Forum » Loža » Kuhano vino
Kuhano vino
Karaya 52 ::
Pozna kdo kakšen dober recept? Na netu je cel kup receptov, ki se zelo razlikujejo, tako da bi raje imel preverjeno formulo.
gzibret ::
Preverjena formula:
vino (2 l) + voda (1 l) + sladkor (odvisno od kislosti vina, 3 žlice recimo je kar dovolj) + klinčki (po občutku, ne preveč) + cimet (glej klinčke) + kolobar limone (pol limone narezane na kolobarje recimo, limono obvezno prej temeljito oprat pod vodo, lahko tudi z detergentom za pomivanje posode).
vino (2 l) + voda (1 l) + sladkor (odvisno od kislosti vina, 3 žlice recimo je kar dovolj) + klinčki (po občutku, ne preveč) + cimet (glej klinčke) + kolobar limone (pol limone narezane na kolobarje recimo, limono obvezno prej temeljito oprat pod vodo, lahko tudi z detergentom za pomivanje posode).
Vse je za neki dobr!
Zeberdee ::
No jst sm bolj pijanec in je potrebno samo to:
Vino2, voda1, rum deci, dva, če je res huda "žeja", klinčki, cimet.
Vino2, voda1, rum deci, dva, če je res huda "žeja", klinčki, cimet.
nevone ::
Na enem forumu sem videla predlog, da se skuha samo vodo z začimbami, potem pa se doda samo pogreto vino, da ga ne prekuhavamo. Nisem še sprobala, bom pa ob priliki, da vidim če je res kakšna razlika.
o+ nevone
o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.
Good Guy ::
pač mešanca vino:voda je 2:1. sladkor se dodaja(vsaj jst) po tem ko je vino že kuhano in ko se toči. klinčki po okusu(ne preveč odvisno od količine). brez limon ipd.. sem lihk dons pil vino z limono in je preveč pokvarilo okus..(no vsaj jst nebi daju tega not)
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^
Naj računalnik dela za vas^^
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Good Guy ()
dzinks63 ::
Najpomembnejše pri kuhanem vinu, je vino samo katerega se da kuhat. Kuhan teran bo nekaj, kuhan rizling, ali muškat pa čisto nekaj drugega. Začimbe morajo biti dodane zmerno (cimet, klinčki, muškatni orešček, lupina (limone, limete, pomaranče),...) da ne prevladajo preveč nad samim vinom.
Eno je klasika, možno je pa še vse kaj drugega. Lahko se celo doda kakšno suho sadje, da se skupaj kuha (slive, marelice, fige, rozine, ...). Doda se lahko še kakšen rum ali višnjev liker, ali celo čaj (zeleni, črni, meta,...sladka se ga lahko tudi z medom, samo ne preveč). Vsak si naj pripravi svojo mešanico, pač kaj mu je najbolj všeč.
Eno je klasika, možno je pa še vse kaj drugega. Lahko se celo doda kakšno suho sadje, da se skupaj kuha (slive, marelice, fige, rozine, ...). Doda se lahko še kakšen rum ali višnjev liker, ali celo čaj (zeleni, črni, meta,...sladka se ga lahko tudi z medom, samo ne preveč). Vsak si naj pripravi svojo mešanico, pač kaj mu je najbolj všeč.
Ted ::
Močnemu (primorskemu) vinu dodat vodo, ok, ne rečem, dodajat vino h kakemu štajercu ali dolencu je pa škoda. Če je vino kakovostno ne rabi drugega kot nekaj sladkorja, klinčke pa malenkost cimeta. Ostalo naredi vino. Limone, rum ipd. dodatki pa pašejo k poceni vinu da popravijo zanič okus.
Mah...
Zajec123 ::
Da ne odpiram ponovno teme, me nekaj zanima. Če prodajaš vino na tržnici (stekleničeno) ali lahko prodajaš tudi kuhano vino ali si že v prekršku?
Hvala
Hvala
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kuhano vino :)Oddelek: Loža | 874 (656) | francek1 |
» | Recepti in slike tega, kar so ustvarile vaše roke in domišljija :)Oddelek: Sedem umetnosti | 13944 (10035) | St@jler |
» | Kuhan vinček = BruleOddelek: Loža | 1851 (1446) | dejc2 |
» | Recepti za bovlo ?Oddelek: Loža | 13467 (13171) | Caligula |
» | Jetamova mala šola kuhanjaOddelek: Loža | 4995 (4084) | Mercier |