Forum » Programiranje » Izmenjava informacij (objektov) med Activity ter View
Izmenjava informacij (objektov) med Activity ter View
Parkelj ::
Spostovani!
Ucim se programiranja v Androidu in me zanima, ce mogoce kdo ve, z katerim mehaniznom je v Android OS-u mogoca izmenjava objektov (oz. vrednosti njihovih public memberjev) med Activity-jem in custom View-om, ki je znotraj tega Activity-ja?
Ucim se programiranja v Androidu in me zanima, ce mogoce kdo ve, z katerim mehaniznom je v Android OS-u mogoca izmenjava objektov (oz. vrednosti njihovih public memberjev) med Activity-jem in custom View-om, ki je znotraj tega Activity-ja?
nightrage ::
Zdej ne vem točno kaj si mislil. Dej primer kakšne kode.
public MainActivity extends Activity { private CustomView cw; public void onCreate() { cw = findViewById(R.id.customViewID); //konstruktor je odvisen od tega kaj je custom view (Dialog, LinearLayout, ...) cw.setA("test"); } } public CustomView extends View { private String A; public void setA(String A) { this.A = A; } }
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nightrage ()
Parkelj ::
Zdej ne vem toÄno kaj si mislil. Dej primer kakĹĄne kode.
public MainActivity extends Activity {
private CustomView cw;
public void onCreate() {
cw = findViewById(R.id.customViewID); //konstruktor je odvisen od tega kaj je custom view (Dialog, LinearLayout, ...)
cw.setA("test");
}
}
public CustomView extends View {
private String A;
public void setA(String A) {
this.A = A;
}
}
Opravicujem se, da je bilo vprasanje slabo zastavljeno, namrec, gre se za to, da imam v Activity-ju Seek bar (0-100% pomeni 0-360 stopinj) in pod njim custom view, v katerem je slika. Z seek barom obracam sliko in zato sem se pomocjo value change listenerja implementiral obvescanje view-a z trenutno vrednostjo seek bar-a.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Android] Bluetooth aplikacijaOddelek: Programiranje | 1084 (947) | marjan_h |
» | Android - ZačetnikOddelek: Programiranje | 1776 (1101) | hurlimannxt |
» | android črtaOddelek: Programiranje | 2394 (1665) | g333kk |
» | [android] vstavljanje slikeOddelek: Programiranje | 1234 (1131) | messi |
» | [android] crashOddelek: Programiranje | 1333 (1142) | messi |