» »

Zakaj Ikea?

Zakaj Ikea?

Temo vidijo: vsi
««
16 / 16
»
»»

delavec44 ::

Nima večina pečic itak šuko?

Kako pa vejo, da je ni priklopil štromar? Hočejo njegov račun?

Gregor P ::

Sem bil prijetno presenečen, ko so mi manjše rezervne dele za stol, ki sem ga kupil pred desetletjem poslali hitro in bezplačno (najbrž imajo pametno vse te storitve delno vračunano že v prvotnih cenah). So pa deli sedaj kovinski, kar je vsekakor trpežneje od takratne plastike.

The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

velikBrokoli ::

Pomoje ni to vračunano v ceno, ampak jim je user experience pomemben in s tem ta manjši strošek požrejo, da imajo zadovoljne stranke.

Kurzweil ::

Najboljše je, da vse kar sem kupil jaz, družin in znanci, ko se kaj pokvari, imajo še leta kasneje vse te izdelke, ali vsaj rezervne dele. Podobno je recimo pri kakšnih ploščicah, ki jih, če si pameten, seveda kupiš par kvadratov več... če pa ne, pa je pametno kupovat takšne, ki so long term, kar običajno omogočajo večja podjetje, torej da lahko iste ploščice kupiš tudi 10 let kasneje.

Ponavadi, ko grem v IKEO imajo tam zadaj tako vse rezervne dele in to dobesedno na kupe, tako jim je ta user experience več vreden, kot da te obere za 2€ pri nekem vijaku. Sploh ker so relativno novi na našem trgu, predvsem pa je razlika tudi v mindsetu nekih skandinavcev in balkancev... na balkanu je večinoma tako, da bi vsi čim prej, čim več... jutri pa ne obstaja... Zato pa je tudi Balkan kjer je.

Recimo oče je pred leti v Avstriji kupil kuhinjo za na vikend... po letih uporabe, se je odločil, da bi zamenjal fronte na vseh elementih, ročaje... vse to je seveda pri IKEI še dobil, pa še nek offer mu je del, da je bilo vse 70% off...

Na koncu, tistih par € ni nič, kot pa zadovoljna stranka, sploh če potem slednji kupi tam v bodoče še vse za dom, vikend in priporoči sosedu/sorodniku/kolegu.

Kul je tudi IKEIN app, kjer si lahko sestavljaš stvari.

Od teh "cheap" stvari, bi rekel, da še najboljša kvaliteta, oblikovanje in izkušnja oz. odnos iz njihove strani. Jaz mislim, da v tem rangu ni boljšega.

fikus_ ::

Ikea v LJ je bolj slabo založena, tako da jih ne bi preveč hvalil.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

fikus_ je izjavil:

Ikea v LJ je bolj slabo založena, tako da jih ne bi preveč hvalil.

Saj pa je v Sloveniji vse bolj slabo založeno... Svet Pohištva? Lesnina? VidaXL? Momax? Na spletni strani milijone artikolov, potem pa čakaš 2 tedna, da ga dejansko dobiš. Fizične trgovine so tako bolj za dedke in babice oz. da če že nekaj imajo, da lahko greš pogledat/probat... Pri Ikeii v primeru, da nečesa ni, potem dobiš v 2 dneh iz Avstrije naprimer...

Jaz ne, da IKEE na bi hvalil, jaz ne bi hvalil nobenega... lahko pa poveš kaj priporočaš potem ti? :D

pojdi v sosednje Ikea-e, je velika razlika.

J.McLane ::

Jaz sem kupil Kuhinjo 2009, naslednje leto so nekaj spreminjlai celoten sistem, tko ene 3-4 leta kasneje sem želel eno dodatno ozko omarico, sem jo lahko naročil in je prišla po pošti. Danes za to kuhinjo ne dobiš nič več, panti za visečo omarico, samo debelo gledajo kaj je to, cedilo v odtoku lijaka isto...

Pač malo je odvisno od tega kdaj se menja/posodablja program, saj nekaj let po nakupu vedno lahko računaš na support, ampak na neki točki je pa konec.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

darkolord ::

Za Metod kuhinje so obljubili, da jih bodo delali vsaj 25 let

Ganon ::

fikus_ je izjavil:

pojdi v sosednje Ikea-e, je velika razlika.

Ne, ni.

Kaže, da ne hodiš v sosednje Ikea-e.

Utk ::

J.McLane je izjavil:

Jaz sem kupil Kuhinjo 2009, naslednje leto so nekaj spreminjlai celoten sistem, tko ene 3-4 leta kasneje sem želel eno dodatno ozko omarico, sem jo lahko naročil in je prišla po pošti. Danes za to kuhinjo ne dobiš nič več, panti za visečo omarico, samo debelo gledajo kaj je to, cedilo v odtoku lijaka isto...

Pač malo je odvisno od tega kdaj se menja/posodablja program, saj nekaj let po nakupu vedno lahko računaš na support, ampak na neki točki je pa konec.

Najbrž si res zadel ta čas. Ker mi smo kupili nekje 2012 in danes iste prodajajo, in verjetno jih bojo še vsaj 10 let.

Se pa lahko tolažiš, da je vsaka naslednja generacija verjetno slabša od prejšne :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Ganon ::

fikus_ je izjavil:

Dnevno res ne. Je pa bil enak šmorn. Ene stvari na zalogi, druge ne. Odvisno, kaj iščeš. Tudi v Ljubljani imajo lahko čisto vse na zalogi. Enako posplošuješ kot:

Kurzweil je izjavil:

Saj pa je v Sloveniji vse bolj slabo založeno...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ganon ()

J.McLane ::

Utk je izjavil:

J.McLane je izjavil:

Najbrž si res zadel ta čas. Ker mi smo kupili nekje 2012 in danes iste prodajajo, in verjetno jih bojo še vsaj 10 let.

Se pa lahko tolažiš, da je vsaka naslednja generacija verjetno slabša od prejšne :)

Nima veze slabša ali boljša, stvari se obrabijo in je problem dobiti rezervne dele.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

Ganon je izjavil:

fikus_ je izjavil:

Dnevno res ne. Je pa bil enak šmorn. Ene stvari na zalogi, druge ne. Odvisno, kaj iščeš. Tudi v Ljubljani imajo lahko čisto vse na zalogi. Enako posplošuješ kot:

Kurzweil je izjavil:

Saj pa je v Sloveniji vse bolj slabo založeno...

Se opravičujem, če komu delam krivico... kdo pa je tisti, ki mu delam slednjo?

Bom vesel odgovora oz. v bistvu predloga, da vem kam it, da je res dobro založeno... hvala.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kurzweil ()

OK.d ::

V LJ Ikei v zgornjem delu lahko še dobiš napad klavstrofobije, ker je vse tako stisnjeno.:P
LPOK.d

barakus ::

PAX omare so spremenili pred kratkim (zdaj tretja generacija). Sestavijo se veliko hitreje in z manj napora. Ni pa zdaj enega samega vijaka ali kovinskega dela več. Vse je skupaj držano s plastičnimi členi, ki ne delujejo ne vem kako robustni. Bomo videli kaj bo čas pokazal ampak te plastike dajejo občutek krhkosti.

barakus je izjavil:

PAX omare so spremenili pred kratkim (zdaj tretja generacija). Sestavijo se veliko hitreje in z manj napora. Ni pa zdaj enega samega vijaka ali kovinskega dela več. Vse je skupaj držano s plastičnimi členi, ki ne delujejo ne vem kako robustni. Bomo videli kaj bo čas pokazal ampak te plastike dajejo občutek krhkosti.

Jaz sem samo videl, da je mehko zapiranje sedaj vgrajeno. Prej si ga moral dodatno kupiti. Glede plastik sem pa skeptičen, upam da ima vsaj okvir vijake. Bom videl jeseni, ko nabavim še eno.

Invictus ::

barakus je izjavil:

PAX omare so shit, ker je zdaj nekaj mesa (lesa) samo na mestih, kjer so stiki.

Vse ostalo je noter tista zgibana lepenka. Ni vijakov?

Moj mizar dela korpuse za PAX omare, po njihovih merah, potem pa gre stranka v IKEA po dodatke. Ki jih on ne more dobiti tako poceni...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Imajo že novo generacijo razstavljeno, da se gre pogledat? Kako najhitreje vidiš razliko?

barakus ::

Po izgledu so enake kot prej, samo konstrukcijsko so okvirji drugačenarejeni zdaj. Okvir nima več ničesar kovinskega. Npr hrbet se več ne pribija na okvir ampak je hrbet že spojen s stranskima stranicama in in se vse skupaj razpre in postavi direkt iz embalaže kot zgibanka, potem pa samo vpneš dno in strop s plastičnimi nosilci.

Vse kar je vijakov je pa za dodatke... predale, police, panti za vrata, tej so ostali enaki kot prej.

kuglvinkl ::

To s hrbtom je blo tko in tako annoying.
Your focus determines your reallity

Invictus ::

Hrbet je vedno annoying pri omarah...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

kuglvinkl ::

Kiot kaze nič vec
Your focus determines your reallity

Hvala, bom šel pogledat in bil pozoren na hrbet ali so žeblji zadaj ali ne.

Groot ::

Kolegici sem pred kratkim pomagal sestaviti 4 PAX garderobne omare v en dolg komplet. Zadeva je, ko jo združiš, zelo stabilna. Še vedno pa je možnost da stvar zadaj vpneš v steno.

nejc_nejc ::

Gregor P ::

Komentarji so top pod videom.:))
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

c3p0 ::

Kaj je zdaj z MB "To prevzemno mesto ni na voljo"? Začasno?

https://imgur.com/p9MQLn3
««
16 / 16
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Opremljanje stanovanja, kako priti čez z nekim srednjim budgetom in pa dokaj kvalitet (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7111854 (3058) Gogo
»

Poceni a vseeno v redu kuhinja (strani: 1 2 3 )

12115621 (5728) miha98
»

Kje kupiti spalnico?

349521 (5605) klekej
»

približno kolko €€ bi rabil za opremit 40m2 flat

347464 (6031) NikolormousB
»

Računalniška miza do nekje 1000 eur (strani: 1 2 )

6228437 (25926) root987

Več podobnih tem