Forum » Pomoč in nasveti » Ekran na prenosniku
Ekran na prenosniku
Omch ::
Pozdravljeni,
Prejšnji dan sem imel nekaj težav z mojim prenosnikom. Vsi vemo da ko software ne deluje, potem trpi hardware. Po dveh udarcih po tipkovnici so se po ekranu prikazale te črte. Zanima me, kako bi zadevo popravil? So mogoče losani spoji, ali pa odlomljeni?
Je mogoče že kdo imel podoben primer? Kako popravati?
Hvala za nasvete
Prejšnji dan sem imel nekaj težav z mojim prenosnikom. Vsi vemo da ko software ne deluje, potem trpi hardware. Po dveh udarcih po tipkovnici so se po ekranu prikazale te črte. Zanima me, kako bi zadevo popravil? So mogoče losani spoji, ali pa odlomljeni?
Je mogoče že kdo imel podoben primer? Kako popravati?
Hvala za nasvete
- spremenil: Omch ()
gslo ::
najprej preveri, če je slika v redu, ko priklopiš drug ekran preko vga/hdmi/karkoli pač imaš. tako boš ugotovil, če je težava slučajno v grafični kartici. če so na zunanjem zaslonu isti problemi - grafična kartica.
potem ti ostaneta še dve stvari:
- lahko je poškodovan LCD kabel, ki povezuje matično in ekran. na ebayu lahko naročiš nadomestnega za nekaj eur, ko boš vedel točne oznake (treba bo razdret). če ni to, ti ostane še menjava celotnega lcd ekrana. načeloma niso FUL dragi (od 50-120e), ampak, če je laptop vreden 50eur, morda menjava ni smiselna. če potrebuješ navodila, youtube je poln posnetkov menjave, morda celo za točno tvoj model. ni rocket science.
potem ti ostaneta še dve stvari:
- lahko je poškodovan LCD kabel, ki povezuje matično in ekran. na ebayu lahko naročiš nadomestnega za nekaj eur, ko boš vedel točne oznake (treba bo razdret). če ni to, ti ostane še menjava celotnega lcd ekrana. načeloma niso FUL dragi (od 50-120e), ampak, če je laptop vreden 50eur, morda menjava ni smiselna. če potrebuješ navodila, youtube je poln posnetkov menjave, morda celo za točno tvoj model. ni rocket science.
Zheegec ::
Hm, z malo nesreče se je uničil konektor na matični. Z malo sreče pa samo iztaknil kabel. Ali pa si malo ukrivil celo ohišje in je počil ekran. Slikaj ekran.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | vertiakla črta čez ekranOddelek: Pomoč in nasveti | 7690 (3027) | KTr1sk |
» | Gaming setup za 1200 eur (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 12652 (9918) | m0LN4r |
» | POMOČ črta na monitorjuOddelek: Pomoč in nasveti | 4829 (4157) | matobeli |
» | Kupuijem računalnik, ki bo primeren za grafično oblikovanjeOddelek: Kaj kupiti | 4784 (3930) | opeter |
» | Težava pri vklopu računalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 865 (799) | Pyr0Beast |