» »

House of the Dragon (TV serija)

House of the Dragon (TV serija)

Temo vidijo: vsi
««
13 / 13
»
»»

oo7 ::

House of the Dragon Season 3 | Official Teaser Trailer | HBO Max

FTad ::

Zgleda kar obetavno v trailerju. Itak se mi je sicer hype cisto polegel, ker traja toliko casa, da pride ven nova sezona. Bom pa vseeno gledal.

bm1973 ::

Boš pogledal vse 3 sezone naenkrat ;)
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

House of the Dragon Season 3 | Official Final Trailer | HBO Max

1. epizoda 3. sezone je zunaj.

Sem hotel cimprej pogledat, ker spoilerji se hitro pojavijo online.

karafeka ::

Ja povej, a se splača pogledat?

Če ti je všeč cela franšiza, jo pač pogledaš.

Nekih klobas res ne bi več rad gledal..

karafeka je izjavil:

Ja prva epizoda je bila definitivno epska in je bila akcija skoraj celo epizodo. 2. sezona je bila bolj zeh, ker so pac morali narediti podlago za vse, kar bodo pokazali zdaj v 3. sezoni.

Sem mislil, da boš kaj povedal o tej 1. epizodi 3. sezone.

Aja, ti si govoril, da je bila akcija v tej 1. epizodi 3. sezone?

karafeka je izjavil:

Aja, ti si govoril, da je bila akcija v tej 1. epizodi 3. sezone?

Ja. Nisem se najbolj jasno in natancno izrazil. Govoril sem o S03E01. Nocem pa govorit o podrobnostih zaradi spoilerjev.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: FTad ()

opeter ::

Spoiler: nekdo umre.

Aja, čakaj, v tej seriji v vsakem delu vedno nekdo umre.
Po mojem je prva epizoda tretje sezone odlična, absolutno vredna ogleda.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Lion29 ::

umre kar nekaj folka :D

absolutno dober zacetek potem ko smo gledali drkanje celo 2. sezono...

zgleda da bo 3. sezona veliko bolj polna akcije in krvi... KONCNO
Founder and CTO @ News-Factory.app

brett ::

Odličen prvi del 3.sezone. Takega uvoda v sezono še ni bilo v svetu TSoFiA!
Predstavljajte si klasično 9.epizodo GoT!!
Upam pa, da ne bo šlo sedaj preveč navzdol. Čeprav tak tempo kot je bil sedaj v prvem delu, ne morejo držat dolgo, ali pač!?! >:D.
Najbrž bo sedaj sledilo veliko jadikovanja in kletja in groženj in bla bla bla. Potem pa zajetje sape pred izbruhom gneva ;((

Ocena epizode: 9/10

Gregor459 ::

Men je bila ta epizoda kar nekej brez glave in repa.

Yossarian ::

Gregor459 je izjavil:

Meni tudi. Ne vem več, kdo s kom drži, kdo je proti komu (pa me ne moti, da ni klasične delitve na dobre in slabe); morda je za moj okus preveč likov, da bi jim sledil in vse skupajh dejansko več nima repa in glave.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo povlekel
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Yossarian je izjavil:

Gregor459 je izjavil:

Meni tudi. Ne vem več, kdo s kom drži, kdo je proti komu (pa me ne moti, da ni klasične delitve na dobre in slabe); morda je za moj okus preveč likov, da bi jim sledil in vse skupajh dejansko več nima repa in glave.

Moraš prej pogledati recap prejšnjih sezon in potem ni problema. Težava je, ker mine toliko časa med sezonami!

Lion29 je izjavil:

Zeeeh, glede na komentarje sem mislil, da pol glavnih umre. Je pa dobesedno samo en, pa še tist je bolj stranski.
Ni mi pa jasno kaj so obesli gor zmaju, da ni mogu več letet. Neki tako težkega bi malo težko na ladji prevažali. Butast scenarij pač...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: karafeka ()

Tretja sezona bo zadnja.

In navezala se bo na začetek GoT.

Predvidljiv scenarij...

bm1973 je izjavil:

Tretja sezona bo zadnja.

In navezala se bo na začetek GoT.

Predvidljiv scenarij...

Spet te moram popraviti ;)
HBO je že nekaj let nazaj najavil štiri sezone. In četrta (zadnja) je potrjena.
Tudi glede na trenutno dogajanje v zgodbi, dosedanji tempo in nenazadnje knjižno predlogo, je logično da tretja ne more biti zadnja.

karafeka je izjavil:

Lion29 je izjavil:

Zeeeh, glede na komentarje sem mislil, da pol glavnih umre. Je pa dobesedno samo en, pa še tist je bolj stranski.
Ni mi pa jasno kaj so obesli gor zmaju, da ni mogu več letet. Neki tako težkega bi malo težko na ladji prevažali. Butast scenarij pač...

umreta 2, ne eden (ali vsaj zgleda tako, mogoce ni res) ... oba pomembna lika.. pa 1 zmaj...
poleg tega ogromno akcije, ogromno zapletov, v enem samem delu?

ZEEH?

ne vem no... brezveze odgovarjat takim trolom, ki imajo apriorij tak odnos.. pac sej kul, tvoje mnenje, ma se mi zdi, objektivno, precej dalec or resnice

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lion29 ()

Tudi meni ni bila nič posebnega prva epizoda. Sem videl oceno na IMDB 9,5 sedaj je 9,3 in zgleda pričakoval veliko preveč.

Ne vem pa zakaj imata že druga in tretja epizoda ocene ? Je že izšlo ?

delavec44 ::

Samo to sezono so pa nekam dobro štartali. Že 2 zanimivi epizodi. Glede na vlečenje v prejšnji sezoni prav nepričakovano.

Dober del. 1/2 kot sem domneval deloma razvlečeno. Nato lepo stopnjuje. Par lepih scen, dialogov. Skratka, not bad za drugi del.

Karafeka: kdor je prebral knjigo, ve kdo preživi vso morijo, ki se je že odvila, se odvija in se odvije v vrhuncu krvave kopeli, norosti in upostošenja. Od vseh pomembnih likov, ki jih spremljamo od začetka (in tudi likov, ki se pridružijo v nadaljevanju), jih je manj kot prstov ene roke. To, da je Corlys preživel, ni bilo presenečenje ;). Me pa moti, da so dali družino Velaryon temnopolti. Ker v knjigi niso!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: brett ()

Nisem bral knjige o House of the dragon, tako da vem samo, da bodo Baratheoni na koncu zmagali :).

Glede 2. dela, Daemon reče Rhaenyiri, da mora pokazat moč in nekoga obglavit, na koncu se pa začne jokat pred vsemi kot en otrok. Ne vem no.

Pa na prestol pride samo zaradi pomoči od Alicent, v zahvalo ji pa obglavi fotra. Res odlična poteza. A je enako tudi v knjigi?

Tudi v knjigi ga obglavijo - kot izdajalca, kar je dejansko tudi bil. In glavni manipulator ter povzročitelj tragedije. Le, da so mu uradno sodili. Razlika je tudi v zavzetju mesta: obleganje vs. mirni prehod oblasti. Najbrž zaradi klestenja stroškov produkcije ...

V seriji dodajo likom več čustev, globine, in Rhaenyro prikažejo kot (žalujočo) mater, oškodovanko. Razpeto med Prestolom (pravica, dolžnost) in osebnim mirom. V knjigi njena osebnostna nota ni tako razdelana. Bi lahko rekli, da je karakterno bolj podobna Daemonu: odsotnost čustev. Le dolžnost, Pravica. Ker knjiga je napisana kot kronologija zapisov, dnevnikov stranskih akterjev. Glavni protagonisti tako rekoč ne govorijo. Tudi npr. Rhaenyra in Alicent sta starostno precej narazen. In Alicent ni naredila tega, kar je v seriji: predala mesta. Je precej bolj pasja. Tako kot njen oče Otto. Skratka, je kar nekaj manjših "popravkov", ki pa vsaj meni ne kvarijo ogleda. Deluje mi celo bolje kar se tiče likov, ker se razvijajo, rastejo; prikazani so bolj človeško: s hibami, napakami, čustvi in vrlinami.

meni osebno to jokcanje Rhaenyre gre posteno na zivce... ves cas... mislim, da vecina nas pricakuje od nje mocan, bad ass karakter, odlocnost, podobno kot pri Daenerys... ampak je veliko bolj nesigurna in custvena... tako da se vsaj jaz pocutim malo ogoljufanega.. ker pac zelim odlocno naijat za eno stran.. ampak v real life-u je vecina oseb tako, in se mi zdi tako bolj razumno, ceprav bi jaz zelel videt bolj bad-ass - po drugi strani pa za to skrbi Daemon, ki hvala kurcu ne bluzi vec kot celo 2. sezono

sem pa tudi napeto pricakoval, da ga bodo gold-cloakerji od zadaj vsi zabodli... v pravem stilu GOTa... pa ga niso :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lion29 ()

Daenerys se je na koncu utrgalo, tako da upamo da bo jokajoča Rhaenyra bolj normalna.

Nisem bral knjig, tako da upam lahko ;)

Zgodovina sprememb…

delavec44 je izjavil:

Daenerys se je na koncu utrgalo, tako da upamo da bo jokajoča Rhaenyra bolj normalna.

Nisem bral knjig, tako da upam lahko ;)

Daenerys se je "utrgalo" po zaslugi dvojice David Benioff in D.B. Weiss. G. R. R. Martin je že davno tega povedal, da v knjigi Daenerys ne čaka taka usoda oz. je eden od likov, ki preživi. Razen, če bo snedel svojo besedo in idejni zaključek sage (pa pustimo to, ali bo kdaj ozrlo dan) in svojo zgodbo prilagodil producentom serije.

https://www.businessinsider.com/game-of...

https://asoiaf.westeros.org/index.php?/...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: brett ()

opeter ::

Meni je tudi čudno. Ko je bila še mlada, se mi je zdela Rhaenyra dosti bolj močna kot sedaj, ko je odrasla. No, ne vem, bomo videli, upam, da se motim.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Ja, lej dva otroka so ji ubili. Ampak vseen, najprej nekoga obglavi, naslednjo sekundo ji pa solze tečejo.
Bo pa verjetno zdaj Alicent postala res bolj pasja.

Če ne fenta še nje.

Sadou_Eyebe ::

FTad je izjavil:

karafeka je izjavil:

Ja prva epizoda je bila definitivno epska in je bila akcija skoraj celo epizodo. 2. sezona je bila bolj zeh, ker so pac morali narediti podlago za vse, kar bodo pokazali zdaj v 3. sezoni.

prvi del te sezone je to, kar bi imo moral biti konec prejšnje

brett je izjavil:

Dober del. 1/2 kot sem domneval deloma razvlečeno. Nato lepo stopnjuje. Par lepih scen, dialogov. Skratka, not bad za drugi del.

Karafeka: kdor je prebral knjigo, ve kdo preživi vso morijo, ki se je že odvila, se odvija in se odvije v vrhuncu krvave kopeli, norosti in upostošenja. Od vseh pomembnih likov, ki jih spremljamo od začetka (in tudi likov, ki se pridružijo v nadaljevanju), jih je manj kot prstov ene roke. To, da je Corlys preživel, ni bilo presenečenje ;). Me pa moti, da so dali družino Velaryon temnopolti. Ker v knjigi niso!

nisem bral knjige in me ne moti, da so Velaryoni temnopolti, če bi jo bral bi me motilo verjetno

Zgodovina sprememb…

Sadou_Eyebe je izjavil:

FTad je izjavil:

karafeka je izjavil:

prvi del te sezone je to, kar bi imo moral biti konec prejšnje

Drzi. Ko so pripravljali scenarij za 2. sezono, jim je nacrte spremenil takratni strajkanje igralcev itd, zato so iz prvotnih 10 epizod, skrajsali sezono na 8. In ravno 1. in 2. epizoda 3. sezone bi morali biti 9. in 10. epizoda 2. sezone. Pacing bi bil bolj logicen. Tako smo pa dobili dolgcas oz celotne 2. sezone.

Pa glede na to, da nisem bral knjig je kar tezko pazit, da ne bi kje po pomoti naletel na spoilerje. Razni suggested posts, ki se pojavijo na IG-ju, FB-ju pisejo, kaj se zgodi potem kasneje...and it's pissing me off.
««
13 / 13
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Game of Thrones - Tales of Dunk and Egg (TV serija) (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Sedem umetnosti
15514699 (1075) oo7
»

The Wheel of Time (Tv serija) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Sedem umetnosti
10226932 (1215) oo7

Več podobnih tem