Forum » Na cesti » Barvanje/popravilo malo rje
Barvanje/popravilo malo rje
Bellzmet ::
Na avtu se mi na enem mestu dela rja, ker tam ni barve (lahko da od toče, ne vem). Zadeva je velika 1x1 centimeter.
Kako zadeva sanirat, predvsem da se rja ne širi. Pod barvo zraven še ni šlo.
Kako zadeva sanirat, predvsem da se rja ne širi. Pod barvo zraven še ni šlo.
jeropero ::
Greš v mavrico z avtom, nekje pri vratih imaš napisan color code svojega avta, in kupiš malo barve (najmanj kar ti pustijo kupit). Zraven kupiš še šmirgel, nekje 400 pa 1000, en list vsakega bo dost, in temeljno barvo, čimbolj podobno tvoji barvi, ali malce svetlejšo. Če je luknjica (ne samo odškrtnjena barva), kupiš še šprickit (nekateri so že z temeljno barvo notri, pa ne rabiš obojega). Odvisno od barve, boš morda rabil še prozoren lak (ti bodo tam povedali... imajo celo neke kompozite, kjer lak ni potreben).
Pošmirglaš rjo, pa še kak cm okoli, dobro spucaš vse (po možnosti še s kakim alkoholom, da ne bo mastno), iz velikega kosa papirja izrežeš luknjo kak mm večjo od pošmirglane površine, položiš gor, in s temeljno barvo pobarvaš. Če imaš čas, dva sloja. Če si uporabil šprickit, ga lahko potem z finim šmirglom še poravnaš. Potem spet papir, spet z kak mm večjo luknjo gor, pa še z tapravo barvo, 1x, 2x. Če si vzel barvo v spreju je lažje barvat če malo dvigneš papir višje (torej podložiš z debelim kartonom z veliko lukno, čez papir z primerno luknjo), ker so robovi nove barve na stari bolj "mehki".
Če gre za 10+ let star avto, ene izmed osnovnih barv (recimo črne), pa ti dol visi za izgled, kupiš samo šmirgl in črno temeljno, in pošmirglaš, alkohol za spucat pa temeljno čez, pa je. Kovina bo zaščitena, flek se bo sicer videl, a rje ne bo. Eventuelno greš čez z lakom, da se "sveti".
Pošmirglaš rjo, pa še kak cm okoli, dobro spucaš vse (po možnosti še s kakim alkoholom, da ne bo mastno), iz velikega kosa papirja izrežeš luknjo kak mm večjo od pošmirglane površine, položiš gor, in s temeljno barvo pobarvaš. Če imaš čas, dva sloja. Če si uporabil šprickit, ga lahko potem z finim šmirglom še poravnaš. Potem spet papir, spet z kak mm večjo luknjo gor, pa še z tapravo barvo, 1x, 2x. Če si vzel barvo v spreju je lažje barvat če malo dvigneš papir višje (torej podložiš z debelim kartonom z veliko lukno, čez papir z primerno luknjo), ker so robovi nove barve na stari bolj "mehki".
Če gre za 10+ let star avto, ene izmed osnovnih barv (recimo črne), pa ti dol visi za izgled, kupiš samo šmirgl in črno temeljno, in pošmirglaš, alkohol za spucat pa temeljno čez, pa je. Kovina bo zaščitena, flek se bo sicer videl, a rje ne bo. Eventuelno greš čez z lakom, da se "sveti".
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jeropero ()
FrRoSt ::
Tele temo - rja na avtu, smo (dobro) obdelali že nekaj mesecev nazaj! Očitno rubrika sorodne teme (spodaj) ne deluje. Poišč med temami, (kjer sem tudi jaz sodeloval)!
Če ti ne bo šlo iskanje, sporoči, ti bom pomagal.
Če ti ne bo šlo iskanje, sporoči, ti bom pomagal.
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | temeljna barva za avtoOddelek: Loža | 3962 (2806) | SpaceCaw |
» | sam bom popravil rjaveč blatnikOddelek: Na cesti | 8828 (7521) | cresh |
» | Barvanje BMX kolesaOddelek: Šport | 6907 (6410) | SkIDiver |