» »

Možnost do pozabe in izbris računa na spletnih straneh

Možnost do pozabe in izbris računa na spletnih straneh

Xserces ::

Torej danes sem imel preveč časa in premišljeval in malo raziskoval kako se izbrisati z interneta:)). Prvo kar sem hotel je bilo brisanje uporabniških računov na slovenskih straneh. Torej problem imam seveda na 24ur, računalniške novice,... Po novem naj bi imele strani / forumi "gumb" za deaktivacijo oziroma izbris računa. No na teh straneh ga ni... vključno s slotechom (ne nameravam ga še zapustit).
Torej kako doseči izbris računa. 24ur ima vsaj nek mail za podporo ampak pri računalniških novicah pa tudi tega ni.

Na slotechu sem videl že par odprtih tem zaradi izbrisa ampak so moderatorji napisali samo "izbriši vse osebne podatke". Zdaj pa me zanima če se je kaj spremenilo glede tega zaradi GDPR?
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
  • spremenil: Xserces ()

LeQuack ::

Saj tudi strani ki pravijo da izbrišejo račun ubsitvu ne, npr. Facebook in podobno. podatki so še vsi varno shranjeni pri njih, samo ti nimaš več dostopa do njih.
Quack !

mirator ::

Brišeš laho samo v svojih računalnikih. Karkoli objaviš po katerem koli elektronskem mediju, ostane nekje trajno arhivirano in na razpolago nekomu, ki ima do določenih tvojih podatkov interes, možno dobronameren, žal največkrat zlonameren. Zato je tako pomembno, da se svojih podatkov ne daje kar tako v prepričanju, češ saj sem pošten, kaj mi pa kdo more.

LeQuack ::

mirator je izjavil:

Brišeš laho samo v svojih računalnikih. Karkoli objaviš po katerem koli elektronskem mediju, ostane nekje trajno arhivirano in na razpolago nekomu, ki ima do določenih tvojih podatkov interes, možno dobronameren, žal največkrat zlonameren. Zato je tako pomembno, da se svojih podatkov ne daje kar tako v prepričanju, češ saj sem pošten, kaj mi pa kdo more.

Tudi na računalniku ne moreš več brisati, ker npr. Windows 10 avtomatsko vse pošlje že prej Microsoftu.
Quack !

Nima zdaj veze to ali zbrišejo ali ne. Samo za deaktivacijo računa me zanima. Naj bi bilo zdaj obvezno uporabniku ponuditi možnost deaktivacije/izbris računa

b3D_950 ::

Edino, če nafilaš input fielde s fake podatki, da rahlo zabluraš sled.:P
Zdaj ko je mir, jemo samo krompir.

Vazelin ::

Nima zdaj veze to ali zbrišejo ali ne

Cela poanta je v tem.
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

Ja naceloma je to poanta ampak mene zanima dotična stvar. Ali morajo strani dati možnost za izbris računa? Brez da bi se jebal po mailih pa pisal da hočeš izbris in zakaj to hočeš...

mirator ::

Mogoče te še vedno ne razumem. Če gre za novice, ki ti jih pošiljajo po e-pošti, potem imaš vedno čisto na koncu v drobnem tisku možnost odjave na različne načine.

Ne za novice. Forum account. z GDPRjem naj bi dobili tudi to možnost da se izbriše account. Kot naprimer imaš na fb deaktivacijo oziroma ponekod čisti izbris računa.

starfotr ::

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

V cem je fora da se ne da pobrisati zasebnih sporočil?

Oddelek: Slo-Tech
376739 (5550) black ice
»

Aplikacije s Facebooka zbirajo osebne podatke

Oddelek: Novice / Zasebnost
209438 (8250) Keyser Soze
»

Zasebnost na Facebooku se krči

Oddelek: Novice / Zasebnost
3310019 (8372) nodrim
»

MySpace prodaja uporabniške podatke