» »

Northon Ghost 2003 for the dumb

Northon Ghost 2003 for the dumb

1309976 ::

Zdravo!

Prosil bi če se komu da, naj preprosto razloži kako uporabiti ghost za system restore (win XP).

Vedno si rečem da ga bom sprobal, pa potem obupam ob priloženih navodilih....Naj pa bi bila super stvar če dostikrat formatiraš računalnik.

Oz. hvaležen bi bil tudi za link, ki na kratko in jedernato (da razumejo tudi navadni ljudje) razloži funkcioniranje northon ghosta (aja verzija je 2003, v sklopu systemworks).

LP

sash ::

nardiš si zagonsko disketo od ghosta nato si recimo na novo namelješ gor svež sistem in restartaš komp in bootaš iz diskete tam pa nato označiš da boš dell gohost particije na patricijo in označiš željeno particijo (ki bi jo rad shrano) in nato določiš še destinacijo shranjenega fiketa in njegovo ime in potrdiš še vsa morebitna vprašanja in počakaš..... do konca in nato restartaš sistem . Ko pa želiš ghostat sistempa je postopek podoben le da takrat startaš sistem z disketo in označiš da boš restoral particijo iz particije, nato pa izbereš iz kerega fileta boš obnavljal in zopet čakaš .... da zmelje do konca in sistem je kot nov :D .

Pri verzijo 2003 pa lahko zadevo nastaviš tudi iz winsov in sicer v ghostu nastaviš da bi rad delal backup particije in pokažeš katere in kam naj shrani ghost filet in nato te bo še neke vprašal in se restartal in zadeva bo bootnla ghosta in ta bo naredil image particije. Pri obnavljanji je postopek obraten saj samo nasatviš da boš obnavljal in iz katerega fileta boš obnavljal in sistem se ti bo restartal in obnovil z izbranim filetom.

Pri tem pa moraš pazit ker je ena fora in sicer če se ti winsi usujejo tako da nemoreš več v njih, sistema ne boš mogel obnoviti iz winsov - logično ker se ti winsi ne zaženejo, zato je pametno naredit zagonsko dikseto in nato z njo obnavljaš po postopku opisanem zgoraj
--------------------
Think different...
TOROiD Group

1309976 ::

Najprej hvala za odgovor
...me pa še nekaj zanima...kako spraviti particijo na cdje?
...je postopek podoben kot ta če daš ghost image na particijo-najprej image particije, ki ga potem razdeliš na cdje (si mogoče že probal to)?
Kateri sistem ghost boota je zaneslivejši (particija ali cdji)?

LP

sash ::

nekje imaš možnost označitve da boš delal na CD-je image, vendar meni nikoli ni uspelo prepričat prvega CD-ja (ker običajno jih je več) da bi bil boot, ampak sem moral sistem bootat z disketo in nato je samo podatke jemal z Cd-ja, kar pa je nepraktično ker moraš biti zraven kompjuterja in menjavat CD-je, zato jaz ko uporabljam take zadeve vedno delam na disk, sj je CD-je potrebno menjavat tudi pri tem ko se image dela, ker je shranjevanje sprotno - zraven tega je še hitrejše če delaš na image filet na disk in obnovitv, saj nisem nikjer našo možnosti da bi image razdelil na velikosti CD-ja in jih nato samo zapeko na CD-je
--------------------
Think different...
TOROiD Group

Mavrik ::

Meni je pa 1. CD avtomatsko naredil zagonski... mogoče zato ker nimam disketnika.
The truth is rarely pure and never simple.

1309976 ::

Še nekaj stvari...
Kdaj je bolje narediti image:takoj ko naložiš windowse+driverje+popravke ali po vseh naloženih programih (office+nero+xy...).Predvsem me zanima če bodo kakšne težave pri programih, ki zahtevajo serijske ali se vsi ti podatki avtomatsko skopirajo v image particijo?
Kakšne so idealne nastavitve pri ghostu, če ga lufaš z boot diskete (tam pod options...npr. mislim da so možnosti boot all.boot image ipd.)?Je treba tu še kaj extra nastaviti, da nimaš potem problemov, ko odpakiravleš z image na particijo?
Je važna kompresija- glede na kvaliteto ali kakšne možne probleme?
Zanima me še to kako ghost uporabljate v praksi in kdaj (omenjene nastavitve,kakšne možne posebnosti).

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 1309976 ()

Cokolesnik ::

Prijatelj mi je sporočil, da mu je Ghost "zasral" že tri varnostne kopije in sedaj uporablja Image Drive od Powerquest-a (avtorji priljubljenega orodja Partition Magic). Z novim programom je zelo zadovoljen.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ghost

Oddelek: Programska oprema
111581 (1464) Jeronimo
»

Ghostanje NTFS particije

Oddelek: Pomoč in nasveti
131860 (1547) zee
»

Kako narediti image XP

Oddelek: Programska oprema
93438 (3230) poweroff
»

Ghost

Oddelek: Programska oprema
131314 (1040) fictionel
»

Postavitev sistema

Oddelek: Pomoč in nasveti
452358 (1729) BlackHole

Več podobnih tem