Forum » Kaj kupiti » LTE router - pomoč pri nakupu
LTE router - pomoč pri nakupu
bauci ::
Imam Huawei 315 lan router, ki mi počasi crkava. Po določenem času delovanja mi hitrost interneta pade za več kot polovico. Ko router iztaknem iz napajanja in ga potem spet priključim, se hitrost zopet postavi na normalno. Na A1 tehnični pomoči so mi napisali, da je verjetno kriv modem in da bi ga bilo treba zamenjati.
Prosim vas za nasvet kaj kupiti. Rabim wifi lte router, ki mi bo z wifi signalom pokrival hišo v dveh etažah. Vsaka etaža velikosti cca 60 m2. Sedaj imam v nadstropju wifi ojačevalec.
Rabim nekaj kar je enostavno za uporabo. Cena do/okoli 200€.
Prosim vas za nasvet kaj kupiti. Rabim wifi lte router, ki mi bo z wifi signalom pokrival hišo v dveh etažah. Vsaka etaža velikosti cca 60 m2. Sedaj imam v nadstropju wifi ojačevalec.
Rabim nekaj kar je enostavno za uporabo. Cena do/okoli 200€.
starfotr ::
Za ta denar ne boš dobil nič. Toliko stane ena dobra dostopna točka. Rabiš pa vsaj 2.
Najprej zamenjaj napajalnik od modema, lahko so fuč kondenzatorji v njem. Z zamenjavo boš mogoče rešil težavo.
Najprej zamenjaj napajalnik od modema, lahko so fuč kondenzatorji v njem. Z zamenjavo boš mogoče rešil težavo.
bauci ::
Ok. Bom zamenjal napajalnik.
Če ne bo ok kaj priporočaš? Pustimo budget za enkrat ob strani.
Če ne bo ok kaj priporočaš? Pustimo budget za enkrat ob strani.
starfotr ::
Če se fokusiramo na wifi, potem definitivno dostopna točka v vsakem nadstropju (ali več njih, če je potreba), do vsake točke kabel. Dostopne točke UI ali Mikrotik ali kaj podobnega.
Modem LTE pa tak, da je nanj moč priklopit zunanje usmerjene antene in montaža zunanjih usmerjenih anten.
Seveda je to mnogo dražje, kot si si zadal cilj. Je pa robustno in kvalitetno.
Modem LTE pa tak, da je nanj moč priklopit zunanje usmerjene antene in montaža zunanjih usmerjenih anten.
Seveda je to mnogo dražje, kot si si zadal cilj. Je pa robustno in kvalitetno.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ojačevalnik wifi signalaOddelek: Kaj kupiti | 18756 (6565) | Robert |
» | Crknil wrt54gl ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 3215 (2173) | Daniel |
» | WI FI v camp prikoliciOddelek: Omrežja in internet | 4878 (3203) | Daliborg |
» | Router za običajnega uporabnika na optiki (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 10376 (8612) | XS!D3 |
» | daljši doseg wifi signalaOddelek: Omrežja in internet | 6676 (4989) | maremare |