» »

Zaščita proti streli!

Zaščita proti streli!

Tody ::

Od kar mamo ADSL (cca 4 mesce) nam je strela oziroma premočan tok po TELEFONSKI žici skuril 3 modeme in 2 ruterja. Serviser je reku da ne obstaja zaščita za ISDN priključke in da je telekom montiral neki kao da zavaruje tok sam očitno stvar ne deluje. Torej obstaja kak element ki bi preprečil kurjenje portov na ruterju in modemih ?? (za modem me boli k*** sam ruter pa ni zastojn :( )

mihhec ::

Odklapli elektriko oz tel. kabl iz modema.Pa bojo tezave zginale.Torej ko gres od doma pac odklopis tel.kabl iz modema a je to tok tesko.Sm meu iste probleme pa sn jih na tak nacin resu.Ko je slabo vreme pac odklopis ven u cem je tak problem.

Gapi ::

Včasih pa sosedje niso glih veseli če net ne dela :)
Jest sm kle v enaki situaciji namreč jest kle sosedom oddajam internet. in ko je slabo vreme pa če sem jest doma vse iztaknem če me pa ni sem pa v težavi. torej do sedaj smo zamenjali tri switche ,en hub in 5 mrežnih kartic in ko to seštejem bi lahko že kupil brezžično omrežje in vsak svojo kartico sam klinc ko pa ni nikjer enega 6takega mesta kjer bi bili vsi v vidnem polju za acces point. V tem primeru bi rabu vsaj dva acces ponta. To pa ni več tok poceni hec.
No person is rich enough,to buy back his past.

Predator ::

jaz mam modem priklopljen na navadno prenapetostno za telefonsko linijo ( 4.2k v trgovini ) in čisto lepo dela, zdej sem jo še predelal ( namesto tistih varovalk 230V 500mA varovalk, ki so bile fizično na njej pritrjene, sem dodal nožice da samo menjam varovalke po 30sit ko jo skuri ); mašina je 24/7 ( razen kadar eles zataji ) in v 3 mesecih je šlo že ~20 varovalk ampak še noben modem, ne switch, ki je za modemom, ne noben od kompov....

Paramedic ::

Hehe, Predator, zgleda si se pa ti tle pametno znajdu! Js se tud mal bojim zdele, ko hočem sam še mal bi na netu, da potegnem neki do kraja, zuni se pa že po malem bliska.:\
Se pravi si kupu napravco, ki prestreže prevelik tok in je samo za ADSL modem, oz. za navaden tel. kabel in kar je nanj naprej priklopljeno?
End transmission.

morphling1 ::

Ste že slišali za Belkin ? Oni delajo prednapetostne razdelilce in en model je namenjen tudi DSL ISDN priključku poleg šestih 220 V priključkov. Zaščita je do 33k A pa še zavarovalno polico imaš za mislim da okrog 50k Eurov, tako da če skuri čez te zaščite si pokrit za hardware. Mislim da strošek okoli 15k ni pretiran za tako rešitev, sploh ker lahko gor naklopiš še comp ma monitor itd.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Tody ::

morph THANKS za info sem že v trgovini :))

Lio ::

evo za vse lenuhe še Link do nihove precej 'boge' strani.

francek1 ::

Najceneje dobiš Belkinov F5C208g2AV-TEL (najboljša zaščita proti streli na tržišču) tu;za šifro gostitelja mi pošlji mail.Stane 14.000 z dostavo ,vključuje pa zavarovanje do 45.000 €.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

boštjan ::

stara tema francek

Lio ::

če si že pri 14k, je že skor usen če uzameš 1kVA UPS za 20k, in maš še zaščito če štrom v fukne.

Mr.B ::

" Ste že slišali za Belkin ? Oni delajo prednapetostne razdelilce in en model je namenjen tudi DSL ISDN priključku poleg šestih 220 V priključkov. Zaščita je do 33k A pa še zavarovalno polico imaš za mislim da okrog 50k Eurov, tako da če skuri čez te zaščite si pokrit za hardware. Mislim da strošek okoli 15k ni pretiran za tako rešitev, sploh ker lahko gor naklopiš še comp ma monitor itd"

1. Kako lahko dokažeš da zadeva ni bila crknjena še preden je vrglo zaščito ven...
2. Kako boš to zahteval direktno od Belkin , ali lokalnega prodajalca ali kaj drugega ?
3. To deluje only in America.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

bili_39 ::

Po mojem skromnem mnenju so zadeve od Iskra zaščite ene najboljših na trgu in precej cenejše - ne dajo pa garancije (nihče ni popoln).

jan020 ::

Ja, jst mam ADSL že od začetka, dela skoraj 24/7, in še nikoli ga ni skurlo. No, verjetn mam srečo, kr živim v isti bajti, kot centrala od telekoma, ki je baje malo bolj (!) zaščitena.

kos1 ::

najboljsa zascita je:

potegnes kable ven! Vse te zascite so bolj la bla......strela je ena huda rec........

flipflop ::

Najhitrejša in najcenejša rešitev,ja.

francek1 ::

UPS ti ne zaščiti kabelskega ali telefonskega modema ,Belkin pa.Glede garancije pa:zadeva je preverjena v praksi.Meni je požgalo zaščito in so mi varovalke zamenjali brezplačno.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

flipflop ::

Kaj pa če ti sesuje naprave v vrednosti nekje 2.000.000 SIT? Komu lahko rečeš za povrnitev stroškov?

francek1 ::

Garancija krije škode do 45.000 €.Uveljavlja se preko prodajalca.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenapetostna vtičnica

Oddelek: Kaj kupiti
121289 (780) solatko
»

prenapetostna zaščita

Oddelek: Kaj kupiti
4714937 (11403) mojca
»

Prenapetostna zaščita!!

Oddelek: Kaj kupiti
305397 (4524) Tomson
»

strele in izklapljanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
636713 (4896) klemenSLO
»

protinapetostne zascite - par vprasanj

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
91562 (1431) Keyser Soze

Več podobnih tem