» »

MS Access - opominjanje (forme) o priblizevanju dolocenega datuma

MS Access - opominjanje (forme) o priblizevanju dolocenega datuma

Simeroni ::

kako v formi dodati neko opominjanje, alarm,...karkoli, da bi me od dolocenega datuma naprej zacelo opominjati, da se priblizuje nek datum - naprimer pri registracijah vozil en mesec prej?

Equinoxe ::

Malo pomanjkljivo opisan problem....
Ker če imaš recimo 999 vozil, za katere bi rad opomnik ti bo (ne vem kako formo imaš) lahko 5x ali več-x javilo....

Drugače pa dodaš malo kode na dogodek Forme - On open ali pa spet z malo kode na vsako polno uro.... da naj pogleda v tabelo in ti če je tam kak tak zapis javi to.

Simeroni ::

Trenutno sem napravil sledece:

* s query-jem poiscem vsa vozila, ki imajo predvideno registracijo v enem mesecu (zadnja registracija + 335 < date()...tako, da sem trenutno resil, s timerjem bom pa se probal...bojda se ne obnese najbolje

Equinoxe ::

Če ne rabiš imet vsako minuto ali uro tega je timer brez veze.
Pa ker registracija avtov (če je to fora) ni nekaj tako pomembnega na kar bi te moralo opozarjati vsake pol ure naredi raje:
- makro, ki se zažene ko odpreš bazo (autoexec) in ta makro naj ti zažene ta query (daj pogoj naj ga odpre če je poln).
- potem če pa med delom še kdaj misliš, da rabiš še 1x počekirat pa dodaj na formo gumb, ki naredi enako kot tisti makro na začetku.

Najmanj kompliciranja in zanesljivo OK.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Spletna stran z login

Oddelek: Izdelava spletišč
201907 (1354) krikoman
»

Pošiljanje podatkov - Ajax (post) v php file

162692 (2515) Lion29
»

[VB2005Pro]Zapiranje in še Eno uprasanje

Oddelek: Programiranje
81135 (1068) UltraTX
»

HTML forma in datum

131795 (1531) Muzo
»

Kako do podatka v queryu iz VisualBasicScripta (VBA) v accessu?

Oddelek: Programiranje
112158 (2043) Fim

Več podobnih tem