» »

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Temo vidijo: vsi
««
202 / 791
»»

kriptobog ::

OneYellow je izjavil:

Ja ti ne razumeš, da pač hočejo vsi živet v Braslovčah in je zato takšna cena. :))

Ce bi bila v Ljubljani bi bila cena x2...

Pat_MaGroin ::

Sploh ker imaš 6km stran recimo tole na voljo (pa se tudi ne proda):

https://www.nepremicnine.net/oglasi-pro...

Seveda ni primerljivo, ampak lol 1000m2 kdo to kupi, sploh pa ne v pizdi matrni, ki sliši na ime Braslovče.

velikBrokoli ::

V 1000m2 bajto spraviš vsaj 200 Albancev.. vsakemu po 100eur in imaš odplačano investicijo v 15 letih :))

kriptobog je izjavil:

OneYellow je izjavil:

Ja ti ne razumeš, da pač hočejo vsi živet v Braslovčah in je zato takšna cena. :))

Malo poglej register koliko bajt nad 400k se je prodalo v zadnjih 3 letih izven MOL. :).

Zgodovina sprememb…

Pat_MaGroin je izjavil:

Seveda ni primerljivo, ampak lol 1000m2 kdo to kupi, sploh pa ne v pizdi matrni, ki sliši na ime Braslovče.

Ja saj sem rekel, da tezko dobis kupca za tako bajturo.

matic492 ::

Tale se tudi prodaja vsaj 3 leta že, se spomnem da sem jo gledal, ko sem stanovanje kupoval

Sicer se bi pa lahko poročil z temi stopnicami notri :)
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

Ga ni. Ne obstaja. Ne da je težko. Ni mogoče.

Pat_MaGroin je izjavil:

kriptobog je izjavil:

OneYellow je izjavil:

Malo poglej register koliko bajt nad 400k se je prodalo v zadnjih 3 letih izven MOL. :).

Ma to je bol svoh info. V nasem naselju ni nihce prisel pod 400k, ampak se je gradilo. Nakup parcele in gradnja. Kdor ima na voljo toliko denarja gre raje v gradnjo, kot nakup.

kriptobog je izjavil:

Pat_MaGroin je izjavil:

kriptobog je izjavil:

OneYellow je izjavil:

Ma to je bol svoh info. V nasem naselju ni nihce prisel pod 400k, ampak se je gradilo. Nakup parcele in gradnja. Kdor ima na voljo toliko denarja gre raje v gradnjo, kot nakup.

Ja, ampak ti pa veliko pove tudi, koliko so velike bajte likvidne. (Hint: niso)

Pat_MaGroin je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Pat_MaGroin je izjavil:

kriptobog je izjavil:

OneYellow je izjavil:

Ja, ampak ti pa veliko pove tudi, koliko so velike bajte likvidne. (Hint: niso)

Kar je logicno. Pa ne rabi biti niti velika bajta za 400k. Ko se parcele prodajajo po 200k, 400k ni vec tako veliko na koncu.

Valda niso, ker pri takih cifrah je hiša že bolj umetnina, materiali, arhitektura itd.

Pa še najtežje je prodaj najdražjo hišo v soseki ne :) Vsem ostalim dviguješ ceno, sebi pa ne.

Recimo tale notranjost je cela za ven zmetat, če nimaš čisto enakega okusa kot zdajšnji lastnik:

Se tudi prodaja že vsaj 3 leta za isto ceno.

Jnou ::

matic492 je izjavil:

Meni se zdi cena ok, očitno neko sorodstvo gradilo na isti parceli ja, zdaj pa ne morejo prodat, ko so se skregali, hehe :D

Enako mi je smešno ko prodajajo stanovanja v 2 stanovanjskih hišah, kjer je recimo očitno bilo tako da so bili starši in otroci vsak v enem štuku, kdo da fak hoče živet z neko random družino v spodnjem štuku in si delit dvorišče ter vse (ajde če si v najemu - da pa kupiš to za sebe..). To se pomojem mora konkretno pod ceno prodat.

A prav razumem? Živeti skupaj z 1 sosedom je smešno, živeti skupaj z 40 sosedi v običajnem bloku pa ni?

Jnou je izjavil:

matic492 je izjavil:

Meni se zdi cena ok, očitno neko sorodstvo gradilo na isti parceli ja, zdaj pa ne morejo prodat, ko so se skregali, hehe :D

Enako mi je smešno ko prodajajo stanovanja v 2 stanovanjskih hišah, kjer je recimo očitno bilo tako da so bili starši in otroci vsak v enem štuku, kdo da fak hoče živet z neko random družino v spodnjem štuku in si delit dvorišče ter vse (ajde če si v najemu - da pa kupiš to za sebe..). To se pomojem mora konkretno pod ceno prodat.

A prav razumem? Živeti skupaj z 1 sosedom je smešno, živeti skupaj z 40 sosedi v običajnem bloku pa ni?

Tako. Sploh, ko je vecino sosedov v bloku tujcev in ti otrok prinese domov trdi L. :))

tony1 ::

Ne, ker je tam nekaj reda in ve se kdo pije in kdo plača.

Pri dveh lastnikih v eni bajti je pa samo... kaos.

tony1 je izjavil:

Ne, ker je tam nekaj reda in ve se kdo pije in kdo plača.

Pri dveh lastnikih v eni bajti je pa samo... kaos.

Po mojih izkusnjah je ravno kontra.

tony1 ::

Možno je na tem svetu vse, vendar le dokler se ta dva ne skregata. Od takrat naprej lahko pri vhodu v svoj del zamenjaš predpražnik z drugim... kaj večjega v skupnih delih bajte pa ne več.

Če je upravnik in gre nekaj glasovanje se lahko koga malo "prisili" v nekaj. Če imaš 2 lastnika vsak z 50% imata pa tako rekoč veto power in če se nočeta zmenit se ne bo nič naredilo.

matic492 je izjavil:

Če je upravnik in gre nekaj glasovanje se lahko koga malo "prisili" v nekaj. Če imaš 2 lastnika vsak z 50% imata pa tako rekoč veto power in če se nočeta zmenit se ne bo nič naredilo.

Mhm, smo se zmenili v bloku ja. Tocno nic. Je bilo potrebno menjati streho, tam sem zivel v 2009, se zdaj nimajo nove strehe, ker pol bloka ne zeli prispevati.

Mimogrede, ravno nehal čvekat s frendom, ki je nepremičninski agent v Španiji.

Hipoteke s fiksno obrestno mero so po zadnji podražitvi na 1,75 % :) (bottom je bil 0,99 % fiksna).

Zgodovina sprememb…

Pat_MaGroin je izjavil:

Hipoteke s fiksno obrestno mero so po zadnji podražitvi na 1,75 % :) (bottom je bil 0,99 % fiksna).

Imaš pa pri nakupu druge stroške okoli 10%, ki so pri nas samo tista 2% + agent, če se ne motim :D

Stroški ob nakupu nepremičnine so pri nas smešno nizki. Dejansko kar sem gledal francija, španija, grčija, nemčija vse rabiš skoraj še enkrat toliko kot za polog za stroške.

kriptobog je izjavil:

Mhm, smo se zmenili v bloku ja. Tocno nic. Je bilo potrebno menjati streho, tam sem zivel v 2009, se zdaj nimajo nove strehe, ker pol bloka ne zeli prispevati.

Ja, 50% je polovica hehe :P

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matic492 ()

matic492 je izjavil:

Pat_MaGroin je izjavil:

Imaš pa pri nakupu druge stroške okoli 10%, ki so pri nas samo tista 2% + agent, če se ne motim :D

kriptobog je izjavil:

In kaj je potem bolje, kot pri hisi z dvemi lastniki? Po kaki vasi ko gledas stare dvojcke, lahko vidis kako so se zmenili. Vidis pol strehe nove in pol fasade nove. Druga polovica pa stara :))

matic492 je izjavil:

Pat_MaGroin je izjavil:

kriptobog je izjavil:

JP, realno 10 do 12% stroškov ja.

kriptobog je izjavil:

In kaj je potem bolje, kot pri hisi z dvemi lastniki? Po kaki vasi ko gledas stare dvojcke, lahko vidis kako so se zmenili. Vidis pol strehe nove in pol fasade nove. Druga polovica pa stara :))

No, to mora bit izjema, da polovica bloka noče strehe.

Sicer pa več kot je stanovanj notri, manjši strošek (relativno) je za enega lastnika nova streha.

Kje mislite, da se bo ustavilo? :D https://www.nepremicnine.net/oglasi-pro...

Začelo se je pri 700k+, vendar mi zmanjka zaslona na telefonu :D

Zgodovina sprememb…

10k cena dol vsak teden, do konc leta bo prodana :D

Me pa zanima zakaj je dal 22.6 ob 5 zjutri na 519k potem pa do 16:00 si premislil in dal nazaj na 550k #logic :))

matic492 je izjavil:

10k cena dol vsak teden, do konc leta bo prodana :D

Me pa zanima zakaj je dal 22.6 ob 5 zjutri na 519k potem pa do 16:00 si premislil in dal nazaj na 550k #logic :))

Mislim, da je bilo to takrat, ko sem mu jaz poslal SMS, da komaj čakam, ko bo cena pod 500k.. pa sem ga očitno malce razjezil, sedaj mi na sporočila na žalost ne odgovarja več :))

zdej zdej bo :).

Wait wait, nisem sploh opazil opisa:

Naj še dodam, da sem bil v dvajsetih letihh bivanja v hiši vedno zdrav.

Navalite :))

matic492 je izjavil:

Wait wait, nisem sploh opazil opisa:

Naj še dodam, da sem bil v dvajsetih letihh bivanja v hiši vedno zdrav.

Navalite :))

LOL

Prav tako tole: Vseljivo najkasneje v dveh mesecih oziroma z možnostjo oddaje spodnjega stanovanja prijetni družini, ki v njem živi že šest let.

Idealno.

johnnyyy ::

velikBrokoli je izjavil:

V 1000m2 bajto spraviš vsaj 200 Albancev.. vsakemu po 100eur in imaš odplačano investicijo v 15 letih :))

Uf, ne bo šlo. Zakon ima omejitve, da je lahko na enem naslovu prijavljena ena oseba na vsakih 8m².

Jnou je izjavil:

Pri večjih blokih imaš upravnika, ki skrbi za določene zadeve in tako neko vzdrževanje in projekti niso tako osebni. Kakor pa gre za manjše enote, pa kar hitro prideš navzkriš s sosedom, ker bi ti prekril streho ker spušča, on je pa v pritličju in teh težav ni.

Če smo že pri poceni hišah, pa podam še jaz eno.

Geho ::

Pat_MaGroin je izjavil:

To kupi nekdo, ki ima svoje podjetje in ima potem dejavnost doma, firmo kupi pa preko d.o.o.
Če bi mi zalaufal biznis in če ima hiša optiko bi jo prec kupu, pa potem notri fural vse, familija pa na dosegu roke...

x3ca ::

velikBrokoli je izjavil:

To zgleda dejansko ful uredu in dobra ponudba.. Je kar cudno, da ne morejo prodat.

Geho je izjavil:

Pat_MaGroin je izjavil:

To kupi nekdo, ki ima svoje podjetje in ima potem dejavnost doma, firmo kupi pa preko d.o.o.
Če bi mi zalaufal biznis in če ima hiša optiko bi jo prec kupu, pa potem notri fural vse, familija pa na dosegu roke...

Hja, takšna hiša je primerna samo za določene dejavnosti oz. bolj za neko pisarniško delo. Cena piše 538k+DDV in to do podaljšane 3. faze. Po mojem mnenju, se bi bolj splačalo, kupiti zemljišče, vzeti arhitekta in da se naredijo načrti na način da ti najbolj odgovarjajo. Potem pa izgradnja na ključ + nadzor.

UkrFTW! ::

velikBrokoli je izjavil:

Na 150 jurjev.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: UkrFTW! ()

aviator ::

UkrFTW! je izjavil:

velikBrokoli je izjavil:

Na 150 jurjev.

Ce bo slo tk naprek kt zj... Za 2000m2 njive.

IgorCardanof ::

aviator je izjavil:

UkrFTW! je izjavil:

velikBrokoli je izjavil:

Na 150 jurjev.

Ce bo slo tk naprek kt zj... Za 2000m2 njive.

Take rabimo. Z njimi bo pocil nepremicninski balon, ko bodo dojeli, da je njihova hisa/stanovanje 2x precenjeno in da kupcev po tej ceni ni.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.

Geho ::

johnnyyy je izjavil:

Geho je izjavil:

Pat_MaGroin je izjavil:

Hja, takšna hiša je primerna samo za določene dejavnosti oz. bolj za neko pisarniško delo. Cena piše 538k+DDV in to do podaljšane 3. faze. Po mojem mnenju, se bi bolj splačalo, kupiti zemljišče, vzeti arhitekta in da se naredijo načrti na način da ti najbolj odgovarjajo. Potem pa izgradnja na ključ + nadzor.

Ja če ti je ok, da bo bajta stala čez 5 let, če danes začneš... Zato so pa tudi zrasle cene nepremičnin, ker so danes montažne nove na ključ cenejše kot stare bajte. Streho rabiš zdaj, ne čez 5 let.

Gregor P ::

x3ca je izjavil:

velikBrokoli je izjavil:

To zgleda dejansko ful uredu in dobra ponudba.. Je kar cudno, da ne morejo prodat.

… tole pa celo vem, kje je; najbrž ne morejo prodati, ker imajo težavne sosede, ki ti delajo ves čas težave z dostopom do hiše in pa ker ima en sosed žal duševne težave in ti (ter tvoji družini, če jo imaš) dobesedno grozi vsaj 1x na teden.:8)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

mr_chai ::

matic492 je izjavil:

Tale se tudi prodaja vsaj 3 leta že, se spomnem da sem jo gledal, ko sem stanovanje kupoval

Sicer se bi pa lahko poročil z temi stopnicami notri :)

Neki komunajzari so tole. Poglej kaj piše na tablici nad zunanjim žarom

Geho je izjavil:

Ja če ti je ok, da bo bajta stala čez 5 let, če danes začneš... Zato so pa tudi zrasle cene nepremičnin, ker so danes montažne nove na ključ cenejše kot stare bajte. Streho rabiš zdaj, ne čez 5 let.

Kdaj je OK da hiša stoji je odvisno od posameznika. Pri teh zadevah je dobro, da si vsaj malce strateg, ker če greš na glavo potem tudi ta hiša ni OK saj je v 3.GF in boš rabil še nekaj časa da jo opremiš.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: johnnyyy ()

Mediji ze pumpajo psihozo.

https://siol.net/posel-danes/novice/lju...

Pat_MaGroin je izjavil:

Mediji ze pumpajo psihozo.

https://siol.net/posel-danes/novice/lju...

Spremljam podatke, boxplot cene na kvadratni meter ponudb iz lj 3 mesece nazaj in danes je dobesedno isti.

Tako da ja, bi rekel da placana novica s strani nepremicninskih mogotcev, da raje najprj zacne kupovat njihov precenjen bullshit.
Ne odgovarjam na DM.

Zgodovina sprememb…

OneYellow ::

S strani mogotcev? Meni takšen članek prej vzbudi upanje, da se je trg začel sesuvat/padat in da bi z nakupom še počakal pol leta npr. kot da bi letel kupit še zadnje precenjeno sranje.

Mato989 ::

OneYellow je izjavil:

S strani mogotcev? Meni takšen članek prej vzbudi upanje, da se je trg začel sesuvat/padat in da bi z nakupom še počakal pol leta npr. kot da bi letel kupit še zadnje precenjeno sranje.

Ja in potem bi počakal še pol leta ker bo še ziher padlo, in še pol leta in še piol leta in še pol leta in pol bi zrastlo in bi pravil kako bo ziher padlo da je precenjeno še zmeraj in nato smo spet v ciklu 2012-2019...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Pravim samo kako jaz vidim učinek tega članka, torej kontra FOMO. Ne govorim o smiselnosti čakanja ali da bi jaz čakal. Če iščeš investicijo pa pač lahko čakaš, zakaj ne, samo ne smeš v nedogled.

OneYellow je izjavil:

Kar ti govorim je, da cene niso padle! Kaj ima potem tak članek tu za delat razen dodatnega umetnega napihovanja?
Ne odgovarjam na DM.

IgorCardanof je izjavil:

OneYellow je izjavil:

Kar ti govorim je, da cene niso padle! Kaj ima potem tak članek tu za delat razen dodatnega umetnega napihovanja?

Katere podatke spremljaš?

IgorCardanof je izjavil:

OneYellow je izjavil:

Boš moral pa avtorja članka vprašat. Sicer pa ne vem o kakšnem umetnem napihovanju ti govoriš? Jaz tega članka ne razumem kot dodatnega napihovanja cen? Zanimivo, da te niso motili članki (npr. agencij), ki pa dejansko so napihovali FOMO.

amacar ::

S to brokolijevo skripto tudi jaz opažam, da so v večini cene hiš padle (Mb). Tu pa tam se najde kak biser, ki ceno celo poviša. Je pa res, da kar je dobrega in v centru se hitro proda (nazadnje je šla novejša hiša za 440k precej hitro).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: amacar ()

Dnevno pobiram podatke z nepremičnine.net.

@OneYellow - Torej to je dokaj klasičen play v kripto svetu. Na vrhu še dodatno pišeš novice, ki neizkušene igralce primami k nakupu, ti pa njih uporabiš za "exit liquidity". Torej, če se sedaj tvoja hiša prodaja po 400k, a je noben ne kupi, je to problem zate. Potem dejansko ni vredna 400k. Če boš pa sedaj ven butal novice, kako je vse padlo in kako hud deal je 400k, se bo pa našel kakšen, ki ti bo to kupil. Torej ja, 95% da je tole plačan članek, da se najde kupce po tako visokih nabitih cenah.

Se pa število ponudb na nepremičnine.net povečuje. Maja jih je bilo 5400, V začetku meseca blizu 5700, zdaj v zadnjih dneh pa kar raste gor in danes smo pri 5760. Več supplyja je dober znak za tiste, ki želijo kasneje kupiti ceneje. Kmalu bodo tudi zdajšni kupci za naložbo dojeli, da so kupovali visoko v balonu.
Ne odgovarjam na DM.
««
202 / 791
»»