Forum » Programska oprema » Program za dimenzije objektov iz slike
Program za dimenzije objektov iz slike
B-king ::
Pozdravljeni,
Že dalj časa iščem program s katerim bi lahko pridobil dimenzije objektov iz slike. Če obrazložim. Predstavljate si, da imate na A3 listu sprintan nek načrt, ki je bil narisan npr. v AutoCADu. Veliko stvari je kotiranih in posledično so zdraven tudi dimenzije v mm. Nekaj ključnih dimenzij pa ni kotiranih oziroma dimenzij ni poznanih. Obstaja kakšen program, da bi npr. neko 2D sliko skeniral določil poznane razdalje in bi lahko s tem programom nato določil manjkajoče dimenzije.
Že v naprej se vsem zahvaljujem za pomoč
Že dalj časa iščem program s katerim bi lahko pridobil dimenzije objektov iz slike. Če obrazložim. Predstavljate si, da imate na A3 listu sprintan nek načrt, ki je bil narisan npr. v AutoCADu. Veliko stvari je kotiranih in posledično so zdraven tudi dimenzije v mm. Nekaj ključnih dimenzij pa ni kotiranih oziroma dimenzij ni poznanih. Obstaja kakšen program, da bi npr. neko 2D sliko skeniral določil poznane razdalje in bi lahko s tem programom nato določil manjkajoče dimenzije.
Že v naprej se vsem zahvaljujem za pomoč
- spremenil: B-king ()
bluefish ::
https://helpx.adobe.com/photoshop/using...
Rabiš seveda referenčno mero, ki pa jo lahko dobiš iz drugih elementov skice. Verjetno je kaj podobnega tudi za GIMP ipd.
Rabiš seveda referenčno mero, ki pa jo lahko dobiš iz drugih elementov skice. Verjetno je kaj podobnega tudi za GIMP ipd.
B-king ::
Pozdravljeni,
Zahvaljujem se obema za pomoč. Dobil sem dosti boljšo in hitrejšo rešitev. Sliko, na kateri je neka referencna dolzina preprosto uvorimo v AutoCAD program in nato neko znano dolžino črte vzamemo kot referenčno in jo pomanjšamo z ukazom "scale"...
lep dan vsem
Zahvaljujem se obema za pomoč. Dobil sem dosti boljšo in hitrejšo rešitev. Sliko, na kateri je neka referencna dolzina preprosto uvorimo v AutoCAD program in nato neko znano dolžino črte vzamemo kot referenčno in jo pomanjšamo z ukazom "scale"...
lep dan vsem
i Z ! ::
Jaz bi se javil, da napisem program, ki bi avtomatiziral/poenostavil zadevo. Pisal sem namrec ze uporabniske vmesnike za AutoCAD(sicer starejse verzije ampak mi je znano, da je to se vedno mogoce v novejsih verzijah).
Znal pa bi tudi izdelati program, ki bi bral direktno iz slike, s popolnoma prilagojenim uporabniskim vmesnikom.
Ce vas zanima, me lahko kontaktirate, za ceno se lahko dogovoriva.
Znal pa bi tudi izdelati program, ki bi bral direktno iz slike, s popolnoma prilagojenim uporabniskim vmesnikom.
Ce vas zanima, me lahko kontaktirate, za ceno se lahko dogovoriva.
http://izi.gear.host
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Program za pridobivanje dimenzij iz fotografijeOddelek: Programska oprema | 3419 (2758) | chort |
» | Pomoč pri AutoCadu ali ArchiCadOddelek: Programska oprema | 7231 (6435) | Lenc |
» | SketchUp zastonj! (potem, ko je proizvajalca, @last software, kupil Google) (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 15475 (11802) | Company |
» | Autocad ali Pro/Engineer, kaj izbrati za začetnika?Oddelek: Programska oprema | 4847 (4531) | Loki |
» | Prenosnik za študij?Oddelek: Kaj kupiti | 3748 (2552) | drejc |