Forum » Loža » Po liniji najmanjsega odpora
Po liniji najmanjsega odpora
user-pass ::
Kako bi prevedel "dela po liniji najmanjsega odpora" v anglescino in nemscino? Seveda ni nujno, da dobesedno, samo da je isti smisel.
JH84 ::
half arsed;
half baked;
half hearted;
pa še nekaj besed:
desultory
perfunctory
cursory
lukewarm
half baked;
half hearted;
pa še nekaj besed:
desultory
perfunctory
cursory
lukewarm
cvalsr ::
Bravo, ljudje, bravo, kako znate angleško. Slovensko pa očitno ne, ne ločite niti osnovnih pojmov odpor in napor. Aja, da boste razumeli - približno: resistance in effort.
matobeli ::
Kar hitro dodaj tvoj half baked primer, da vidimo če znaš kaj več od google prevoda dveh besed.
Aja, resistance ima precej prevodov v slovenščino, google da očitno samo enega.
Aja, resistance ima precej prevodov v slovenščino, google da očitno samo enega.
m0LN4r ::
"Minimum effort"
Moj vote gre tudi sem. Bi pa dodal, sicer ni prevod ampak lahko se vcasih uporabi tudi "good enough" odvisno od konteksta.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
modelno1 ::
Taking the path of least resistance.
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.
jype ::
Kako bi prevedel "dela po liniji najmanjsega odpora" v anglescino in nemscino? Seveda ni nujno, da dobesedno, samo da je isti smisel.Angleži uporabljajo frazo "good enough for government work". Nemci, s katerimi sem delal, so praviloma uporabljali "Dünnbrettbohrer" (po slovensko dobesedno "tanek sveder").
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Moje želeno delo - programerOddelek: Šola | 10107 (6284) | zzbil |
» | Francoščina ali Nemščina ? (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 15214 (13751) | trancer01 |
» | Dinokomp dostava! (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 10601 (9190) | darkolord |
» | Kako se reče letniku po angleško?Oddelek: Loža | 2930 (2086) | McHusch |
» | Nemško zunanje ministrstvo prehaja z Linuxa nazaj na Windows (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 34763 (31362) | Ales |