» »

Gonja proti ognjemetom

Gonja proti ognjemetom

Temo vidijo: vsi
1
2
»

Netrunner ::

V času osnovne šole ko ni bilo omejitev glede pokanja priznam, da sem veselo pokal tudi jaz. Bilo je zabavno in bi vsekakor bil proti prepovedi take zabavne dejavnosti. Sem pa imel glavo še kar na mestu, saj sem bil precej pazljiv in vsekokor nisem metal nobenemu pod noge ali kakim živalim. Podpiram popolno prepoved četudi vem kako je bilo zabavno, saj tega nam ni treba imeti. Pogrešam pa, da ne obstajajo kakšni poligoni namenjeni pirotehniki, kateri bi bili na razpolago celo leto kjer bi se lahko kdorkoli izživljal ko bi mu to zapasalo.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

Pika na i ::

Vrnite se k svojim igricam in tam pokajte.
Nahajate se v štabu SDS.
Pravila ne veljajo za naše.
Troli dobrodošli.

Miki N ::

nekikr je izjavil:

Počasi bodo to postala res nepozabna praznovanja. Če bo kdo hotel dober žur, bo moral v lokalni dom upokojencev na partijo kart, vse ostalo bo tako ali tako prepovedano.

Ja samo ne za denar in z obveznim neodločenim rezultatom, ker to, da nekdo zmaga je preveč izključujoče.

Drugače pa kot je nekdo rekel: počasi si bomo še lastno mamo prepovedali.

ripmork ::

Metat vso pirotehniko v isti koš je zavajanje.
Ognjemeti (katerih glavni namen je vizualna popestritev) v razumni meri okoli novega leta, to se še da tolerirat.
Pirotehnični izdelki, katerih glavni namen je glasen pok/eksplozija in zlorabljanje tega s strani psihično motene mularije (metanje petard pod noge random ljudem, uničevanje smetnjakov in ostalih javnih predmetov, ipd) je pa nasilno izžvljanje. Da prestrašenega odzivanja živali na to nepotebno uničevanje slušnih živcev niti ne omenjam.

Tko da ja, edino prav, da je gonja proti temu sranju, ter ga je hvalabogu občutno manj, kot ga je bilo včasih.

dexterboy ::

Kje pa sploh še lahko kupim petarde?
V tujini? Če so res kao prepovedane...
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Vazelin ::

dexterboy je izjavil:

Kje pa sploh še lahko kupim petarde?
V tujini? Če so res kao prepovedane...

V citypark špar je notri poseben štant, isto druga nakupovalna mesta

Sam ne vem če imajo ravno Cobre lol
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vazelin ()

ripmork je izjavil:

Metat vso pirotehniko v isti koš je zavajanje.

U ja metati pirotehniko v isti koš.. to smo tudi počeli! Zanimivi efekti.

Za znanost, seveda. Z (nevarnimi) učinki pirotehnike se je namreč moč spoznati zgolj s pomočjo kontroliranih eksperimentov - z večkratnimi ponovitvami, zaradi statistične relevantnosti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Miki N ()

starfotr ::

Podpiram postopno netoleriranje pokanja. Tako, kot smo to storili za kajenje v zaprtih prostorih.

Morali bi postati tudi tako netolerantni do alkohola, predvsem v prometu in v družinah.

Po drugi strani pa je svinjanje s trdnimi delci in hrupom 24/7 s prometom in industrijo tolerantno, po drugi strani pa nekaj dni v letu ni tolerantno uporabljat pirotehnike.

Takoj zamenjam teh nekaj dni pokanja za mir celo leto pred hrupom in onesnaževanjem s prometom.

nekikr ::

Saj do pokanja smo netolerantni, petarde so prepovedane. Zdaj je problem pa tistih par raket, ki jih z mulci spustim enkrat na leto.
Ko grem z njimi na sprehod čez park in vedno pred/za/okoli nami dva veselo kadita in nam smradita, to nas pa ne moti.
Da ima vsak sosed zdaj že po vsaj dva cucka, ki lajata vedno, ko greš po cesti, vsako jutro, vsak večer in velikokrat ponoči, to nas tudi ne moti.
Nas pa moti par raket enkrat letno.

Kako zelo moraš biti omejen, da privlečeš lajež psov in dim cigaret k petardam? Zelo.
Nahajate se v štabu SDS.
Troli dobrodošli.

jype ::

nekikr je izjavil:

Zdaj je problem pa tistih par raket, ki jih z mulci spustim enkrat na leto.
Link?

Pa očitno vsi živite med kadilci in psi. Neverjetno!
Nahajate se v štabu SDS.
Troli dobrodošli.

hipertija ::

nekikr je izjavil:

Saj do pokanja smo netolerantni, petarde so prepovedane. Zdaj je problem pa tistih par raket, ki jih z mulci spustim enkrat na leto.
Ko grem z njimi na sprehod čez park in vedno pred/za/okoli nami dva veselo kadita in nam smradita, to nas pa ne moti.
Da ima vsak sosed zdaj že po vsaj dva cucka, ki lajata vedno, ko greš po cesti, vsako jutro, vsak večer in velikokrat ponoči, to nas tudi ne moti.
Nas pa moti par raket enkrat letno.

Se strinjam, sicer ne podpiram pokanja, ampak: lajež psov, ko greš peš čez vas - ne to nas ne sme motiti, to je ok. Ko greš na sprehod in stopaš na pasji drek, ne to je tudi ok ali pa ko te psi ovohavajo in celega preslinijo… sej ne bo nič naredu, samo voha - pa potem s slinastim plaščem lahko grem naravnost domov, namesto tja, kamor sem namenjen.
Če pa vržem v zrak eno raketo, bo pa taisti lastnik skakal po zraku, kako je bogi njegov, ker je presran, a taisti dan nabija musko na polno, ker to pa očitno njegovega psa ne moti.

Res je ok, da se prepovejo petarde, zaradi mene tudi rakete, ampak tole jokcanje lastnikov psov je pa eno tako natolcevanje, zaradi česar me prav ma, da bi cele dni metal v luft rakete, ki so zakonsko dovoljene v zakonsko dovoljenih terminih.

Pika na i je izjavil:

Kako zelo moraš biti omejen, da privlečeš lajež psov in dim cigaret k petardam? Zelo.

Saj je povsem enostavno. Povsod videvam plakate, da naj ne uporabljamo pirotehnike - zaradi domačih žival. Kakšen kuža največkrat gleda prav žalostno s plakata. Začuda pa ni nobenega plakata, kjer bi pisalo, da naj lastniki poskrbijo za svoje cucke in mislijo še na druge.

Pika na i je izjavil:

Pa očitno vsi živite med kadilci in psi. Neverjetno!

Če ne živiš 10km stran od vsakega soseda, potem je statistično nemogoče, da v svoji okolici nimaš ne kadilcev, ne psov.

jype je izjavil:

nekikr je izjavil:

Zdaj je problem pa tistih par raket, ki jih z mulci spustim enkrat na leto.
Link?

Boš kliknil kar zgoraj na ime teme?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nekikr ()

Stikalo ::

Pokanje petard je odlična zabava. Ne vem zakaj bi se nekateri jezili nad tem. Govori se o tem kot o neki katastrofi. Če pa cele dneve poslušaš pasji lajež je pa super. Tam okoli 31.12 do 1.1 je slišati malo pokanja. Potem ti pa celo leto lajajo sosedovi psi.

Če je komu to všeč naj si navije na ušesa:

Sedaj je pa tako, da če te nek policaj dobi s škatlo petard si kot nek kriminalec vse povsod drugje so pa dovoljene.

Kar se pa tiče petard in domačih živali pa paniko in histerijo delajo lastniki in to pes prevzame in je tudi sam živčen.
https://www.24ur.com/novice/slovenija/z...

Nekdo mi je jamral, da njihov pes pa na prenese pokanja (doma v hiši), sem mu rekel kaj pa ko je nevihta in strele pokajo na vsako minuto, da se vse trese je bil pa tiho.

Tudi petarde bi morali legalizirati nazaj. Te zelene piratke komaj slišno počijo, kot bi v gozdu stopil na vejo.

Na koncu dneva se ugotovi, da vas motijo ljudje, ki kadijo in imajo doma psa.
Saj se ni treba izgovarjat na kajenje in lajež.
Nahajate se v štabu SDS.
Troli dobrodošli.

Stikalo ::

Pika na i je izjavil:

Mene psi ne motijo, moti me pa pasji lajež in nadelogovanje psa vsakič ko grem mimo laja name. Zadnjič ne sprehodu je še 30 kg pes skočil name. Sicer se ne jezim, ampak kaj ti mora biti kot lastniku, da tvoj pes skoči na nepoznanega mimoidočega? Nekateri imajo veliko fobijo proti psom.

To je enakovredno kot bi postavil PIR senzor na cesto, ki gre mimo naše hiše in zvočnike da vsakič laja 5 minut, ko gre nekdo mimo?

Ljudi moti pirotehnika, saj psi niso prepovedani piratke pa. Jaz bi jih rad malo metal naokoli in se zabaval, a ne smem, je kaznivo.

hipertija ::

Nihče se ne izgovarja, gre se samo za to, da ravno lastniki psov težijo in si drznejo vsega in svašta, ko pa ti vržeš piratko, si pa v prekršku in cela štala.

hammock ::

Pika na i je izjavil:

Mene motijo predvsem netolerantni ljudje. Meni tudi marsikaj ne pase, pa se ne derem na ves glas proti temu.

Zakaj ne bi prepovedali se kresov za prvi maj? Ali pa kar generalno kaminov? Tisto je dejansko skodljivo za zdravje ljudi. Kaj pa ce prepovemo pasji lajez?

Kaj pa ce bi bili vsi malo bolj tolerantni?

Pa ravno na slo techu ima večina same lajajoče pse okoli sebe? A lahko nehate?

A ob metanju petard, vas ne skrbijo ušesa vaših otrok? A vas skrbijo samo ko laja pes?

Dajte nehat. Vsakemu normalnemu odraslemu!je jasno, da je pirotehnika bedarija.

Ja, toleranco bi se šli samo okoli novega leta, ko bi pokali. Potem bi pa pozabili. Ne bo šlo.
Nahajate se v štabu SDS.
Troli dobrodošli.

Phantomeye ::

Sej tisti, ki spuščate rakete, potem verjetno vržete odpadke stran? pa ne samo od enot (baterij), ampak tudi tisto plastiko, k je šlo v luft? verjetno ne izpari v zraku, ane?

MasterTade ::

Pika na i je izjavil:

Kaj je, a kadiš in imaš doma nevzgojene pse, ki lajajo za vsak drek in ponoči ne pustijo sosedom spat?

sicer pa: Popolna prepoved naj sploh ne bi bila mogoča, zaradi Evropske direktive
https://www.dostop.si/popolna-prepoved-...
Mors omnia aequat

Zgodovina sprememb…

AmokRun ::

Evo. V okolici Kopra petarde poškodovale občanko. Takoj prepovedat!
https://www.sta.si/2712235/v-okolici-ko...

joze67 ::

Sem strogo proti prepovedi občank.

joze67 je izjavil:

Sem strogo proti prepovedi občank.

Se pa verjetno strinjaš, da bi določene omejili?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Miki N ()

ripmork ::

Vsaka prepoved ima ponavadi dober razlog.

Pes npr. mora bit upravičeno v javnem prostoru na povodcu; prizor, ko se en nekontroliran pes nenadoma zapodi v drugega je nekaj prevečkrat videnega, da se v človeka je pa sploh nedopustno. Kajenje v zaprtih prostorih je prepovedano, iz jasnih razlogov. Petarde so prav tako prepovedane, ker lahko povzročijo hujše poškodbe bilokje na telesu, uničijo sluh.

Tolerantnost pri manj rizičnih stvareh je nekaj drugega. Tako kot je včasih pasji lajež zoprn, zna bit tudi cviljenje in jok/stok sosedovih otrok, na primer… življenje pač. Zmoti spanec ali mir, ne odtrga pa prstov :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ripmork ()

Tolerantnost pri manj rizičnih stvareh je nekaj drugega.

Tako je. Zato ni nic narobe ce so prepovedani topovski udari, prepoved raket pa je neumnost.

Pravilno uporabljene rakete in ognjemeti so neskodljivi za ljudi in okolico. Tako kot pravilno uporabljen noz, avto ali pa padalo.

Glugy ::

nekikr je izjavil:

No mene to izredno mot; ne prenesem dima. Eni kadilci so res nespoštljivi ; včasih se tak postavjo da se njihovem dimu sploh ne morš izognt al pa kadijo med hojo da jih morš prehitet in ob tem vonjat še močnejši dim al pa da počakaš pa ob tem vohaš dim; v bistvu res butasta situacija no. Ne kadit med hojo. Mislm jz probam kar se da pač zadrževat dih sam to ni to; ne zdržim več ko 20 sekund brez dihanja kar je pa odločno premal časa da bi se lahko izognu kadilcu v večini situacij.

blackbfm ::

Pravilno uporabljene rakete in ognjemeti so neskodljivi za ljudi in okolico

To imas napacne vire informacij

FireSnake ::

MasterTade je izjavil:

Nisem uporabnik pirotehnike. Včasih smo v zrak spuščali vse živo, zdaj mi je pa denarja za to škoda. Zdi se mi, da (zadnja leta vedno bolj) vsak december poslušamo gonjo proti vsem oblikam pirotehnike. Tega tako ali tako sploh ni več toliko, kot včasih, torej realno se ne poka ves december ampak zadnje par dni in na Silvestra. Nekateri čisto podivjajo čim slišijo pok in vidim da imajo že od lani odprto peticijo za prepoved vseh teh izdelkov. Meni je vseeno, če imajo ljudje svoje veselje teh par dni, nenazadnje 1/4 Slovencev mora vsak dan enga prižgat in mislim, da mi pasivno kajenje bolj škoduje na letni ravni kot teh par raket

Gledaš samo nase. Pozabljaš pa na živali.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

nekikr je izjavil:

Statistično gledano je jamranje nekega loleka na slo-techu nepomembno.

Dajte no, pirofili (ja je beseda) so vaši sosedje, znanci, sodržavljani - poglejte jim kdaj čez prste, kot so mogoče oni že kdaj vam na ulici ali trgovini pa sploh ne veste. Ni velika žrtev, tudi vaš Floki pravi, da jo zmore. Dobro se z dobrim vrača, sploh v čarobnem prazničnem času.. in seveda Srečno 2020 !

jype je izjavil:

nekikr je izjavil:

Statistično gledano je jamranje nekega loleka na slo-techu nepomembno.

Dvomim, da je ta lolek postavil plakate z užaljenimi psi. Dvomim tudi, da je plačal ali zastonj organiziral gonjo po radiu.

nekikr je izjavil:

Dvomim, da je ta lolek postavil plakate z užaljenimi psi.
Užaljenimi? Pse pokanje moti, podobno kot tebe lajež. Psi lajajo, ker jih lastniki nepravilno vzgajajo (ali pa celo namerno tako, da lajajo), ljudje pa pokajo, ker so butasti.

Potem je pa rešitev preprosta! Uzakonimo, da lahko psi s svojim lajanjem posiljujejo ostale le 5 dni na leto. Da bo lažji nadzor si izberimo neke zaporedne dni enkrat letno. Da smo nekako na istem. Jaz bom brez problema poslušal pasji lajež 5 dni (ali takrat namenoma odpotoval), oni bodo pa tudi samo 5 dni gledali moje rakete (precej manj, realno). Win-win za vse?

Zgodovina sprememb…

Se strinjam. Lastnike psov, ki lajajo, pa kaznujemo z brezplačnimi kartami za koncert Jana Plestenjaka, pa smo kvit.

Samo pod pogojem, da jih policija privede na koncert in zadrzi tam do konca.

Če jih (policiste) opremimo z dovolj kvalitetnimi glušniki, potem lahko.

__Devil__ ::

Tudi pri nas se opazi, da nihče več ne meče petard, kot je bilo to včasih. Najbrž zato, ker je večina ljudi doma za računalnikom in je to bolj zanimivo in varno.

Včasih je bilo dovoljeno vse in to se je uredilo. Zdaj petarde ne moreš kupiti več (legalno) pa seveda so tudi ljudje postali bolj civilizirani. Prav zato je najmanj trapasto, da se zdaj spravljajo pa še na tisti zadnji procent tega početja, ki je dejansko najmanjši in najmanj moteč. Par rimskih svečk in nekaj raket spustiš z otroki, pa je že vik in krik kako sosedov pes tega ne prenaša. Prenašamo pa vsi ostali njegov lajež 365/24/7.

Včasih je bilo vse prepovedano, pa smo bli vsi vesel!

WizzardOfOZ ::

hammock je izjavil:

Vsekakor je gonja po mojem mnenju neupravicena. Pirotehnika ima dolgoletno tradicijo, in je ob pravilni uporabi nenevarna. To da onesnazuje je neumnost, v primerjavi s prometom in kurisci na drva je onesnazenje zanemarljivo (in casovno zelo omejeno). Pol ljudi kadi vsak dan, potem pa jih kao skrbi kaj bodo vdihovali par minut okoli novega leta. Tudi pse lahko za teh par ur zaprete v hise, ce se bojijo pokanja.

Sam bom kot vsako leto imel obilen ognjemet, z robo iz Avstrije. Ce lahko jaz toleriram dizle na cesti vsak dan, bodo tudi drugi mojo pirotehniko.

Pri nas jo je imel sosed tudi. Petarde je že vsaj 10 dni prej metal na naš vrt, psa sta se pa pod mizo skrivala pa se tresla od strahu. Sem rešil na zelo prijazen način. 1.1. ob 6h zjutraj je dobil topovski udar (originalen še od jna) pred bajto. Ko je ven skoraj skočil čez okno, sem mu pa voščil srečno novo leto in šel nazaj spat. Ga je izučilo, ker od takrat še ni padla petarda na moj vrt, pa je to že kar nekaj let od tega.

FireSnake ::

nekikr je izjavil:

Včasih je bilo dovoljeno vse in to se je uredilo. Zdaj petarde ne moreš kupiti več (legalno) pa seveda so tudi ljudje postali bolj civilizirani. Prav zato je najmanj trapasto, da se zdaj spravljajo pa še na tisti zadnji procent tega početja, ki je dejansko najmanjši in najmanj moteč. Par rimskih svečk in nekaj raket spustiš z otroki, pa je že vik in krik kako sosedov pes tega ne prenaša. Prenašamo pa vsi ostali njegov lajež 365/24/7.

Ker pes od tvojega soseda laja tebi to da pravico strašiti divjad kilometre in kilometre okoli?

Poišči (strokovno) pomoč!
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FireSnake ()

O madona. Rimska svečka da tako travmo naredi jelenu 50km stran? Ja ježešna, ježešna. To je pa res zaskrbljujoče. Tista mala raketa, 25 pack za 15EUR, je pa kriva za izumiranje pingvinov? Jojmene, jojmene.

Am, no, saj veš....razloži mi prosim, kako pa mopedi niso nič pripomogli k izumiranju premnogih živalskih vrst? Polno jih je, pri 20km/h se jih sliši kilometre daleč. Pa kakšen star Golf s "športnim" auspuhom? Pa čoperji? Pa.... Eden od naju res potrebuje pomoč, nisem pa prepričan, da sem to jaz.

Zgodovina sprememb…

WizzardOfOZ ::

Vsakega mladega psa se da naučiti, da se ne boji petard. Moji psi so vzeti iz zavetišča. Niso bili mladi, ko sem jih vzel od tam in tam (oziroma prejšnji lastniki) jih ni nihče učil glede petard. Zato se samega poka bojijo.

Vsak človek lahko gre s kolesom, namesto z golfom s športnim izpuhom, in vsak človek lahko pokanje posluša na slušalke.

Glugy ::

jest10 je izjavil:

blackbfm je izjavil:

Ljudje grejo zurat in se druzit, ne pa na ognjemet.

Aha, zato je obisk Blejske moči padel za polovico, odkar ni več ognjemeta. Prav tako je osip gostov za NL

https://novice.svet24.si/clanek/novice/...
Al pa zato ker je cena prenočitev na Silvestrovo toliko dražja?

https://novice.svet24.si/clanek/novice/...
"Stanovalci so hitro opazili požar, ki se je že stegoval proti sosednji garaži, kjer je bil avtomobil. Začeli so gasiti, hkrati pa poklicali gasilce. S skupnimi močmi so ukrotili ognjene zublje. Nihče ni bil poškodovan, nastalo pa je za okoli 2000 evrov škode."
K sreč so hitr opazil; drgač bi bil to ornk požar. Pa kljub temu tud 2000 evrov ni tako malo. In to zarad kakšnega mulca ki bo očitno nekaznovan.

Meiniken ::

Ozaveščanje je še vedno (in vedno bo) v toku ampak kar se pa same pirotehnike tiče se je pa uporaba le-te (pomoje), kar zreducirala. Kvečjem ljudje preveč pretiravajo te dni pomoje.
Sam imam pa odnos do pirotehnike tak kot do cigaret in alkohola - where's the point? Kupiš, prižgeš, poči, juhu bruhu, novo leto je tu. Fertik. Če že nekdo res tok rabi fix pokanja naj vsaj rakete kupi, bo vsaj nekej lepega za vidit :)
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Uporabljate zabavno pirotehniko? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5712506 (8872) jest10
»

Kam silvestrovat - brez pokanja?

477248 (4899) scipascapa

Petarde (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

40173740 (55506) dzinks63
»

Pirotehnika (strani: 1 2 )