» »

Kaj paziti pri nakupu kuhinje / spalnice? (izkušnje, mnenja, priporočila)

Kaj paziti pri nakupu kuhinje / spalnice? (izkušnje, mnenja, priporočila)

shadeX ::

Torej, opremljal bom kuhinjo in spalnico ampak v teh zadevah nisem vešč. Najbolj me zanima kaj je treba paziti pri nakupu kuhinje? Obiskal sem več trgovin, kot so Dipo, Momax, Lesnina. Vizualno že dobiš nekaj kar bi ustrezalo, problem je pa to ker ne vem kaj dobim. Vsak prodajalec bo seveda zatrjeval, da je njihova roba kvalitetna v upanju da jo proda in na njihove besede se težko zanesem.

Zato mene na tej točki zanima kakšne izkušnje ste vi imeli z izdelki iz navedenih trgovin (mogoče dodate še kakšno, ki jo ni na seznamu)? Moja kuhinja je sicer dokaj majhna ampak zaenkrat dovolj, ker se bo normalno tam samo kuhalo in obedovalo (cca 12m2). Ciljam da bi za tako površino zapravil tam okoli 2200 - 3000€ (načeloma z vsemi aparati, lahko brez hladilnika, ki bi ga kupil posebej), ampak ne vem ali je to premalo, preveč, kaj lahko dobim za ta denar itd. Važno je da zadeva ne začne razpadat ali npr "cvetet".

Kar se tiče spalnice me samo zanima za posteljo - na kaj moram paziti pri nakupu postelje. Važno je da letvice, ki držijo jogi ne zlomijo ali pa da bi sama postelja po letu začela "škripati", ker ga ni hujšega kot da se ponoči obrneš in te zbudit zvok same postelje.

Prosim za kakšen nasvet, priporočila, izkušnje, mnenja.

Hvala.

Scorpy84 ::

Če vse to želiš, ne greš v te cenene trgovine ampak mizarju. Samo poceni ne bo, če pa želiš poceni, za kuhinjo boš moral brisati vodo, da kje ne ostane, če ne bo cvetelo, sploh tam kje je voda. Pult ni problem, problem je pod pultom. Poceni postelje bolj ali manj vse škripljejo, sicer se to da rešiti, da jih ojačaš.

FormerUser ::

Pri opremljanju kuhinje so najbolj pomembne izmere in pa funkcionalna razporeditev elementov. Razmisli kje imaš priključke (voda, elektrika), koliko prostora potrebuješ za posodo, koliko predalov rabiš, kam se naj odpirajo vrata...priporočljivo je, da vzameš 15 centimetersko podnožje, ker bo delo za pultom lažje, pa da viseči elementi ne bodo prenizki, da ne boš z glavo butal vanje. Vedeti tudi moraš, da so stekleni elementi dražji od polnih, prav tako zaključni in kotni. Odločiti se moraš tudi za koliko časa kupuješ kuhinjo, če si sedaj v manjšem stanovanju in se boš čez par let selil v večjega, nima smisla nabavljati neke hude kvalitete. Sicer pa kvaliteto opaziš po debelini korpusov, tista najtanjša iverka se bo kmalu začela zvijati, bolj debela bo boljša, po korektno zarobljenih robovih, po ročajih, vodilih in okovju (najboljše je blum) odločiti se moraš tudi za stil, bolj moderen ali klasičen, barvo, mat ali visok sijaj, na slednjem se prstni odtisi najbolj poznajo.

Glede trgovin, ki jih omenjaš, v Dipu še nisem kupovala, enkrta sem bila v njihovi trgovini, pa se mi je zdelo, da gre za precej nizko kvaliteto, v Momaxu imajo določene solidne stvari, najboljša kvaliteta je pa v Lesnini, imaš pa še Rutarja, Harvey Norman, Dan Kuchen, pa še več manjših pohištvenih salonov, odvisno od kod si, kjer so, po mojih izkušnjah, bolj ustrežljivi, prodajajo pa po večini povsod isto robo, kar se tiče kuhinj, Alples, Svea, Novel, Gorenje....

Predlagam ti torej, da razmisliš, kaj sploh rabiš, si narediš skico, pobrskaš po netu kakšen model ti je všeč, ga greš v živo pogledat v trgovino, da vidiš kakšna je izdelava, prosiš za predračun, ponujali ti bodo tudi aparate, zato se prej pozanimaj tudi o njihovi ceni, da boš videl ali je ponudba ugodna, povprašaj kako je z dostavo in montažo, ali sta v ceni.... nato greš še še po ponudbo v kak drug salon ali dva, primerjaš cene in se odločiš. Jaz sem cca. eno leto nazaj dobila najbolj ugodno ponudbo za meni všečen model kuhinje brez elementov cca. 2.5oo evrov za cca. 3 tekoče metre kuhinje.

Btw, mizarjev ti ne priporočam, razen če želiš nek unikatni izdelek, kar po tvojem opisu sodeč, ga ne, razen če se s kakšnim osebno poznaš in ti bo šel na roko, čakaš boš dlje, cena ni bistveno drugačna, kvaliteta pa tudi ne, saj vsi kupujejo iverke , pulte, fronte in okovja pri istih proizvajalcih, najverjetneje v Italiji.

Kar se tiče postelje, se moraš najprej odločiti ali želiš francosko ali takšno z lesenim okvirjem, če slednjo, potem lahko izbiraš med navadnimi ali ojačanimi latofleksi, fiksnimi ali dvižnimi, enojnimi ali dvojnimi, pri posteljnem vložku pa isto, enojni ali dvojni, umetni ali bolj naravni materiali, bolj trdo ali bolj mehko ležišče, odvisno tudi kako si težek, sicer bi ti pa morali v trgovini glede tega svetovati

Zgodovina sprememb…

shadeX ::

Če vse to želiš, ne greš v te cenene trgovine ampak mizarju.


Ti povsem verjamem, ampak tudi verjamem, da obstaja serijska proizvodnja zadovoljivo kvalitetnega pohištva.

@Hipatija, hvala za ižčrpen odgovor.

Jaz sem cca. eno leto nazaj dobila najbolj ugodno ponudbo za meni všečen model kuhinje brez elementov cca. 2.5oo evrov za cca. 3 tekoče metre kuhinje.


Kako si pa s kuhinjo zadovoljna? Si vzela z aparati ali brez (katerimi), ter v kateri trgovini?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shadeX ()

FormerUser ::

shadeX je izjavil:


@Hipatija, hvala za ižčrpen odgovor.

Jaz sem cca. eno leto nazaj dobila najbolj ugodno ponudbo za meni všečen model kuhinje brez elementov cca. 2.5oo evrov za cca. 3 tekoče metre kuhinje.


Kako si pa s kuhinjo zadovoljna? Si vzela z aparati ali brez (katerimi), ter v kateri trgovini?


Vidim, da sem naredila napako v tekstu, mišljeno je bilo "brez aparatov", torej samo leseni del. Na koncu se nisem odločila za to kuhinjo, ampak mi jo je naredil mizar, vem kako kontradiktorno se bere, ampak šlo je za poseben splet okoliščin, za neko kompenzacijo...ne zato ker se mi serijska proizvodnja ne bi zdela dovolj kvalitetna. Sem pa v zadnjih letih dala kar nekaj kuhinj skozi, doma smo glavno kuhinjo prenavljali, pa tisto bolj delovno, pa stricu smo jo pomagali izbrati....in pod črto vseh teh izkušenj lahko rečem, da če ne boš izbral res največjega šrota, ki ga boš prepoznal že na oko, nimaš kaj veliko zgrešiti, ker je vse na podoben način narejeno, pri dražjih modelih gre večinoma le za bolj fino dodelane podrobnosti, sicer bo pa zadovoljstvo predvsem odvisno od tega, da ti bo kuhinja na pogled lepa in da bo priročna za uporabo.

Mene je zanimala kuhinja v retro stilu, zato so mi v enem manjšem salonu najprej naredili predračun za Alplesovo kuhinjo, blizu 4.000 evrov, potem v Lesnini za en italijanski model, cca. 3.500 evre, ta za cca. 2.500 evrov je bila pa spet v enem manjšem salonu, Clivia od Megatrga:



Sem pa potem našla še eno varianto pod 2.000 evrov, ampak tisto se je pa že na pogled videlo, da gre za nižji cenovni razred.



Vse omenjen cene so bile zgolj za lesene dele, ker mi jo je na koncu naredil mizar sem pa seveda aparate morala vzeti posebej, v različnih trgovinah, kjer je bila takrat najboljša cena.

kalorijagr ::

Da ne kupuješ v Lesnini, Dipo in Momax.

shadeX ::

@Hipatija, bila si v veliko pomoč.

Mogoče komentira še kdo o kvaliteti iz Dipa, Momaxa, Lesnine (iz lastnih izkušenj), lahko tudi na znamke kuhinj, ki jih te trgovine prodajajo.

P.S Sem pa načeloma omejen na te tri trgovine, ker so mi te najbližje (sicer imam še salon Alplesa blizu, to tudi pride v poštev).

krho ::

BTW: Svea nam je cca 5 let nazaj naredila nove masivne fronte za predale za njihovo 30 let staro kuhinjo!
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kje kupiti spalnico?

Oddelek: Loža
349027 (5111) klekej
»

Kuhinje lesnina

Oddelek: Loža
4513320 (11690) luka222
»

približno kolko €€ bi rabil za opremit 40m2 flat

Oddelek: Loža
346891 (5458) NikolormousB
»

SVEA skriva cenik

Oddelek: Loža
2413455 (12674) Kaufmann

Več podobnih tem