» »

Pregrešno draga storitev eAsistenta

Pregrešno draga storitev eAsistenta

1 2
3
»

Phantomeye ::

ginekk je izjavil:

Phantomeye je izjavil:



Okej imaš otroka, ki dela pizdarije - vidiš, da ima slabe ocene, da šprica itd. Kaj narediš s to informacijo?

Mu rečeš "nehaj imet slabe ocene"?

Poznam te fore, razne aplikacije, kjer nadziraš, kaj otrok dela na internetu ... vse kar s tem dosežeš je, da najde druge načine, ki jih ti ne vidiš ... sam pa ostajaš v nekem balončku, kjer sanjaš, kako je tvoj otrok priden (konec koncev imaš pred sabo dokaz).

Pa razne fore "zaupanje si je treba zaslužit" ... prosim ... zaupanje ni nekaj, kar si moraš prislužit kot da si zapornik v zaporu. Dejansko moraš dat otroku občutek, da ti lahko zaupa, da se obrne nate, ko ima težave v življenju ali v šoli.


Kaj narediš s to informacijo? Poskusiš na miren način še stotič razložit otroku, kakšna težava je to in izvedet zakaj to počne. Ni nujno, da te sploh posluša, da ti sploh kaj pove in si misli: "utihni že stari, jaz bi rad igral Fortnite. Star sem 13 in pojma nimam kaj bom počel čez 10 let..."

Lahko pa imaš 100% zaupanje, verjameš vse, počakaš do spričevala, on ti ves čas laže in na koncu ti ni nič jasno, ne kdaj je nabral 50 neopravičenih v zadnjem mesecu, zakaj te šola ni obvestila, ter zakaj ti je otrok sploh lagal, če pa ima pri tebi brezpogojno podporo.

Če imaš sprotni vpogled v dogajanje v šoli pri takem otroku, je vsaj priložnost za kaj narest

Pa ni nujno, da je edini ali zadnji otrok. Ni nujno, da kaj resnega počneš narobe, kajti vsak je malo drugačen in nimaš 100% vpliva na razvoj. To da je otrok ob rojstvu povsem nepopisan list, zagotovo ne drži. Določene karakterne značilnost ima.


Potem pa dobro, da obstaja easistent. brez njega - toliko izgubljenih primerov.

100 % zaupanje ne pomeni, da se z mulcom ne ukvarjaš do konca šolskega leta, potem pa presenečen ugotoviš, da je zabluzil.

100 % zaupanje je, da mulc tebi 100 % zaupa, da mu boš pomagal, ko bo imel težavo.

Machete ::

Pa saj greš enkrat vmes na kak sestanek t.i. govorilne ure, da vidiš kako stvari generalno stojijo. Ne rabiš it full hippy ali pa full nazi v skrajnosti.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Machete ()

louser ::

Če se postavljate ob ocene, ste zgrešili bistvo kot starši.
Jaz sem fasal šusov kot smetja. Ne zaradi neznanja, temveč zaradi uporništva.
No ja, tudi Zoisovo sem zavrnil. :))

pirat ::

pri eAsistentu je treba premisliti o katerih stvareh želiš kot starš biti obveščen "s strani aplikacije", za katere pa je pravilna pot ta, da ti jih zaupa otrok. Včasih je pomembno, da kako slabšo oceno pri sebi najprej premelje otrok in se sam odloči kdaj in na kakšen način ti bo to informacijo posredoval (in ni fajn občutek, ko učitelji vpišejo ocene v sistem še preden otrokom vrnejo kontrolke in ti potem že v nedeljo zvečer vidiš oceno s katero bo otrok seznanjen šele v torek). Skratka, eAsistent je orodje, ki se uporablja takrat kadar je potrebno (in če je zaupanja med otrokom in starši dovolj takšno orodje takrat ni potrebno).

Machete ::

To je vredu potem, da ga nabutaš že v nedeljo, ko še ne ve zakaj, pa potem v torek še enkrat.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Pero_SLO ::

Phantomeye je izjavil:


Potem pa dobro, da obstaja easistent. brez njega - toliko izgubljenih primerov.

100 % zaupanje ne pomeni, da se z mulcom ne ukvarjaš do konca šolskega leta, potem pa presenečen ugotoviš, da je zabluzil.

100 % zaupanje je, da mulc tebi 100 % zaupa, da mu boš pomagal, ko bo imel težavo.


Super napisano, se popolnoma strinjam.

LP

Raptor F16 ::

J.McLane je izjavil:



Samo iz tega naslova sem naračunal, da naj bi imela firma 11 milijona prihodkov (pa so še vrtci), tule nekaj ne štima, ali je to morda letna naročnina?


Verjetno letna, ampak... računaj, da se na vsaki šoli ekstra storitev (50EUR) koristi za (na pamet) vsaj 200 učencev …


1+1
Leva ... Leva ... leva desna ena dva

carota ::

Gagarin je izjavil:

Ja je res problem če davkoplačevalci za svoj denar zahtevamo transparentnost in ne maramo monopola.

Beri to poved dokler ti ne potegne ... ;)

Tiger ::

Saj se da videti koliko šole plačujejo v ERAR:
https://erar.si/prejemnik/12109070/#tra...
Omejite rezultate na leto npr. 2018 in boste videli, da OŠ povprečno plačujejo 4000 EUR na leto.

FX6300B ::

nisem vsega prebral, lahko da je kdo že omenil ampak naj samo povem da smo tudi mi v srednji imeli easistenta in če si vzameš malo časa, pogledaš kako delujejo njihovi API-ji, brez težav narediš mobile app, sam sem nekaj naredil da ti je kazalo ocene, urnik prehrano itd.. pa je potem že nekdo drug naredil nekaj podobnega imaš na playstoru SeAsistent oboje je delovalo 2017/2018 sedaj pa nevem več:P se pa strinjam da je ta storitev čisto predraga
May the force be with you!

DamijanD ::

A ta mobile app je dal navadnemu userju več podatkov kot web?

FX6300B ::

da več kot ti jih je vidnih kot navadnemu uporabniku, fora je da imajo oni na API-jih ki jih uporablja njihov spletni vmesnik tudi podatke ocen (samo pravilno vpisane) in če greš pod preglej element-> network tam lahko vidiš requeste na API-je vmes tudi podatke o določenih ocenah glede pravilno opisane ocene sem mislil pač nekateri profesorji oceno vpišejo ločeno in ne kot da je to ocena od ocenjevanja ki je bilo napovedano, tistih ocen potem ne vidiš če se prav spomnim
May the force be with you!

AnjaNja ::

osnovna verzija je zastojn in kaj več ne potrebuješ. Za vse ostalo so tu staromodni pogovori z otrokom/najstnikom in učitelji. ki so pokazatelj dobrega ali pa slabega odnosa, nezaupanja... Preprosto kot pečena jajca.

Zakaj bi že moral starš vedeti za napovedane teste/spraševanja iz elektronske aplikacije? Zato, da priganja k učenju najstnika?

Dragi moji vaša naloga je razviti dober odnos z otrokom od njegovega/njenega rojstva dalje in zelo hitro predati odgovornost za učenje, naloge mulcu, ker se to njim splača, ker je v njihovo korist. In to morajo vedet, brez da sedite zraven njih in gnjavite skozi osnovno in srednjo šolo.

FX6300B ::

aja to nevem če to deluje za starševske račune za račune ki jih imajo dijaki deluje :P no uglavnem SeAstistent na playstore-u omogoča vpogled za več podatkov, je bilo uporabno za čekirat oceno še preden je profesor vrnil teste heh
May the force be with you!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: FX6300B ()
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slovenski informacijski sistem HACKED

Oddelek: Informacijska varnost
435561 (3607) Utk
»

OŠ - kaj storiti v primeru nemogoce uciteljice (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
9020932 (16489) s6c-gEL
»

podari malico (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
528972 (7311) jebiveter2
»

srednja računalniška šola

Oddelek: Šola
285259 (4641) Siddh
»

Kateri jezik priporočate (Seminarska naloga za Maturo)

Oddelek: Programiranje
171461 (1057) urosz

Več podobnih tem