» »

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Temo vidijo: vsi
««
469 / 791
»»

Malidelničar ::

Btw. nepremičninska kriza je povsod po Zahodu, tudi v Avstraliji je baje dizastr (Kanada tudi).
Morda je problem, ker ves Tretji svet rine na Zahod in to za sabo potegne intenzifikacijo že tako vseobsegajočih urbanizacijskih trendov?
Slovenci smo tu samo prišli v korak s časom.
Na žalost.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

mm&r ::

Tudi na Kitajskem je nepremičninski trg zelo unaffordable, tako da ni samo zahod.
Npr. pred časom sem malo preverjal Italijo, tu ni takih ekstremnih cen kot so pri nas, ima kdo kakšno teorijo zakaj je v Italiji drugače?

PrihajaNodi ::

Malidelničar je izjavil:

Btw. nepremičninska kriza je povsod po Zahodu, tudi v Avstraliji je baje dizastr (Kanada tudi).
Morda je problem, ker ves Tretji svet rine na Zahod in to za sabo potegne intenzifikacijo že tako vseobsegajočih urbanizacijskih trendov?
Na žalost.

Ne. Nepremicnine majo skor take cene kot v Slo. Pa ne mi prosim kazat sydneya pa melborna v centru. Za 300-500 k se da ok dobit.
Tud Avstrijci majo podobne cene kot slovenci.
Place, place so zalost v. slo. Zdj ko je btc gor butnu bodo pa cegli sam se drazji.

mm&r je izjavil:

Tudi na Kitajskem je nepremičninski trg zelo unaffordable, tako da ni samo zahod.
Npr. pred časom sem malo preverjal Italijo, tu ni takih ekstremnih cen kot so pri nas, ima kdo kakšno teorijo zakaj je v Italiji drugače?

Preprosto. Slovenci majo radi cegle. Zdravniki, politiki, kAk podjetnik in pa kriptasi gredo kar ornk v cegu. To je drugace.
Pol pa valda da za unga k ma 1200 eur na mesc ni razen lukenj v trbovlju.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

aviator ::

Malidelničar je izjavil:

Na žalost.

Ampak po vsej logiki bi horda mladih delavnih prislekov pomenila razcvet, poceni delovno silo in super lajf za nas že obstoječe prebivalce, ki vseeno ne pridemo sem z culo v roki kot nekdo iz Bangladeša.

Ta logika o večanju prebivalstva ne pije vode.
Najbolj intenzivno se je povečevalo prebivalstvo med 1950-80 v jugi, pa so nepremičnine bile kot vemo bistveno bolj affordable za zadnjega Lojzeta. Osnovna težava je penzionizem, kjer se bolj splača sparati cegle kot če ne drugega vlagati v borzo ali pa se iti podjetništvo.

Ustvarjamo ameriški shithole. Dzabe velik predpenzijski terenec, če te bodo za vogalom zaklali v kvazi elitnih naseljih pa pred Lidlom sedijo klošarji.

Vedno bom zagovornik meritokracije ter tudi družbene odgovornosti bogatejših.

Smo vseeno na istem clonu, večina vas ni tako bogata,da bi v resnici hoteli privat zdravstvo
ter ukinitev javnih penzij. Nimate svojega otoka in 15 varnostnikov.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: aviator ()

Mato989 ::

Jnou je izjavil:

Ti konstantno pozabljaš na to, da bi potem pač privlekli še več šiptarjev, arabcev in podobnih tako, da bi bilo povpraševanje enako ali celo večje. Enako kot sedaj ko se število Slovencev zmanjšuje, število prebivalcev v Sloveniji pa hitro raste.

Tu pa je naloga da to preprečimo kot državljani oz kot država to smo mi... če bomo to zahtevali se bo to zgodilo.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Osnovna težava je penzionizem, kjer se bolj splača sparati cegle kot če ne drugega vlagati v borzo ali pa se iti podjetništvo.

Zahvali se davkom na delnice, dividende in tudi zakompliciran način za vlaganje v SLO delnice.

Zakaj recimo ne more vsak državljan dobit unikatne kode in se skupaj s svojo davčno prijavit DIREKT na SLO borzo in bi tam bil to SLO portal kjer bi lahko brez provizij kupoval in holdal delnice SLO podjetij? Zakaj je to onemogočeno oz. zakaj se to ne naredi tako? Direkt bi kupil delnico za spot ceno in AJDE...

Druga točka pa je ukinit davek na dividende, pa bi marsikdo raje holdal SLO delnice.... kot pa flet, samo smo prepožrešni.

Smo vseeno na istem clonu, večina vas ni tako bogata,da bi v resnici hoteli privat zdravstvo

Ti kot mnogi drugi ne razumete razlike med različnimi kvazi privat in privat zdravstvi... redkokdo navija za popolno privat zdravstvo, marsikdo pa navija zdravstvo po sistemu:

1. država predpiše kaj so minimum storitve osn. zdr. zavarovanja po neki smiselni ceni
2. Zavarovalnice to ponujajo + dodatno ponudbo
3. Zdravstvo dobi koncesijo da lahko izvaja te storitve v RS pod pogojem da izvaja tudi manj zaželjene storitve
4. Delavec dobi denar ki zdaj gre v zdr. blagajno in se odloči h kateri zdr. zavarovalnici bo šel, glede na ponudbo (ki ne sme biti manj kot minimalna predpisana s strani države)

Tako je zdravstvo sicer PRIVAT ampak je predpisano kako in kaj z javne strani (državne) nekaj podobnega imajo v Švici pa še kje kjer država reče poglejte osnovni paket zdr zavarovanja mora vsebovati TO, TO, TO in TO...

Mi pa imamo zdaj DRŽAVNO zdravstvo... Seveda so vsa državna zdravstva hkrati tudi (vsaj kvazi) javna, ni pa vsako JAVNO zdravstvo takoj državno.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

ter ukinitev javnih penzij. Nimate svojega otoka in 15 varnostnikov.

Javnih penzij skorajda več ni oz. DRŽAVNIH... javne bi bile spet drugače... Ampak najbolje bi bilo da bi ves denar ki gre v ZPIZ šel na individualni račun na ZPIZu in bi ti mel vpogled koliko se je gori nabralo... ko meniš da je dovolj greš v penzijo, če zmanjka jebiga dobiš socialno pomoč 320 EUR.... če umreš preden počrpaš se račun združi z računom dediča in gre on lahko prej ali ima višjo penzijo.

Naenkrat bi ljudje bili soočeni z dejstvom da se upokojijo ko dovolj zaslužijo, ne ko jim kao pripada...

https://www.nepremicnine.net/oglasi-pro...

A lahko kdo ki ma več logike razloži zakaj THE FUCK je izbrana taka barva parketa skupaj z takimi štoki in vrati (barvo) WTF je nekdo tu mislil... a je tako težko položit siv parket da je nekak smiselno vse skupaj?

zavajon ::

Na Ptuju je parket novost, standard je zbita zemlja, nadstandard je ladijski pod.

perci ::

Mato bi mel siv parket, ki bi šel skupaj s sivimi ploščicami.

No, Mato, ne bi šlo skupaj.

Je pa grdo, se strinjam.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: perci ()

johnnyyy ::

Mato989 je izjavil:

Zahvali se davkom na delnice, dividende in tudi zakompliciran način za vlaganje v SLO delnice.

Vlaganje v delnice na našem trgu je precej bolj enostavno in manj obdavčeno kot nepremičnine. Prej kot v 1. tednu lahko odpreš trgovalni račun pri našem brokerju, nakažeš denar in kupiš delnice. Pri nepremičninah v enem tednu ne narediš nič. Davki od dividend ti naši brokerji neposredno odvajajo tako, da načeloma imaš dela z delnicami konkretno manj kot z nepremičnino.

To, da smo Slovenci nori na nepremičnine je bolj mit kot realnost. Tako kot je mit o naši poštenosti in delavnosti. Saj sem že večkrat prilepil statistiko, koliko slovencev (fizičnih oseb in fizičnih oseb ki opravljajo dejavnost) ima v lasti več nepremičnin in je podatek kar skromen. Seveda imamo par posameznikov, ki si lastijo več nepremičnin, a daleč od tega da bi lahko govorili o neki "posplošenosti".

perci je izjavil:

Tale pakret bi moral biti svetlo siv... zagotovo pa ne paše tale barva vrat skupaj z to barvo parketa WTF... da ne omenjam spodaj ploščic sivih pol pa parket rjav pa ploščice v kuhinji sive... pa to bi vse potegnili ploščice pol, ker zdaj zgleda GROZNO.

johnnyyy je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Vlaganje v delnice na našem trgu je precej bolj enostavno in manj obdavčeno kot nepremičnine. Prej kot v 1. tednu lahko odpreš trgovalni račun pri našem brokerju, nakažeš denar in kupiš delnice. Pri nepremičninah v enem tednu ne narediš nič. Davki od dividend ti naši brokerji neposredno odvajajo tako, da načeloma imaš dela z delnicami konkretno manj kot z nepremičnino.

To, da smo Slovenci nori na nepremičnine je bolj mit kot realnost. Tako kot je mit o naši poštenosti in delavnosti. Saj sem že večkrat prilepil statistiko, koliko slovencev (fizičnih oseb in fizičnih oseb ki opravljajo dejavnost) ima v lasti več nepremičnin in je podatek kar skromen. Seveda imamo par posameznikov, ki si lastijo več nepremičnin, a daleč od tega da bi lahko govorili o neki "posplošenosti".

Ja, ampak zakaj morš met brokerja... tu je moj glavni problem!!!! Zato dak upim ETF ne rabim nobenga brokerja ki mi trga procente... tudi to da držim BASF delnice v Nemčiji je dovolj račun na trading 212...

Zakaj ne more Država Slovenija uredit da vsak poletni državljan dobi zraven davčne potem še unikatno kodo s katero dostopa do svojega borznega državnega računa kjer lahko BREZ PROVIZIJ in BREZ STROŠKOV DRŽAVNJA kupi in drži delnice slo. podjetij

zakaj je to tako debilistično urejeno?

perci je izjavil:

Je pa grdo, se strinjam.

Namesto rjavega parketa bi moral bit položen v taki barvi oz za odtenek svetleje

Zgodovina sprememb…

Baja ::

mato, a si bajto kupu?

kriptobog ::

Pa kva te boli kurac kaj je notri? Al bos ti kupu? Nekomu bo pa vsec. Ali pa bo zamenjal. Me res zanima kako imas ti luknjo notri.

deco16 ::

Mato vidu kako kripto rase pa se mu že sline cedijo po hiši. Medtem pa govori da morajo vsi v bloku živet, penzije pobrat oziroma ko greš v pezijo kar metek u čelo al pa da nimaš dostopa do zdravstva.

Torej this does not compute, tko da me res zanima če boš po bajti krenu ;)

kriptobog ::

deco16 je izjavil:

Mato vidu kako kripto rase pa se mu že sline cedijo po hiši. Medtem pa govori da morajo vsi v bloku živet, penzije pobrat oziroma ko greš v pezijo kar metek u čelo al pa da nimaš dostopa do zdravstva.

Torej this does not compute, tko da me res zanima če boš po bajti krenu ;)

Mogoce je pa dobil kaksno nakazilo od starih:))

Mato989 je izjavil:

Ja, ampak zakaj morš met brokerja... tu je moj glavni problem!!!! Zato dak upim ETF ne rabim nobenga brokerja ki mi trga procente... tudi to da držim BASF delnice v Nemčiji je dovolj račun na trading 212...

Zakaj ne more Država Slovenija uredit da vsak poletni državljan dobi zraven davčne potem še unikatno kodo s katero dostopa do svojega borznega državnega računa kjer lahko BREZ PROVIZIJ in BREZ STROŠKOV DRŽAVNJA kupi in drži delnice slo. podjetij

Ker država predpiše kup zakonodaje in se potem odstrani iz zgodbe. Zato ji je lažje, da ima neke brokerje ki morajo delat po predpisih (ki jih je postavila) država pa le nadzira kako to počnejo in če ni v skladu z zakonodajo jih po prstih. Pač prestavljanje odgovornosti.

Če se ne motim sta "trading 212" ali "degiro" neke vrste brokerja, le da imata malce drugačno "free" verzijo plačevanja. Tudi če gledaš naše "brokerje" npr Iliriko je osnovna letna članarina toliko da ti jih dividende KRKG/LJSE/PETG pokrijejo če imaš delnic le za par jurjev, kar spet ni nek strošek.

johnnyyy je izjavil:

Mato989 je izjavil:

To kar drži, se strinjam.

Po mojem je težava premajhna ponudba na trgu, omejevanje gradnje (zaradi zelenih lobijev) in tudi priseljevanje ljudi.

Pa recimo, kar sta pisala Invictus in Socrates, ker mladi nimajo več tehničnih znanj, da bi sami vsaj en del zgradili/obnovili, pa tudi dejstvo, da ob trenutnih službah mladi ne morejo po službi zvečer ulivati plate :)
Potem pa če sklepamo, da je opcija da s svojo plačo plačaš mojstra, je pač problem, ker plača ne pokrije vseh stroškov mojstrov ...

johnnyyy je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ker država predpiše kup zakonodaje in se potem odstrani iz zgodbe. Zato ji je lažje, da ima neke brokerje ki morajo delat po predpisih (ki jih je postavila) država pa le nadzira kako to počnejo in če ni v skladu z zakonodajo jih po prstih. Pač prestavljanje odgovornosti.

Če se ne motim sta "trading 212" ali "degiro" neke vrste brokerja, le da imata malce drugačno "free" verzijo plačevanja. Tudi če gledaš naše "brokerje" npr Iliriko je osnovna letna članarina toliko da ti jih dividende KRKG/LJSE/PETG pokrijejo če imaš delnic le za par jurjev, kar spet ni nek strošek.

Ko pa to boldano želimo še za penzije in zdr. zavarovanje to pa ne...

Seveda sta neke vrste brokerja, ampak bistvo je da sta brokerja kjer me stane 0 EUR da držim gor 100 delnic BASF... medtem pa me za SLO delnice to že nekaj košta... zakaj pa? Ker so naši pač lopovi!

Zgodovina sprememb…

Mato989 je izjavil:

Ko pa to boldano želimo še za penzije in zdr. zavarovanje to pa ne...

Te stvari so vedno dvorezen meč. Po eni strani lahko država predpiše, na drugi strani lahko s svojimi predpisi tako zakomplicira zadeve, da jo druga stran drži za jajca.

Mato989 je izjavil:

Seveda sta neke vrste brokerja, ampak bistvo je da sta brokerja kjer me stane 0 EUR da držim gor 100 delnic BASF... medtem pa me za SLO delnice to že nekaj košta... zakaj pa? Ker so naši pač lopovi!

Ja vendar, pri tujih brokerjih boš vse stvari do države urejal sam (davek od prodaje, dobiček od dividend itd.) pri naših ti to ni treba in to stori broker namesto tebe.

Gregor P ::

Če komu pride prav INFO, se je v Črnučah tam zadaj nekje za mercatorjem te dni prodalo cca. 75 m2 veliko mansardno stanovanje, brez dvigala, za 280.000,- evrov.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

LeQuack ::

Slab deal če mene vprašaš, razen če je bilo čisto obnovljeno.
Quack !

Gregor P: slike, da vidimo?

Gregor P ::

Ne bo nobene slike, to je le informacija, ki sem jo zasledil med pogovori. Sam nisem kupoval na tem koncu.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Pa bi moral, gre le za elitno lokacijo. Pa 280k je takorekoč drobiž ;)

deco16 ::

Črnuče so elitna lokacija, w00t?

Vsak lokacija v Sloveniji je elitna ;)

feryz ::

Mene je še en čudak včeraj klical, če prodam stanovanje za 30 jurjev RVC-ja.
Sem mu povedal, da imam ponudbo za 60 jurjev in ga vseeno ne prodam.
Matr, niti še prepisano ni.

Bom pa tega prodal, ki sem ga januarja 2022 kupil. Cena iz 70 na 100 jurjev.
Fak, 10 kvadratov ima več in ga moram prodati za manj kot tretjino novega.
Lokacija pomeni popolnoma vse, jebi ga.

Pa si prepričan, da ljudi tukaj zanimajo tvoji nepremičninski posli?

black ice ::

zavajon je izjavil:

Si preprican, da njega to zanima? :)

Torrent ::

Gregor P je izjavil:

Če komu pride prav INFO, se je v Črnučah tam zadaj nekje za mercatorjem te dni prodalo cca. 75 m2 veliko mansardno stanovanje, brez dvigala, za 280.000,- evrov.

To kr drago, glede na to, da ni novogradnja.

Je že Mato večkrat razložil, da nič ni drago, gre le za to, ali ima kupec denar ali ne ;)

zavajon je izjavil:

Je že Mato večkrat razložil, da nič ni drago, gre le za to, ali ima kupec denar ali ne ;)

To kar je za nekoga drago je za drugega poceni ali sprejemljiva cena...

Ja saj, le z drugimi besedami si ponovil mojo misel ;)

zavajon je izjavil:

Ja saj, le z drugimi besedami si ponovil mojo misel ;)

Seveda, ampak ti si napisal kot da to ne drži v smislu zajebavanja in norčevanja... realnost pa je da če nekdo kupi za nekoga ni predrago oz. ne dovolj predrago da raje ne bi kupil...

feryz ::

zavajon je izjavil:

Sem mislil, da debatirate o cenah nepremičnin. Glede na to da sem eden redkih, ki je dejansko prestopil mejo gobezdanja in se udeležil tega početja, sem mislil, da je povezano s to temo. Informacije iz prve roke.

Ok, narobe sem razumel, se opravičujem za offtopic. Kar parlamentirajte dalje. Itak tukaj vse veste.

jernejl ::

Mato989 je izjavil:

jernejl je izjavil:

Trancer ima prav. Namesto da se razvajena mladina pritožuje, da si ne morejo privoščit strehe nad glavo, kjer bi si lahko ustvarili družino, naj raje delajo 16 ur na dan, pa si bodo streho nad glavo lahko privoščili.

edit: aja ne ne bodo, ker bi lastniki prilagodili (podvojili) cene in bodo nepremičnine spet tako nedosegljive kot so danes, samo mladi bodo zanje več delali. Se posipam s pepelom za zgrešeno zgornjo trditev.

Ves kaj bo najbolj vplivalo na padec cen ce folk brez lastnih nepremicnin se neha plodit

Bo zmanjkalo kupcev in cene bodo sle dol
Še mnogo hitreje je problem rešljiv, če tiste, ki imajo več kot eno nepremičnino, in tiste, ki imajo prazno, razlastimo.
Ali pa - ker iščeš butaste rešitve - naročimo nekomu, da na Ljubljano in Ptuj odvrže atomsko bombo. Bodo cene tam in v okolici čez noč padle.

Tvoja "rešitev" pa več kot očitno ne deluje. Ne moreš človeku iz afrike naročiti, naj se neha plodit. Oni se bodo plodili in prihajali sem.

Mato989 je izjavil:

Osnovna težava je penzionizem, kjer se bolj splača sparati cegle kot če ne drugega vlagati v borzo ali pa se iti podjetništvo.

Ravno nasprotno. Za dolgoročne naložbe so omenjeni davki 0%. Za daytrading sicer niso, ampak tudi nepremičnine niso primerne za daytrading. Zakomplicirano? Sploh ne. Že tvoja osebna banka ima najverjetneje možnost odpreti trgovalni račun, kar lahko opraviš na banki tedaj, ko greš dvignit penzijo, in tam naročiš še nakup delnic/obveznic. To je mnogo enostavneje kot nakup ali prodaja nepremičnine, kjer moraš biti pozoren še na cel kup stvari, kjer te lahko nategnejo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jernejl ()

Ampak niso ti iz Afrike generatorji nepremičninskega balona pri nas.
Močno dvomim, da je dosti Afričanov kupilo stanovanje v Kolizeju. sicer jim ne bi ostalo 30% neprodanih.

Vsak, ki tukaj živi, rabi streho nad glavo. Afričani niso nobena izjema.
Ampak število ljudi zaenkrat sploh ni problem, to se samo Matotu narobe zdi. Ljubljana je ena izmed najredkeje poseljenih prestolnic v Evropi. V Parizu denimo na km2 živi 20x več ljudi. Kdor pravi, da je v LJ problem premalo prostora ali preveč ljudi, je bedak.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jernejl ()

Res je. A oni pač ne kupujejo nepremičnin, torej ne vplivajo na cene.
Pa tudi se zadovoljijo s takimi življenjskimi razmerami, ki jih "domorodci" ne bi sprejeli niti pod razno.
Poleg vsega pa jih je pri nas zelo zelo malo.

Tvoja "rešitev" pa več kot očitno ne deluje. Ne moreš človeku iz afrike naročiti, naj se neha plodit. Oni se bodo plodili in prihajali sem.

Ampak na nas je če jim dovolimo prit sem čez mejo...

jernejl je izjavil:

Vsak, ki tukaj živi, rabi streho nad glavo. Afričani niso nobena izjema.
Ampak število ljudi zaenkrat sploh ni problem, to se samo Matotu narobe zdi. Ljubljana je ena izmed najredkeje poseljenih prestolnic v Evropi. V Parizu denimo na km2 živi 20x več ljudi. Kdor pravi, da je v LJ problem premalo prostora ali preveč ljudi, je bedak.

Če število ljudi ni problem potem pač problema ni... vedno je problem število ljudi vs število nepremičnin na voljo...

Če eno zmanjšaš ali drugo povečaš je efekt podoben oz za potrebe cen nepremičnin identičen...

Cene bi podobna padle če bi jutri bilo 50% več nepremičnin na voljo, kot bi padle če bi jutri bilo 50% Ljudi v SLO...

Zgodovina sprememb…

zavajon je izjavil:

Res je. A oni pač ne kupujejo nepremičnin, torej ne vplivajo na cene.
Če povprašujejo po nepremičninah, seveda vplivajo tudi na ceno. Sploh ni važno, ali kupujejo ali najemajo ali so v "socialnih" stanovanjih.

Pa tudi se zadovoljijo s takimi življenjskimi razmerami, ki jih "domorodci" ne bi sprejeli niti pod razno.
Res je. Pa tudi s sabo potem pripeljejo še 10x večje familije kot jih imajo domorodci.

Mato989 je izjavil:

Ampak na nas je če jim dovolimo prit sem čez mejo...
Res je. Ampak za to, da jih boš odganjal na meji, rabiš več ljudi, ti bi pa rad, da bi se pri nas manj plodili, torej bi bilo zmeraj manj tistih, ki bi te afričane na meji lovili. Does not compute.

Res je. Ampak za to, da jih boš odganjal na meji, rabiš več ljudi, ti bi pa rad, da bi se pri nas manj plodili, torej bi bilo zmeraj manj tistih, ki bi te afričane na meji lovili. Does not compute.

Dejansko lahko s tehnologijo učinkovito varuješ velike površine in celo državo brez velikega števila ljudi, saj nismo v času Napoleonovih bitk... en Drone lahko preletava in masakrira afričane na meji brez težav... parl judi par dronov, prvih 100 bo padlo naslednjih več ne bo... ni treba za to sto tisoč vojakov na 2 metra na meji

Ti pa malo filmov na Kanalu A spustiš :))
Kaj ko bi en tak dron spustili na Ptujčane?

BuDi79 ::

johnnyyy je izjavil:

Ja vendar, pri tujih brokerjih boš vse stvari do države urejal sam (davek od prodaje, dobiček od dividend itd.) pri naših ti to ni treba in to stori broker namesto tebe.
In vsi verigi so prepričani, da ni nikogar, ki bi mogoče to naredil sam?

Oz. da ti raje popravim stavek:
Ja vendar, pri tujih brokerjih boš vse stvari do države urejal sam (davek od prodaje, dobiček od dividend itd.) pri naših pa tega ne smeš in moraš nujno zakonsko plačati brokerja, da to stori namesto tebe.

aviator ::

zavajon je izjavil:

Zdej so reveži že tolk obupani, da smetijo po forumih.

Mato989 je izjavil:

Dejansko lahko s tehnologijo učinkovito varuješ velike površine in celo državo brez velikega števila ljudi, saj nismo v času Napoleonovih bitk... en Drone lahko preletava in masakrira afričane na meji brez težav... parl judi par dronov, prvih 100 bo padlo naslednjih več ne bo... ni treba za to sto tisoč vojakov na 2 metra na meji

Za razvoj, proizvodnjo in vzdrževanje visoko tehnološkega sistema obrambe rabiš sposobne in izobražene ljudi. Ti bi pa s svojimi idejami o družini neprijazni državi mlade inženirje naganjal v tujino. Da bi potem slednji v Avstriji vzpostavili tak nadzor, da ne bodo slučajno vsi ti Afričani, ki bodo prišli v Slovenijo, pobegnili k njim čez mejo, ampak bodo ostali v žepu pri nas.
Res dobro domišljeno!
Da bi na področju visokih tehnologij lahko sledili ali dohitevali razvitejše, bi morali mladim in izobraženim dati stanovanja zastonj in še brezplačne varuške za njihove otroke, ne pa, da se jih odganja v tujino. Tvoje zamisli bi nas pa popeljale k zmanjševanju BDP in zmeraj večjemu zaostanku za drugimi državami, tako da bi postajali zmeraj bolj podobni afriki, tako po razvitosti gospodarstva kot po narodnosti prebivalstva.

BuDi79 je izjavil:

johnnyyy je izjavil:

Ja vendar, pri tujih brokerjih boš vse stvari do države urejal sam (davek od prodaje, dobiček od dividend itd.) pri naših pa tega ne smeš in moraš nujno zakonsko plačati brokerja, da to stori namesto tebe.

Govorimo o par 10€/leto za brokerja vs. vlaganje v nepremičnine. In ko govorimo o takšnem vlaganju ne govorimo o nizkih vsotah denarja. Tako da sam ne verjamem, da če bi imeli ljudje pri nas možnost brezplačnega parkiranja delnic, da potem pa nepremičninske krize ne bi imeli. Iz tega vidika ne vidim da bi to rešilo kakšen problem, saj kljub temu strošku je nakup delnic in njihovo upravljanje še vedno 1000x lažji kot upravljanje nepremičnine.

jernejl je izjavil:

Še mnogo hitreje je problem rešljiv, če tiste, ki imajo več kot eno nepremičnino, in tiste, ki imajo prazno, razlastimo.

Pri nas imamo slabih 900k stanovanjskih nepremičnin in 2.1mio prebivalcev - torej v povprečju 2.3 osebe/stanovanje. Res je da je nekaj od teh 900k stanovanj praznih, brez sanitarij, se oddajajo turistom ali pa študentom. A kakor koli manipuliramo s temi številkami dobimo na koncu vedno en in isti rezultat - da povprečen par pri nas ne more imeti svojega stanovanja.

V Avstriji imajo povprečje 1.8 oseb/stanovanje, na Norveškem pa 2.0 in kolikor sem gledal ostale EU države, tako slabega razmerja nima nihče. Poleg tega imajo turistične kapacitete in študentska domove konkretno bolje urejene kot pri nas. Iz tega vidika mi je precej smešno, kako se opisujemo kot narod, ki je nor na nepremičnine. Če se primerjamo z drugimi smo konkretni klošarji.

jernejl je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Za razvoj, proizvodnjo in vzdrževanje visoko tehnološkega sistema obrambe rabiš sposobne in izobražene ljudi. Ti bi pa s svojimi idejami o družini neprijazni državi mlade inženirje naganjal v tujino. Da bi potem slednji v Avstriji vzpostavili tak nadzor, da ne bodo slučajno vsi ti Afričani, ki bodo prišli v Slovenijo, pobegnili k njim čez mejo, ampak bodo ostali v žepu pri nas.
Res dobro domišljeno!
Da bi na področju visokih tehnologij lahko sledili ali dohitevali razvitejše, bi morali mladim in izobraženim dati stanovanja zastonj in še brezplačne varuške za njihove otroke, ne pa, da se jih odganja v tujino. Tvoje zamisli bi nas pa popeljale k zmanjševanju BDP in zmeraj večjemu zaostanku za drugimi državami, tako da bi postajali zmeraj bolj podobni afriki, tako po razvitosti gospodarstva kot po narodnosti prebivalstva.

Ne, mladim in izobraženim bi morali samo ponudit razbremenjene plače in konec socialne politike na kubik... mladi DELOVNI rabijo denar od dela ne pa socialnih bonbončkov, socialni bonbončki so samo potuha za lene ki jih ti imenuješ pametni in izobraženi...

Če bi mlad doktor znanosti v SLO zaslužil 4k neto ne bi odšel nikamor... da ne zasluži 4k neto pa ni krivda tistega ki ima v lasti 7 nepremičnin ampak državnih zakonov in gospodarske usmeritve...

johnnyyy je izjavil:

BuDi79 je izjavil:

johnnyyy je izjavil:

Govorimo o par 10€/leto za brokerja vs. vlaganje v nepremičnine. In ko govorimo o takšnem vlaganju ne govorimo o nizkih vsotah denarja. Tako da sam ne verjamem, da če bi imeli ljudje pri nas možnost brezplačnega parkiranja delnic, da potem pa nepremičninske krize ne bi imeli. Iz tega vidika ne vidim da bi to rešilo kakšen problem, saj kljub temu strošku je nakup delnic in njihovo upravljanje še vedno 1000x lažji kot upravljanje nepremičnine.

Govorim o enostavnosti in preglednosti... zakaj je tako preprosto na trading 212 vse uredit na SLO pa vse nadležno? Zakaj moramo met dividende obdavčene 25%, hočeš da ljudje raje parkirajo keš v delnice namesto nepremičnine, ja dajte jim 0% davka pa bodo... veliko več kot zdaj...

Zgodovina sprememb…

««
469 / 791
»»