Forum » Sedem umetnosti » Box Office - zaslužek filmov
Box Office - zaslužek filmov
Temo vidijo: vsi

Gregor P ::
Kako se spomnim, je imel slabe ocene in ga zato nisem pogledal. Zato tudi sem presenečen, da je sploh sedaj kar drugi del, ko bi morda lahko denar porabili za kaj drugega, kar pa bi bilo gledalcem všeč. Ampak da, nisem gledal, zato je moje mnenje dokaj brezpredmetno.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

oo7 ::
Kako se spomnim, je imel slabe ocene in ga zato nisem pogledal. Zato tudi sem presenečen, da je sploh sedaj kar drugi del, ko bi morda lahko denar porabili za kaj drugega, kar pa bi bilo gledalcem všeč. Ampak da, nisem gledal, zato je moje mnenje dokaj brezpredmetno.
Jaz sem ga gledal in ne priporočam ogleda.

LeQuack ::
Sem tudi jaz pogledal. Zelo težak film za gledat.
Zgodbe ravno ni ,posneto je dobro in pokaže lepo kakšna je vojna.
Prva 1/3 filma se ne zgodi nič, 2/3 je težko gledat zadnja pa je bolj akcijska.
Če kdo hoče dober vojni film pogledat, naj gleda Monsters: Dark Continent. For real, večina bo rekla ne, zato ker slepo zaupajo Imdb oceni, pač drones. Ampak fora je da folk je pričakoval nek drug film, ker prvi je bil bolj sci-fi oriented, in so bili zato jezni in dali slabe review-je. Ampak je pa zelo dober vojni film, tako da če kdo hoče narest en leap of faith, naj pogleda. Če pa ste bolj sci-fi pa vsaj prvi del.
https://www.imdb.com/title/tt1935302/
Prvi del Monsters je pa še vedno kultni. Gareth Edwards (režiral Rogue One, Tge Creator)
https://www.imdb.com/title/tt1470827/
Monsters: Dark Continent nisem še gledal.
Prvi film Monsters mi pa ni bil preveč všeč.
Prvi je bolj sci-fi budget film, kjer ni bilo veliko akcije, ampak meni še vedno super film. Drugi je pa bolj vojni film in action oriented, ampak manj scifi, tako da ti bi mogoče bil bolj všeč.
Quack !

Prvi je bolj sci-fi budget film, kjer ni bilo veliko akcije, ampak meni še vedno super film. Drugi je pa bolj vojni film in action oriented, ampak manj scifi, tako da ti bi mogoče bil bolj všeč.
Dobro bom pogledal še Monsters: Dark Continent. Je ta film potem bolj v stilu Battle: Los Angeles ?

Jaz bi rekel, da je bolj poudarek na vojni, kot pa humans-vs-aliens action kot je Battle: Los Angeles. Najbrž bolj podoben temu Warfare film, ki je zdaj zunaj.
Quack !

Jaz bi rekel, da je bolj poudarek na vojni, kot pa humans-vs-aliens action kot je Battle: Los Angeles. Najbrž bolj podoben temu Warfare film, ki je zdaj zunaj.
Aha razumem. Warfare pa sem gledal nekaj dni nazaj. Ti je bil Warfare dober ?
Gledal sem samo trailer zaenkrat. Imam pa v planu, zaenkrat sem bil fan vseh filmov od Alex Garlanda. Tudi njegove sci-fi mini-serije Devs (https://www.imdb.com/title/tt8134186/), ki jo tudi priporočam, ne pa pričakovati kakšne akcije, to je bolj slow burn serija in mix sci-fi/drame.
Quack !
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LeQuack ()

Aha razumem. Warfare pa sem gledal nekaj dni nazaj. Ti je bil Warfare dober ?
Gledal sem samo trailer zaenkrat. Imam pa v planu, zaenkrat sem bil fan vseh filmov od Alex Garlanda. Tudi njegove sci-fi mini-serije Devs (https://www.imdb.com/title/tt8134186/), ki jo tudi priporočam, ne pa pričakovati kakšne akcije, to je bolj slow burn serija in mix sci-fi/drame.
Devs nisem še gledal.
Ex Machina, Anihalation in Civil War so mi bili kar vredu.
Men pa nisem gledal.
Drugače pa najboljša dva od njega sta mi čeprav ni bil v režiji ampak kot pisec Dredd 2012 in 28 dni kasneje 2002.

Predsednik11 ::
Na Planetu je bil sedaj dober film Wind River.
Edina stvar, ki me je malo zmotila zakaj Renner ni prej začel streljat s sniperjem tako bi lahko rešil še koga ?
Edina stvar, ki me je malo zmotila zakaj Renner ni prej začel streljat s sniperjem tako bi lahko rešil še koga ?

Ta vikend 9-11 maj najbolj uspešni filmi v BO ZDA/Kanada
Thunderbolts* $33.1M
Sinners $21.1M
A Minecraft Movie $8.0M
The Accountant 2 $6.1M
Clown in a Cornfield $3.7M
Thunderbolts* $33.1M
Sinners $21.1M
A Minecraft Movie $8.0M
The Accountant 2 $6.1M
Clown in a Cornfield $3.7M

Thunderbolts po 9 dneh - $272,154,195 (proračun 180 mio $)
Sinners po 23 dneh - $283,337,331 (proračun 100 mio $)
A Minecraft Movie po 37 dneh - $909,586,434 (proračun 150 mio $)
The Accountant 2 po 16 dneh - $76,096,775 (proračun filma 80 mio $)
Sinners po 23 dneh - $283,337,331 (proračun 100 mio $)
A Minecraft Movie po 37 dneh - $909,586,434 (proračun 150 mio $)
The Accountant 2 po 16 dneh - $76,096,775 (proračun filma 80 mio $)

A sploh kak marvel film prileze na zeleno vejo?
Ja in ne :)
Zadnjih 5 filmov
Ant-Man and the Wasp: Quantumania 2023
Budget $388.4 million
Box office $476.1 million
Flop/Bomba
Guardians of the Galaxy Vol. 3 2023
Budget $250 million
Box office $845.6 million
Hit
The Marvels 2023
Budget $374 million
Box office $206.1 million
Bomba
Deadpool & Wolverine 2024
Budget $200 million
Box office $1.338 billion
Super Hit
Captain America: Brave New World
Budget $180 million
Box office $415.1 million
Flop
Po domače recimo nekako tako :)
Super Hit - veliko denarja
Hit - film je pokril stroške in prinesel nekaj dodatnega denarja
Flop - film ni pokril stroškov
Flop/bomba - nekje vmes
Bomba - katastrofa vseh katastrof

opeter ::
Zdaj jim je edino upanje, da bo filmu Thunderbolts* ne bo padel obisk ... V primeru, če bo pa. Ne vem, si niti ne upam predstavljati.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Zgodovina sprememb…
- spremenil: opeter ()

socialec ::
oo7, se opravičujem, smem prositi za dodatno razlago - nimam občutka za takšne zneske - tudi zadnji je Flop?
| Title | Budget | Box office | Eval | |----------------------------------------|----------------|----------------|------------|-- | Ant-Man and the Wasp: Quantumania 2023 | $388.4 million | $476.1 million | Flop/Bomba |~ | Guardians of the Galaxy Vol. 3 2023 | $250 million | $845.6 million | Hit |< | The Marvels 2023 | $374 million | $206.1 million | Bomba |> | Deadpool & Wolverine 2024 | $200 million | $1.338 billion | Super Hit |<< | Captain America: Brave New World | $180 million | $415.1 million | Flop |<

oo7, se opravičujem, smem prositi za dodatno razlago - nimam občutka za takšne zneske - tudi zadnji je Flop?
Rule of thumb je, da naj bi film v BO prinesel 2,5x znesek proračuna, da pokrije vse stroške. Se pravi tukaj je všteto snemanje filma, reklame, marketing, najem kinodvoran...
Se pravi če je Captain America: Brave New World imel proračun v višini 180 mio $ potem bi moral po tej formuli v BO prinesti okoli 450 mio $, da bi pokril vse stroške.
Seveda ta rule of thumb ni popolnoma točen je pa kar dober pokazatelj ali je film uspešen ali ne.

Alright, sprašujem, ker Antman ima faktor 1,23 in je vmes na Flop/Bomba, Captain pa gladek 2.30 kot Flop? Ne zafrkavam, niti še nisem gledal nobenega in verjetno niti ne bom, prav tako nimam afinitet do igralcev ali modernih konceptov, samo sprašujem, ker se mi ne zdi čisto poravnano. Tudi Rainman nisem, bolj Sunman.

Alright, sprašujem, ker Antman ima faktor 1,23 in je vmes na Flop/Bomba, Captain pa gladek 2.30 kot Flop? Ne zafrkavam, niti še nisem gledal nobenega in verjetno niti ne bom, prav tako nimam afinitet do igralcev ali modernih konceptov, samo sprašujem, ker se mi ne zdi čisto poravnano. Tudi Rainman nisem, bolj Sunman.
Ja Antman ni ravno čista bomba, ker je vsaj pokril produkcijski proračun. Ampak če bi hoteli pokriti vsaj stroške po pravilu 2,5 in njihovem masivnem proračunu bi film potreboval okoli 625 mio $.
Cap America je pa tam tam.
Marvels je pa čista bomba niso pokrili niti produkcijskega proračuna.
Pa treba potem tudi upoštevati, da Ameriški film dobi na domestic terenu se pravi severna Amerika nazaj od vstopnice več kot 50-65% drugje po svetu pa okoli 40% na Kitajskem mislim, da je ta % veliko nižji.

Ok, zanimivo, mogoče bom še kaj pogledal v tej smeri glede kalkulacije, saj ne, da mi je zares pomembno. Zdaj ne vem, kaj gledamo, izgleda, da Dead man, Amateur, Accountant 2, Warfare, Flatliners, Until dawn, 2073, Unhinged - pa ravno začeli vampirje z Fearless killers :-/ Bolj lahkotne pač, ker smo sami bolj lahkotni.

Ok, zanimivo, mogoče bom še kaj pogledal v tej smeri glede kalkulacije, saj ne, da mi je zares pomembno. Zdaj ne vem, kaj gledamo, izgleda, da Dead man, Amateur, Accountant 2, Warfare, Flatliners, Until dawn, 2073, Unhinged - pa ravno začeli vampirje z Fearless killers :-/ Bolj lahkotne pač, ker smo sami bolj lahkotni.
Dead man, Flatliners, 2073 mi niso znani.
Amateur sem videl trailer in mi je bil zanimiv pogledam 100%.
Accountant 2 je ok film ni pa tako dober kot prvi.
Warfare sem pogledal težak film.
Unhinged iz 2020 ? Russel Crowe ?

Ja, Dead man, Flatliners, 2073, Unhinged. Nekako se nam več ne da prav gledat, je vse preveč nekako suhoparno :D

JanBrezov ::
Če še nisi gledal poglej film Upgrade. Men je eden najboljših zadnjih 10 let. Pa gre za čisti nizkoproračunski indie film.
+1
Mimogrede:
https://x.com/HollywoodHandle/status/19...
‘SNOW WHITE’ re-released in 1300+ theaters domestically this weekend and grossed nearly $210K
That’s a per theater average of $50

Če še nisi gledal poglej film Upgrade. Men je eden najboljših zadnjih 10 let. Pa gre za čisti nizkoproračunski indie film.
+1
Mimogrede:
https://x.com/HollywoodHandle/status/19...
‘SNOW WHITE’ re-released in 1300+ theaters domestically this weekend and grossed nearly $210K
That’s a per theater average of $50
Sem videl na IMDB, da režiser filma Upgrade ustvarja TV serijo Upgrade.
Ja Snow White bi morali umakniti iz kino dvoran že 1 mesec nazaj.
Snow white je že na domačih travnikih. Bom pogledal že zato, ker ima zgodovinsko nizko oceno :)

BaTeMaN ::
Kot ljubitelj F1 se mi zdi, da mi tole ne bo všeč :)
Zakaj ? Preveč drame ?
...ker si bodo izmišljevali bedarije, kot si jih običajno na teh zadevah.
ko je bil teaser in reče Brad Pit al Sony Hejz al kaj je v tem filmu nekaj v stilu... Ok, Red Bull, Ferrari, Mercedes, Aston, now McLaren, all have us beat on the straights - our shot is battling in the turns. We need to build our car for combat.
me je minilo vso zanimanje do filma, ker mi je "cringe"; res debilen stavek, v 80 letih formule 1 se noben ni spomnu biti hiter na ovinkih :) prosim
less then zero

Zakaj ? Preveč drame ?
ko je bil teaser in reče Brad Pit al Sony Hejz al kaj je v tem filmu nekaj v stilu... Ok, Red Bull, Ferrari, Mercedes, Aston, now McLaren, all have us beat on the straights - our shot is battling in the turns. We need to build our car for combat.
me je minilo vso zanimanje do filma, ker mi je "cringe"; res debilen stavek, v 80 letih formule 1 se noben ni spomnu biti hiter na ovinkih :) prosim
Potem mene ne bodo toliko motile te stvari, ker že dolgo časa ne spremljam več F1 :)
Nazadnje sem jo gledal verjetno, ko so jo predvajali še na SLO 2. Koliko časa je od tega ? :)

Polda ::
Zakaj ? Preveč drame ?
Pa tudi ni realistično, da abrahamovec Pitt bi vozil F1 ?

Wow, ženske te imajo verjetno zelo rade, ko znaš tako sladko govoriti inu pisati, moškim pa verjetno škodljivo zvišuje sladkor v krvi, dve muhi na mah :)

Ganon ::
Super Mario World se bo imenoval drugi film, Yoshi bo igral vidno vlogo. World je bila tudi prva igra, v kateri se je pojavil.

BaTeMaN ::
Mary Sue postajajo tudi moški liki Holywood-a, ki nočejo priznati .. da je čas za ribolov, golf in vnuke.
less then zero

Gregor459 ::

mAXTER ::
Jaz bi tule kar Stathama zravn dal..sem probal gledat tisti njegov Working man..enak problem kot pri Equilizer 3 z Washingtonom..oba prestara za akcijske vloge in so med bojevalnimi scenami rezi tako pogosti kot da bi gledal šah če bi dal na počasnejši posnetek, ne pa neko strenirano bojevanje oz. daljše povezane kadre
Za mene negledljivo.

Gregor P ::
Katera pa je potem mlajša generacija?
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.

Mission: Impossible - The Final Reckoning film ima trenutno 82% na RT - https://www.rottentomatoes.com/m/missio...
Film izide čez 1 teden.
Film izide čez 1 teden.