Forum » Strojna oprema » Napajalnik - nepravilne voltaze
Napajalnik - nepravilne voltaze
nicjasno ::
Mene pa zanima kaj vi fantje menite o tem:
Zadeva merjena z "Hardware sensors monitor 4.2.5.1"
Moj sistem:
Chieftec 360W napajalnik
Athlon XP 2500+ (trenutno se nenavit)
Epox 8rda+
inno3d geeforce fx 5200
256mb 333mhz ram
sb 5.1 live
1x maxtor 120gb
1x maxtor 40gb
1x dvd pekac
1x cd pekac
Zanimivo je, da se mi je pred 15 minutami racunalnik resetiral. Pa nimam pojma zakaj.
Zadeva merjena z "Hardware sensors monitor 4.2.5.1"
Moj sistem:
Chieftec 360W napajalnik
Athlon XP 2500+ (trenutno se nenavit)
Epox 8rda+
inno3d geeforce fx 5200
256mb 333mhz ram
sb 5.1 live
1x maxtor 120gb
1x maxtor 40gb
1x dvd pekac
1x cd pekac
Zanimivo je, da se mi je pred 15 minutami racunalnik resetiral. Pa nimam pojma zakaj.
- spremenil: nicjasno ()
R33D3M33R ::
Mogoče maš preobremenjen napajalnik, poskusi odklopit pekača kot je alec999 rekel
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:
BaRtMaN ::
Po moje napaalnik še zdaleč ni obremenjen, saj imam isto število diskovja in optičnih enot, procesor stalno obremenjen s foldingom pa mi 300W napajalnik zadošča. Sicer pa optični pogoni verjetno ne pijejo wattov, če se jih ne uporablja.
Jaz bi rekel, da je problematičen napajalnik.
Jaz bi rekel, da je problematičen napajalnik.
ru7 ::
Jst mam isti napajalc, pa dvomin, da maš lahk take napetosti. A ti vsi progiji isto kažejo, alpa BIOS?
sash ::
pa si pogledal kako zgledajo napetosti v biosu ?
sicer pa poskusi napajalc na drugi plati (konfiguraciji) pa poglej kakšne napetsti ti bo tam pokazalo, ker če bodo podobne je neke narobe z tem tvojim napajalnikom (ne da bi bil premalo močan ampak je pol-delujoč, sam kolega na 340W čifteku poganja bistveno več zadev) in če še imaš garancijo jo uveljavljaj
sicer pa poskusi napajalc na drugi plati (konfiguraciji) pa poglej kakšne napetsti ti bo tam pokazalo, ker če bodo podobne je neke narobe z tem tvojim napajalnikom (ne da bi bil premalo močan ampak je pol-delujoč, sam kolega na 340W čifteku poganja bistveno več zadev) in če še imaš garancijo jo uveljavljaj
--------------------
Think different...
TOROiD Group
Think different...
TOROiD Group
Zadeva je se v garanciji. V pondeljek grem na Rolan pa da vidimo kaj bodo porekli. Hvala da si me spomnu. Sem cisto pozabu na garancijo.
_Dejan_ ::
jst mam tut en problem z napajalnikom(vsaj pomoje) plošča je Epox 8RDA in prej ko sem mel notr GF4 MX440 mi je računalnik lepo delal na 222x10 zdele pa ko mam notr GF4 Ti4200 pa mi kr naenkrat noče delat na 222x10 pri isti voltaži, Prime95 lahko laufam kolikor časa hočem pa ne javi nobene napake 3D mark pa kr žašteka, vseno je če je grafična navita ali ne. Vseno zašteka če dam voltažo CPUja na 2V (prej1,8V )za ram je isto vseno če je 3,1V (prej 2,9V), Vdd voltaža tut ne pomaga če jo dam na 2V (prej 1,85V), Cpu, Grafična, NB in SB so dobro hlajeni. Probal sem z večimi različnimi gonilniki in novo inštalacijo windowsov, pa ne pomaga. Napajalnik je Chieftec 360W z pasivno PFC.
V5+ pade do 4.76V a je to mal al je še ok?
V5+ pade do 4.76V a je to mal al je še ok?
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)
frenk ::
dokler tisti k mate probleme z voltažamo ne zmerte voltaž z voltmetri ne nost napajalnikov nazaj...se boste sam osmešl...voltmetr dobiš že za 2k sit...pa je velik bol natančen kot pa uni na plati
Sej bi zmeru z volt metrom sam ne vem kje, vem da na mosfetih okol procesorja sam ne vem pa kerih.
frenk ::
12V in 5V loh zmerš na molexu, 3.3 bi blo pa mal bl zajebano
ampak brez voltmetra ne morš mert tko da laufej v trgovino...uporaba je pa tolk simpl
ampak brez voltmetra ne morš mert tko da laufej v trgovino...uporaba je pa tolk simpl
ja sj V-meter mam tako da ni problema bom pa mal obremenil kišto da vidm kaj bo.
No lepo, zaj sn nesu napajalnik na servis. Voltaze so ble res abnormalne. Trenutno sem 2. dan brez kompe. Zaj na koncu so se mi celo diski zaceli ugasat. Na drugi kompi pa so delali normalno ( s tem sem poskrbel za miren spanec, ker sem se najprej zbal, da so diski sli )
Zaj pa cakam, da vidim kaj bodo na rolanu rekli.
Zaj pa cakam, da vidim kaj bodo na rolanu rekli.
Seveda nisem. Nimam pojma kak se to pocne. Dovolj mi je bilo, da je moja kompa normalno delovala, ko sem prikljucu gor sestrin 300W napajalnik. S tem je krivec za cudno obnasanje gajbe znan.
Zdaj mi je ze malo dovolj. V kompo sn vrgu sestrin 300W napajalnik. Voltaze so bile tokrat pravilne, vendar je nastal en problem. Vse komponente so se zacele strasno gret. Medtem ko sem v sandri opazoval voltaze in temperaturo se mi je kompa vgasnila (maticna je zaradi varnosti prekinla strom da se nebi kaj zgodilo)
Ko sem odprl gajbo je bilo vse zelo vroce. Hladilniki na mosfetih so bli vroci ko pes, prav tako hladilnik od cpu-ja in napajalnik.
Jaz sumim, da napajalnik ni bil kos obremenitvi, ali pa da je prejsnji napajalnik (tisti, ki je ven metal take cudne napetosti - ko smo ga pri rolanu stestirali so bila odstopanja celo vecja kot pri meni doma) nekaj sf*** na regulatorju napetosti maticne plosce.
Ma kdo kako idejo?
Ko sem odprl gajbo je bilo vse zelo vroce. Hladilniki na mosfetih so bli vroci ko pes, prav tako hladilnik od cpu-ja in napajalnik.
Jaz sumim, da napajalnik ni bil kos obremenitvi, ali pa da je prejsnji napajalnik (tisti, ki je ven metal take cudne napetosti - ko smo ga pri rolanu stestirali so bila odstopanja celo vecja kot pri meni doma) nekaj sf*** na regulatorju napetosti maticne plosce.
Ma kdo kako idejo?
Ne. Nisem ga se navijal ker cakam na zalmanovo bakreno 7000-ko. Zaj dobim nov napajalnik od enermaksa (2 venta, silent mode). Predvidoma bo to jutri, tak da bom po 14-ih dneh spet mel delujoc gepl.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Voltaze???Oddelek: Navijanje | 1665 (1397) | Keyser Soze |
» | TAGAN napajalnikiOddelek: Strojna oprema | 1981 (1450) | cbelica |
» | Koliko je se varna temperatura za zracno hlajenje?Oddelek: Navijanje | 3035 (2162) | schurda |
» | Nujno potrebujem nov napajalnikOddelek: Kaj kupiti | 2176 (1608) | Dr_M |
» | ISO 400 napajalnik v Megahit-uOddelek: Kaj kupiti | 1424 (1185) | Buggy |