Forum » Pomoč in nasveti » Wifi password
Wifi password
Badwolff ::
V borbi proti odvisnosti od elektronike sem prišel na genialno idejo, da zjutraj zamenjam password na wifiju in ga zvečer povrnem.
Ampak smo v dobi, ko doma nimamo niti ene wired naprave, kjer bi to lahko enostavno naredil.
Je kak metoda, program, kjer bi to enostavno upravljal? Pc , android...
Ampak smo v dobi, ko doma nimamo niti ene wired naprave, kjer bi to lahko enostavno naredil.
Je kak metoda, program, kjer bi to enostavno upravljal? Pc , android...
freesty ::
Mislim, da lahko preko wireless tudi spremenis geslo.
Povezes se na router, spremenis geslo, verjetno te bo disconectalo. Se connectas z novim geslom. Profit.
Povezes se na router, spremenis geslo, verjetno te bo disconectalo. Se connectas z novim geslom. Profit.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0
To sem videl, sam je mal , hm, neelegantno :D.
Ruter (Cisco od telemach a) najbrž ne dovoli hkrati dveh wifijev, enga za starše, enga za otroke? Da bi tistega druzga enostavno izklopu.
Ruter (Cisco od telemach a) najbrž ne dovoli hkrati dveh wifijev, enga za starše, enga za otroke? Da bi tistega druzga enostavno izklopu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Badwolff ()
jype ::
Če ima router RJ45 vtikač, lahko kupiš en RPi in ga vštekaš v mrežo, ter z njega programatsko urediš izklop in vklop wifija (ali pa zamenjaš geslo, če se ti to zdi bolj primerna rešitev).
freesty ::
To sem videl, sam je mal , hm, neelegantno :D.
Prosi za ubee router. Imas moznost 5G in 2,4G wifi. Torej 2 wifija. Enega imas za otroke, drugega zase. Gesla lahko nastavljas za vsako omrezje posebej.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0
starfotr ::
Ideja je, da pustis, kot je, elektroniko pusti doma in pojdi ven. Brez dodatnega ukvarjanja z elektroniko.
Qcube ::
S tem bo dosegel samo to da bo mularija postala bolj iznajdljiva in se povezala na sosedov router oz. kakšen drugi način.
Sem skor prepričan, da sem kliknil tist kvadratek brez moraliziranja :D.
Pač ena od rešitev, ki sem mi poraja.
Sem razmišljal o teh dveh wifijih, recimo prek repetitorja, ki ga že imam, sam na tv oz Eon Boxu je kup možnosti - pogled nazaj, video knjižnice, Netflix...
A se da upravljati z ruterjem, če nisi v istem omrežju?
Pač ena od rešitev, ki sem mi poraja.
Sem razmišljal o teh dveh wifijih, recimo prek repetitorja, ki ga že imam, sam na tv oz Eon Boxu je kup možnosti - pogled nazaj, video knjižnice, Netflix...
A se da upravljati z ruterjem, če nisi v istem omrežju?
antrim ::
Odvisno kakšne naprave uporabljajo otroci. Doma imamo za najmlajšega na stacionarcu nastavljeno eno uro rabe na dan (v omejenih terminih) preko MS Family accounta. Tablice so zaklenjene s PIN-om, telefona nima. Ne rabš komplicirati z routerjem.
smacker ::
Ne rabiš niti dveh naprav. Veliko ruterjev (morda celo telemachov) omogoča guest network (extra wi-fi omrežje), ki ga lahko poljubno omejuješ (max. 1h na dan, samo ob 18h-20h, speed limit, page blocking,...).
mamstrok ::
Problemov se lotiš na začetku in ne na koncu. Če frocu rečeš ne, je to ne in pika. Telefon, tablico...postavi na mizo in mu povej, kdaj lahko poseže po napravi, Temu se reče avtoriteta in vzgoja. Pri nas je to funkcioniral. ;) Vse ostalo je sranje otrok staršem na glavo, kateri iščejo tableto za odpravo glavobola, namesto, da bi ga preprečili.
Karen ::
En princip je vzgoja. Drugače pa kot so ti glede tehnike že povedali recimo na DD-WRT-ju narediš guest wifi in IP isolation, pa se ti froci lahko povežejo na internet, do notranjega dela mreže (recimo na drug PC ali na NAS) pa ne morejo. Navzven vidiš dve wifi omrežji, za vsako nastaviš svoje geslo, pa je... enega poimenuješ Starci, drugega pa Froci, pa daš jim wifi geslo za omrežje Froci in je to to... ponekod se da še nastavit kdaj je omrežje Froci dosegljiv časovno.
SeMiNeSanja ::
En princip je vzgoja. Drugače pa kot so ti glede tehnike že povedali recimo na DD-WRT-ju narediš guest wifi in IP isolation, pa se ti froci lahko povežejo na internet, do notranjega dela mreže (recimo na drug PC ali na NAS) pa ne morejo. Navzven vidiš dve wifi omrežji, za vsako nastaviš svoje geslo, pa je... enega poimenuješ Starci, drugega pa Froci, pa daš jim wifi geslo za omrežje Froci in je to to... ponekod se da še nastavit kdaj je omrežje Froci dosegljiv časovno.
Potem morajo pa 'froci' kaj natisniti na tiskalnik, pa ne gre, ker so na napačnem omrežju?
Pričujoče sporočilo je (lahko) oglasno sporočilo
- četudi na prvi pogled ni prepoznavno kot tako.
(Zdaj me pa obtožite prikritega oglaševanja, če morete!)
SeMiNeSanja je izjavil:
Potem morajo pa 'froci' kaj natisniti na tiskalnik, pa ne gre, ker so na napačnem omrežju?Saj lahko mailajo očkatu, pa on natisne.
zmaugy ::
V routerju lahko časovno omejiš posameznim napravam dostop do interneta.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.
neumnosti.
SeMiNeSanja ::
V routerju lahko časovno omejiš posameznim napravam dostop do interneta.
"Lahko" je izredno raztegljiv pojem.
Kar na enem routerju oz. firmware zlahka nadziraš in omejuješ, na drugem nikakor ne boš mogel.
Najbolj ekstremno bi bilo, če bi imel router z dovolj porti, da bi na vsakega uredil VLAN za mulca, enako pa tudi na WiFi za vsakega mulca svoj SSID.
Ko imaš to, pa se lahko greš, da boš brez prekinitve dovolil dostop do 'domačih' resursov, 'zunanje' pa le v predvidenih časovnih intervalih in še to v vnaprej odmerjeni 'količini' (kvota na čas).
AMPAK.....
Takoj potem pride domača naloga, za katero potrebuje dostop izven 'obratovalnega časa'. O.k... vgradiš omejitve po kategorijah, da ni dostopa do družabnih omrežij, zabavnih vsebin,.....
Zlomka...ti mulc že spet pride, da so sošolci kvazi dali vzorce testov na facebook account....
Boš dodal izjemo za Facebook, da bo vedno dostopen? Ali boš rekel, da lahko testi počakajo do večera?
V bistvu sam sebi delaš probleme, ki jih nebi imel, če bi mulci ne bili 'zasvojeni'. No, pa tudi to je precej elastičen pojem. V naših časih je bila mularija zasvojena s televizijo. Tudi ni bilo druge, kot da so stari ugasnili tv in mulce nagnal delat naloge ali ven na zrak - ali pa se 'vdali v usodo' in pustili mulcem delat kar so hoteli.
Ne mislim nikomur soliti pameti kako naj mulce vzgaja, ker to itak nima smisla - ob tem, da so mulci še dodatno vsak svoje 'poglavje'. Enemu moraš puliti mobitel iz roke, drugega pa moraš nadirat, da naj za vraga tudi kdaj pogleda SMS-e in maile....
Vsak se mora znajti po svoje, v okviru svojih (vzgojnih) sposobnosti, znanja in 'težavnostne stopnje', ki jo narekuje njegova mularija.
Samo škoda se mi zdi, da se preveč zanašaš na tehnologijo, da bo reševala vzgojne problem. Če že - potem je tu na voljo tehnološki vzgojni ukrep: UNPLUG - izklopi internet in problem je (začasno) rešen.
Vse ostalo prinaša zgolj dodatne (tehnološke) težave, za katere pred tem še vedel nisi.
Sploh pa nekako ne gre, da se mulcu nekaj blokira dostop do interneta - medtem ko 'ta stari' pa še kar gor visi in se ne odlepi.... (baje sploh ni tako redek pojav). Treba je biti tudi vzgled, da bi potem lažje terjal 'sledenje'. Če nisi, bo kaj hitro priletela 'saj tu tudi skos visiš na netu...'. Potem pa se izgovarjaš - namesto da bi se moral mulc.
Pričujoče sporočilo je (lahko) oglasno sporočilo
zmaugy ::
Mi smo nekaj časa prakticirali časovno omejitev - določene naprave so imele dostop zgolj zvečer eno uro.
Ampak zaradi včasih "nujnih izjem" smo s tem prenehali, zdaj je to eden od "vzvodov oblasti". Če ga tamali serjejo, jim zaplenimo naprave in potem v tem času pač ne morejo biti na internetu.
Ampak zaradi včasih "nujnih izjem" smo s tem prenehali, zdaj je to eden od "vzvodov oblasti". Če ga tamali serjejo, jim zaplenimo naprave in potem v tem času pač ne morejo biti na internetu.
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | WI FI v camp prikoliciOddelek: Omrežja in internet | 4908 (3233) | Daliborg |
» | Ranljivost v WPA2 (KRACK)Oddelek: Informacijska varnost | 3968 (2952) | jukoz |
» | Ojačanje zaščite domačega omrežja (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 11359 (9686) | Yacked2 |
» | Inovativen napad: Geolokacija, tudi brez vaše privolitveOddelek: Novice / Varnost | 14728 (12834) | MrStein |