» »

Računalnik se noče zagnati (in piska)

Računalnik se noče zagnati (in piska)

kvatro ::

Čao!

Imam problem z računalnikom - včasih se mi noče zagnati in začne takoj po pritisku tipke za vžig piskati (dolgi piski, v nedogled). Pol pa čće počakam kak dan je vse v redu in spet ni težav za kak teden ali dva.

Težava se mi je včeri spet ponovila. Ker sm opazu, da se včasih pred tem tudi nekaj čudnega dogaja s CD pekačem (kot da bi se hotu zaganjati), sem izkopu CD pekač in pol se je računalnik zagnal. Pa sem ga priklopu nazaj, pol pa računalnik spet ni hotel zagnati (+in je spet piskal).

No in ker sem nujno rabil pekač, sem potem zagnal računalnik brez pekača in ga priklopil naknadno, tko da zdej dela OK (tudi pekač).

Kaj bi bla lahko tle težava?

Tomaž

ali3n ::

http://bioscentral.com/ - Tule poglej kaj pomeni tvoje piskanje in potem ukrepaj naprej...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

kvatro ::

Hja, tam piše, da je to težava z RAMOM (Award bios) - samo zakaj potem dela OK, če samo izklopim pekač. Pa tudi, zakaj potem ni vedno ta napaka ob zagonu (če je npr. pekač priklopljen)

ali3n ::

morda je ram slabo vtaknjen? ram vzemi ven, z radirko poradiraj kontakte, očisti z alkoholom, dobro vstavi nazaj not... al je pa kaj tretjega?
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ASUS a7v8x-x NONSTOP PISKA

Oddelek: Pomoč in nasveti
6607 (561) djforever
»

2kratka in en dolg pisk s plate

Oddelek: Strojna oprema