Forum » Programiranje » C++, Arduino, kako ustrezno poslati funkciji parametre
C++, Arduino, kako ustrezno poslati funkciji parametre
Tomaz0 ::
Zdravo
Imam funkcijo
kateri bi rad poslal tri vrednosti (idealno bi bilo tipa float, ampak tudi z int bi preživel), ki so spravljene v spremenljivkah reading1, reading2 in reading3.
Če prav razumem moram v parametre vpisati kazalce na ustrezne stringe. Ali pač?
Kako to rešiti v kodi?
Hvala za pomoč.
Imam funkcijo
int IFTTTWebhook::trigger(const char* value1, const char* value2, const char* value3
kateri bi rad poslal tri vrednosti (idealno bi bilo tipa float, ampak tudi z int bi preživel), ki so spravljene v spremenljivkah reading1, reading2 in reading3.
Če prav razumem moram v parametre vpisati kazalce na ustrezne stringe. Ali pač?
Kako to rešiti v kodi?
IFTTTWebhook wh(IFTTT_API_KEY, IFTTT_EVENT_NAME1,IFTTT_FINGERPRINT); wh.trigger(reading1, reading2, reading3);//<-to seveda ne dela
Hvala za pomoč.
Mikrohard ::
Če funkcija sprejema stringe, ji boš moral podati stringe. Tako da svoje floate (ali integerje) formatiraj v stringe in jih kot take podaj funkciji.
Tomaz0 ::
Saj to mi je jasno :)
Ampak kako pretvoriti numerične vrednosti v stringe, nato pa kazalce na te stringe posredovati funkciji?
Ampak kako pretvoriti numerične vrednosti v stringe, nato pa kazalce na te stringe posredovati funkciji?
Mikrohard ::
Je res tako težko vprašanje napisati v google?
Prvi odgovor: https://arduino.stackexchange.com/quest...
Sicer imaš pa v C-ju že mnogo različnih načinov, kako do doseči. V c++ pa še toliko več.
Prvi odgovor: https://arduino.stackexchange.com/quest...
Sicer imaš pa v C-ju že mnogo različnih načinov, kako do doseči. V c++ pa še toliko več.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mikrohard ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [C] LPC1343 - UART - AT commandsOddelek: Programiranje | 1127 (1017) | JanezovJanez |
» | [C] struct in int[] (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 7322 (6395) | MrBrdo |
» | [C] Sortiranje preštetih črkOddelek: Programiranje | 1426 (1262) | BigBoobs |
» | [C++] Portabilna funkcija za kopiranje datotekOddelek: Programiranje | 2247 (1903) | Gundolf |
» | operator +Oddelek: Programiranje | 1270 (1143) | MasterBlaster |