» »

Booking nastavitve, obvestila o prostih kapacitetah

Booking nastavitve, obvestila o prostih kapacitetah

Jan50 ::

Na Booking iščem počitnikovanje, Kvarner ali Istra. Kraj in termin nista toliko pomembna. Moti me, da moram vsakič pri iskanju ponovno nastavljati: termin, lokacija, število oseb, tip nastanitve, ocena uporabnikov... Se da morda to prednastaviti, da bi našel kaj, ko recimo kdo v zadnjem hipu odpove rezervacijo, pa potem (verjetno) gostitelj zniža ceno, da zapolni kapaciteto? Še lepše pa bi bilo, da bi obvestila o prostih kapacitetah v primeru odpovedi rezervacij dobil na mail.
Ali pa je morda kakšna druga spletna stran s tako funkcijo?

vinkop ::

si bom kar tole temo sposodil, da ne odpiram nove. Namreč, že več kot mesec dni spremljam nastanitve v Bovcu za termin 15. in 16.09.2023 in vedno imajo vseskozi napisano samo še 1 prosti termin ??? A ni to malo čudno, da ni nikoli polni zasedeno ali mogoče, da imajo prosto 2, 3 ali več sob ??? Kako to manipulirajo z potencialnimi strankami ???

samotest ::

:surprisedPikachu

:)

Machete ::

Booking je spam. Meni je izjemno boleča uporabniška izkušnja in zgubim živce, ter grem na rbnb.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Kurzweil ::

@vinkop, tole mi deluje tako, kot da bočejo doseči efekt, da folk pač ko vidi, da je še samo 1 kapaciteta prosta, da gre potem nemudoma bookirat, ker se mu zdi, da je ujel še zadnji vlak... je pa tudi res, da je tisti konec zadnja leta kar obljuden oz. zanimiv za turiste, tudi septembra, ko je idealno za pohodnike, pa še malček izven sezone...

@Machete, kaj pa te dejansko moti? Jaz z Bookingom še nikdar nisem imel niti najmanjše težave... bookirel verjetno že vsaj 50-100x... večina ponuja celo odpoved 24-48 ur prej oz. plačilo šele direkt na recepciji... če precej bookiraš, imaš potem tudi ugodnosti, kot so free breakfast, nižje cene nočitev,... na drugi strani, pa mi je prav AirBnb čuden... mnogokrat lahko greš v apartma šele ob 15-17h... kar, ko potuješ, je seveda obup... prideš zjutraj/dopoldan, pa čakaš praktično cel dan, da prideš noter, ker 30m prej še nekdo čisti sobo... nekajkrat sem imel tudi težave, da sem potem iskal lastnika/upravljalca nepremičnine, da sem sploh dobil ključ/kartico/kodo... sicer pa se vedno seveda prebere tudi komentarje in ocene...

GregiB ::

Machete je izjavil:

Booking je spam. Meni je izjemno boleča uporabniška izkušnja in zgubim živce, ter grem na rbnb.


Ne gre za isto storitev... Booking prvenstveno posreduje hotelske nastanitve, AirBnB pa posamezne lokacije. V hotelu lahko npr. prosiš oz. zahtevaš drugo sobo, če ti dodeljena ni po godu, pri AirBnBju dobiš, kar dobiš...
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

feryz ::

Je kar dostikrat tako.
Nedavno sem bil v Veroni. Ko sem se peljal tja, sem bokiral "zadnjo" sobo.
Naslednji dan sem hotel podaljšati, booking ni imel fraj, hotel tudi ne.
Tako da včasih drži kot pribito, včasih je pa mamac za čimprejšnji nakup.

Kako to misliš "večina ponuja celo odpoved 24-48 ur prej oz. plačilo šele direkt na recepciji"? Jaz vedno plačam ob odhodu.
Saj se ve, komu se plača vnaprej.

GregiB ::

feryz je izjavil:

Kako to misliš "večina ponuja celo odpoved 24-48 ur prej oz. plačilo šele direkt na recepciji"? Jaz vedno plačam ob odhodu.
Saj se ve, komu se plača vnaprej.


Tu je verjetno mišljeno, da je odpoved možna do par ur (ponavadi dan,dva pred nastopom) pred prihodom na destinacijo, sicer si dolžan plačat no-show penale, ki so lahko zelo različni, od ene prenočitve do celotnega zneska...
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

feryz ::

Ponavadi se za odpovedi do zadnjega trenutka dodatno plača.
Ista soba pride dražje, če se odločiš za to.

TheTrick ::

Odvisno kako je nastavljeno. Sam uporabljam booking za oddajanje in je 1000x boljše orodje kot AirBnb. Tudi precej bolj transparetno predvsem pa pri Bookingu je jasno kaj in kako morša narest, da so tvoje nastanitve bolj vidne. Pri AirBnb je to neka Googla algoritem scena, kjer potem gledaš in iščeš airbnb guruje da ti bodo povedali kako in kaj naj bi naredil da boš višje rangiran.
Za resen biznis je pač booking sploh če imaš več enot. Tudi support lahko samo pohvalim, zelo odzivni in čez sezono na voljo tudi v Slovenščini. Za Airbnb to lahko samo sanjaš.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj je point turističnih agencij? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10012042 (1365) Buggy
»

Booking alternativa

Oddelek: Loža
332975 (1606) tonttu
»

Kje iščete ponudbe za počitnice?

Oddelek: Loža
201874 (988) aborko
»

Booking - odpoved

Oddelek: Loža
385266 (4262) ogorazd1
»

Furs deluje protizakonito ? AIRBNB in davki (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
45194547 (44787) RockyS

Več podobnih tem