Scenic 2. generacije (2009 letnik), vseeno mi je ali je pooblasceni ali ne, samo da imajo dejansko kaj pojma o diagnostiki elektronike.

Problem je baje nekaj v zvezi s senzorjem polnilnega tlaka (za turbino). Napaka - katere se "ne da resetirati", kot je rekel en mehanik - se manifestira v slabem vremenu oziroma med voznjo po dezju, izgleda pa tako, da cisto nakljucno med voznjo na armaturki ugasne napis "Check injection" in oranzna lucka, motor pa izgubi cca. 1/3 moci in avto postane len kot polz (= zelo neprijetno na avtocesti). Ko se "Check injection" in oranzna lucka po nekaj sekundah prizgeta nazaj, motor spet normalno deluje, kot da ni bilo nic ... V suhem vremenu tezave z izgubo moci dobesedno nikoli ni, pac sveti tisto opozorilo, avto pa deluje normalno.

Glede na moje razumevanje elektronike ne more biti pokvarjen senzor (sem stal zraven ko je bil zacasno zamenjan z drugim senzorjem, pa je napaka na racunalniku bila se vedno vidna in tudi opozorilo na armaturki je bilo prizgano, motor je pa tako z enim kot z drugim senzorjem takrat deloval normalno), ampak je prej nekaj narobe z napeljavo (zanic konektor, kontakt v konektorju, poskodovana izolacija kaksne zice itd. ?!).

Kako ta problem najti presega moje sposobnosti, zato prosim za predloge: ali je v Ljubljani oz. blizini kak kompetenten avtoelektricar, ki lahko popravi tudi doticnega Renaulta, ali pa kompetenten Renaultov servis, kjer dejansko vejo kaj delajo (napaka se je pojavila kmalu potem, ko je bil avto na rednem servisu pri enem od pooblascencev; ne bom omenjal imena, morda gre zgolj za slucaj).

Se ne mudi tako zelo, tako da ce je servis dober in ima mnozico strank, se lahko "postavimo v vrsto", samo da bo koncno reseno.

Hvala vnaprej za predloge!!!

PromeuZ ::

Avtoelektronika (BMS) Črnuče.
<!-- https://pisalnik.wordpress.com -->

tony1 ::

Ce slucajno ne delajo Renojev poskusi še Avtoelektroniko Jani Šijanec v Gameljnah.

Arzen28 ::

Ko sem še živel v LJ, sem hodil rihtat na Rudnik h Klančarju. Sicer niso več pooblaščenci, a imajo izkušnje z Renaulti, sploh s starejšimi.

Zdaj pa živim v okolici LJ in če imam probleme z elektroniko, peljem k Avtoelektrika Stupica v Radomljah.

red_baron ::

Tudi jaz sem slišal za BMS, da so ok.

Arzen28 ::

Meni osebno so BMS (pre)dragi.

PromeuZ ::

V mojem primeru (diagnoza in popravilo na Clio III) se mi niso zdeli tako bistveno dražji od lokalcev, kjer ponavadi servisiram (in niso znali poiskati vzroka napake na elektroniki).
<!-- https://pisalnik.wordpress.com -->

Arzen28 ::

Ko sem jaz šel z audijem tja, so želeli 400EUR, a so mi ga potem drugje zrihtali za 80EUR. S tem, da niti pogledali niso, temveč na pamet povedali, to pa to je. Ampak dobro, mogoče so se izboljšali. Sam sem napisal kam vozim, v Črnuče pa ne bi več. Seveda, če je BMS isto podjetje kot pred leti AvtoElektronika Črnuče. Če ni, potem se opravičujem in je moje pisanje glede BMSja brezpredmetno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Arzen28 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

TESLA S - upgrade programske opreme

Oddelek: Na cesti
71450 (962) p0ki
»

Chip Tunning VAG konkretno 1.6TDI

Oddelek: Na cesti
195062 (4381) bambam20
»

Težave v prostem teku

Oddelek: Na cesti
366834 (5285) tony1
»

Peugeot 206 - Nasvet za servis?

Oddelek: Na cesti
3511088 (10035) hojnikb
»

Avto crknil (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6712694 (11253) andromedar

Več podobnih tem