» »

Steam na TV, home streaming ali hdmi?

Steam na TV, home streaming ali hdmi?

neocodexx ::

Če bi imeli možnost, kaj od tega bi bilo bolje?

Trenutno sem pred procesom obnavljanja dnevne; prvotno sem nameraval samo povleči utp kable do tvja in pcja, ki sta sedaj oddaljena 6 metrov stran, vmes še predelne stene, po novem bi bil pc malo bližje, za foteljem bi bila pa samo cca meter visoka predelna pol-stena kjer bi bila miza s pcjem, sedaj bi bilo oboje 3 metre od tvja).

Prvotni plan je bil steam stream preko nvidia shield.

Ali pa originalno steam napravico, če ne bi dovolj dobro delovalo (sem nekaj bral da ima shield stream malo probleme..)

In potem sem razmišljal, kaj pa če bi imel hdmi povezavo na tv in potem.. uhm.. ne vem, verjetno bi moral imeti controller povezan na pc?

Kolikor sem testiral streamanje preko shielda, mi ni ravno všeč, ker popolnoma prevzame nadzor na zaslonom in vse kar se dogaja na pcju, ni ravno čisto skrit stream. To me pa moti predvsem zato, ker je na pcju ultrawide ekran, kar je čisto druga resolucija od tvja, in potem je vse skup cela zmešnjava. Ali je steam stream preko originalnega steam boxa malo bolj diskreten in optimiziran? Ali bi z hdmi povezavo imel večje ali manjše probleme pri prilagajanju resolucije? Torej kaj bi bilo najbolje?

Mavrik ::

Jaz sem probal s streamanjem in sem mel konstantne težave z:

- Različno resolucijo naprav, kar streaming slabo handla (ali se igre ne poženejo, ali so čudne resolucije ali pa so zlomljene).
- Nedelovanjem nekaterih iger nasploh (npr. zelen zaslon)
- Fokusom - igra se požene ampak stream ne streama igre ali pa streama launcher.

Na koncu dneva - vzami HDMI. Je sicer še vedno tečen (moraš preklapljati outpute), ampak je vsaj zanesljiv.
The truth is rarely pure and never simple.

neocodexx ::

Hmm. Ja res je sem imel že vse te probleme :) Potem praviš da s HDMI ne bo problema če imam različne resolucije (in aspect ratio) na pcju in tvju, avtomatsko vse dela kot mora?

Nisem še nikoli poskusil HDMI povezav PC>TV, predvidevam pa da pošlje naprej tudi zvok itd. Torej samo povežem kontroler na pc, preklopim source na tvju in to je to, zvok in slika kot se šika?

(verjetno moram samo potem spremenit v nastavitvah igre resolucije če je bilo pred tem na pcju nastavljeno na ultrawide?)

Machete ::

Jaz imam vse preko AVRja speljano. Zvok preko optičnega kabla v AVR, HDMI na TV pa direkt iz PC-GPU. Je pa res, da imam stalno PC na TV, in ne preklapljam med monitorjem.

Zvok gre istočasno s sliko preko HDMI na TV. Tu mogoče ni neumno omeniti, da so TV zvočniki crap in je dobro imeti zunanje (filmi, serije!).
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

neocodexx ::

Brez skrbi, je hišni kino postavljen na AVR:) res je pa največji problem do sedaj pri meni bila resolucija, ker če uporabljaš stream preko npr. nvidia shield ti potem to tudi popolnoma pojebe resolucijo (ponavadi tudi refresh rate) ki jo imaš na desktopu, kar domnevam se pri opciji HDMI ne bi smelo zgoditi?

Btw, zvok preko optičnega kabla ne priporočam. Mogoče samo za kakšno konzolo. Optika žal nima dovolj pasovne širine in največ zmore lossy 5.1, za kakšen TrueHD potrebuješ zvok preko HDMI. Ne vem niti, če atmos deluje na optiki, mislim da je hard limit 5.1 za optiko. Ne samo to, ko sem sam premestil iz optike na HDMI sem dobil občutek da se je dinamika zvoka občutno izboljšala na vseh virih.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kater mrežni multimedijski 4K HDR predvajalnik?

Oddelek: Zvok in slika
183518 (1851) rs1975
»

Sistem 5.1 domači kino

Oddelek: Zvok in slika
486967 (5720) edi45
»

A je komu uspelo povezat PC>TV HDMI da dela surround zvok?

Oddelek: Zvok in slika
19846 (591) neocodexx
»

HDMI ARC nehal delovati

Oddelek: Zvok in slika
121227 (840) fpbs
»

Kateri TV kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
3616151 (15182) theBill

Več podobnih tem