» »

NBA sezona 2019-2020

NBA sezona 2019-2020

Temo vidijo: vsi
««
8 / 45
»»

2dark ::

Kurzweil je izjavil:


Takole se kdaj vprašam, koliko folka še navija za Real, odkar je šel Luka?! Razen seveda tistih, ki so bili za Real že prej...? Me zanima, koliko fanov bi imel Houston iz Slovenije, če bi šel Luka tja :) Je pa tudi res, če igralci več ne vedo, kaj je zvestoba do kluba te dni, potem so lahko takšni tudi "fani" oz. band wagon fani...


Ne bi vedel. Jaz sem simpatiziral prvič v življenju za Real. ZDaj mi je vseeno za ta klub. Če se luka kdaj vrne v real bom pa znova navijal za real oz. klub v katerem bo igral luka.

IL_DIAVOLO ::

Igralec tedna na vzhodu bi lahko doncicu vodo nosil.

2dark ::

Tale izbira igralca na vhodu je čudno. NIč posebnega ni njegova statistika.

Smurf ::

GupeM je izjavil:


Slabo si videl. V menjavo je šel zato, ker so Rocketsi zamenjali celo peterko s tistimi, ki ne igrajo veliko. Preden je THJ vrgel proste mete, je režiser pokazal 4 igralce od Rocketsov, ki so čakali na menjavo. Nekateri igralci Rocketsov so se celo že posedli na klop, ampak so morali nazaj na igrišče, ker je THJ moral vreči prej še prvi prosti met, potem pa so lahko menjali. Če bi pri Rocketsih še naprej igrali najboljši, bi verjetno tudi pri Dallasu. Tako pa sta obe ekipi za zadnjo minuto in pol zamenjali praktično celi peterki. Ko je THJ zadel drugi prosti met, je takoj naredil osebno napako, da je zaradi prekinitve lahko še on šel na klop.

Se pa strinjam s tem, da se včeraj ni preveč odpočil. Je bila precej naporna tekma in na koncu verjetno res ni imel več veliko energije, čeprav je ravno na koncu pokazal najboljšo igro.

Mogoce sem malce nerodno napisal, ce bi bila igra napeta, bi seveda ostal do konca. Hotel sem povedati, da je bil vceraj precej zdelan (in da se ni sparal cisto nic) toliko, da niti ni zelel odigrati zadnjega napada), ampak je dal zogo THJu in rekel naj on oddigra. Skoda, ker ne morem najti zadnji par minut posnetka.

GupeM ::

Kurzweil je izjavil:

2dark je izjavil:

Kurzweil je izjavil:

Luka Dončič je postal igralec tedna v ligi NBA! Well deserved!


V zahodni konferenci :).


Jop, niti nisem bil pozoren,... bo pa prej kot slej tudi vse ostalo :)

Med sezono ne izbirajo igralcev tedna za celotno ligo, ampak vedno ločeno vzhod/zahod. Če bi izbirali za celotno ligo, bi zagotovo bil izbran LD pred Spencerjem Dinwiddijem.

Smurf je izjavil:

Mogoce sem malce nerodno napisal, ce bi bila igra napeta, bi seveda ostal do konca. Hotel sem povedati, da je bil vceraj precej zdelan (in da se ni sparal cisto nic) toliko, da niti ni zelel odigrati zadnjega napada), ampak je dal zogo THJu in rekel naj on oddigra. Skoda, ker ne morem najti zadnji par minut posnetka.

Aha, vem kaj misliš. Sem tudi sam opazil, da mu je dal žogo in pokazal, naj kar on odigra oz. organizira, sam pa je stekel na desno proti avtu. Sigurno je bil precej utrujen že na koncu. Lahko pa, da je takrat že videl novo petorko Rocketsov ob zapisnikarski mizi, pa je vedel, kaj sledi (Ne vem, ali so takrat že stali tam ali še ne). Kakorkoli, če bi bil spočit, tega verjetno ne bi naredil, pa če bi na menjavo čakali kadeti KK Spodnji Duplek :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: GupeM ()

Kurzweil ::

Gledam pa Carmela Anthonyja in pri svojih 35 letih in po več kot enem letu brez basketa, sploh ne igra slabo! Včeraj ob zmagi POR nad CHI, naprimer 25 točk, 8 skokov, 2 podaji in 1 ukradena žoga, v povprečju pa 16 točk, 5,3 skoka in 1,8 podaje. Mogoče pa bo dejansko celo koristen Portlandu, treba pogledat kakšno tekmo več, če je tip vendarle pri svojih letih bolj zrel in predvsem manj sebičen, kot je bil v preteklosti.

Noro, kaj sta včeraj delala Marc Gasol in Joel Embid... nuclear defense! Gasol je imel konec tekme met 1/8, Embid pa celo 0/11...

Horas ::

pridejo dnevi lo ti ne gre čist nič not, sam take zgrešene ko sta tedva mela

lebron james pa zopet double double, 14podaj.

Gaius ::

Kaj pravite, kakšen % možnosti je da danes dobi Dallas?

Estave: 1,91 za Dallas, 1,91 za Clippers.
Bwin: 2.15 za Dallas, 1,72 za Clippers.

Kurzweil ::

Gaius je izjavil:

Kaj pravite, kakšen % možnosti je da danes dobi Dallas?

Estave: 1,91 za Dallas, 1,91 za Clippers.
Bwin: 2.15 za Dallas, 1,72 za Clippers.


Če že moraš igrati športne stave, predlagam, da ne staviš stvari, za katere si skeptičen oz. nimaš dobrega občutka. Na tekmi DAL - LAC kaj ponovedovat je zelo nehvaležno. Jasno je, da je Dallas v odlično formi in igra še doma, po drugi strani pa je kristalno jasno, kdo je/so LAC, res težko je igrati obrambo proti takšni ekipi, kjer lahko dobro odigra cel kup igralcev, od Williamsa, Harrella, Leaonarda, Georga,... poleg vsega, če se res odločijo odigrati dobro obrambo, ima kot smo že prej govorili LAC zelo dober obrambni potencial v Beverlyju, Leanardu, Georgu in še komu.

Stavi na Dallas, boš potem vsaj za njih navijal :)) Da ne boš edini trpel poleg raznih retardirancev, ki Dončiču ne privoščijo, ko/če bo Dallas dobro igral in po možnosti zmagal...

Zajebana tekma bo, jaz pravim, da najtežja v tej sezoni (do sedaj), kot prvo, če je še kdo dvomil v Dallas, so se zdaj "odprle karte" in vsem je jasno, da gre za resno ekipo, jasno je, da Dallas ogroža vrh zahodne konference in to je za ekipe in ambicije ekip kot so LAC lahko motivacija, da igrajo na playoff nivoju, poleg vsega je LAC kompleten, pa še velik obrambni potencial ima, kar lahko nevtralizira dober napad Dallasa, roko na srce obramba Dallasa pa res ni nič posebnega. Sedaj se že precej pričakuje in je tudi pritisk večji,... fina tekma bo!

GupeM ::

Nekako imam občutek, da bo Dallas danes izgubil, Luka pa ne bo imel svojega dne. Upam, da se motim, ampak trolli že kar malo stradajo, pa se jih bo Dallas danes usmilil in jim spet dal nekaj hrane.

LAC bojo pa pomoje tudi kar motivirani, ker če jih Dallas danes premaga, pride Dallas na lestvici na tretje mesto in tako prehitijo LAC.

Kar se tiče stav, pa nikoli ne stavi na NBA tekme. Preveč presenečenj se dogaja tam.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: GupeM ()

tisto jutro ::

Gaius je izjavil:

Kaj pravite, kakšen % možnosti je da danes dobi Dallas?

Estave: 1,91 za Dallas, 1,91 za Clippers.
Bwin: 2.15 za Dallas, 1,72 za Clippers.


Na bwin 101 na Dallas, na estavah 114 na Clippers, pa imaš 2€

Vajenc ::

tisto jutro je izjavil:

Na bwin 101 na Dallas, na estavah 114 na Clippers, pa imaš 2€

Lepa :D

GupeM je izjavil:

Nekako imam občutek, da bo Dallas danes izgubil, Luka pa ne bo imel svojega dne.

IMO bo Dončič spet odličen, vprašanje le kakšna bo dnevna forma soigralcev.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

2dark ::

Gledal sem obe tekmi Houston : Clipersi in če Rocketsi ne bi bili tako smotani v samem zaključku, ko so 1 minuto pred koncem celo vodili 115:110, pa so v minuti pušili, fasali dve nepotrebne trojke, če že potem bi morali Rocketsi faulirat in bi imeli clipersi recimo dvakrat proste mete je to teoretično 4 točke, pa bi bili še vedno 1 koš zadaj.

Tako imata ekipi 1:1 v medsebojnih srečanjih.

Na drugi strani je Dallas dobesedno razmontiral Rocketse.

Sklepam, da bo Dallas igral taktično, ker proti CLipersom moraš igrat taktično in vzet tisto, kar ti ponujajo.

Beverly je bil na obeh tekmah ves čas na Hardnu ( v prvi je izpadel iz igra s 6-imi osebnimi), v drugi tekmi si je tudi nabral 5 osebnih ).. nekaj podobnega pričakujem tudi v današnji tekmi, da se bo zaradi pretirane želje nabral hitro osebne in bo večino časa sedel na klopi.

Kaj še. Predvsem bodo morali igrati disciplinirano v obrambi. Potrebno je zaustavit Louja Wiiliamsa. Tip ima čez 20 točk povprečje. To se da.

kawhi je dober, sam ne deluje ravno nekaj posebnega letos.. PG je ok .. Po moje bodo poizkusili občasno podvajati Luko, in ta bo žogo podajal soigralcem. Zato je še kako pomembno, da bodo ti danes vse podaje izkoriščali.

Morda vidimo Bobana danes, če tempo ne bo prehud ampak dvomim.

Dallas igra doma, ESPN-ov napovednik daje kar 54% možnosti za zmago Dallasu.


Skratka. Clipersi niso noben Bav, bav, da bi zdaj spustili hlače dol pred njimi. V zadnjih treh tekmah so se dobesedno rešili v zadnjih sekundah, da niso fasali poraza. Danes je čas, da ga fašejo.

Dallas je ekipno v precej statističnih kategorijah pred njimi.

Dallas dosega 119 košev po tekmi ( Si delijo drugo mesto z Washingtonom ) clipersi jih dosegajo 114 košev ( 6-i v ligi )
Dalas ima 47.7 skokov po tekmi ( 4-i v ligi ) - Clipersi jih dosegajo 48.9 skokov ( 2. v ligi ) razlika ni omembe vredna
Dallas dosega 14.5 trojk po tekmi ( 3-ji v ligi ) s 36.6%, Clipersi dosegajo povprečno 11.2 trojke in so 18. v ligi s 35% metom.
Dallas izgubi povprčeno 12.4 žog po tekmi( 2.i v ligi ), Clipersi jih izgubijo 15.9 povprečno ( so 17-i v ligi )

Dallas je drugi v ligi po razmerju doseženih košev in prejetih. Razlika znaša zelo lepi 9.1 +, prvi so bucksi z indeksom 9-2+

Clipersi so med ekipami, ki delajo največ prekrškov po tekmi 27. ekipa v ligi, Dallas pa med ekipami, ki jih delajo najmanj ( 5-ta ekipa v ligi )..

Dalas prejema povprečno 109 točk po tekmi, CLipersi 107.

Si upam napovedat, da če Dallas zaustavi Willimsa, potem bo Dallas zmagal in to s precejšnjo razliko, ker se Clipersi zelo zanašajo na njega. Celo preveč.

Več kot, da kiksnem pri napovedi pa tako ne more biti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 2dark ()

2dark ::

Kurzweil je izjavil:



Harrella,



Tip sploh ne meče od daleč. Trojke v letošnji sezoni 0%. Njemu žogo dat v roke pa naj meče od daleč. Hehe.

Tip je atlet in to je to. Zapirat ga bo treba in to na moč. Je povprečen izvajalec prostih emtov , igra pa na navdih , mladost, atletizicizem. To za inteligentno ekipo ne sme bit previsoka ovira. V mislih imam Shawn Kempa, pa so ga BUllsi z jordanom vrteli okoli prsta pa so imeli same bele centre pod košem. Pa rodmana.

Horas ::

kk se vam da pisat tk dolge spise? :)

pohvale, jih rad berem, tk da kr naprej tako

Kurzweil ::

2dark je izjavil:

Kurzweil je izjavil:



Harrella,



Tip sploh ne meče od daleč. Trojke v letošnji sezoni 0%. Njemu žogo dat v roke pa naj meče od daleč. Hehe.

Tip je atlet in to je to. Zapirat ga bo treba in to na moč. Je povprečen izvajalec prostih emtov , igra pa na navdih , mladost, atletizicizem. To za inteligentno ekipo ne sme bit previsoka ovira. V mislih imam Shawn Kempa, pa so ga BUllsi z jordanom vrteli okoli prsta pa so imeli same bele centre pod košem. Pa rodmana.


Jop, en tak Kenneth Faried je... ima pa vseeno povprečno 19 točk, 7.5 skoka, 2.6 podaje in 1.4 bloka... zadnjič je tudi odločil tekmo, ne spomnim se proti komu, tako da ja, on je praktično edini, ki se ga lahko pušča oz. tudi klofta, ker slabo izvaja proste mete.

Horas je izjavil:

kk se vam da pisat tk dolge spise? :)

pohvale, jih rad berem, tk da kr naprej tako


Dejansko se trudim (pa verjetno nisem edini), da ne bi bili predolgi, pa so vseeno :)) ... včasih, ko imam čas, ko si dam na 2. screen tekme in jih dejansko gledam, pa da je veliko tekem in so slednje zanimive, bi lahko napisal cel roman :D ... je to fino, če več folka poda svoja mnenja, pride vsakdo do kakšnega novega spoznanja, nekdo drug pa do kakšne zanimive informacije... jutri bo zajeban dan, bo treba zgleda spat in si budilko nastavit ob 2:30... :'(

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kurzweil ()

IL_DIAVOLO ::

Horas je izjavil:

kk se vam da pisat tk dolge spise? :)

pohvale, jih rad berem, tk da kr naprej tako


Saj niso dolgi. Samo na telefonu tak zgleda :)

2dark ::

Kurzweil je izjavil:



Jop, en tak Kenneth Faried je... ima pa vseeno povprečno 19 točk, 7.5 skoka, 2.6 podaje in 1.4 bloka... zadnjič je tudi odločil tekmo, ne spomnim se proti komu, tako da ja, on je praktično edini, ki se ga lahko pušča oz. tudi klofta, ker slabo izvaja proste mete.



Dejansko se trudim (pa verjetno nisem edini), da ne bi bili predolgi, pa so vseeno :)) ... včasih, ko imam čas, ko si dam na 2. screen tekme in jih dejansko gledam, pa da je veliko tekem in so slednje zanimive, bi lahko napisal cel roman :D ... je to fino, če več folka poda svoja mnenja, pride vsakdo do kakšnega novega spoznanja, nekdo drug pa do kakšne zanimive informacije... jutri bo zajeban dan, bo treba zgleda spat in si budilko nastavit ob 2:30... :'(


Ti zelo lepo pišeš, zato je tvoje poste lepo prebirat.

Ja. Podoben šmorn je tale Montrezl kot Faried, Capela. Vse na isto finto narejeno. Atletizicem, skočnost,moč... tisto, kar je osnova.. mehka rokica.. tukaj je pa mrtev :). Po moje je tisith 19 košev posledica, ker je obramba tako močno skoncentrirana na PG-ja, kawhija in Louja pa potem seveda enostavno pozabijo nanj. Čeprav , koliko sem ga gledal je tip precej bolj eleganten in ne igra toliko na moč kot Capela ali pa Faried. Poba kar zna. Samo Porzingis mu bo dons stisnil vsaj eno hudo banano :).

Horas je izjavil:

kk se vam da pisat tk dolge spise? :)

pohvale, jih rad berem, tk da kr naprej tako



To je bila slučajno malce daljša analiza razmišljanja, kako Cliperse premagat.

Da ti opalim moj blog o Dončiću, boš imel občutek na telefonu, da bereš roman. :))

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 2dark ()

Kurzweil ::

@belidihur, daj link do bloga ;)

Vazelin ::

+7 za Clipperse. Luka zaenkrat še ni mvp predstava.

zna biti zajebano do konca

eh to se kar odmika Dallasu

bo kar držalo da so Clippsi team, ki ga bo potrebno premagati letos
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vazelin ()

Vazelin ::

14- ;(( Če Luka ne release-a Krakena bo tole kar boleče do konca

Luka sladko izsilil osebno in še sweet podaja za trico :D

eh kera indijanska igra v teh sekundah :D
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vazelin ()

2dark ::

Počeli so vse tisto, kar ne bi smeli. Pridni.

finkec ::

Gledal sem tam do 1/2 3 četrtine. Meni so zgledali kot zgubljene kokoške, so Clippersi kar trd oreh, Lukata so pokrili vrhunsko, veliko podaj v marolo, slab met kot tudi od soigralcev. Kawhi je odigral samo malo čez polovico prvega polčasa in so jih že meli na 15+.

Ajde prosti meti so bli dobri :).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: finkec ()

dice7 ::

Se pozna, da so pri clippersih po dolgem casu skupaj zaigrali Kawhi, PG in PatBev

GupeM ::

Žal so se moje napovedi uresničile. Tekme sicer nisem gledal, ampak LAC so letos The Team. Še Kawhi je po tekmi povedal, da so hoteli ustaviti Luko z dvema ali celo tremi igralci in da jim je dobro uspelo. Res so prišli pripravljeni in jim niso hoteli prepustiti zmage.

Ganon ::

Tudi jaz nisem gledal tekme, sem pa prebral izjavo, da so ga pokrivali na vse možne načine. Če je temu tako, je njegova statistika zelo dobra.

Vazelin ::

Ja včeraj je bila kar prizemljitev za Mavse. Ampak ok. Clippsi so itak prvi favoriti. Poleg tega jim je vsaj kar sem jaz gledal tudi lepo padalo v koš. Porzingis daje premalo prispevka v napadu. Ampak sem imel še občutek, da Clippsi niso igrali ravno na polnih zmogljivostih. Mavsi so ekipa za playoff in morda napredovanje v polfinale konference, Clippsi za naslov.
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vazelin ()

Kurzweil ::

Žal se je zgodilo nekaj podobnega, kot sem se bal... nič hudega, se zgodi! Čim prej pozabit tole tekmo, kar tako najbolje znajo v NBA... sedaj je iddealen časa, da imajo mislim, da 3 dni "počitka", potem pa precej bolj pomembna tekma proti Pohenixu v gosteh, kot smo že večkrat omenili, primarno mora Dallas premagovati ekipe kot so Minesotta, Sacramento, New Orleans in Phoenix in se nahajajo in se bodo predvidoma nahajale, kar se lestvice tiče, ni tistem robu playoff cone. Gremo naprej, tole je za pozabit... LAC ima preprosto preveč dobro ekipo...

MihaK3 ::

Ta tekma je lepo pokazala maksimalni domet Mavsov = prvi krog končnice; tako kot so Dončića prijeli tu, ga bodo tudi vsi tam (če se jim sploh uspe uvrstiti), ostali pa potem tenko piskajo. Saj lahko da bi imela dva druga dober dan in bi eno tekmo še dobili, ampak na 4 dobljene bodo pa po mojem v 95% izpadli proti vsakemu. Preprosto nimajo dovolj širine in kvalitete, Porzingis pa za ta denar verjetno zgrešena naložba. Osebno menim, da bo moral Dončić v želji po naslovu dokaj kmalu kam drugam...

2dark ::

Clipersi sploh niso nič posebej prijeli Dončića.. večino tekme ga sploh ni kril Beverly, Kawhi je bil na Luki morda 5 minut, če sploh. Tekmo so izgubili na taktični pripravljenosti. naredili niso točno tistega, kar sem napisal, da bi morali. Če pa tega ne narediš pač ne zmagaš.

Vazelin ::

Meni je prva postava Clippsov grozljiva, ko bodo pritisnili 100% v playoffu.

Kawhiju se itak jebe za redni del
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

kixs ::

2dark je izjavil:

Clipersi sploh niso nič posebej prijeli Dončića..


To seveda ni res.

IL_DIAVOLO ::

Clippersi so res izjemni v obrambi. To je v nba redkost.

MihaK3 je izjavil:

Ta tekma je lepo pokazala maksimalni domet Mavsov = prvi krog končnice; tako kot so Dončića prijeli tu, ga bodo tudi vsi tam (če se jim sploh uspe uvrstiti), ostali pa potem tenko piskajo. Saj lahko da bi imela dva druga dober dan in bi eno tekmo še dobili, ampak na 4 dobljene bodo pa po mojem v 95% izpadli proti vsakemu. Preprosto nimajo dovolj širine in kvalitete, Porzingis pa za ta denar verjetno zgrešena naložba. Osebno menim, da bo moral Dončić v želji po naslovu dokaj kmalu kam drugam...


To bi bil ogromen napredek, čeprav mislim, da lahko pridejo še dlje.

Zgodovina sprememb…

MihaK3 ::

Ogromen napredek gledano na lansko sezono mogoče, ko jim je zmanjkalo nekje 15 zmag (s tem da so po malem na koncu tankali, samo tudi to ne ravno uspešno), ampak letos je kar nekaj ekip na zahodu močno oslabljenih, tako da samo uvrstitev v končnico ne bo ravno neko merilo, kot zadnja leta. Kaj več (torej drugi krog) pa lahko dosežejo samo ob hudem razpadu sistema nasprotne ekipe zaradi poškodb (kot recimo lani GSW v finalu), pa še to ne vseh (tistim z dolgo klopjo se ne bi poznalo dovolj), recimo nekaj v smislu da se pri LAL poškodujeta tako Davis, kot Lebron :D, samo to smo že v čistih fantazijskih scenarijih. Bolj verjetno kot to je, da se bodo že za sam preboj krčevito borili in trepetali do zadnjega.

GupeM ::

MihaK3 je izjavil:

Ta tekma je lepo pokazala maksimalni domet Mavsov = prvi krog končnice; tako kot so Dončića prijeli tu, ga bodo tudi vsi tam (če se jim sploh uspe uvrstiti), ostali pa potem tenko piskajo. Saj lahko da bi imela dva druga dober dan in bi eno tekmo še dobili, ampak na 4 dobljene bodo pa po mojem v 95% izpadli proti vsakemu. Preprosto nimajo dovolj širine in kvalitete, Porzingis pa za ta denar verjetno zgrešena naložba. Osebno menim, da bo moral Dončić v želji po naslovu dokaj kmalu kam drugam...

Nimajo vse ekipe tako dobrih obrambnih igralcev, kot jih imajo LAC. Recimo, da se srečajo v PO z Rocketsi. Enostavno nimajo igralcev, ki bi ga lahko tako pokrivali, pa če se še tako trudijo.

MihaK3 ::

Ne, ampak v končnici vsi igrajo resnejšo obrambo, sploh pa v primeru Dallasa, ko lahko to skoncentrirajo na enem igralcu. Rocketsi so precej specifični, ampak vseeno bi jim v seriji na 4 zmage dal prednost (Mavsom je zadnjič letelo vse noter, sploh Harden na drugi strani ni zadel "bazena", kar bi se težko ponovilo)

Smurf ::

GupeM je izjavil:


Nimajo vse ekipe tako dobrih obrambnih igralcev, kot jih imajo LAC. Recimo, da se srečajo v PO z Rocketsi. Enostavno nimajo igralcev, ki bi ga lahko tako pokrivali, pa če se še tako trudijo.

Jaz bi sel korak dlje in bi rekel, da ima ravno LAC najvec igralcev, ki lahko dobro pokrivajo Lukata.

Sej drugace pricakovanje Maverickov je koncnica prvi krog. Kaj vec bi bilo ze precej veliko presenecenje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Smurf ()

GupeM ::

MihaK3 je izjavil:

Ne, ampak v končnici vsi igrajo resnejšo obrambo, sploh pa v primeru Dallasa, ko lahko to skoncentrirajo na enem igralcu. Rocketsi so precej specifični, ampak vseeno bi jim v seriji na 4 zmage dal prednost (Mavsom je zadnjič letelo vse noter, sploh Harden na drugi strani ni zadel "bazena", kar bi se težko ponovilo)

Seveda igrajo resnejšo obrambo, ampak ti to ne pomaga preveč, če imaš samo enega dobrega obrambnega igralca. Poglej si tale video, boš videl zakaj rabiš več dobrih obrambnih igralcev, ki bodo poleg njega dobro pokrili tudi ostale igralce in prostor.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: GupeM ()

MihaK3 ::

To vse velja za redno sezono, pravzaprav samo za eno petino ene redne sezone; Dončić izkušenj s playoffom še nima, prav tako ne ekipa kot taka (torej večina igralcev, sploh pa ne v tej zasedbi) in tam so se opekli že mnogi, spomnimo se samo Nowitzkega v letu, ko je bil regular season MVP...

dice7 ::

V koncnici postane igra veliko bolj fizicna, kar te lahko hitro vrze iz ritma, tudi ekipe se bolj specializirajo na svoje nasprotnike. Harden jih v rednem delu nasuje 40 na tekmo, v koncnicah pa pregori, tudi Giannis lani nezaustavljiv, potem pa nemocen proti raptorsem, ker so ga znali siliti v prekrske. Podobno bo z Doncicem kaksno leto ali dve

IL_DIAVOLO ::

Doncic ima dovolj izkušenj iz Evrope. Če pa misliš, da je Luka flop aka harden, se prekleto motiš. Doncic je clutch player.

V končnici je edino problem, ko te nasprotnik nastudira in te sili v drugačno igro. To je čar playoff, moras biti prilagodljiv in nepredvidljiv. Doncic je to že veckrat dokazal. Tudi carlisle ni kar en.

Zgodovina sprememb…

GupeM ::

MihaK3 je izjavil:

To vse velja za redno sezono, pravzaprav samo za eno petino ene redne sezone; Dončić izkušenj s playoffom še nima, prav tako ne ekipa kot taka (torej večina igralcev, sploh pa ne v tej zasedbi) in tam so se opekli že mnogi, spomnimo se samo Nowitzkega v letu, ko je bil regular season MVP...

Kaj velja samo za redno sezono? Da imajo LAC daleč najboljše obrambne specialiste? Da jih ostale nimajo? Tako bo ostalo tudi v PO.

Dvomim tudi, da bo Luka do PO izgubil svoje pregled nad igro, da bo pozabil, kako počakati pol sekunde dlje in najti prostega soigralca, da bo pozabil, kako zadeti floater po tem, ko mu zaprejo pot do koša. V videu je res dobro prikazan primer s Capello. Capella ga je odlično pokrival, pa ga je Luka vseeno nategnil z nadaljevanjem v isti smeri namesto z menjavo. Če bi Capella takrat stopil korak naprej, da bi mu zaprl pot, pa je Luka bil praktično že pripravljen na menjavo smeri in bi ga nategnil po levi. Najlažji način, da ga ustavijo je podvajanje, tako kot so s podvajanjem ustavili Hardna. Vendar mora pa obrambna ekipa v tem primeru imeti dobre obrambne igralce, ki znajo pokriti proste igralce in predvsem prostor. Tega pa nobena ekipa nima na takšnem nivoju kot LAC.

Seveda so izkušnje iz PO dobrodošle, in tudi obramba se igra na višjem nivoju. Ampak to velja tudi za Dallas, ne samo za ostale ekipe.

dice7 ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Doncic ima dovolj izkušenj iz Evrope. Če pa misliš, da je Luka flop aka harden, se prekleto motiš. Doncic je clutch player.

V končnici je edino problem, ko te nasprotnik nastudira in te sili v drugačno igro. To je čar playoff, moras biti prilagodljiv in nepredvidljiv. Doncic je to že veckrat dokazal. Tudi carlisle ni kar en.

Tudi Harden in dAntoni nista kr ena, sta trenutno kar ogromno dosegla v NBAju

2dark ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Tudi carlisle ni kar en.


On je kr en papak. Tip ima od kar je trener dallas nekje 52% zmag. Takšen trener je slab.

Danes se je na tekmi videlo, da nima pojma, kako prilagodit postave glede na nasprotnika. V košarki ti v NBa-ju 1 minuta lahko prelomi tekmo, če prepozno narediš menjavo.

Trener z 52% uspešnostjo nikoli ni pojem dobrega trenerja. To je papak, ki je slučajno sedel na klopi Dallasa , ko je ta po čudežu osvojil naslov 2011 v sezoni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 2dark ()

Gagarin ::

Ja Carlisle je taka polarizirajoča tema... Meni njegovo vodenje, menjave, timing..na veliko tekmah sploh ni všeč. Je kot en robot praktično ne glede na stanje v tekmi. Nekateri pa imajo o njem zelo visoko mnenje in so recimo prepričani da spada med top, top trenerje v NBA, pravijo da res ne bi bil dolgo brez službe če se kdaj skrega z Cubanom...

MihaK3 ::

GupeM je izjavil:

Kaj velja samo za redno sezono? Da imajo LAC daleč najboljše obrambne specialiste? Da jih ostale nimajo? Tako bo ostalo tudi v PO.

Tiste napredne statistike iz priloženega videa, in strinjam se z mnenjem zgoraj, da bo kot večina ostalih nosilcev moštev tudi Dončić v playoffu najprej ene parkrat potegnil ta kratko, preden bo lahko resno napadel vrh, s tem da bo to po mojem mnenju v Dallasu zelo težko. Carlisle pa tudi meni ne deluje nek top trener, pravzaprav, če bi moral izbirati, bi prej rekel, da je papak :D

2dark ::

Gagarin je izjavil:

Ja Carlisle je taka polarizirajoča tema... Meni njegovo vodenje, menjave, timing..na veliko tekmah sploh ni všeč. Je kot en robot praktično ne glede na stanje v tekmi. Nekateri pa imajo o njem zelo visoko mnenje in so recimo prepričani da spada med top, top trenerje v NBA, pravijo da res ne bi bil dolgo brez službe če se kdaj skrega z Cubanom...


V NBA-ju je tako, da če ti uspe osvojit naslov, kar je zelo težko, si lahko skoraj doživljensko na klopi kot glavni trener. Enostavno, je osvojit NBA naslov tako težka misija, da imaš enostavno dosmrten mandat.

Ni problem menjavat ogralce na tekmah, ko ekipi gre. Umetnost je vodit tekmo, ko ekipi ne gre. Če bi Phil jackson takole vodil ekipe, Bullsi ne bi imeli 6 prstanov. Zakaj to pišem. Ker sem gledal bullse ogromno in v pomembnih tekmah tudi Jordanu, Pippenu ni šlo vedno.. pa je vedno vrgel v igro rezerviste ob pravem času. To je dober trener, ki ve, kako je potrebno uskladit matchup na parketu.

Včeraj je bareo poslal v igro, vender šele v drugem polčasu namesto v začetku drugega. Igral je z marjanovićem, ob nepravem času, medtem ko z odličnim Justinom Jacksonom sploh ni poizkusil , razen v zaključku, kot je bila tekma odločena.

Dober trener je Nick Nurse pri Torontu. Izgubil je Kawhija, trenutno igrajo brez poškodovanih Lovrya , Ibake.. Toronto hara. Nick je lani postal trener.

DOber trener je tudi Kokoškov( pokazal in dokazal pri slovenski reprezetanci).

FTad ::

Katerega trenerja bi po vasem mnenju potreboval Dallas, ce bi prislo do menjave?

2dark ::

MihaK3 je izjavil:

Carlisle pa tudi meni ne deluje nek top trener, pravzaprav, če bi moral izbirati, bi prej rekel, da je papak :D



Tiho. On je top trener, saj ja OSVOJIL NBA NASLOV!.

Ob tem pa se mirno pozabi, da je imel Dirk 2011 čudežno sezono, jason terryu se je v NBA finalu dosbesedno utrgalo in zadeval šute ćez lebron jamesa. NIma veze. Carlisle je top trener.

Po moje ga bo Luka imel poln kura.c in bo zahteval , da mu pripeljejo dobrega trenerja.

Samael ::

Jaz v tem kontekstu ves čas opažam, da smo fani pripravljeni diametralno spremeniti mnenje o nečem (igralci, trenerju...) iz tekme v tekmo. Ko se zmaguje je vse mega oh in sploh, Cuban najboljši. Carlisle mega. Luka zakon. Boban wau (pa čeprav je štor). Potem pride poraz ali dva in spet katastrofa, nič ne bo iz njih, konec, bla bla ... in potem spet zmaga in spet hojladri, najboljši.

Druga stvar v tem kontekstu je, da običajno fani vemo največ. Recimo, če dam primer. Letos so precej kurcali Carlisla, zakaj ne da v prvo peterko Curry-ja. Kako oh in sploh je to igralec, ki bi moral biti v prvi peterki. Do momenta, ko smo se streznili. In zdaj, ko vemo več, si nenadoma ne želimo več Curry-ja v prvi peterki.
A je kdo tu kdaj pomislil, da ima Carlisle večji pregled nad tem, kaj se dogaja v ozadju, kako kdo dejansko igra in podobno?

Kar pravi @belidihur je pa itak, da so bili Mavericksi skozi zgodovino en k... od ekipe in da noben trener tu ni mogel narediti čudeža. Ampak to zdaj ni pomembno, aneda :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samael ()
««
8 / 45
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Evropsko prvenstvo v košarki 2017 (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Šport
914154795 (33474) bambam20
»

NBA (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Šport
759195686 (92995) Samael
»

Kako dober je res G. Dragić? (strani: 1 2 )

Oddelek: Šport
8641153 (37106) bambam20

Več podobnih tem