» »

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Temo vidijo: vsi
««
520 / 831
»»

Mato989 ::

Ti očitno sploh ne veš kaj je komunizem. Na žalost bi pa ti samo ukinil davke in naj bo divji kapitalistični zahod, dokler ne boš en dan sam najebal in ugotovil, da nisi v istem klubu kot tisti, ki jim to dejansko popolnoma ustreza. Npr. en dan resno zboliš in boš moral prodat vse tvoje luknje na Ptuju, da boš živel še 10 let. Tvoji otroci bodo pa potem reveži na jebenem Ptuju in jokali, kako je to mogoče, da jih je država pustila na cedilu. To je samo en od mnogih možnih scenarijev, ki jih otroci pač še ne dojamete.

Ne, jaz bi se dal evtanazirat ali pojedel tablete z viskijem in bi otroci dobili lepo dediščino...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Utk ::

Torrent je izjavil:

Utk je izjavil:

Kaj konkretnega ste do zdaj naredili v tej borbi za Dunaj? Volili Jankovića 5x zapored? Na dobri poti ste...

Kdo pa misliš, da voli za Jankoviča? Večinoma tisti, ki imajo nepremičnine ali več njih. Pa problem ni samo LJ, zato se rešitve pričakuje na državnem nivoju. Kaj pa bi bilo drugače, če ne bi bil Jankovič?

Tudi na državnem nivoju ste na dobri poti. Desnica itak ni za te fore, levica je pa nesposobna. Tako da je najboljše kar se nam lahko zgodi, da poskusimo malo več zaslužit in sprostit kak predpis, tega pa z levico ne bomo videli.

Torrent ::

Mato989 je izjavil:

Ti očitno sploh ne veš kaj je komunizem. Na žalost bi pa ti samo ukinil davke in naj bo divji kapitalistični zahod, dokler ne boš en dan sam najebal in ugotovil, da nisi v istem klubu kot tisti, ki jim to dejansko popolnoma ustreza. Npr. en dan resno zboliš in boš moral prodat vse tvoje luknje na Ptuju, da boš živel še 10 let. Tvoji otroci bodo pa potem reveži na jebenem Ptuju in jokali, kako je to mogoče, da jih je država pustila na cedilu. To je samo en od mnogih možnih scenarijev, ki jih otroci pač še ne dojamete.

Ne, jaz bi se dal evtanazirat ali pojedel tablete z viskijem in bi otroci dobili lepo dediščino...

Sej pravim. Si zelo otročji glede na leta. A svojega otroka bi tud evtaniziral, če bi bil resno bolan? Kaj pa svojo punco/ženo? Za mamo in očeta raje ne bom vprašal, ker bi po mojem komaj čakal, da jih evtanizirajo, da lahko ti podeduješ. Po moje bi jih že zdaj, če bi lahko, tud če so zdravi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Torrent ()

Torrent je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Sej pravim. Si zelo otročji glede na leta. A svojega otroka bi tud evtaniziral, če bi bil resno bolan? Kaj pa svojo punco/ženo? Za mamo in očeta raje ne bom vprašal, ker bi po mojem komaj čakal, da jih evtanizirajo, da lahko ti podeduješ. Po moje bi jih že zdaj, če bi lahko, tud če so zdravi.

Kako gledaš, za nekoga otročji, za drugega pa preudaren in racionalen... Jaz pač vem da raje UMREM takoj, kot od danes še 50 let živim kot rastlina na postelji in aparatih, ti bi verjetno vztrajal da tvoji starši trpijo tudi ko kvaliteta življenja upade pod smiselno samostojnost

Za mene oseba ki se ne more sama oblečt, it srat in scat, si naredit za jest in ohranjat nek soliden nivo higiene na vseh področjih, ni sposobna kvalitetnega življenja... To ne pomeni da je za evtanazirat če ji pač manjka par % od kake alineje, ampak ja, čim pa potrebuje dnevno preverjanej in oskrbo pa je to tam tam... sploh če se več ne veseli jutrijšnjega dne.

Seveda pa ima vsak svoje mnenje, kar se pa vprašanja tiče... če bi nekdo rekel da bo moj otrok od danes naprej invalid in rastlina ga komot dam evtanazirat... če bo lahko sam odločal bo odločal sam, vendar pričakujem da potem se nivo mojega dela z njim manjša enako kot pri zdravem otroku (beri lahko gre pri podobnih letih sam srat in pod tuš kot "zdrav" otrok)

Mato989 je izjavil:

Torrent je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Kako gledaš, za nekoga otročji, za drugega pa preudaren in racionalen... Jaz pač vem da raje UMREM takoj, kot od danes še 50 let živim kot rastlina na postelji in aparatih, ti bi verjetno vztrajal da tvoji starši trpijo tudi ko kvaliteta življenja upade pod smiselno samostojnost

Za mene oseba ki se ne more sama oblečt, it srat in scat, si naredit za jest in ohranjat nek soliden nivo higiene na vseh področjih, ni sposobna kvalitetnega življenja... To ne pomeni da je za evtanazirat če ji pač manjka par % od kake alineje, ampak ja, čim pa potrebuje dnevno preverjanej in oskrbo pa je to tam tam... sploh če se več ne veseli jutrijšnjega dne.

Seveda pa ima vsak svoje mnenje, kar se pa vprašanja tiče... če bi nekdo rekel da bo moj otrok od danes naprej invalid in rastlina ga komot dam evtanazirat... če bo lahko sam odločal bo odločal sam, vendar pričakujem da potem se nivo mojega dela z njim manjša enako kot pri zdravem otroku (beri lahko gre pri podobnih letih sam srat in pod tuš kot "zdrav" otrok)

Pa o čem ti bluziš človek? O čem? Kdo govori, da moreš bit rastlina? Si ti sploh predstavljaš, koliko lahko stane neko zdravljenje za resne bolezni? Kdo je rekel, da moreš bit za to rastlina? Otroka, ki ima resno bolezen, ki je potencialno ozdravljiva, bi ti dal evtanizirat? Jaz sem ostal brez besed. Ti nisi normalen.

Pa o čem ti bluziš človek? O čem? Kdo govori, da moreš bit rastlina? Si ti sploh predstavljaš, koliko lahko stane neko zdravljenje za resne bolezni? Kdo je rekel, da moreš bit za to rastlina? Otroka, ki ima resno bolezen, ki je potencialno ozdravljiva, bi ti dal evtanizirat? Jaz sem ostal brez besed. Ti nisi normalen.

Seveda, če zdravljenje stane 2 mil in nima visok verjetnosti kvalitetne ozdravitve potem ni smiselno ja, ker 2 mil redkokdo prinese nazaj v proračun čez davke in prispevke v lajfu...

Matematika pač

To ne pomeni da ga ne smeš sam dat zdravit, samo ne na stroške cele države oz davkoplačevalcev

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

PersonaRuda ::

Mato989 je izjavil:

ker 2 mil redkokdo prinese nazaj v proračun čez davke in prispevke v lajfu...

Matematika pač

Ne da se mi zdaj iskat je pa bila študija, da je človeško življenje v zahodnem svetu vredno 7-8 milijonov usd z obrazložitvijo, da v 40 letih delovne dobe ustvari za 7-8 milijonov dodane vrednosti (prometa) družbi oz. v podjetju, kjer je zaposlen. Kar znese da ustvari nekje okoli 200.000 usd prometa na leto podjetju, kjer dela (spet povprečje, kar sam ne maram, da se meri v takšnih meritvah). Pustimo sedaj ob strani, da zasluži le 1/4 oz. še manj od ustvarjenega prometa, ker takšen sistem imamo.

Poanta je, da zaposlen človek ustvari v zahodnem svetu 7-8 milijonov prometa, torej je na toliko ocenjeno človeško življenje skozi njegov ciklus življenja in s tem tvoja teza, da ne prinese 2 milijona ne drži. :);)

PersonaRuda je izjavil:

Mato989 je izjavil:

ker 2 mil redkokdo prinese nazaj v proračun čez davke in prispevke v lajfu...

Matematika pač

Ne da se mi zdaj iskat je pa bila študija, da je človeško življenje v zahodnem svetu vredno 7-8 milijonov usd z obrazložitvijo, da v 40 letih delovne dobe ustvari za 7-8 milijonov dodane vrednosti (prometa) družbi oz. v podjetju, kjer je zaposlen. Kar znese da ustvari nekje okoli 200.000 usd prometa na leto podjetju, kjer dela (spet povprečje, kar sam ne maram, da se meri v takšnih meritvah). Pustimo sedaj ob strani, da zasluži le 1/4 oz. še manj od ustvarjenega prometa, ker takšen sistem imamo.

Poanta je, da zaposlen človek ustvari v zahodnem svetu 7-8 milijonov prometa, torej je na toliko ocenjeno človeško življenje skozi njegov ciklus življenja in s tem tvoja teza, da ne prinese 2 milijona ne drži. :);)

Tudi če to drži, je še vedno potrebno vzeti v zakup, da bo nekdo po taki težki operaciji in zdravljenju polni član družbe v smislu ustvarjanja dodane vrednosti... ja lahko da jo celo preseže ampak verjetno po statistiki verjetnostnih računov pač dvomim...

Sploh pa, ali je ta preračun za USA ali za Slovenijo, ker sumim da je v SLO cifra vsaj nekaj 10% nižja...

Mato989 je izjavil:

Seveda, če zdravljenje stane 2 mil in nima visok verjetnosti kvalitetne ozdravitve potem ni smiselno ja, ker 2 mil redkokdo prinese nazaj v proračun čez davke in prispevke v lajfu...

Matematika pač

To ne pomeni da ga ne smeš sam dat zdravit, samo ne na stroške cele države oz davkoplačevalcev

Si bolj butast kot sem sprva mislil. Ti bom dal primer, ker jih ti tako obožuješ. Ti imaš otroka. Otrok resno zboli za boleznijo, ki je ozdravljiva. Ker nismo socialna država in ker zavarovalnica točno tega žal ne krije, je potrebno plačat za celotno zdravljenje 300k. Svojega otroka boš evtaniziral?

Torrent je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Matematika pač

Si bolj butast kot sem sprva mislil. Ti bom dal primer, ker jih ti tako obožuješ. Ti imaš otroka. Otrok resno zboli za boleznijo, ki je ozdravljiva. Ker nismo socialna država in ker zavarovalnica točno tega žal ne krije, je potrebno plačat za celotno zdravljenje 300k. Svojega otroka boš evtaniziral?

Če bo zaradi tega družbi plačal nazaj vse te davke in plus, naj mu družba plača zdravljenje, če ne, bo in ne morem jaz plačat ali nisem zavarovan pri zavarovalnici se naj končajo muke, ne vidim težave...

Sicer pa zdaj je govora o otrcih, tu je veliko več maneverskega prostora da v kolikor zdravljenje uspe da bo dodana vrednost... medtem pa lahko za 77 letnika komot rečemo da on ne bo v svojih preostalih letih več prinesel not zdravljenja za 1 mil recimo... Še več, plačali bomo 1mil ali 2mil zato da bo kaj? Še ŽNJ let jemal penzijo in zdravila? To je kot bi plačal da imaš še več izgube

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

zavajon ::

Mato989 je izjavil:

Veš kaj bom pa za konec rekel? To kar meni rečejo drugi, preselite se na Dunaj... Mene tako pošiljajo v ZDA lol

Tebe ni kam pošiljati, ker si že na Ptuju. Hujšega se ti ne more želeti... :))

Mato989 je izjavil:

Torrent je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Matematika pač

Če bo zaradi tega družbi plačal nazaj vse te davke in plus, naj mu družba plača zdravljenje, če ne, bo in ne morem jaz plačat ali nisem zavarovan pri zavarovalnici se naj končajo muke, ne vidim težave...

Zakaj bi družba plačala zdravljenje tvojega otroka, če recimo nismo socialna država? Še nazadnje si govoril, da družba ni odgovorna za tuje otroke. Sej si ga sam naredil. Torej v tem primeru ne boš vse kar imaš prodal, ampak boš pustil svojega otroka, da umre?

Zakaj bi družba plačala zdravljenje tvojega otroka, če recimo nismo socialna država? Še nazadnje si govoril, da družba ni odgovorna za tuje otroke. Sej si ga sam naredil. Torej v tem primeru ne boš vse kar imaš prodal, ampak boš pustil svojega otroka, da umre?

Družba glih zato ker ni SOCIALAN država bi plačala samo če bi izračunala da se to SPLAČA... kaj ti ni jasno, glih ta izračun ali se splača (beri bo gain večji kot plačilo) je tisti kar to več ne naredi socialno državo

Socialna država je to da zdravimo vsakega ne glede na

1. smiselnost in verjetnost ozdravitve
2. projekcijo vračila družbi v smislu davkov

Mato989 je izjavil:

Družba glih zato ker ni SOCIALAN država bi plačala samo če bi izračunala da se to SPLAČA... kaj ti ni jasno, glih ta izračun ali se splača (beri bo gain večji kot plačilo) je tisti kar to več ne naredi socialno državo

Kako boš izračunal, če se to SPLAČA? Kaj če bo tvoj otrok tud tak idiot kot ti in bo delal za mali denar? Ali pa bo kriminalec? Kaj pa če bo socialni problem? Lahko deliš primer takega izračuna, ki bo to vse upoštevalo? Da vidimo to genijalno projekcijo.

Ne vidim nikjer odgovora na zadnje vpašanje.

Torrent je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Kako boš izračunal, če se to SPLAČA? Kaj če bo tvoj otrok tud tak idiot kot ti in bo delal za mali denar? Ali pa bo kriminalec? Kaj pa če bo socialni problem? Lahko deliš primer takega izračuna, ki bo to vse upoštevalo? Da vidimo to genijalno projekcijo.

Ne vidim nikjer odgovora na zadnje vpašanje.

Imenuje se verjetnosti račun... pol pa nastaviš parametre

Še vedno ne vidim odgovora na zadnje vprašanje. Še enkrat: "Torej v tem primeru ne boš vse kar imaš prodal, ampak boš pustil svojega otroka, da umre?"

Torej je država dolžna skrbet za tuje otroke, ker bodo ti delali in plačevali davke? Zakaj pa bi plačevali davke, če je to itak brezveze? Kako pa bo potem država dobila denar, da bo pomagala tem, ki bodo prestali tvoj genijalni verjetnosti račun, brez davkov? Še ne dolgo nazaj si trdil drugače.

Torej, ker bo obstajal verjetnostni račun, to več ni socialna država, čeprav bo država plačala za zdravljenje nekoga iz davkov, ki jih plačajo drugi?

Zgodovina sprememb…

Še vedno ne vidim odgovora na zadnje vprašanje. Še enkrat: "Torej v tem primeru ne boš vse kar imaš prodal, ampak boš pustil svojega otroka, da umre?"

Zakaj bi? Kako je že osnovno pravilo? Prvo natakni masko za kisik sebi šele nato pomagaj drugim... Če bom jaz brezdomec, ne bom prodal vse za otroka da bova 2 brezdomca... to je norost, ki se jo gredo le prečustvene ženske... Če mu je narava tako namenila pol jebiga, če z neko povprečno pomočjo ne zmore. Na koncu vsi umremo sami. Ne razumem kaj bi ti rad, ampak NE, ne bom sam sebe pahnil v revščino in spanje pod mostom zato da bi rešil otroka, to je neumnost.

Torej je država dolžna skrbet za tuje otroke, ker bodo ti delali in plačevali davke?

Seveda, če se ji splača... saj kdo pa SUBVENCIONIRA otroke in rojevanje če ne ravno država, kaj misliš točno da je drugi otrok v vrtcu zastojn če ne reševanje naravnega prirastka... to že delamo samo da se skrivamo za parolami socialne države in morale...

Zakaj pa bi plačevali davke, če je to itak brezveze?

Kdo je to rekel, jaz nisem nikoli trdil da je najbolje 0 davkov... sem pa zmeraj trdil da je neumno plačevati toliko davkov in prisilne vključenosti v vse živo... Nikoli nisem bil recimo proti DDVju.

Torej, ker bo obstajal verjetnostni račun, to več ni socialna država, čeprav bo država plačala za zdravljenje nekoga iz davkov, ki jih plačajo drugi?

Seveda ne... povej mi, ker ti banka posodi denar da ga vrneš so socialna ustanova ali nekdo ki posoja denar z namenom da bo od tebe dobil več kot vzameš oz. si izposodiš?

Če Država naredi enako je potem pa naenkrat socialna država?

Mato989 je izjavil:

Zakaj bi? Kako je že osnovno pravilo? Prvo natakni masko za kisik sebi šele nato pomagaj drugim... Če bom jaz brezdomec, ne bom prodal vse za otroka da bova 2 brezdomca... to je norost, ki se jo gredo le prečustvene ženske... Če mu je narava tako namenila pol jebiga, če z neko povprečno pomočjo ne zmore. Na koncu vsi umremo sami. Ne razumem kaj bi ti rad, ampak NE, ne bom sam sebe pahnil v revščino in spanje pod mostom zato da bi rešil otroka, to je neumnost.

Dame in gospodje Slotecha, Mato v vsej svoji veličini. Ko si človek predstavlja, da nižje ne gre, je tu Mato.

To je predvsem off topic jokajočih moralnežev...

Zakaj že? Vi prodajte vse, jaz pa pač ne bi, sploh če ni 100% garantirano da bo ozdravljeno, nima to veze pa sploh s to temo... off topic, gremo naprej v vzroke jokic.

Je kr on topic. Prvo moremo vedet s kakim človekom imamo opravka in vse se dotika teme nepremičnin in socialnosti (pardon, po tvoje profitabilnosti). Kar se pa tiče ostalega, bi pa ti imel socialno državo, ki bi jo imenoval drugače, ker ti ni všeč beseda. Plačeval bi čim manj, dobil bi čim več. Strinjaš se, da država pomaga pri rodnosti, ampak stanovanja, ki so del tega problema, so nedotakljiva. Enačiš banko, ki je profitna organizacija z državo, kar bi pomenilo, da bi država mogla čim več pobrat od državljanov in delat profit, ki bi ga porabili izbranci. Itd.

Pač, kot da bi bral komentarje enga norca, ki spada v eno posebno ustanovo, ki se financira iz davkov.

Zgodovina sprememb…

Shegevara ::

Mato989 je izjavil:

Nikoli nisem bil recimo proti DDVju.

Zanimivo, ker ravno z DDVjem na določen način oviraš produktivnost prebivalstva.

Jaz bi raje videl konkretnejši "davek na premoženje" in davek na neuporabljena zemljišča in na ta račun zmanjšal DDV.

Pozabimo trenutno davek na nepremičnine. Posestvo neobdelanega zemljišča, ki jo nekdo ne pretvori v nekaj več, to bi morali konkretno obdavčiti. Ker lahko bi se našel kdo drug in aktiviral tam kakršnokoli dejavnosti, pa tega ne more, ker ga je nekdo prehitel mogoče že nekaj desetletij nazaj in tam ne dela nič in od tega nima nobene škode, v povprečju mu celo raste vrednost. Tako mora sedaj mekdo konkretno več izplačati lastniku, da mu zemljo odkupi, kot pa bi moral v primeru da bi se nekdo hotel zemlje znebiti, ker ima zaradi lastne neuporabe dovolj plačevanja davkov.

Narobe... saj sem že večkrat razlagal... samo tole je off topic ponovno in bomo počasi brisani.

Recimo če samo pogledava nek primer... zakaj bi nek Zavod za zaposlovanje ki je spet državni izplačeval neke nadomestila za brezposelnost... od plače bi pa ti spet nekaj trgali? TO bi jaz spet ukinil in bi preprosto dal da mora delodajalc VSAKEMU ki ga odpusti (če ga ne gre tožit ker je naredil škodo podjetju z nekim dejanjem kot je kraja ali namerno uničevanje) preprosto izplačat odpravnino... pol pa bi država samo določila koliko odpravnine pri koliko mesecih in letih delovne dobe... case closed. Pol pa samo pazit varovalko da se gleda po davčni v tem podjetju da te ne morjo vsake 9 mesecev odpustit za 1 mesec pa nazaj vzet, se ne resetira ampa komulira.

Pol pa še fajne kazni če ne izplačaš tega pri zadnji plači, delavec pa je dovolj da piše inšpekciji, pride inšpekcija ni na plačilki zadnji tega, boom 20% prometa firme kazen... 2 bi zaprli firmi na tak način, bi se razvedlo, bi raje 1 EUR več dali :))

To je primer, ko bi sociali vzel in naložil delodajalcu...

Strinjam se da država pomaga pri rodnosti v smislu VIŠJIH plač delavcev, ne pa v smislu doklad, nižjih cen vrtcev za nekega Xtega otroka itd... meni je to vse mimo, in predvsem dela razlike med ljudmi... Zato se mi zdi VELIKO bolje, da plačajo vsi enako in potem nagrajujmo ideal, to je 2 zaposlena in otroci... ne pa da nagrajujemo neideal, to so 3je otroci in brezposelna mati ki ne dela nič cuza otroške doklade in kofetka na sociali...

Jaz bi rad da sta nagrajena onadva ki se trudita, delata, služita, vbi bi pa radi da nagradimo lenobo... za ene je to sociala za druge pa pač nateg, ki ga plačata prva dva...

Shegevara je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Nikoli nisem bil recimo proti DDVju.

Zanimivo, ker ravno z DDVjem na določen način oviraš produktivnost prebivalstva.

Jaz bi raje videl konkretnejši "davek na premoženje" in davek na neuporabljena zemljišča in na ta račun zmanjšal DDV.

Pozabimo trenutno davek na nepremičnine. Posestvo neobdelanega zemljišča, ki jo nekdo ne pretvori v nekaj več, to bi morali konkretno obdavčiti. Ker lahko bi se našel kdo drug in aktiviral tam kakršnokoli dejavnosti, pa tega ne more, ker ga je nekdo prehitel mogoče že nekaj desetletij nazaj in tam ne dela nič in od tega nima nobene škode, v povprečju mu celo raste vrednost. Tako mora sedaj mekdo konkretno več izplačati lastniku, da mu zemljo odkupi, kot pa bi moral v primeru da bi se nekdo hotel zemlje znebiti, ker ima zaradi lastne neuporabe dovolj plačevanja davkov.

Z vsakim davkom na nek način OVIRAŠ produktivnost prebivalstva...
Dejansko jaz osebno manim da je itak nateg da imamo hkrati dohodnino in nato še DDV ali kakršnekoli davke naprej... ker če plačamo dohodnino potem pa smo na obdavčeno plačo še obdavčeni je itak meni sporno.

ampak nič produktivnosti ne oviraš, če obdavčiš neproduktivnost. Če že mamo davke, potem je smiselno, da najprej zajamemo tiste aktivnosti, ki same ovirajo produktivnost. In davek na neobdelano zemljišče je točno to.

Shegevara je izjavil:

ampak nič produktivnosti ne oviraš, če obdavčiš neproduktivnost. Če že mamo davke, potem je smiselno, da najprej zajamemo tiste aktivnosti, ki same ovirajo produktivnost. In davek na neobdelano zemljišče je točno to.

Seveda jo, ker daješ signal da se ne splača bit produktiven če s tem ne moreš ničesar kupit od česar bi potencialno služil čez vrsto let, ali pa to močno ožaš kar je na voljo glede kupovanja...

V osnovi je pač tako, da je nekdo kupil zemljišče pred desetletji je pač kupil, jaz se strinjam da bi bilo bolje da je Zemljišče v rabi in če je kmetijsko se na njem kmetuje itd... ampak ne vidim pa pozitivnega signala v tem da nekomu rečemo tako, zdaj ali boš gor kmetoval ali pa ti nabijemo davke in boš moral prodat ali pa pokrivat davke od tretjega prihodka...

Meni je to grdo s strani države do državljana ki sploh ni socialni problem in bi ga mi silili v nekaj... seveda je tudi ok, če pogledamo z kake druge strani, ampak saj tudi leta 1950 je "vsaa" Zemlja bila od nekoga, in tako bo čez 50 let ponovno samo od drugih, tudi brez siljenja v neke zadeve.

Vedno so primeri ki potrdijo neko smer in ki jo ovržejo.

Jaz vedno rad dam primer 2 družin z istimi dohodki.

Družina A z istimi dohodki vs Družina B z istimi dohodki.
Družina A varčuje, kuhajo doma, imajo vrt pred hišo za katero odplačujejo in odplačajo kredit, nato dobita partnerja 2 otroka, naprej živijo skromno, občasno kak izlet in dopust na morju, investirajo in kupijo še 2 stanovanji v bližini... in nato morda še kakšnega za oddajo, da bosta imela boljšo penzijo
Družina B, ne varčuje, živi v najemu, hodi po Maldivih, Šri lankah, Dominikanskih po 3 ali 4 tedne... 5 zvezdični hoteli na Hrvaškem namesto zasebnih cheap zadev, jedo zunaj, ker ne bodo kuhali večinoma, nimajo vrta, ničesar ne kupijo in ne skrbijo za potomce da bi jim kaj zapustili.
Potem pa ti 4je otroci od obeh družin odrastejo in doštudirajo ali pa ne, saj nima veze.

No in naenkrat imata otroka družine A vsak svoj flet pri 2X letih... otroka družine B pa nič in najem... in tu smo zdaj mi (oz nekateri ljudje v vsakem trenutku časa)

Je prav, da bi zdaj KAZNOVALI z davkom, otroka družina A, za varčnost in smiselno investiranje njunih staršev, zato da bi pomagali do cenejše nepremičnine otrokoma družine B? Jaz se pač ne strinjam s tem, še več, družina A je veliko bolj trajnostno naravnana kot zapravljivost in konzumacija dobrin družine B (tudi ogljični odtis recimo)

Torej res ne razumem zakaj bi nagrajevali takšen lajf kot ga počne Družina B... Ker če zdaj otroka ne bosta z ničemer kaznovana, bosta mislila da spet ne rabita se nič odrekat da bi njuni otroci imeli nekaj, ker bosta itak pričakovala da bo država poskrbela še za njune otroke...

Neprimerno imo.

A110 ::

Spet smo pri odrekanju in zanasanju na starše. Srednji vek in to. Namestu da bi stremeli k napredku da bi vsak otrok si lahko onogocil dostojno zivljenje, ne glede na preteklost starsev ker pac zivljenje pise razlicne zgodbe. Ti pac mislis da ce se je 50let nazaj bekdo odrekal bi se morali vsi, no, razen tebe, ki se nisi rabil. No najdi zdaj družino ki lahko v 2024 ob otrocih (ali tudi vrez njih, ker se itak vpiknes v najmanjse malenkosti) pride z odrekanjem in 2 povprečnih plačah, kar je ze bolje od 75%parov, do nepremičnin se za otroke. Aja, vcasih se slo, danes pa ze do ene marsikje ne gre. In to se tebi ne zdi problem. Si proti napredku ker ljudem ne privoscis cim boljsega zivljenja z mentaliteto ce je meni oz mojim starsem crknila krava, naj se ostalim. Kot si proti zastonj faksu ker ga sam nisi bil sposoben koncati ceprav si zanj denar vseeno zapravil. Dvolicnez da ni vecjega.

Mislim, da je ze vsem tukaj jasno, da ti zelis cimvec ljudem cim slabse zivljenje, da bi se v svoji bedi pocutil cimboljse. Zivis na faking ptuju, s cemer sicer ni nic narobe, ampak ce si navajen nizke kvalitete okolja pac ne obcutis da je kaj barobe. Ko gres iz boljsega na slabse pa to obcutis. Delas se nek srednji sloj, ki niti blizu nisi. Podpuras kao turbo kapitalizen ker te osrecuje da nisi najrevnejsi. O tvojem standardu ze dosti pove da partnerki ne pustis prosto obiskovati mame ker je to strosek z bencinom. In ob nesreci mladih inzinirjev ki bodo za stanovanje placali 2x vec kot par let nazaj se pocutis super ker se tako ob svoji mizerni placi pocutis pomembno. A brez starsev si nula. Dalec najvecji luzer na forumu

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: A110 ()

matobeli ::

Še dobr da ni vegetarjanc, to bi se šele naposlušal.

tiborrr ::

Mato989 je izjavil:

Matematika pač

Je rekel človek, ki matematike od blizu ni srečal, kamoli višje.

Nula emocionalne inteligence. Toplo priporočam, da nehaš kazati, kakšen zaostal, evolucijsko inhibiran barbar si.
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

Mato989 je izjavil:

Seveda jo, ker daješ signal da se ne splača bit produktiven če s tem ne moreš ničesar kupit od česar bi potencialno služil čez vrsto let, ali pa to močno ožaš kar je na voljo glede kupovanja...

Ja, ožaš si s tem ravno tisti družbeno slab način varčevanja, ki daje vsem drugim signal, da se ne splača biti produktiven. Tu je catch. Varčuje se z naložbami, kriptom, surovinami... ker s tem ne delaš (takšne) škode v primerjavi s kopičenjem zemlje, ki je ni v izobilju, sploh če bi za povrh radi omejevali gradnjo vsepovsod, celo na Dravskem polju.

Kako gre že zlato pravilo? Moje pravice se končajo tam, kjer se začnejo pravice sočloveka.

Delovna družina v tvojem primeru lažje tako pride do dodatnega zemljišča za obdelavo zemlje, postavitev delavnice ali še ene hiše oziroma poslovne zgradbe. Ja, družina ki bi se pa samo šla monopoli brez postavljanja hišk in hotelov pa s tem delavno družino omejuje in je treba to početje vsaj malo penalizirati.

Mato989 je izjavil:

Ja, tako da iz davkov gradiš infrastrukturo, zdravstveni sistem, šolstvo,... Vse to ovira rast produktivnosti prebivalstva.

A110 ::

Shegevara je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ja, ožaš si s tem ravno tisti družbeno slab način varčevanja, ki daje vsem drugim signal, da se ne splača biti produktiven. Tu je catch. Varčuje se z naložbami, kriptom, surovinami... ker s tem ne delaš (takšne) škode v primerjavi s kopičenjem zemlje, ki je ni v izobilju, sploh če bi za povrh radi omejevali gradnjo vsepovsod, celo na Dravskem polju.

Kako gre že zlato pravilo? Moje pravice se končajo tam, kjer se začnejo pravice sočloveka.

Delovna družina v tvojem primeru lažje tako pride do dodatnega zemljišča za obdelavo zemlje, postavitev delavnice ali še ene hiše oziroma poslovne zgradbe. Ja, družina ki bi se pa samo šla monopoli brez postavljanja hišk in hotelov pa s tem delavno družino omejuje in je treba to početje vsaj malo penalizirati.

Čakaj da ti pove, kako je tudi kruha omejeno na svetu in vsega ostalega tudi :))

luli ::

Shegevara je izjavil:

Pa ti si genij. Sigurno si doštudiral na FDV.

No da ti malo pojasnim.
Podjetja so po navadi DDV zavezanci, kar pomeni, da DDV efektivno plačajo samo na razliko na dodano vrednost, zato velja, da DDV najmanj ovira produktivnost, ter najbolj notranjo potrošnjo.

Ampak tebi so očitno strici na FDV povedali drugače.

zavajon je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ja, tako da iz davkov gradiš infrastrukturo, zdravstveni sistem, šolstvo,... Vse to ovira rast produktivnosti prebivalstva.

Seveda, ker nikoli ne veš ali ne bi privatnik tega naredil bolj efektivno z manj stroški... ni nujno je pa vedno to vprašanje... Recimo poglejmo kako dobro so se davki za nakup sodne stavbe od Pipance obrnili, kako točno so ti davki šli v višanje produktivnosti? >:D Ali pa za excel makete 2. tira? Se ti zdi da ti davki višajo produktivnost?

luli je izjavil:

Pa ti si genij. Sigurno si doštudiral na FDV.

No da ti malo pojasnim.
Podjetja so po navadi DDV zavezanci, kar pomeni, da DDV efektivno plačajo samo na razliko na dodano vrednost, zato velja, da DDV najmanj ovira produktivnost, ter najbolj notranjo potrošnjo.

Ampak tebi so očitno strici na FDV povedali drugače.

Nevem kaj si pa ti študiral, da še bralnega razumevanja nimaš. Večja kot je cena za končnega kupca, manjša je potrošnja. Manjša kot je potrošnja, hujša je recesija. Klasična ekonomska teorija.

luli ::

Vsaka dajatev in strošek vpliva na prihodek podjetij. Tudi dvig minimalne plače, ki se je pravkar zgodil vpliva. Misliš, da davek in dajatve (davki) na napremičnine ne bodo?

Tvoj bolni način razmišljanja pravkar izvaja golobja vlada. Rezultati so tukaj.

Mato989 je izjavil:

Recimo poglejmo kako dobro so se davki za nakup sodne stavbe od Pipance obrnili, kako točno so ti davki šli v višanje produktivnosti?

Če nakupna cena ne bi bila napihnjena in morebiti celo izkrivljena, bi bili tudi davki nižji. Tako da ja, se strinjam, denacionalizacija je bila naša poguba, tovariš.

matobeli je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Recimo poglejmo kako dobro so se davki za nakup sodne stavbe od Pipance obrnili, kako točno so ti davki šli v višanje produktivnosti?

Če nakupna cena ne bi bila napihnjena in morebiti celo izkrivljena, bi bili tudi davki nižji. Tako da ja, se strinjam, denacionalizacija je bila naša poguba, tovariš.

Hahahahaha, Ne ne, tovariš, naša poguba je bila NACIONALIZACIJA, brez nje, sploh ne bi moglo priti do denacionalizacije..

Praktično vse države so bile po vojni na meji socializma, zaradi USSR se jim ni reklo tako, ampak proti današnjemu času so bili vsi po vrsti trdi socialisti. Kapitalizem bi še danes gradil tistih par blokov.

Danes smo pomaknjeni tako zelo v neoliberalizem da sploh ne veš po čem se ti že vas čas kolca.

Invictus ::

Tudi v kapitalizmu so firme gradile stanovanja za svoje delavce.

Seveda ne iz altruizma, ampak zaradi svojega dobička. Pač nekdo, ki živi v slabih razmerah, dela slabše od tistega, ki dela v dobrih razmerah.

Poleg tega so si tako še zagotovile zvestobo, ki pa danes ni več tako cenjena...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

feryz ::

Je cenjena, je.
Ampak jo skoraj nihče več ne neguje. S strani delodajalca. In logično jo potem tudi na drugi strani ni.

feryz je izjavil:

Je cenjena, je.
Ampak jo skoraj nihče več ne neguje. S strani delodajalca. In logično jo potem tudi na drugi strani ni.

Tako... delodajalec bi rad imel zvestobo, ampak zvestobe ne poganja več debilizem stare generacije ki je bila zvesta zastojn ker je pač bila, ampak plačilo in odnos delodajalca...

Včasih ni bilo treba bit suženj kapitalizma. Flet si dobil, hrano tudi, plača za pirček in sprot je bla, počitnice so bile đaba in to v istih apartmanih kot danes...

Včasih si gledal a vsak evro, ampak če ga nisi imel si pač jedel makarone. Danes ti pa rubijo.

matobeli je izjavil:

Včasih ni bilo treba bit suženj kapitalizma. Flet si dobil, hrano tudi, plača za pirček in sprot je bla, počitnice so bile đaba in to v istih apartmanih kot danes...

Včasih si gledal a vsak evro, ampak če ga nisi imel si pač jedel makarone. Danes ti pa rubijo.

Seveda, zato ker pa nisi bil ničemor "suženj" je bila motivacija slabša in je vse propadlo... pač jebiga... če lahko vsak živi skromno brez truda se marsikomu ne ljubi delat več ampak samo počiva

Ne. Propadlo ni ker so bili delavci v rudnikih leni.

Propadlo je iz istega vzroka kot v kapitalizmu. Ker so ljudje ki niso bili sposobni za več, želeli več.

matobeli je izjavil:

Ne. Propadlo ni ker so bili delavci v rudnikih leni.

Propadlo je iz istega vzroka kot v kapitalizmu. Ker so ljudje ki niso bili sposobni za več, želeli več.

Propadlo je točno zato ker je bil BDP na delavca v Jugi manjši kot tisti od delavca v kapitalistični Avstriji... no še do danes se nismo izvili iz tega klobčiča

Grdi BDP, prišel in sprejel slabe poslovne odločitve ker je bil nastavljen za direktorja od nesposobnega političnega veljaka ki je bil bratranec od svetovalca od bivšega titeja in po mamini strani v sorodu s škofom.

Res, BDP, zafural si nam vse, sram te bilo.

matobeli je izjavil:

Grdi BDP, prišel in sprejel slabe poslovne odločitve ker je bil nastavljen za direktorja od nesposobnega političnega veljaka ki je bil bratranec od svetovalca od bivšega titeja in po mamini strani v sorodu s škofom.

Res, BDP, zafural si nam vse, sram te bilo.

:)):)):))
Ampak Mato bo to vzel zares, veš...

Si ga predstavljam zavitega v klobčič kako mu kar ne uspe in uspe :))

««
520 / 831
»»