» »

Barvanje aluminija

Barvanje aluminija

Arnidus ::

Bi kdo vedel kok bi najhitreje prabarval aluminij in dosegel "glossy" look? Brez kemikalij in drugih dragih reči :)

Študiru sm da bi zadevo kr pospreju in polakiru pa zbrusu. Is it possible? Ker se gre za ohišje ni treba da je odporn na brcanje, praskanje s ključi ipd... Kakšna alternativa? Bi biu kakšen avtoličar za ponucat? Bi kdo mogoče vedel kujk bi to pršl pr avtoličarju? Vem da cene varirajo.. zanima me okvirna cena.

lp!

hudychk ::

Najprej zbrusi aluminij s šmerglom cca 120 ali 180, mogoče raje 180, da se bo nanj lahko prijela barva. Greš u merkur, kupiš akrilni sprej (hitro sušeč - avto lak), barva po okusu. Glej da kupiš takega, ki ima glossy finish in z razdalje cca 30-50cm nanašaš tanke sloje v presledkih (barvati boš moral večkrat, da boš dosegel polno prekrivanje, če boš barval z razdalje bližje kot 30cm, je velika verjetnost, da bo barva stekla, ker je površina gladka, zato proces barvanja ponoviš večkrat). Ko boš tokrat prebarval, da boš zadovoljen, si končal, en nanos pa se suši približno 5min, morda kakšno minuto več. Če ti ne bo dovolj glossy look, lahko kupiš še prozoren akrilni lak in na koncu še nekaj nanosov isto kot prej barvo, mislim, da boš zadovoljen z rezultatom. Avtoličarju pa se takšnih stvari ne splača dajat (predrago, razen če poznaš koga, da ti bo zastonj pošprical). Glede ličarja je pa odvisno koliko aluminija imaš za prebarvat. V vsakem primeru te pride ceneje, če boš barval sam. Ena konzerva barve stane v merkurju 3-6EUR.
The Devil himself!

AtaStrudl ::

Hm, ko sem bil jaz mlad, je bila za aluminij potrebna posebna temeljna barva, "vasprimer", kaj drugega se na Al ni prijelo, ker je vedno prekrit z oksidom (ki se naredi delcek sekunde po kakrsnemkoli smirglanju)]

Disclaimer: seveda ne vem nic o danasnjih cudezih malarske kemije...

hudychk ::

Ja, pozabil na to... Se tudi dobi temeljna barva, jo imajo v merkurju. Torej če ponovimo... Šmerglanje, čiščenje, temeljni nanos, barvanje, lakiranje.
The Devil himself!

;-) ::

Jaz bi zbruso z vodobrusnim, šprickit, zbruso šprickit z vodobrusnim, avtolak v enih petih nanosih, z najbolj finim še 1x zbruso avtolak (zato prej v petih nanosih) in prozoren lak preko. Vse skup pa moreš delat na čimbolj toplem, ker če boš zunaj bo zadeva mat zdaj ko je mrzlo. Če kupiš avtolak v spreju ga mešaj enih 10 minut prej da bo res ok in nebo "špukal" .

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ;-) ()

hudychk ::

Vse odvisno kako profesionalno se lotiš in kako si površino že na začetku pripraviš :) Bo pa vsekakor s šprickitom površina bolj gladka kot brez.
The Devil himself!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Barvanje BMX kolesa

Oddelek: Šport
276369 (5872) SkIDiver
»

Barvanje ohišja

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
231791 (1165) kitara8
»

Barvanje BMX-a

Oddelek: Loža
104089 (3764) mihx
»

Barvanje ohišja

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
103280 (2963) NobelMan
»

S čim pofarbat ohišje?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
263039 (2664) nikonezna

Več podobnih tem