Forum » Loža » Kako oz. kje shranjujete odprte likerje?
Kako oz. kje shranjujete odprte likerje?
Samael ::
Radoveden sem, kako shranjujete likerje enkrat, ko so odprti? V omari/šanku pri sobni temperaturi? Hladilniku?
- Je kakšen problem, če imam napr. Beherovko oz. rastlinske likerje na splošno, po odprtju shranjeno še leto, več ... v omari pri sobni temperaturi? Ali nujno v hladilnik?
- Kako je pa s kremnimi likerji? Nekateri teh vsebujejo mleko, smetano ... razum mi pravi, da je to po odprtju dobro shraniti v hladilniku, nisem pa prepričan, če je to nuja.
Sprašujem s stališča shranjevanja, ne serviranja. Govora je seveda o brand - kupljenih, ne likerjih domače izdelave.
- Je kakšen problem, če imam napr. Beherovko oz. rastlinske likerje na splošno, po odprtju shranjeno še leto, več ... v omari pri sobni temperaturi? Ali nujno v hladilnik?
- Kako je pa s kremnimi likerji? Nekateri teh vsebujejo mleko, smetano ... razum mi pravi, da je to po odprtju dobro shraniti v hladilniku, nisem pa prepričan, če je to nuja.
Sprašujem s stališča shranjevanja, ne serviranja. Govora je seveda o brand - kupljenih, ne likerjih domače izdelave.
- spremenilo: Samael ()
weasel ::
Jaz jegra in podobno shranjujem pri sobni temperaturi, pa nisem opazil razlike po nekaj casa, ko je bil odprt.
tikitoki ::
Vecja, k je vsebnost alkohola, manjsa moznost, da se pokvari. Veliko likerjev ima vsebnost nizjo od tiste, ki zagotavlja varnost pred mikroorganizmi.
delfinus ::
Odlicna zadeva, ki se jo lahko uporabi tudi na steklenicah z likerji. Sem poskusil na whiskey flashi. Ampak tam tako nima nekega bistvenega efekta, ker Whiskey ni tako obcutljiv.
Zadevo uporabljam pretezno na vrhunskih vinskih buteljkah. Sploh v primeru, da odprem in ne spijem do konca. Ce odpres in nato samo zakorkas nazaj, kvaliteta vina pade drasticno in to ze po pol dneva odprte buteljke. S to zadevco izcrpas zrak in shranis in kakovost vina ostane na istem nivoju tudi po tednu dni (testirano).
Kje kupiti? Aliexpress za male pare.
lp, d.
Zadevo uporabljam pretezno na vrhunskih vinskih buteljkah. Sploh v primeru, da odprem in ne spijem do konca. Ce odpres in nato samo zakorkas nazaj, kvaliteta vina pade drasticno in to ze po pol dneva odprte buteljke. S to zadevco izcrpas zrak in shranis in kakovost vina ostane na istem nivoju tudi po tednu dni (testirano).
Kje kupiti? Aliexpress za male pare.
lp, d.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delfinus ()
Dodajanje slik po novem ne deluje vec na Slo-tech? Kar kliknite na tist okvir, se nato pokaze slika.
Zgleda, da res. Mi ne deluje samo v ta novem Firefoxu. Chrome pa pokaze.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delfinus ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Jägermeister z..?Oddelek: Loža | 8689 (7216) | Unknown_001 |
» | Nehladne alkoholne pijačeOddelek: Loža | 4779 (3450) | hunter01 |
» | Obstojnost alkoholnih pijačOddelek: Loža | 1425 (1206) | Nejc Pintar |
» | Kako hladiti vodo?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 3559 (2929) | TESKAn |