» »

Prenosnik za faks (Feri)

Prenosnik za faks (Feri)

-Neznanec- ::

Živjo O/

Preden začnem z vprašanjem se zavedam, da ta tema že obstaja vendar je iz 2012 in 2013 (Drugih nisem našel) in ni nobenih specifičnih specifikacij.

To leto bom se preselil v študentski dom.(Idealno bi bilo če bi leto po tem lahko šel na FRI ker sem iz Lj sam to ni sigurno če bi mi FERI bil zelo zelo všeč(omenim če slučajno vpliva na nasvete))

Zanima me koliko ti dejansko pride prav prenosnik na FERI-ju(Visoko študijski program Računalništvo in informacijske tehnologije).
A so dobri računalniki tam in ali jih imaš takrat ko jih rabiš?
Za tem me zanima ali je boljše imeti prenosnik ali stalni računalnik v domu.
Zadnje vprašanje je pa kakšne specifikacije mora imeti (ne glede laptop ali stalni).

Ko iščem po spletu slišim različne stvari. Tako da sedaj sem razmišljal okoli 16gb rama in kak 6 jedrski procesor. Težava je, da nevem a je to preveč ali dovolj.(razmišljal sem kak lenovo legion y530/540 sam, če je kaj cenjenega z veseljem vzamem)

Glede cene je, čim cenejše čim boljše. Sam če je visoka cena rajše dam malo več in da bo res zdržalo. Max sem mislil 1000-1200€ sam se iskreno nisem preveč že vesel pri teh cenah.
Mene ne moti če računalnik tehta par kg.
Igram tudi video igre samo ne preveč, pa nobenih najnovejših naslovov.

Preden končam me zanima ali se splača kupiti računalnik/dele za njega preko amazon.de ali je bolje iz naših trgovin pa plačat več?

Najlepša hvala, če ste si vzeli čas, da ste to prebrali in mi pomagali ^^

styrian ::

Za tisto kar se na FERI-ju počne je dober vsak prenosnik nad 200EUR. Raje ne razmišljaj o prenosnikih, ampak pojdi na astra.si, Khan Academy in ponovi matematiko.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: styrian ()

Mohimm ::

Vzemi rabljen ThinkPad tXXX serijo (moje predlog - 14 inchev, FullHd zaslon, 8gb rama, i5/i7 Haswell+ varjanta, tam do 400EUR), naloži gor linux, opcijsko za v stanovanje en 22+inch zaslon.

Pokrije ti vse kar potrebuješ tekom študija, zadeva zdrži tudi če jo boš prenašal okoli (načeloma sicer ni potrebe), baterije in rezervni deli so dobavljivi, ni (predrago) da ti bi ga bilo pretirano škoda...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mohimm ()

-Neznanec- ::

Hvala za nasvete. Če ima kdo še lkakšnega z veseljem prisluhnem ^^

nirm ::

Podpisem pod thinkpada -t430,440,530... ne mores falit. osebno ga imam in moram reci, na mi na skoraj noben laptop ni tako super delati kot na thinkpada. Zasloni so edino malo sibka tocka, ampak to za faks ni pomembno, prej za kaksne graficne zadeve (za igranje lih ni, prav tako za kksnem photoshop je bolje prikljucit drug monitor). Predvsem najdi takega z ssdjem in vsaj 8gb rama. Ce ga mislis veliko nositi okrog, se splaca premisliti o s verzijah, namesto 5 ur je sicer samo 3 ure potem baterija.

JHabuj1 ::

Poslal zasebno sporočilo!

scipascapa ::

100 tem vsak dan?

Drugače pa ja, vzemi kakega Thinkpada kot je Mohimm napisal, naj ima nujno SSD pa zmagaš.

Zgodovina sprememb…

Bug ::

Ellow,

Kot je styrian napisal, back to basics, uči se matematike. Za prvi letnik zadostuje kakšen gen 2, 3 ali 4 i3 + ssd. In če preživiš prvi letnik (da boš videl ali je ta študij zate) , ter se v drugega ne vpišeš pogojno, ampak suvereno z večino opravljenih izpitov (najbolje kar z vsemi), potem si pa omisli kak boljši mlinček, ter kvalitetno mehansko tipkovnico + monitor za dolge noči pisanja kode, raziskovanja ter delanja projektov. Ker tedaj boš ugotovil da je to tvoj cup of tea :-)
It's a basic truth of the human condition that everybody lies.
The only variable is about what.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenosnik za na FRI (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
10921442 (10629) galu
»

Prenosni računalnik za študij strojništva

Oddelek: Kaj kupiti
467877 (6549) Barbarpapa2
»

"Lap Top" - znamke

Oddelek: Pomoč in nasveti
387495 (6334) 34054
»

Dobri in poceni prenosniki za FERI? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6416833 (14590) VANR
»

HP serija S - zakaj taka slaba mnenja

Oddelek: Kaj kupiti
352435 (1805) Pyr0Beast

Več podobnih tem