» »

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Temo vidijo: vsi
««
466 / 790
»»

pogyheze ::

Mato989 je izjavil:

Torrent je izjavil:

pogyheze je izjavil:

Torrent je izjavil:

Mato989 je izjavil:

zavajon je izjavil:

Če bi bil davek dovolj visok, ljudje ne bi kupovali stanovanj in jih držali neposeljene. Tako bi se povpraševanje po nepremičninah zmanjšalo, zato bi cene padle.

Ali pa bi hkrati tudi povsem nehali gradit stanovanja in bi na koncu bili spet na istem kot zdaj

In zakaj bi nehali gradit stanovanja?

Ker ni povpraševanja. Povpraševanja, ki zadosti investitorjevi želji po investiciji, danes je to 200%+ profit.

Bi rad stanovanje, brez njegovega profita? Nič lažjega ustanoviš d.o.o., zberete se deležniki (ki bi tudi radi stanovanje), vložite vse prihranke (+kredite) v temeljna sredstva podjetja, kupite parcelo, zaposlite zunanje izvajalce, zgradite blok, razpustite firmo in deležnike poplačate s firminim premoženjem - stanovanji.

Samo bo treba sodelovati, to pa danes niti ni vrlina, a? Bi se na smrt sprli, še preden bi bili temeljni narejeni, a? Ali pa bi eden ali več njih, nategnilo vse preostale?

No potem boste pa nekomu plačali 200% profit.

Pač bodo prišli drugi investitorji, ki bodo zadovoljni s 100% profitom. A ne deluje tako prosti trg?

Zakaj bi se jaz s tem ukvarjal? Bi radi investitorji 200% profit? Naj si ustvarijo svojo državo in postavijo zakone kot jim ustrezajo in tam gradijo/prodajajo po kakršnikoli ceni jim paše. Ali pa najdejo tako državo in vsi tam gradijo. Če ne, bodo pač morali biti zadovoljni z 100% profita.

Zakaj pa ti ne nardis teh 100 postov profita in zhradis 1k na kvadrat nepremicnine po sloveniji baje je easy pravis

Saj to drugi pravimo zakaj je problem lastnikov da si nekdo ne more privoscit

Ne samo to, zakaj bi plačevali naše davke zato, ker si nekdo ne more privoščiti, tačas, ko bojo točno te isti, goljuvali pri davkih. Ne vidim nobenega razloga, mene bolj zanima oskrba na domu in zdravstvo, kot pa neprofitna stanovanja. Saj bi rade volje potegnil za mlade, ampak zagotovo pa ne bom gledal, kako svoje fašizme ven butajo, pluvajo po starejših itd., jaz bi moral pa še za njih delati in jim dajati svoj glas.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: pogyheze ()

Torrent ::

Mato989 je izjavil:

Zakaj pa ti ne nardis teh 100 postov profita in zhradis 1k na kvadrat nepremicnine po sloveniji baje je easy pravis

Te bedarije smo že enkrat obdelali. Preberi za nazaj.

Kdo pravi, da je to problem lastnikov? Jaz pravim, da je to problem države.

pogyheze je izjavil:

Ne bomo. Napolnili bomo lepo "lepo našo" z begunci (ker se bojo "naši mladi" izselili(tm), da ugotovijo, da je drugje še slabše) in naprej bi business as usual. Dokler se ne boste takšni kot si ti in "mladi" tudi odpovedali čemu, da bo vsem v življenju bolje. Dokler pa vleče vsak v svojo smer, bo pa tako kot je, profitirali pa bodo tisti, ki imajo že danes preveč. Se dogaja že 40 let po celem svetu in ne boš ničesar spremenil. Pa mlade snežinke tudi ne.

Bote ja. Dokler ne bote ugotovili, da naenkrat več ni lepo med migranti in se vam bo še kolcalo po mladih, ki ste jih nagnali, od katerih se večina ne bo več vrnila vsaj do penzije.

pogyheze je izjavil:

Ne samo to, zakaj bi plačevali naše davke zato, ker si nekdo ne more privoščiti, tačas, ko bojo točno te isti, goljuvali pri davkih. Ne vidim nobenega razloga, mene bolj zanima oskrba na domu in zdravstvo, kot pa neprofitna stanovanja. Saj bi rade volje potegnil za mlade, ampak zagotovo pa ne bom gledal, kako svoje fašizme ven butajo, pluvajo po starejših itd., jaz bi moral pa še za njih delati in jim dajati svoj glas.

Zakaj bi mladi plačevali davke za stare, ki že imajo nepremičnine in z veseljem grenijo mladim življenje? Mimogrede, mladi delajo za vas in plačujejo vaše dolgove. Tudi jaz študiram, da si bom kupil stanovanje in prešaltal na normirani s.p. ter plačal čim manj davka in koristil cenejši vrtec, otroški dodatek itd. Upam, da ne sprejmeno zakona, da se za pokojnino šteje višina plače za celotno delovno dobo. ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Torrent ()

IgorCardanof ::

Ogromno starih zivi na racun mladih sedaj. Vem, slisi se nesramno, pa vendarle pac upokojevanje pri 50 in cuzanje pokojnin do 100ga leta ne gre.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.

Torrent je izjavil:

pogyheze je izjavil:

Ne bomo. Napolnili bomo lepo "lepo našo" z begunci (ker se bojo "naši mladi" izselili(tm), da ugotovijo, da je drugje še slabše) in naprej bi business as usual. Dokler se ne boste takšni kot si ti in "mladi" tudi odpovedali čemu, da bo vsem v življenju bolje. Dokler pa vleče vsak v svojo smer, bo pa tako kot je, profitirali pa bodo tisti, ki imajo že danes preveč. Se dogaja že 40 let po celem svetu in ne boš ničesar spremenil. Pa mlade snežinke tudi ne.

Bote ja. Dokler ne bote ugotovili, da naenkrat več ni lepo med migranti in se vam bo še kolcalo po mladih, ki ste jih nagnali, od katerih se večina ne bo več vrnila vsaj do penzije.

Saj jih nihče ne naganja. Če pa želijo iti, izvolijo.

Torrent je izjavil:

pogyheze je izjavil:

Zakaj bi mladi plačevali davke za stare, ki že imajo nepremičnine in z veseljem grenijo mladim življenje? Mimogrede, mladi delajo za vas in plačujejo vaše dolgove.

No vidiš, o tem sem govoril, adijo, kar pojdi. Pa pa.

Utk ::

Ampak trg ni normalen ampak gromozansko omejen z birokracijo za parcele in gradnje, zato je držanje praznih nepremičnin gromozanskih minus za trg.

Vidva, če je temu tako, zakaj "mladi intelektualci", predvsem Lj-Center in ti, ki gravitirajo proti njemu, volijo Levico, SD in podobne stranke, ki navijajo birokracijo še bolj? Dajte enkrat to prosim razložit.
Stari kmetavzarji, vaši naravni sovražniki, pa volijo SDS in NSi, ki naj bi vsaj v teoriji delali obratno. In v resnici SDS vsakič malo sprosti predpise, zato imamo potem zmeraj upor kakšne inženirske zbornice, malo popusti pri kreditiranju in podobno, da ne govorimo o referendumu o vodi in podobnem (ki sicer ni imel kaj dost veze s tem, je ga pa I8M tako prikazal kot da se bo zdaj zdaj pozidalo vse obale).

Da niti ne začenjamo o Jankoviću. Znotraj obvoznice je še en kup praznih parcel, napol podrtih bajt in podobno. In če se že kaj uredi, se tam uredi stanovanja po 9 jurjev na meter.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Utk je izjavil:

ki sicer ni imel kaj dost veze s tem, je ga pa I8M tako prikazal kot da se bo zdaj zdaj pozidalo vse obale).

Saj bi se.

pogyheze je izjavil:

Utk je izjavil:

ki sicer ni imel kaj dost veze s tem, je ga pa I8M tako prikazal kot da se bo zdaj zdaj pozidalo vse obale).

Saj bi se.

Tudi če bi, bi to znižalo ali zvišalo cene?

zavajon ::

Utk je izjavil:

In v resnici SDS vsakič malo sprosti predpise,

Katere predpise je sprostila SDS?

pogyheze je izjavil:

No vidiš, o tem sem govoril, adijo, kar pojdi. Pa pa.

Sem zgoraj še nekaj dopisal. Nikam ne grem. Kupim nepremičnino in krenem v izogibanje davkom. Če hočeš dolgotrajno oskrbo, ti naj otroci plačajo ali pa prodaj nepremičnino.

Utk je izjavil:

Vidva, če je temu tako, zakaj "mladi intelektualci", predvsem Lj-Center in ti, ki gravitirajo proti njemu, volijo Levico, SD in podobne stranke, ki navijajo birokracijo še bolj? Dajte enkrat to prosim razložit.

Zato ker je birokracija v osnovi namenjenja preprečevanju pizdunom, da zlorabljajo zakonodajo. In več kot je pizdunov, več birokracije rabimo...

Utk je izjavil:

Stari kmetavzarji, vaši naravni sovražniki, pa volijo SDS in NSi, ki naj bi vsaj v teoriji delali obratno. In v resnici SDS vsakič malo sprosti predpise, zato imamo potem zmeraj upor kakšne inženirske zbornice, malo popusti pri kreditiranju in podobno

... in manj imamo birokracije, bolj pizduni zajedajo vse ostale.

Kaj ne razumeš? Če imaš znak za omejitev 50 in se vsi vozijo 50, zakaj bi zraven radar postavil? Ali policijsko patruljo?

A veš zakaj? Ker se boš točno TI peljal mimo 70+.

Zgodovina sprememb…

zavajon je izjavil:

Utk je izjavil:

Zakaj bi ti jaz zdaj iskal linke, če bi pa to moral vedet vsak, ki malo spremlja kaj se dogaja na tem področju? Očitno te ne zanima v resnici kaj dost, drugače bi to vedel. Najbrž tvoje zanimanje za področje seže samo do jamranja, tu se pa neha.

Mato989 ::

Torrent je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Te bedarije smo že enkrat obdelali. Preberi za nazaj.

Kdo pravi, da je to problem lastnikov? Jaz pravim, da je to problem države.

Lastniki smo drzava

Oz vec lastnikov smo drzava kot ne lastnikov
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

pogyheze je izjavil:

Utk je izjavil:

Zato ker je birokracija v osnovi namenjenja preprečevanju pizdunom, da zlorabljajo zakonodajo. In več kot je pizdunov, več birokracije rabimo...

Utk je izjavil:

Stari kmetavzarji, vaši naravni sovražniki, pa volijo SDS in NSi, ki naj bi vsaj v teoriji delali obratno. In v resnici SDS vsakič malo sprosti predpise, zato imamo potem zmeraj upor kakšne inženirske zbornice, malo popusti pri kreditiranju in podobno

Kaj ne razumeš? Če imaš znak za omejitev 50 in se vsi vozijo 50, zakaj bi zraven radar postavil? Ali policijsko patruljo?

Aha, mi je jasno, še en filozof, ki v resnici nima pojma kaj se dogaja. Rad pa jamra.

Utk je izjavil:

zavajon je izjavil:

Utk je izjavil:

Zakaj bi ti jaz zdaj iskal linke, če bi pa to moral vedet vsak, ki malo spremlja kaj se dogaja na tem področju? Očitno te ne zanima v resnici kaj dost, drugače bi to vedel. Najbrž tvoje zanimanje za področje seže samo do jamranja, tu se pa neha.

Zakaj misliš, da jamram?

Utk je izjavil:

Ampak trg ni normalen ampak gromozansko omejen z birokracijo za parcele in gradnje, zato je držanje praznih nepremičnin gromozanskih minus za trg.

Stari kmetavzarji, vaši naravni sovražniki, pa volijo SDS in NSi, ki naj bi vsaj v teoriji delali obratno. In v resnici SDS vsakič malo sprosti predpise, zato imamo potem zmeraj upor kakšne inženirske zbornice, malo popusti pri kreditiranju in podobno, da ne govorimo o referendumu o vodi in podobnem (ki sicer ni imel kaj dost veze s tem, je ga pa I8M tako prikazal kot da se bo zdaj zdaj pozidalo vse obale).

Da niti ne začenjamo o Jankoviću. Znotraj obvoznice je še en kup praznih parcel, napol podrtih bajt in podobno. In če se že kaj uredi, se tam uredi stanovanja po 9 jurjev na meter.

Ne vem. Predvidevam, da zato, ker pod SDS ni bilo nič bolje. Kaj pa je SDS naredil na nepremučninskem trgu, razen dovolil gradnjo na poplavnih območjih?

To glede Jankoviča tud jaz ne razumem, kaj narodu ni jasno.

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

pogyheze je izjavil:

Utk je izjavil:

Utk je izjavil:

Aha, mi je jasno, še en filozof, ki v resnici nima pojma kaj se dogaja. Rad pa jamra.

Tvoj ad-hominem brez argumenta samo potrjuje kar sem ti napisal.

Težko potrjuje kar si napisal, ker nisi napisal čist nič pametnega.

Ne vem. Predvidevam, da zato, ker pod SDS ni bilo nič bolje. Kaj pa je SDS naredil na nepremučninskem trgu, razen dovolil gradnjo na poplavnih območjih?

Vsaj malo je poenostavil gradbeni zakon. V vsaki vladi do zdaj. Ampak ni trajalo dolgo, so ga levaki hitro nazaj zakomplicirali, pa še kaj dodali.

redtech ::

@Torrent volitve, stari so največja masa in si izvolijo privilegije.

Volilna udeležba na nedeljskih parlamentarnih volitvah je bila 69,71

Ker ne moremo reči, da mladi ne volijo, lahko rečemo, da ne volijo za svoje interese. Ali ni pravega predstavnika ali pa padajo na slabe opcije.

Levica je obljubljala 30.000 stanovanj, če imaš zrno soli v glavi veš, da je to...

Se prav spomnim enega intervjuja, kjer je Mesečnik zamenjal to številko z 10.000, pa ga je Golob popravil na 30.000.

Rezultati?

Jaz bi rekel temu slaba opcija, kaj narediti nevem, ker večini ta status ugaja oz. si ga zaslužijo.

Utk je izjavil:

In seveda spet brez argumentacije. Bi me rad zvlekel na svoj nivo in sesul z izkušnjami? :))

Zakaj misliš, da jamram?

Jamraš o praznih stanovanjih, ki bi jih treba obdavčit. Ne jamraš pa o levi vladi, ki ni v resnici ničesar naredila v letu pa pol okoli tega, pa tolk je obljubljala.

Utk je izjavil:

Zakaj misliš, da jamram?

Jamraš o praznih stanovanjih, ki bi jih treba obdavčit. Ne jamraš pa o levi vladi, ki ni v resnici ničesar naredila v letu pa pol okoli tega, pa tolk je obljubljala.

In? Po tem, ko ste SDSovci tako zelo zbili kriterije za voditi vlado, je čisto vseeno kaj je naredila leva vlada. V najslabšem primeru je samo enako.

Niso pa še zaenkrat prodajali prtičkov na elastikah. Ali zaplinila cel center s solzilcem. Ergo, še vedno bolje kot vaši KPJ komunajzarji (če kdo še ne ve, SDS ima največje število članov Komunistične Partije Jugoslavije, v svojih vrstah, med vsemi strankami).

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Zakaj misliš, da jamram?

Sej to je obljubila leva vlada. Torej v bistvu jamra o levi vladi, ki res ni ničesar nardila v letu in pol.

pogyheze je izjavil:

Utk je izjavil:

In seveda spet brez argumentacije. Bi me rad zvlekel na svoj nivo in sesul z izkušnjami? :))

Argumentacije glede česa? Kaj si ti sploh napisal, da bi jaz moral argumentirat, da je neumnost? Sej nisi nič napisal. Zlodeji, ki zlorabljajo zakonodajo, so krivi za birokracijo in visoke cene? Renica je ravno obratna. Če si bi ljudje še zmeraj upali gradit na črno, bi pač gradili na črno kot se je delalo včasih, slej ko prej pa stvar legalizirali. Taka gradnja bi sigurno bila cenejša in sigurno bi tudi zbila ceno ostalim, legalnim. Ampak to ni nikomur v interesu.

Mato989 je izjavil:

Lastniki smo drzava

Po tej logiki smo nemilijonarji tud država. A to pomeni, da je potrebno pobrat njim vse, ne glede na rezultat? Po tej logiki se država ne vodi, vsaj ne učinkovito.

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

pogyheze je izjavil:

Utk je izjavil:

Argumentacije glede česa? Kaj si ti sploh napisal, da bi jaz moral argumentirat, da je neumnost? Sej nisi nič napisal. Zlodeji, ki zlorabljajo zakonodajo, so krivi za birokracijo in visoke cene? Renica je ravno obratna. Če si bi ljudje še zmeraj upali gradit na črno, bi pač gradili na črno kot se je delalo včasih, slej ko prej pa stvar legalizirali. Taka gradnja bi sigurno bila cenejša in sigurno bi tudi zbila ceno ostalim, legalnim. Ampak to ni nikomur v interesu.

Seveda, mar ni samozadostnost glavna vrlina, zaradi katere plačujemo kmetom miljonske subvencije? Hočeš reči, da bi raje asvalt in beton glodal in plačeval miljardne odškodnine po vsaki poplavi, ko bojo gradili na sredi struge? :) Pod plazom? :)

Že brez gradnje na črno, so vaši SDSovski in SLSovski župani naredili celo štalo, ker so dovolili zidati na lokacijah, ki so zdaj razrušene zaradi poplav in plazov. Ti bi to sprostil? Plačujemo naj pa te tvoje neumnosti potem vsi, mar ne? Slovenska folklora...

Zgodovina sprememb…

SDS je pa res sposoben, če mu je v 6 letih to uspelo.
Sneberje bomo seveda zanemarili. Tudi v Kamniku dvomim da so SDSovci kaj dost dovolili gradit. V Grosupljem pa ni bilo nekih problemov kolk se spomnem.

Vi si nekaj zapičite v glavo in potem do onemoglosti nategujete realnost, da bi to dokazali. Pri tem vas čist nič ne ovira niti logika, niti ekonomija, zgodovina, predpisi, nič.

Utk je izjavil:

SDS je pa res sposoben, če mu je v 6 letih to uspelo.
Sneberje bomo seveda zanemarili. Tudi v Kamniku dvomim da so SDSovci kaj dost dovolili gradit. V Grosupljem pa ni bilo nekih problemov kolk se spomnem.

Seveda, pa Poljanske doline, Luče in ves katolibanski okoliš okrog Gornjega Grada tudi ne. :))

Na prejšnjega župana Luč: https://www.sds.si/novica/ciril-rosc-gr...

Ti še kakšnega najdem? A greva pogledati Škofjo Loko in navzgor po Poljanski dolini? Še ena katolibanska utrdba, misliš, da so SD volili?

Tovariš, na provinci ste od nekdaj vladali, tako kot v državi. Slabo.

Utk je izjavil:

Vi si nekaj zapičite v glavo in potem do onemoglosti nategujete realnost, da bi to dokazali. Pri tem vas čist nič ne ovira niti logika, niti ekonomija, zgodovina, predpisi, nič.

No, tokrat si pa opisal sebe in vaše lažnjive funkcionarje, naj te samo na nova24, hojsa in grimsa spomnim. Ne lažeta mar ne? :))

Zgodovina sprememb…

Levaki vladajo 74 let od zadnjih 80ih, vi pa mislite, da je za vse probleme kriv Janša. Ni čudno da se noben problem ne reši, če stalno lajate na napačno drevo. Višek tega je pa Holob.

Utk je izjavil:

Levaki vladajo 74 let od zadnjih 80ih, vi pa mislite, da je za vse probleme kriv Janša. Ni čudno da se noben problem ne reši, če stalno lajate na napačno drevo. Višek tega je pa Holob.

Ja, zato nočemo še ene "levake" enakega tipa spet fasati v vlado. Komunistične Partije Jugoslavije smo se nagledali in SDS je KPJ v malem z maršalom Twitom na čelu. Ne hvala, očitno se ti kolca po diktaturi, vsem ostalim pa niti ne.

Mimogrede, imamo dva napačna drevesa za lajati vanju. S tem, da je desno drevo ovešeno s katolibanskimi križi in svastikami. Sicer je pa oboje ENA IN ISTO SRANJE, ker pa ne moremo pustiti, da bi fašisti in RKC nazadnjaki zmagali, smo prisiljeni voliti za nasprotno. In tako bo dokler maršal twito ne gre k rakom žvižgat.

Imaš lep primer na predsedniških volitvah, draga predsednica nam gre vsem na kurac, tako na levi, kot na desni, pa se preprosto ni dalo voliti nikogar drugega, sicer bi spet fašisti zmagali. Poberite se že enkrat iz političnega parketa, da se mogoče vzpostavi kakšna normalna stranka, prav blokirate ves razvoj s svojim obstojem.

Sicer pa, koliko strank smo že nogirali na levi strani? Koliko ste jih vi na desni? Malo vam samokritičnost šepa, a?

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Zakaj misliš, da jamram?

Ne jamram, le podajam možno rešitev problema astronomskih cen nepremičnin.
Za jamranje o vladi pa obstaja kaka druga tema. Poleg tega, dokler je JJ živ, ne smemo jamrati o katerikoli vladi, ki je ne vodi on ;)

To rešitev je podajalo že vsaj 5 vlad do zdaj. Trenutna je pa prva za katero sem bil že od začetka 100%, da je ne bo speljala.

Utk je izjavil:

To rešitev je podajalo že vsaj 5 vlad do zdaj. Trenutna je pa prva za katero sem bil že od začetka 100%, da je ne bo speljala.

Nobena je ne bo speljala, ker imajo vse vlade zadaj preveč kapitalskih lobijev, ki imajo kot takšen ali drugačen del "portfolija" fond stanovanj in ne bojo pustili, da jim kdo jebe profitabilnost. Vse skupaj je samo pesek v oči za šalabajzerje, ki nasedajo.

Dokler se takih, ki imajo preveč denarja pod palcem, ne razlasti do točke, ko se ne bojo več mogli vtikati v politiko in podmazovati, se ne bo nič spremenilo, ne glede stanovanj, ne glede česarkoli, Slovenija bo vedno bolj postajala njihov fevd, ki ga bojo veselo molzli. Politika, ki bi pa karkoli spremenil, pa v državi goljufov, pokvarjencev in tatov ne boš nikoli srečal, ker ga nimaš od kje vzeti.

Zgodovina sprememb…

LeQuack ::

Prihodnost države je Makedonija, Črna gora, Bolgarija, itd. Tja gremo na žalost, zmeraj dlje od zahoda.
Quack !

LeQuack je izjavil:

Prihodnost države je Makedonija, Črna gora, Bolgarija, itd. Tja gremo na žalost, zmeraj dlje od zahoda.

Ja, ko pustiš kriminalcem, ki se samooklicujejo za "podjetnike", gre pa za kupe preprodajalcev, mešetarjev, lobistov,... potem dobiš državo, ki propada. Potem daš še enega takega slovenskega Miloševič... pardon... Janšo vladati in imaš diktaturo kriminala.

Zgodovina sprememb…

In potem pravite, da niste en kup jamračev.
Konec 80ih, v 90ih, ko so po vaše obogateli vsi boomerji, je bla revščina, ne pa danes.
Sej hvala bogu, ampak danes ima vsak mulc brez dneva delovne dobe več denarja kot včasih tričetrt zaposlenih. Kje ste vi skrenili, da vam je tako težko, pa že sami veste...
Čeprav, vem, sej vi ste vsi milijonarji, samo jamrate v imenu drugih, nekih imaginarnih, revežov. Ki, ali pa ne, obstajajo.

Utk je izjavil:

Kje ste vi skrenili, da vam je tako težko, pa že sami veste...

V etičnosti. Ne se truditi razumet, če ti do danes ni potegnilo, ti ne bo nikoli.

LOL, a to imate levaki posebne tečaje kako se tako debelo zlagati, da sami sebi verjamete? Verjetno je tam Holob najboljši učenec, drugi pa ti. Potem se pa norce delate iz ljudi, ki verjamejo v strička v oblakih. Poglejte raje sebe. LOL.

Nekako postaja glavna tema politika. :)

Kriza je tu. Ponavadi so takrat te debate najbolj goreče. :))

Zgodovina sprememb…

Ja, takrat se vidi, da v resnici je vse vseeno, naši delajo vse prav, krivi so pa ta drugi.
Normalni že od začetka v tej temi pravimo, da tist, ki čaka na rešitev s strani politike oz države, se bo prej postaral kot dočakal rešitev.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Utk je izjavil:

Ja, takrat se vidi, da v resnici je vse vseeno, naši delajo vse prav, krivi so pa ta drugi.
Normalni že od začetka v tej temi pravimo, da tist, ki čaka na rešitev s strani politike oz države, se bo prej postaral kot dočakal rešitev.

Sej to vsi vemo, tud če pišemo, kako bi moglo bit. Če bi mislil, da bo kaj država uredila, ne bi tolk šparal in se pripravljal na krizo.

Zgodovina sprememb…

Mato989 ::

Torrent je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Lastniki smo drzava

Po tej logiki smo nemilijonarji tud država. A to pomeni, da je potrebno pobrat njim vse, ne glede na rezultat? Po tej logiki se država ne vodi, vsaj ne učinkovito.

Seveda in ker smo se bogatunom jemlje vec kot na minimalcih simpl....
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

amacar ::

amacar je izjavil:

Malo spustili ceno: https://www.nepremicnine.net/oglasi-pro...

In gremo še malo nižje, že 260k popusta

https://www.nepremicnine.net/oglasi-pro...

jernejl ::

Mato989 je izjavil:

Kakšna neumnost je to da bi kr nek nov davek naredil red... kakšen red pa je naredil dohodninski davek pa DDV? nobenga... samo jemanje denarja in potem afere...

Tako je. Zato pa dajmo ukinit dohodnino in DDV in sploh vse davke, pa seveda tudi vse kar se iz tega financira. Tako bomo dobili neko podobno stanje kot je v Afganistanu ali Somaliji, potem naj pa lastniki svoje premoženje varujejo na lastne stroške. Ne pa, da država jemlje ogromno denarja mladim inženirjem od plač zato, da s tem potem plačuje varovanje zasebnih posestev in razkošnih hiš za najpremožnejši sloj prebivalstva.

Mato989 je izjavil:

Lastniki smo drzava
Zaposleni so tudi država, in zagotovo bi se velika večina strinjala s tem, da se plače zaposlenih razbremenijo in se namesto tega dodatno obremeni premoženje tistih, ki ga imajo nadpovprečno veliko.

Torrent je izjavil:

Utk je izjavil:

Zakaj misliš, da jamram?

Sej to je obljubila leva vlada. Torej v bistvu jamra o levi vladi, ki res ni ničesar nardila v letu in pol.
Ne samo da niso nič naredili (Holob je obljubljal davčno razbremenitev plač in obremenitev premoženja), celo v nasprotno smer so šli in zdaj poslušamo o novih dajatvah na plače.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jernejl ()

coffeetime12 ::

jernejl je izjavil:

Tako je. Zato pa dajmo ukinit dohodnino in DDV in sploh vse davke, pa seveda tudi vse kar se iz tega financira. Tako bomo dobili neko podobno stanje kot je v Afganistanu ali Somaliji, potem naj pa lastniki svoje premoženje varujejo na lastne stroške. Ne pa, da država jemlje ogromno denarja mladim inženirjem od plač zato, da s tem potem plačuje varovanje zasebnih posestev in razkošnih hiš za najpremožnejši sloj prebivalstva. Zaposleni so tudi država, in zagotovo bi se velika večina strinjala s tem, da se plače zaposlenih razbremenijo in se namesto tega dodatno obremeni premoženje tistih, ki ga imajo nadpovprečno veliko[.. Ne samo da niso nič naredili (Holob je obljubljal davčno razbremenitev plač in obremenitev premoženja), celo v nasprotno smer so šli in zdaj poslušamo o novih dajatvah na plače.

Ajoj ... Predvidevaš in poganjaš geo-politični TV model, ki ugaša. Spremembe so več kot očitne. Sedaj, ali ti to osebno občutiš, je nepomebno. Tvoj zapis se bere kot starodavna zgodovina. Enako je z razvojem tehnologij. Danes tu, jutri pozabljen. Trenutno se loviš. Nič narobe. Pa čustva na stran, prosim!
Potrebno bo narediti korak naprej ...

jernejl ::

Ravno nasprotno, jaz se strinjam s tem, kar nam OECD trobi že dalj časa in kar počno tudi druge razvite kapitalistične države, in to je, da je treba znižati obdavčitev dela in povišati obdavčitev premoženja. Še več, pojavljajo se tendence, da se bo obdavčitev premoženja v razvitih državah še povečevala na račun nižje obdavčitve dela.
Skratka, jaz sem popolnoma aktualen, ti pa zagovornik nekih zaostalih socialističnih idej, ki se pri nas še zmeraj uporabljajo in izvirajo še iz partijskih časov ter zavirajo našo konkurenčnost proti ostalim.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jernejl ()

jernejl je izjavil:

Ravno nasprotno, jaz se strinjam s tem, kar nam OECD trobi že dalj časa in kar počno tudi druge razvite kapitalistične države, in to je, da je treba znižati obdavčitev dela in povišati obdavčitev premoženja. Še več, pojavljajo se tendence, da se bo obdavčitev premoženja v razvitih državah še povečevala na račun nižje obdavčitve dela.

Puhlice, megla, prdenje. Kdo je OECD? Koga zastopa? Razširi nam obzorja, prosim!

jernejl je izjavil:

Skratka, jaz sem popolnoma aktualen, ti pa zagovornik nekih zaostalih socialističnih idej, ki se pri nas še zmeraj uporabljajo in izvirajo še iz partijskih časov ter zavirajo našo konkurenčnost proti ostalim.

Partijski časi? Zaostale socialistične ideje? Pa kaj je z vami? Kdaj in kje se vam je čas življenja ustavil? A lahko vsaj navedeš letnice? Hvala

Zgodovina sprememb…

jernejl je izjavil:

Ravno nasprotno, jaz se strinjam s tem, kar nam OECD trobi že dalj časa in kar počno tudi druge razvite kapitalistične države, in to je, da je treba znižati obdavčitev dela in povišati obdavčitev premoženja

Katere razvite kapitalistične države? Naštej jih prosim.

amacar je izjavil:

amacar je izjavil:

Malo spustili ceno: https://www.nepremicnine.net/oglasi-pro...

In gremo še malo nižje, že 260k popusta

https://www.nepremicnine.net/oglasi-pro...

Hvala za post. Zadnjič sem napisal, da bo treba še spustit. Tokrat bom napisal isto. Še bo treba spustit. Vsaj še za toliko, kot do zdaj. :)

Zgodovina sprememb…

««
466 / 790
»»