Forum » Pomoč in nasveti » Kako odstranit "izrabljen" vijak
Kako odstranit "izrabljen" vijak
Popaj ::
Sem vam je že kdaj zgodilo da ste poskušali odšraufat čisto mali vijak pri tem pa ste
ga tako poškodovali da ste uničili celo glavo? (beri iz križnega vijaka je nastala samo ena majha
luknjica ). Kaka ideja kak naj zaj to odšraufam?
ga tako poškodovali da ste uničili celo glavo? (beri iz križnega vijaka je nastala samo ena majha
luknjica ). Kaka ideja kak naj zaj to odšraufam?
frenk ::
ena možnost je da ga prevrtaš, druga možnost je da ga s kleščami zagrabiš in odšravfaš, tretja bi bla pa ta da bi nekako iz luknce naredu utor za šravfat ampak to bi blo bol zakompliciran
Ni šans za klešče, ker je to čisto mali vijak v gamepadu in je v luknji, tak da ne morem
zraven z ničemer debelejšim od izvijača (najmanjšega). Bom probal z vrtanjem! Hvala!
zraven z ničemer debelejšim od izvijača (najmanjšega). Bom probal z vrtanjem! Hvala!
gamepad je verjetno plastičen in morš pazt da ne prevrtaš plastike ker ti loh zlo hitr vn vrže svedr, ki gre pa v plastiko kot v putr...pa veliko sreče
ali3n ::
svedr nastavi na vijak, premakni na vrtalniku smer vrtenja "v levo" (odvijanje); z malo sreče bi se moral vijak odviti; lahko se zgodi da poškoduješ sveder (ni pa nujno)....
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
Je šlo z vrtanjem ja. Samo sem mogo z druge strani prevrtat, tak da mam
zaj lukno skozi. Bom že z kako nalepko zakril
Hvala obema!
zaj lukno skozi. Bom že z kako nalepko zakril
Hvala obema!
m.i.h.a. ::
Bom kar tukaj vprašal, ker imam podoben problem. Na mojem vodnem bloku ne morem odviti imbus vijaka, ki povezuje baker in plexi. Edino en vijak mi dela probleme, ostali se dajo odviti brez problemov. S kakšnimi kleščami ne bo šlo, ker je raven s podlago (plexijem), vrtanje pa ne vem če bo delovalo, ker je privit dokaj na trdo. Rad bi ga pa zamenjal z drugim ne poškodovanim. Torej kakšna ideja?
hm...probej z bormašino in tamalmu svedrom zvrtat pr stran imbus vijaka na nasprotnih si koncih in tko boš loh verjetn z navadnmu žraufncigrjem vn spravu
ali3n ::
m.i.h.a. - vpraši eddyja ali morphling1-a (kako se to sklanja ziggga?) za nasvet... glede na to da delata bloke, bosta morda imela kako pametno idejo...
- "Rozi vidm." "S psom!"
su37 ::
s kakšnim finim biaxom čelno odbrusi glavo, potem stvar katero ta glava drži odstraniš, nato ostanek stebla primeš s kakšnimi dobrimi kleščami in odviješ
m.i.h.a. ::
No ta zadnji predlog mi je kar všeč, bom pa počakal še na kakšnega, ker nočem pokvariti bloka.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pomoč, vijak se ne odtegneOddelek: Na cesti | 4228 (2631) | Dzhimen |
» | Nastavljanje okovja (pantov:)Oddelek: Loža | 7945 (7552) | akulp |
» | Vijaka ne gre "odšraufat"Oddelek: Loža | 14921 (13541) | assez |
» | Odlomljen M3 vijakOddelek: Loža | 5278 (4705) | Pyr0Beast |
» | Odpiranje H2O blokaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1408 (1305) | mykeos |