» »

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Temo vidijo: vsi
««
538 / 831
»»

LeQuack ::

mm&r je izjavil:

Zakaj pa bi obstajali?

Tukaj vas moram malo popraviti, ker širite neresnice, seveda obstajajo in predpisu se reče
"Pravilnik o minimalnih tehničnih zahtevah za graditev stanovanjskih stavb in stanovanj"

Vir: https://www.gov.si/teme/graditev/
Kjer je še seznam ostalih predpisov, ki urejejo gradnjo v RS.

To je če se držiš zakonov. Ampak veliko se jih ne, spremeniš hišo v 20 garsonjer in to je to.
Quack !

matic492 ::

zavajon je izjavil:

Se mi ne da študirati teh predpisov, ker ne nameravam graditi. A obstaja kje določilo glede velikosti bivalnih prostorov?
Pa ta pravilnik velja le za gradnjo, ne pa za bivanje v obstoječih stavbah.
Recimo, v 4 členu piše:
(1) Na vsako stanovanje mora biti zagotovljeno najmanj eno parkirno mesto za osebne avtomobile.

Jaz nimam zagotovljenega parkirnega mesta. A torej živim v nasprotju z zakonom in bo najbolje, da se grem prijavit na policijo?
Pa tudi precej ljudi poznam, ki živijo v stanovanju, ki ne ustreza temu:
(1) Stanovanje mora imeti najmanj eno sobo s podno površino najmanj 18 m2.

Naj tudi njih prijavim?

Če so javna parkirišča v bližini, ali je starejša stavba, potem se mogoče to aplicira.

Jaz imam stanovanje v peš coni, in sem se zanimal za obnovo podstrešja (tam planiram naredit dodatna stanovanja) in ko zaprosiš za gradbeno dovoljenje, ker nimamo parkirišč, mi je bilo rečeno, da dobim potrdilo od občine glede javnih parkirišč.

FYI notri je še več stvari, odvisno od OPN-a, naprimer določeno število otroških igrišč na prebivalca in podobne zadeve.

LeQuack je izjavil:

mm&r je izjavil:

Zakaj pa bi obstajali?

Tukaj vas moram malo popraviti, ker širite neresnice, seveda obstajajo in predpisu se reče
"Pravilnik o minimalnih tehničnih zahtevah za graditev stanovanjskih stavb in stanovanj"

Vir: https://www.gov.si/teme/graditev/
Kjer je še seznam ostalih predpisov, ki urejejo gradnjo v RS.

To je če se držiš zakonov. Ampak veliko se jih ne, spremeniš hišo v 20 garsonjer in to je to.

Če imaš v lasti celo hišo, lahko oddaš vsako sobo posebej, ne rabiš nobenega gradbenega zato, in to niti ni protizakonito. Problem bi bil samo potem spremenit te "sobe" oz. garsonjere v ločene dele stavbe za prodajo npr.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matic492 ()

zavajon ::

Da ne bo pomote, jaz bi se strinjal s tem, da bi se ta pravilnik moral upoštevati tudi pri prodaji ali oddaji nepremičnin. Potem bi bila tržna vrednost vseh nepremičnin, ki ne ustrezajo standardom, 0. To bi lastnike sčasoma prisililo, da bi jih naredili ustrezne.

Stari ljudje me po telefonu prosijo, da jim oddam sobo, en mi je ponujal da mi da 20€ več od oglasševane najemnine lol. A misliš da bi kdo prijavljal inšpekciji? Človek vidi kaj se oddaja, in se strinja s tem, če je kje kaka gnila luknja, pač ne dobi najemnikov.
Saj nek standard oziroma zakon mislim da je, samo kot rečeno, dokler ne delaš uradnih sprememb z gradbenimi dovoljenji je vseeno.

miha98 ::

Invictus je izjavil:

aviator je izjavil:

Btw, v Münchnu je povprečna plača 3500 neto.

Glede nato,da so cene v trgovini iste...1 povprecnez sam živi v garsonjeri in mu ostane vsaj 1000, ker z 1200 eur se za moje pojme čist solidno živi.

Ne seri. Niti pod razno plača ni taka... Share link...

Za 3500 neto moraš v Nemčiji dobiti nekje 6000 bruto. To je 72k letne plače. Bruto. Ni veliko takih. Celo v računalništvu ne...

Prej bi verjel, če je tuja stran, da je povprečna plača 3500 bruto. Tujci objavljajo bruto plače. Ta neto je nek jugo ostanek zahojenega folka.

Cene v trgovini so za kaj celo cenejše. Ampak, stgroški stanvoanja, elektrika, voda, vse ostalo, precej dražje. Storitve tudi. Vem, ker sem bil prejšnji mesec gor...

In kako se živi u Njemačkoj? Sorodniki malo stiskajo trenutno... Esslingen...

aviator ::

miha98 je izjavil:

Invictus je izjavil:

aviator je izjavil:

Btw, v Münchnu je povprečna plača 3500 neto.

Glede nato,da so cene v trgovini iste...1 povprecnez sam živi v garsonjeri in mu ostane vsaj 1000, ker z 1200 eur se za moje pojme čist solidno živi.

Ne seri. Niti pod razno plača ni taka... Share link...

Za 3500 neto moraš v Nemčiji dobiti nekje 6000 bruto. To je 72k letne plače. Bruto. Ni veliko takih. Celo v računalništvu ne...

Prej bi verjel, če je tuja stran, da je povprečna plača 3500 bruto. Tujci objavljajo bruto plače. Ta neto je nek jugo ostanek zahojenega folka.

Cene v trgovini so za kaj celo cenejše. Ampak, stgroški stanvoanja, elektrika, voda, vse ostalo, precej dražje. Storitve tudi. Vem, ker sem bil prejšnji mesec gor...

In kako se živi u Njemačkoj? Sorodniki malo stiskajo trenutno... Esslingen...

Piše na glassdorju da je median salary strojnega inženirja 58k v Münchnu, average 62k.

Gledam drugo listo 25 percentil 4400 bruto mesečno, mediana 5200, 75 percentil 5900 bruto.

Če mi ne verjames-poglej lestvice IG metala, nemškega sindikata kovinske branže.

Sicer tvojim cifram glede IT dvomim, vem pa,da je ker je branza močnejša nemški inženir večji jack v Nemčiji kot slovenski v Sloveniji.

Strinjam se,da je najem v Münchnu težaven,dokaj drag vendar se vedno je stanje glede stroskov precej boljše kot v lj.

So pa reveži upokojenci, imam zlahtnico v Munchnu, pri 70 opravlja zraven še mini job,da shaja čez mesec. Povprečna nemška penzija, kljub čez 40+ let, ne doseže nemškega minimalca, ki je glede na povprečno nemsko plačo postavljen nižje kot v Sloveniji.

Vseeno so konci, kjer je ravno tako dobro gospodarstvo, izplen pa boljši.

IT se vseeno bistveno več lahko dela remote.

Nemci pač nimajo toliko tax extempt "pokojencev" in rdečih Kmerov v JS se pa stanje z prevzetnimi starci, ki mislijo, da se da živeti od parol in vlade SPD seveda slabša.

Pri nas smo se pač fokusirali na blaginjo starejših, za mlade pa razen, da jih zmerjajo z 30 in se pri ta starih pa nam kot državi dol visi.

Pripeljali bodo namreč Filipince, ki bojda ritko za 600 eur obrišemo, potem pa se kusnejo.

mm&r ::

Enako konkretna izkušnja o prodajnem procesu v danšnjih časih, ki jo pripoveduje nepremičninski agent se mi zdi dokaj pogosta pri nas.

Torej starši prodajajo stanovanjsko hiše in tudi če bi želeli ne morejo popustiti pri ceni kaj dosti, saj rabijo s prodajo hiše pridobiti toliko kapitala, da potem lahko obema otrokoma pomagajo pri nakupu oz. kupijo dve stanovanji, da pač ne bo noben od otrok prikrajšan. Nekaj identičnih zgodb poznam iz soseščine in celo iz sorodstva.
Vse skupaj deluje skoraj kot malo začaran krog, starši morajo drago prodati hišo, da otrokom lahko kupijo draga stanovanja.

mat xxl ::

Nauk zgodbe, če imaš, čas, vztrajaj in čakaj .....

cesnja ::

Ce imas cas in nepremicnino :)

Prazno nepremičnino, in da si dovolj loaded da ti je vseeno če jo ne prodaš.
Quack !

Malidelničar ::

mm&r: torej nauk zgodbe PRODAJALCI SO ŠE VEDNO KRALJI V SLO
Zanimivo, da nočejo spustiti niti za drobtinico
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Kolk se ja pa tisti ki je to kupil nategil zdaj?
Quack !

Telbanc ::

https://www.logicno.com/novac-posao-eko...

"Nemški nepremičninski posojilodajalec Deutsche Pfandbriefbank se pripravlja na največji padec vrednosti poslovnih nepremičnin v državi v zadnjih 15 letih."
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

kriptobog ::

Malidelničar je izjavil:

mm&r: torej nauk zgodbe PRODAJALCI SO ŠE VEDNO KRALJI V SLO
Zanimivo, da nočejo spustiti niti za drobtinico

Kdor res ne rabi prodat, ne bo spuščal cene.

Kanban ::

"Rajši 5 let prodajam za 500k kot da spustim na 460k" - Boomer, 2022

matobeli ::

"Nepremičninska kriza mi je odvzela za več kot 300k v premoženju" - Boomer, 2026

"Nepremičinski trg je bil en sam velik balon, ki pa ga številni niso videli. Srečneži, ki so prodali do začetka leta 2025 so tako vnovčili velike več-kratne dobičke, medtem ko je posledično masovno sesutje cen v letih 2025 ter 2026 številnim ljudem izbrisalo velik del njihovega nepremičnega premoženja. Upadi se lahko primerjajo lahko samo še z veliko krizo leta 2008." - članek MMC RTvslo, december 2026

Zihr bodo to hoteli zaviti kot da je slaba novica ja. Namesto da bi poročali to na tak način kot takrat ko zmagata Pogačar in Roglič.
Quack !

MisterR ::

Telbanc je izjavil:

https://www.logicno.com/novac-posao-eko...

"Nemški nepremičninski posojilodajalec Deutsche Pfandbriefbank se pripravlja na največji padec vrednosti poslovnih nepremičnin v državi v zadnjih 15 letih."

1. ker folk noče nazaj v pisarne

2. ker firme na veliko odpuščajo in s tem se veča trg rabljenih nepremičnin

Old Spice ::

"Nepremičinski trg je bil en sam velik balon, ki pa ga številni niso videli. Srečneži, ki so prodali do začetka leta 2025 so tako vnovčili velike več-kratne dobičke, medtem ko je posledično masovno sesutje cen v letih 2025 ter 2026 številnim ljudem izbrisalo velik del njihovega nepremičnega premoženja. Upadi se lahko primerjajo lahko samo še z veliko krizo leta 2008." - članek MMC RTvslo, december 2026

Je že inflacija nardila svoje. Plače so šle gor. Stroški materiala, parcele, papirjev itd... tako da za večkratne dobičke, bi moralo past za več kot 50%. 50% padec pri nepremičninah pa pomeni finančni kolaps sistema. Seveda velja za zaželjene lokacija (LJ znotraj ringa, priobalni pas, center KG,...). Kakšna stara bajta vsredi ničesar, ki je bila 5 let nazaj 30 jurjev in se trenutno še vedno prodaja za (po novem) 100k, tam bi pa bil možen padec za 50% :)

Old Spice je izjavil:

Je že inflacija nardila svoje. Plače so šle gor. Stroški materiala, parcele, papirjev itd... tako da za večkratne dobičke, bi moralo past za več kot 50%. 50% padec pri nepremičninah pa pomeni finančni kolaps sistema. Seveda velja za zaželjene lokacija (LJ znotraj ringa, priobalni pas, center KG,...). Kakšna stara bajta vsredi ničesar, ki je bila 5 let nazaj 30 jurjev in se trenutno še vedno prodaja za (po novem) 100k, tam bi pa bil možen padec za 50% :)

A v Nemčiji ni bilo inflacije?
Quack !

Old Spice: torej se vsi mi trije, jaz, Kanban ter matobeli motimo? 8-)

Mato989 ::

No saj bomo videli... me prav zanima če je oni doomsayer od leta 2007 že kupil nepremičnino leta 2020 tik pred covidom še je kr čakal na padec 50%...

Jaz sem zmes nardil maturo, diplomo, menjal 7 šihtov in kupil nepremičnino... on ki pa je bil 12 let starejši od mene pa je od 2007 decembra čakal na padec 40-50% ker (njegove besede) "Je vse faking precenjeno za najmanj 35-45%!!!!!!" /Ragequit
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

"Masovno sesutje cen", si prav napisal ja, ker verjetno bo -5% in bojo že takšne novice

ginekk ::

Zadnje resno sesutje je bilo, ko je bila finančna kriza od 2010 dalje, takrat niso mogli prodat Situle in Celovških dvorov po 1300eur-1500/m2.

No... je trajalo potem dobrih 10 let, da se je trg počasi pobral in cene so zdaj šle na trikratnik tega.

Tako da, sanjate lahko o bajnih popustih le tam kjer že zdaj noče nihče kupit.

Odvisno če država misli karkoli storit v tej smeri ali samo puščati "prostemu trgu".
Lahko se odloči za davek na prazne nepremičnine, kar bo na trg naneslo več nepremičnin, lahko nekoliko deregulira pozidavo kar bo znižalo ceno parcel, lahko gradi svoja stanovanja...

Lahko pa tudi zajebe še bolj vse skupaj in poskrbi za dvig cen.

Kar se tič bajnih popustov... stara bajta v okolici mesta, ki ni Ljubljana, lahko kar hitro pade na 0, oziroma na vrednost parcele, ker je ob primerni alternativi ne bo nihče hotel.

Invictus ::

ginekk je izjavil:

Zadnje resno sesutje je bilo, ko je bila finančna kriza od 2010 dalje, takrat niso mogli prodat Situle in Celovških dvorov po 1300eur-1500/m2.

No... je trajalo potem dobrih 10 let, da se je trg počasi pobral in cene so zdaj šle na trikratnik tega.

Tako da, sanjate lahko o bajnih popustih le tam kjer že zdaj noče nihče kupit.

Tu je bil problem, ker so šle firme v štecaj, malo kreditnega krča, pa se ni kupovalo.

Je bil zraven še propad cele gradbene stroke v Sloveniji. Hvala ti, Pahor in Frutek...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

matobeli je izjavil:

Odvisno če država misli karkoli storit v tej smeri ali samo puščati "prostemu trgu".
Lahko se odloči za davek na prazne nepremičnine, kar bo na trg naneslo več nepremičnin, lahko nekoliko deregulira pozidavo kar bo znižalo ceno parcel, lahko gradi svoja stanovanja...

Lahko pa tudi zajebe še bolj vse skupaj in poskrbi za dvig cen.

Kar se tič bajnih popustov... stara bajta v okolici mesta, ki ni Ljubljana, lahko kar hitro pade na 0, oziroma na vrednost parcele, ker je ob primerni alternativi ne bo nihče hotel.

Ampak to nič ne pomaga, ker četudi pade na "0" EUR (kar se ne bo zgodilo, jo razvajenci ki kričijo kako so drage nepremičnine v LJ ne bodo hotli kupit ker je predaleč po vaših besedah...

Ne govorimo o vukojebinah zraven Ptuja, ampak o normalnih mestih, nekje kjer je možno dobiti službo ali pa se vsaj spodobno vozit v Lj.

matobeli je izjavil:

Ne govorimo o vukojebinah zraven Ptuja, ampak o normalnih mestih, nekje kjer je možno dobiti službo ali pa se vsaj spodobno vozit v Lj.

Tisto pa je baje tako povpraševanje da ne bo padlo na 0 EUR...

Utk ::

matobeli je izjavil:

Pri nas v "vukojebini" vsaka bosanska družina na minimalcu živi v normalnem stanovanju - vsaj 2 sobno, če ne 3, normalen parking pred blokom itd.
V Ljubljani po drugi strani...
Se je za vprašat, kaj je "normalno", kje se dobi "boljša služba" in "spodobno" živi.

Normalno je da se ne pogovarjaš samo o Ljubljani 90% časa. Normalno je da niso drugi krivi za tvoje težave. Normalno je da ne želiš živet v okolju kjer so ljudje obremenjeni s samim sabo, svojo bedo in Ljubljano.

ReRMh ::

no, potem je točno tako kot mora biti :D

ginekk ::

matobeli je izjavil:

Bo naneslo k. Folk bo pač dal nekaj na firmo, v druge prazne pa prijavil žlahto. Ti dve opciji vedno ostaneta. Sploh pa ob tako visokem lastništvu fizičnega prebivalstva je vsako ostro obdavčenje nepremičnin, hudo politično tveganje.

Nič od tega se ne bo zgodilo, ker problem dejansko pesti zlo malo prebivalcev. Provicinalci, ki si zdaj ne morejo Ljubljane privoščit, podedovane nepremičnine v vukojebini tipa Radeče pa niso dovolj vredne.

in pa mlajši, ki pričakujejo da bodo sami v petih letih po začetku službe lahko kupili 60m2 znotraj obvoznice v Lj.

Utk je izjavil:

matobeli je izjavil:

Pri nas v "vukojebini" vsaka bosanska družina na minimalcu živi v normalnem stanovanju - vsaj 2 sobno, če ne 3, normalen parking pred blokom itd.
V Ljubljani po drugi strani...
Se je za vprašat, kaj je "normalno", kje se dobi "boljša služba" in "spodobno" živi.

Tud v Lj je to čist normalno, pojdi malo okoli starih Litostrojskih blokov ali pa v Dravlje. Celo nove bosanske družine prihajajo in nekak kupijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ginekk ()

ginekk je izjavil:

Bo naneslo k. Folk bo pač dal nekaj na firmo, v druge prazne pa prijavil žlahto.

Bodo, bodo. Žlahta bo živela v bloku z najemnino in bila prijavljena v žlahtnikovi prazni nepremičnini. Malo morgen.

Napačen forum za prodajat "ne da se nardit da bo diht". Oziroma mogoče taprav, programerji majo vedno neke nove težave da zadeva ne dela...

Torrent ::

ginekk je izjavil:

Nič od tega se ne bo zgodilo, ker problem dejansko pesti zlo malo prebivalcev. Provicinalci, ki si zdaj ne morejo Ljubljane privoščit, podedovane nepremičnine v vukojebini tipa Radeče pa niso dovolj vredne.

V bistvu je ravno obratno. Problem potencialnega obdavčenja praznih nepremičnin pesti zelo malo prebivalcev. Je pa problem, da so ravno v tej skupini taki, ki financirajo kampanje za politične stranke. Večino Slovencev pa pesti problem nedostopnosti nepremičnin.

Torrent je izjavil:

ginekk je izjavil:

V bistvu je ravno obratno. Problem potencialnega obdavčenja praznih nepremičnin pesti zelo malo prebivalcev. Je pa problem, da so ravno v tej skupini taki, ki financirajo kampanje za politične stranke. Večino Slovencev pa pesti problem nedostopnosti nepremičnin.

Daj vzrok kako večino od 2 mil SLO (ali pa vsaj večino torej 51% od 1 mil delovno aktivni pesti nedostopnost nepremičnin...

Mato989 je izjavil:

Torrent je izjavil:

ginekk je izjavil:

Daj vzrok kako večino od 2 mil SLO (ali pa vsaj večino torej 51% od 1 mil delovno aktivni pesti nedostopnost nepremičnin...

Zato, ker to pesti večino mladih in njihove starše. Tisti, ki imajo eno nepremičnino in v njej živijo ne vidijo problema v davku na prazna stanovanja.

Huh? Doma si živel do 30 in še so ti starši morali pomagat pri nakupu.

Če to ni definicija "jih pesti nedostopnost nepremičnin" pol pa res ne vem.

Torrent je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Torrent je izjavil:

ginekk je izjavil:

Zato, ker to pesti večino mladih in njihove starše. Tisti, ki imajo eno nepremičnino in v njej živijo ne vidijo problema v davku na prazna stanovanja.

Oprosti napisat sem mislil daj VIR da večino od 1 mil delovno aktivnih (ali večino od 2,1mil) pesti ta težava... ta težava pesti mogoče 100k ljudi... zanemarljiv delež... naj jo rešijo kot ostalih 1,9-2 mil ljudi v SLO.

Mato989 je izjavil:

Oprosti napisat sem mislil daj VIR da večino od 1 mil delovno aktivnih (ali večino od 2,1mil) pesti ta težava... ta težava pesti mogoče 100k ljudi... zanemarljiv delež... naj jo rešijo kot ostalih 1,9-2 mil ljudi v SLO.

Prosim za vir, kje si dobil številko 100k ljudi.

Torrent je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Takoj ko daš ti vir kje več kot 50% (večina) od 2,1mil ali od 1mil ima probleme...

Mato989 je izjavil:

Torrent je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Takoj ko daš ti vir kje več kot 50% (večina) od 2,1mil ali od 1mil ima probleme...

Najprej daj ti vir, ker se jaz nikjer nisem skliceval na vir. Zanimivo, da bi rad vire, obenem bi pa bruhal neke nesmisle, brez vira.

Ne rabiš se ti sklicevat ti postavljaš trditve če ti ne rabiš vira potem ga jaz tudi ne rabim.

Utk ::

Tud v Lj je to čist normalno, pojdi malo okoli starih Litostrojskih blokov ali pa v Dravlje. Celo nove bosanske družine prihajajo in nekak kupijo.

Aha, potem imamo samo na slo-techu nekaj nesposobnežev, ki sicer služijo zilijon na mesec, ampak enga stanovanja jim pa ne uspe kupit.

Mato989 je izjavil:

Ne rabiš se ti sklicevat ti postavljaš trditve če ti ne rabiš vira potem ga jaz tudi ne rabim.

Trditve brez virov je postavljal že komentar na katerega sem repliciral. Ogromno je tvojih komentarjev na tem forumu, kjer postavljaš trditve brez kakršnegakoli vira. Sedaj bi pa ti naenkrat rad vire.

Mimogrede, tud 100k ljudi (brez vira), ki jih pesti ta problem, je zadosten razlog za poseg države.

Izvoli vir, da je več takih, ki jih davek na prazne nepremičnine ne bo motil: "Takšnih, ki ima v lasti več kot eno nepremičnino, je skoraj 725 tisoč."
https://mojefinance.finance.si/8955727/...

S tem da tud vseh teh 725 tisoč to ne bo motilo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Torrent ()

Torrent je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Trditve brez virov je postavljal že komentar na katerega sem repliciral. Ogromno je tvojih komentarjev na tem forumu, kjer postavljaš trditve brez kakršnegakoli vira. Sedaj bi pa ti naenkrat rad vire.

Mimogrede, tud 100k ljudi (brez vira), ki jih pesti ta problem, je zadosten razlog za poseg države.

Mamo potem veliko več bolj perečih problemov kot je recimo revščina...

Recimo 2022 Prag tveganja revščine je znašal 827 EUR na mesec, pod njim je živelo 12,1 % prebivalcev Slovenije

Stopnja tveganja socialne izključenosti je bila 13,3-odstotna in se je v primerjavi z letom 2021 zvišala za 0,1 odstotne točke. Tveganju socialne izključenosti je bilo izpostavljenih približno 277.000 prebivalcev.

Torej skupaj okrog 500k ljudi ki rabi pomoč prej kot tistih nekaj 10k... ko bomo to rešili pa tudi tista tvoja točka več ne bo tako relevantna, ker večina od teh ki so pri tvojih trditvah je zagotovo tukaj notri...

Recimo za začetek namesto pošiljanja denarja Ukrajini in Nevladnim organizacijam (NVO) dajmo denar tem ljudem...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Mato989 je izjavil:

Stopnja tveganja socialne izključenosti je bila 13,3-odstotna in se je v primerjavi z letom 2021 zvišala za 0,1 odstotne točke. Tveganju socialne izključenosti je bilo izpostavljenih približno 277.000 prebivalcev.

Torej skupaj okrog 500k ljudi ki rabi pomoč prej kot tistih nekaj 10k... ko bomo to rešili pa tudi tista tvoja točka več ne bo tako relevantna, ker večina od teh ki so pri tvojih trditvah je zagotovo tukaj notri...

Recimo za začetek namesto pošiljanja denarja Ukrajini in Nevladnim organizacijam (NVO) dajmo denar tem ljudem...

Kako jih je zdaj nekaj 10k (brez vira), če si prej trdil, da jih je 100k (brez vira)? Ko se bo znižala cena nepremičnin in najemnin, se bo tud 500k številka zmanjšala. Sej veš, da več ukrepov vodi k zmanjšanju revščine? Zanimivo, kako te zdaj skrbi za revne, samo nepremičnin se ne sme noben dotikat. :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Torrent ()

Torrent je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Kako jih je zdaj nekaj 10k (brez vira), če si prej trdil, da jih je 100k (brez vira)? Ko se bo znižala cena nepremičnin in najemnin, se bo tud 500k številka zmanjšala. Sej veš, da več ukrepov vodi k zmanjšanju revščine?

Ampak to ne pomaga onim ki imajo nepremičnino in so reveži kajne?

Večina tistih ki je tako revnih bo itak dobila socialno stanovanje, če jih ne bodo okupirali anesteziologi in če bodo nehali podpirat levake in imigracijo bo naenkrat vsega več na voljo... samo nasedejo levakom ti pa uvažajo albance in musliče pol pa mamo kar mamo.
««
538 / 831
»»