» »

Ekran na prenosniku

Ekran na prenosniku

Omch ::

Pozdravljeni,
Prejšnji dan sem imel nekaj težav z mojim prenosnikom. Vsi vemo da ko software ne deluje, potem trpi hardware. Po dveh udarcih po tipkovnici so se po ekranu prikazale te črte. Zanima me, kako bi zadevo popravil? So mogoče losani spoji, ali pa odlomljeni?
Je mogoče že kdo imel podoben primer? Kako popravati?
Hvala za nasvete
  • spremenil: Omch ()

gslo ::

najprej preveri, če je slika v redu, ko priklopiš drug ekran preko vga/hdmi/karkoli pač imaš. tako boš ugotovil, če je težava slučajno v grafični kartici. če so na zunanjem zaslonu isti problemi - grafična kartica.

potem ti ostaneta še dve stvari:

- lahko je poškodovan LCD kabel, ki povezuje matično in ekran. na ebayu lahko naročiš nadomestnega za nekaj eur, ko boš vedel točne oznake (treba bo razdret). če ni to, ti ostane še menjava celotnega lcd ekrana. načeloma niso FUL dragi (od 50-120e), ampak, če je laptop vreden 50eur, morda menjava ni smiselna. če potrebuješ navodila, youtube je poln posnetkov menjave, morda celo za točno tvoj model. ni rocket science.

IL_DIAVOLO ::

Glede na to, da si vajen udarjat po kompu, še ga v steno vrži, mogoče bo delalo.

Zheegec ::

Hm, z malo nesreče se je uničil konektor na matični. Z malo sreče pa samo iztaknil kabel. Ali pa si malo ukrivil celo ohišje in je počil ekran. Slikaj ekran.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

vertiakla črta čez ekran

Oddelek: Pomoč in nasveti
417690 (3027) KTr1sk
»

Gaming setup za 1200 eur (strani: 1 2 )