Forum » Programiranje » v Accessu kako dobiti vsebino zadnjega zapisa določenega polja v tabeli xy?
v Accessu kako dobiti vsebino zadnjega zapisa določenega polja v tabeli xy?
BoGo ::
Mogoče neumno vprašanje, vendar se ne ukvarjam dosti z accessom, zato se ne preveč smejat. V glavnem bi rad dobil vrednost zadnjega zapisa polja (stolpca) aaa v tabeli bbb. To bi potreboval kot kriterij v query-u.
Hvala
Hvala
There are 10 kinds of people in this world:
Those who understand binary and those who don't.
BoGo ::
Hasper, hvala, vendar pa ni povsem zaleglo. Naj razlozim celo situacijo. Res imam polje ID, ki je avtonumber, zato bi rabil dobiti vrednost najvisjega ID, torej zadnjega ID v tabeli aaa. Ta podatek rabim za criteria v append query.
Ali pa drugace zastavljen problem: kako podatke iz ene povezane tabele prekopiram v drugo tabelo, kjer sta se dve dodatni polji. Poskusil sem z append query, pa mi vedno prekopira vse podatke, ne le nove, z update query, pa mi izprazni izvirno povezano tabelo, to pa tudi ne bi smel...
Ali pa drugace zastavljen problem: kako podatke iz ene povezane tabele prekopiram v drugo tabelo, kjer sta se dve dodatni polji. Poskusil sem z append query, pa mi vedno prekopira vse podatke, ne le nove, z update query, pa mi izprazni izvirno povezano tabelo, to pa tudi ne bi smel...
There are 10 kinds of people in this world:
ghibly ::
Narediš query iz tvoje tabele (oz. samo stolpec) in pod postavko Total izbereš "last" (zadnji vnos).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | problem z referenčno integriteto relacije v MSAccessuOddelek: Programiranje | 1431 (928) | xtrat |
» | [Access 2007]Oddelek: Programiranje | 2621 (2221) | urosz |
» | [SQL in PHP] Preprost PHP koledarček, ki je povezan z MySQL bazoOddelek: Programiranje | 1909 (1671) | R33D3M33R |
» | Kako do podatka v queryu iz VisualBasicScripta (VBA) v accessu?Oddelek: Programiranje | 2146 (2031) | Fim |
» | MS Access - help meOddelek: Programiranje | 1525 (1439) | buhica1 |