Forum » Programiranje » [VS Code - Python] - No module named
[VS Code - Python] - No module named
marjan_h ::
Začel sem uporabljati VS Code, vendar kljub temu, da imam pravilno izbran interpreter ter imam inštalirano knjižnico (numpy), ko kliknem gumb za Run Code oziroma kombinacija tipk Ctrl + Alt + N, izpiše napako "No module named numpy" v outputu. Samo, če dam desni klik in izberem Run in terminal, pa se stvar lepo zažene in dobim izpis v terminalu.
Je kdo naletel na podobno težavo, ki uporablja VS Code? Z googlom sem prišel do tega, da moram ponovno inštalirati VS code, samo tega ne bom naredil, ker lahko ponovno dobim error, in naj potem vsakič reinštaliram Code?
Je kdo naletel na podobno težavo, ki uporablja VS Code? Z googlom sem prišel do tega, da moram ponovno inštalirati VS code, samo tega ne bom naredil, ker lahko ponovno dobim error, in naj potem vsakič reinštaliram Code?
SeMiNeSanja ::
Sinu, ki to uporablja, sem nekoč nekaj pomagal pri tem, samo se bolj malo spomnim, kaj je že bila fora teh modulov.
Python je v bistvu lahko že prednameščen z VS, ali pa ga samostojno naložiš in to potem VS dopoveš...
Podobno je tudi z moduli - lahko jih nameščaš kar iz VS ali pa greš v konzolni način in to tam narediš na roke.
Ravno to, da lahko delaš tako ali drugače, pa lahko hitro naredi kakšno zmedo - da na koncu nameščaš (in preverjaš nameščenost) v drugi inštalaciji Pythona, kakor jo v resnici uporablja VS.
Glede na opis tvojih težav, je čisto možno, da se ti dogaja nekaj v tej smeri?
Žal ne vem več (sploh pa ne na pamet) kje v VS preveriš / nastaviš, katero inštalacijo Pythona uporablja.
Alternativno lahko narediš en search za python.exe po celem diskovju, da preveriš, ali imaš eno ali več namestitev (in če si naložil numpi v vseh...).
Python je v bistvu lahko že prednameščen z VS, ali pa ga samostojno naložiš in to potem VS dopoveš...
Podobno je tudi z moduli - lahko jih nameščaš kar iz VS ali pa greš v konzolni način in to tam narediš na roke.
Ravno to, da lahko delaš tako ali drugače, pa lahko hitro naredi kakšno zmedo - da na koncu nameščaš (in preverjaš nameščenost) v drugi inštalaciji Pythona, kakor jo v resnici uporablja VS.
Glede na opis tvojih težav, je čisto možno, da se ti dogaja nekaj v tej smeri?
Žal ne vem več (sploh pa ne na pamet) kje v VS preveriš / nastaviš, katero inštalacijo Pythona uporablja.
Alternativno lahko narediš en search za python.exe po celem diskovju, da preveriš, ali imaš eno ali več namestitev (in če si naložil numpi v vseh...).
Pričujoče sporočilo je (lahko) oglasno sporočilo
- četudi na prvi pogled ni prepoznavno kot tako.
(Zdaj me pa obtožite prikritega oglaševanja, če morete!)
- četudi na prvi pogled ni prepoznavno kot tako.
(Zdaj me pa obtožite prikritega oglaševanja, če morete!)
marjan_h ::
Jaz sem naložil exstension z imenom Code runner in naj bi poganjal Python, Java, C#, itd. Ampak očitno ne deluje, včasih je. Sem pa naložil zadnjo verzijo in upgrade-al sistem, pa še vedno nič. Sem mislil, da kdo bolj uporablja na tem forumu VS Code.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nov Steam Play za Linux podpira igre z WindowsOddelek: Novice / Igre | 7129 (3054) | Zvezdica27 |
» | Python najbolj vroč programski jezik (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 28919 (23273) | BigWhale |
» | Kje se kaj učite online?Oddelek: Programiranje | 6339 (4252) | scipascapa |
» | IDE, nadomestek MS VSOddelek: Programiranje | 1179 (978) | camx |
» | Prišel je Visual Studio 2017 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 19537 (16027) | Qushaak |