» »

shutdown?

shutdown?

junior ::

Halo!
Imam problem: kupil sem nov PC (skatlo) in nalozil windows2000. Ko zelim zadevo ugasniti, se masina sama noce avtomaticno izstekat, ker je najbrz monitor prestar, da bi podpiral tako funkcijo (shut down). Monitor je nek XY (Citystar 15' VG-360), za katerega na celem netu ne najdem niti driverjev.
Mi lahko svetujete kako naj ugasnem PC, ne da bi bilo potrebno vleci kabel iz vticnice, ker na ATX-u stikalo ne ugasne masine? (ob predpostavki, da monitorja ne zamenjam)

Hvala za ves trud! :\

bastadu ::

Skoraj ne verjamem, da bi bil monitor kriv...

ChiefThunder ::

Pomoje tud bolj težko; sistem bi se skor mogu ugasnt.

Koci ::

Po mojem tudi. Iz interneta si poberi program WinBoost 2000 in si oblikih ikono Shut down na namizje. Po mojem bi moglo 100 % delat.

roscha ::

Ma, monitor ni nic kriv. Probaj instalirat service pack1, drugace se pa masino da ugasnit tudi s stikalom, tako da nekaj sekund drzis tipko.

lp!

TESKAn ::

Dejte, dejte, pobje...naredi tko:
Pejt Control panel -> Power options, pod zavihek APM pa obkljukaj 'enable APM support'. In voila, zadeva deluje:).
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

burekar ::

Jest sn tud mnenja, da morš v power opcijah nastavit apm. Aja pa še to, zaka mate sploh take male stare monitorje pa nove kište??? Oči si bote pokvarl, raj dejte manj za kišto, pa si monitor nabavte. Verjemte, splača se, ker monitor je bolj obstojna zadeva kot pa druge komponente.

roscha ::

Zanimivo.. Pod power options nimam nikjer opcije APM. Ampak kista se mi vseeno zna ugasnit. WTF? Aja btw. Pred installom SP1 se je tudi ugasnil, nekaj casa, pol pa kar naenkrat ne vec. Instaliram SP1 pa je spet OK. Anny comments?

LP!

||_^_|| ::

jst se prdružujem burekarju: dejte si raj kupt mau bolši monitor, ker to ni zajebancija, k maš enkt oči sfukane (tko k jst npr.) jih maš pol za zmeri! plus tega pa k enkt kupš dobr monitor ga maš pol za FUUUUUUUUUL časa! Večja ločlivost + večja osveževalna frekvenca + bolša kvaliteta slike = manj zmatrane oči in manj dolgoročnih posledic kar se vida tiče.

drgač pa jst prej k sm meu BX6 2.0 plato mi nikakor ni ratal v win2k usposobt autoshutdowna, zdej k mam pa KT7 pa dela tko k je treba.

ferjan ::

men je shutdown odpovedal po zelooooo nauspšni namestitvi Adaptecovega Direct CD-ja. Ta progy mi je tolk pošteno zjebal sistem, da s prištekanim Cd-romom nisem niti do Winsow2k mogel...ne oskernel error mi je javlal...no ja zdej dela vse...razen shutdownam ga pa kar na podaljšku za štrom :(8-)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Racunalnik se noce ugasnit

Oddelek: Pomoč in nasveti
101252 (1093) nevone
»

Izklop računalnika

Oddelek: Operacijski sistemi
101650 (1489) jlpktnst
»

Windows XP ne ugasne

Oddelek: Pomoč in nasveti
91866 (1694) hubahaba
»

win XP shutdown

Oddelek: Pomoč in nasveti
5952 (821) Kriko
»

WinXP probljem

Oddelek: Operacijski sistemi
231677 (1266) RUSKIE

Več podobnih tem