» »

Bivši sodelavci(ke)

Bivši sodelavci(ke)

Vazelin ::

Ste obdržali stik z bivšimi sodelavci-ami?

Pri meni opažam, da sicer s tistimi, s katerimi sem bil kot “rit in aržet”, smo sicer imeli stik še par let po tem, ko smo se razšli (se dobili na kakšnem piru in podobno) ampak se po nekje 5 letih praktično z nobenim več namensko ne vidimo (seveda se pozdravimo, če se srečamo na cesti ampak to je pa to).

Po eno strani je kar žalostno saj 8 ur dnevno delaš skupaj, si po odmorih kaka kava, čiki, si kot familija praktično ampak na koncu se pa kar pozabimo in to relativno kmalu.

Poudarki:
- menjava službe
- sodelavci so sedaj bivši sodelavci
- občasen drink z njimi
- konec srečevanja po nekak letih
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

Cruz ::

Menjavanje ljudi v življenju je normalno in zdravo, je pa dobro ohraniti kakšno osebo ali dve za celo življenje.

Če pa pogrešaš kakšnega sodelavca pa ga enostavno kontaktiraj in povabi na pivo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Cruz ()

IL_DIAVOLO ::

Službeni kolegi so z razlogom službeni. Z menjavo službe se vse to zaključi. Ne se preveč navezat v glavnem, ker je vse to navidezna kolegialnost ;)

PreviousUser ::

Služba je služba, družba pa družba. Do sedaj mi še noben sodelavec ni bil toliko pri srcu, da bi se z njim srečeval še izven službe.

jype ::

Vazelin je izjavil:

Ste obdržali stik z bivšimi sodelavci-ami?
Ja, z mnogimi.

stajerckozu ::

Zastopm se z bolj kot ne z usemi na firmi sta pa 2 al pa 3 d grm z njimi na pir al pa baso.

Z bivsimi sodelavci ci jih vidim jih pozdravim, je pa tko marsikje sm spoznal svoje sodelavce predn smo zacel skup delat (sosolci, klubi, tekme, cista naklucja...)
Mam par takih smo hodil vn za vikend, pridejo na naso firmo po naklucji na moj oddelk :D pa se pol ko so sli, se se kr srecujemo za vikende

zobnik ::

Tak odnos, taka družba ne bo skupaj preživela, zato nam gre slabo, tudi če tebi trenutno gre dobro imaš vsaj 1000 neto plače ne pozabi da nekdo ali večina severno dobi kot čistilka 1400 neto....ker tam znajo skupaj držat.

samotest ::

jype je izjavil:

Vazelin je izjavil:

Ste obdržali stik z bivšimi sodelavci-ami?
Ja, z mnogimi.


ja, iz vsake sluzbe.

Alien123 ::

Niti ne.. edino na facebooku še jih imam

jype ::

Naj ovrednotim: Z enimi grem redno na kosilo, z enimi grem neredno na kosilo, z enimi pa na IRCu klepetam skoraj vsak dan.

Ganon ::

Ne, ker so (bili) moji sodelavci. Ko grem domov, niso del mojega življenja.

PrimoZ_ ::

Ganon je izjavil:

Ne, ker so (bili) moji sodelavci. Ko grem domov, niso del mojega življenja.


Men se zdi to ful nerealno.
Razn če ste totalno skregan kolektiv.
Konec koncev preživiš z nekom 8h/dan in 5 dni/teden skupaj.

Seveda to ne pomen d si zdaj kar z vsakim najbolši prijatelj, vseeno pa jaz imam kar nekaj prijatelstev iz sedanje in preteklih zaposlitev.

zmaugy ::

Z nekaterimi se občasno slišim, z nekaterimi vidim, lahko pa bi jih veliko poklical na privat telefon in se dobil z njimi na kavi.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

crniangeo ::

jype je izjavil:

Naj ovrednotim: Z enimi grem redno na kosilo, z enimi grem neredno na kosilo, z enimi pa na IRCu klepetam skoraj vsak dan.

sioff? :)
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.

jype ::

crniangeo je izjavil:

sioff? :)
Tudi, poleg freenode, ircneta in oftc.

Aja, imam tudi bivše sodelavce, s katerimi ne vzdržujem stikov, jasno.

kixs ::

Stvar mora biti obojestranska... osebno se s tem niti ne obremenjujem - ni kapacitet :lol: Ze za sebe in bliznje je malo prostega casa, za druge pa prakticno nic... ce me kdo rabi ali bi sel na drink, ima moj kontakt...

Vazelin ::

ce me kdo rabi ali bi sel na drink, ima moj kontakt

jah saj ponavadi je tko, da eni in isti skozi pokličejo, medtem ko druga stran, ki se sicer rade volje udeleži drinka, ne bev ne mev. Dokler se tudi prvemu ne da več.
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

klemenSLO ::

Zanimivo vprašanje.
V življenj srečujemo mnogo ljudi, gremo skozi različna obdobja, različne družbe / službe in res redki so ljudje, katere lahko imamo za prijatelje.
Prijateljstvo pa mora biti tu vzajemno... sicer se prej kot slej konča. Pa ne da se skregaš... le stikov praktično več ne ohraniš.
Sej poznate tisto... pokličeš enkrat, 2x ,3x.. vedno ti kličeš.... in dokler kličeš se ti še odzovejo, ko pa ne kličeš pa ni odziva. in tako se stvar konča. Moram rečt da sm v 15 letih v eni službi imel 2 sodelavca s katerima smo se res dobro razumeli, hodili na malico, na pivo kdaj pa kdaj. Izven službe pa redko. Sedaj nismo več v istih službah. Za enega vem da sam ne bo kaj dosti klical, za drugega je še upanje :).
Ampak to sprejemam tako kot je. Dokler sem še vedno rad v njuni družbi ju še vedno pokličem. Je pa to težko vzdrževati ker recimo nareazen 50 kmjev. Vem da bosta prišla če se zmenim in dejansko mi že to veliko pomeni.

Je bilo pa animivo ko sm bil zadnji dan v službi in je eden od drugih sodelavcev dejal.... pač tisto klasično... pa sej se še kaj vidimo,... jst pa sem mu odgovoril da verjento ne. In je tako debelo pogledal, potem sem mu pa obrazložil da če se do sedaj nismo družili se z veliko verjetnostjo ne bomo niti potem.
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

Vazelin ::

ja "se še kaj vidimo" je tista cheap fora
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

hipertija ::

Jaz enako nisem ohranjal stikov iz pretekle službe. Enostavno si v jutranjem delu v službi s sedanjimi sodelavci, popoldan pa čas zase in družino oz. za zasebno delo. Žal z nikomer nisem sklenil tako dobrega prijateljstva, da bi se dobivala še sedaj. Konec koncev imaš s sodelavci podobne interese oz. skupno točko, ki se imenuje služba in če službo menjaš, potem teh skupnih točk ni več.

joggi79 ::

PreviousUser je izjavil:

Služba je služba, družba pa družba. Do sedaj mi še noben sodelavec ni bil toliko pri srcu, da bi se z njim srečeval še izven službe.

To pravim tudi jaz pa me vsi cudno gledajo. Zame drzi, da je sluzba zato, da dobim denar da lahko delam tisto kar mi je uzitek, ne pa da mi je sluzba uzitek (pa da ne bo pomote, ni ravno da trpim v sluzbi, ampak bi se pa cisto lepo dalo preziveti tudi brez tega... samo denarno na zalost ne). In to se potem avtomatsko prenese tudi na sodelavce, ki so kar se mene tice sodelavci ne pa prijatelji.
Prijatelj je zame tisti, ki bo zate naredil vse ko bo to treba. Od sodelavcev tega ne pricakujem, kar pa tudi pomeni, da nimam nobene pretirane zelje po druzenju z njimi izven delovnega casa.

c3p0 ::

Večinoma se stiki kmalu nehajo.

Prijateljev pa imam "preveč" že zdaj, tako da, če se bi želel z vsemi dobivat in ohranjat stike, bi zmanjkalo časa, ki je lahko večinoma bolj koristno uporabljen, kot za neko čvekanje ob povprečni hrani ali pijačkanje. Nekateri sicer občasno še hodimo skupaj na fitnes ali tek.

Phantomeye ::

Jaz se s sosedi več družim kot z bivšimi sodelavci, čeprav se z bivšimi sodelavci 10x bolje štekam (s tistimi, ki smo bili klapa na šihtu, pa so zdaj vsi odkapljali na različne šihte).

Glavni razlog je pomoje čisto logistični. Vsak iz svojega konca Slovenije. Slišimo se vsaj 2x na teden (group chat), pa v živo podružimo na 3 mesece.

Gre pa za popolnoma normalno stran. Ljudje pač nismo zmožni ohranjati velikega števila tesnih stikov (večinoma ne).

According to a 2004 Gallup poll, Americans have an average of 8-9 close friends. More specifically:

2% have no close friends
14% have 1-2 close friends
39% have 3-5 close friends
18% have 6-9 close friends
27% have 10 or more friends

According to anthropologist Robin Dunbar, human brains have a limit on how many meaningful relationships they can keep track of. Dunbar says most people can have up to:

5 intimate bonds: spouses, best friends, and so on
15 close friends: people you trust and spend time with regularly
50 friends: people you would invite to a personal event like a wedding or dinner
150 casual friends: people you would invite to a big party

Zgodovina sprememb…

          ::

joggi79 je izjavil:

Prijatelj je zame tisti, ki bo zate naredil vse ko bo to treba. Od sodelavcev tega ne pricakujem, kar pa tudi pomeni, da nimam nobene pretirane zelje po druzenju z njimi izven delovnega casa.


Tudi službeno delaš in se družiš z ljudmi, z nekaterimi se bolj ujameš, z nekaterimi manj, nekateri pa ti bodo celo namerno škodovali. Tiste, s katerimi delaš bolj tesno, lahko tudi bolje spoznaš. Ker gre za posel, v nekaterih primerih njihov značaj še bolj pride do izraza. Na ta način tudi zelo zanesljivo vidiš, kateri ljudje se značajsko ujamejo s teboj ter kateri so lahko resnično dobri prijatelji. Sam imam s parimi ljudmi redne stike tudi po več kot 15 letih, čeprav že vsaj 10 let nismo več v istih firmah.

Jirzy ::

Ce nam rata, se dobimo z bivsimi sodelavci 1x na leto na malo daljsem pivu. Smo se takrat dobro zastopili in se se vedno :)

mahoni ::

Jih mam dost za 8h, kaj sele da bi se druzil z njimi. Salo na stran. Stvar je enostavna. Ce si se v sluzbi z nekom dobro razumel, bos sigurno z njim obrdzal stike, drugace pa ne.

MIHAc27 ::

Jaz nimam posebnih stikov z bivšimi sodelavci. Smo bili povsod v dobrih odnosih, ko smo skupaj delali kdaj tudi usekali kak piknik varijanto. Ampak stikov nismo obdržali. Če se srečamo seveda obvezno pozdravim, pa kako besedo se reče, to je pa tudi to.

Jerry000 ::

Jaz sem ohranil stik z enim sodelavcem, se še druživa in športava skupaj na čase

HappyPills ::

Da z nekaterimi imam še po 10 letih odkar ne delamo več skupaj še vedno precej redne stike. En bivši sodelavec sedaj prijatelj celo živi v tujini in se vidimo vedno obvezno ko pride. Se pa z ostalimi, če se srečam srčno pozdravim a življenje nas pač vodi vsakega po svoje nič hudega.

Mercier ::

Ne gledam na delo kot na nekaj izoliranega od ostale tuprisotnosti. Odpade zgolj kaj v stilu pivo s sodelavci. Ampak to je itak redko. Ostalo pa gre/zgubi/se vrne pač po običajni dinamiki teh reči.

zee ::

Sem še vedno v stiku.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Vazelin ::

Kakšne so navade v Singapurju?
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

rockstar ::

Je kar fino, da si vsake toliko v kontaktu. Slovenija je majhna in nikoli ne veš, koga boš rabil...

osternik324 ::

Po moje je zelo dobro ločiti službeno življenje od privatnega... če si s kolegom v službi srečuješ tudi v privatnem življenju z njim ostaneš v stikih. drugače pa menjava službe predstavlja tudi menjavo kroga ljudi in prav je, da se posvetiš trenutnim sodelavcem... stili s starimi sodelavci tako ali tako počasi usahnejo

Phantomeye ::

osternik324 je izjavil:

Po moje je zelo dobro ločiti službeno življenje od privatnega... če si s kolegom v službi srečuješ tudi v privatnem življenju z njim ostaneš v stikih. drugače pa menjava službe predstavlja tudi menjavo kroga ljudi in prav je, da se posvetiš trenutnim sodelavcem... stili s starimi sodelavci tako ali tako počasi usahnejo


Zakaj? Služba ni nič drugačna kot je npr. osnovna šola, srednja šola, faks.

Ljudje smo (po večini) socialna bitja in sklepamo veze, da lažje preživimo. Če je vez močna se ohrani, tudi ko zamenjamo okolje.

Meiniken ::

Menjavanje družbe je normalno. Bolj naj te skrbi če "zavržeš/izgubiš" prijatelja v pravem pomenu besede. Tisti so redki.

Sicer pa... Jim sploh lahko rečeš prijatelji? Bolj acquaintances oziroma poznanci. Poznate se, to je pa tud vse. Rečemo jim prijatelji zgolj zato, da se ne komplicira tolk.
Če sistem dopušča, da se ga zlorablja bo ta tudi zlorabljen. Brez izjeme.

gruntfürmich ::

dobri ste tisti ki se še družite, čeprav nimate več skupnega drugega kot bivšo službo.

sam nisem tak, in če s kom nimam skupne točke glede kakšne aktivnosti, potem bo življenje šlo vsak svojo pot...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Jirzy ::

gruntfürmich je izjavil:

dobri ste tisti ki se še družite, čeprav nimate več skupnega drugega kot bivšo službo.
Ce bi bila skupna samo (bivsa) sluzba, se nebi druzili. Ce pa je skupno razmisljanje - zakaj pa ne? Se bos namenoma odrekel krogu podobno mislecih ljudi, ker ste (bili) sodelavci?

Phantomeye ::

gruntfürmich je izjavil:

dobri ste tisti ki se še družite, čeprav nimate več skupnega drugega kot bivšo službo.

sam nisem tak, in če s kom nimam skupne točke glede kakšne aktivnosti, potem bo življenje šlo vsak svojo pot...


Jaz delam v firmi, ki ima 200 ljudi. Družil sem se s 5. Misliš, da sem jih naključno izbral? Ej, ti, ti, ti, ti in ti. Vi ste zdaj z mano. :D

jype ::

gruntfürmich je izjavil:

čeprav nimate več skupnega drugega kot bivšo službo.
Kdo pa to pravi?

Smurf ::

Zame je sluzba je ena izmed prostorov, kjer je povprecna inteligentnost in razgledanost visja od povprecne. Tako da ja s kaksnim se druzim tudi po tem, ko nisva vec sodelovca.

gruntfürmich ::

Jirzy je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

dobri ste tisti ki se še družite, čeprav nimate več skupnega drugega kot bivšo službo.
Ce bi bila skupna samo (bivsa) sluzba, se nebi druzili. Ce pa je skupno razmisljanje - zakaj pa ne? Se bos namenoma odrekel krogu podobno mislecih ljudi, ker ste (bili) sodelavci?

no, sj tudi 'enako misleči ljudje' zame pomeni da imate to skupno 'aktivnost'.

Phantomeye je izjavil:

Jaz delam v firmi, ki ima 200 ljudi. Družil sem se s 5. Misliš, da sem jih naključno izbral? Ej, ti, ti, ti, ti in ti. Vi ste zdaj z mano. :D

verjetno pa ni nujno da bi se še izven aktualne službe družili skupaj?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

Ganon ::

PrimoZ_ je izjavil:

Men se zdi to ful nerealno.
Razn če ste totalno skregan kolektiv.
Konec koncev preživiš z nekom 8h/dan in 5 dni/teden skupaj.


Zakaj nerealno? Imamo korekten odnos, ampak jaz (in še mnogo drugih) ločujem med službo in privatnim življenjem. S sodelavci preživim tretjino dneva, včasih šest dni v tednu. Resnično nimam niti najmanjše želje, da bi se z njimi videval še izven tega časa. Jih imam vrh glave.

zobnik ::

Jaz se namerno nočem preveč približevat nobenmu v tej meri da si kot gate in srajca skupaj, mislim da ma vsak dost svojga privat lajfa in svobode. Če greš na kak izlet s kom al pa na kak pohod, tek, gobarsko itd ne vidm problema.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zobnik ()

zee ::

Vazelin je izjavil:

Kakšne so navade v Singapurju?


Povsem enake kot v Sloveniji oz. jaz se obnasam tako, kot bi se v Sloveniji.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

lisaac ::

To da se s sodelovci počutite kot družina ni krivo to, da ste velik del skupaj ampak ker ste več ali manj v istem dreku skupaj

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: lisaac ()

jype ::

Nismo mi krivi, če nekateri sovražite svoje službe.

lisaac ::

jype je izjavil:

Nismo mi krivi, če nekateri sovražite svoje službe.


Saj ni mišljeno kot da sovražim službo ampak v smislu v istih izzivih, istih problemih, pod istimi pritiski ..

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: lisaac ()

jype ::

Ja, jaz in moja družba smo se pogosto znašli v isti službi zato, ker nas zanimajo podobne reči, zato je normalno, da nas te iste reči družijo tudi ko se naše profesionalne poti razidejo.

zee ::

jype je izjavil:

Ja, jaz in moja družba smo se pogosto znašli v isti službi zato, ker nas zanimajo podobne reči, zato je normalno, da nas te iste reči družijo tudi ko se naše profesionalne poti razidejo.


Tocno to.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Teambuildingi in socializacija s sodelavci zunaj službe (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6913084 (6653) LeQuack
»

Spoznavanje novih ljudi (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11224579 (17692) vostok_1

Več podobnih tem