Forum » Loža » Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?
Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?
Temo vidijo: vsi
velikBrokoli ::
Seveda mi je dovoljeno, da se po slovensko pritožujem in jokam zaradi visokih cen :D absurdno mi je, da moram skeširati 200k za neko normalno parcelo na Gorenjskem.. jebiga
OneYellow ::
Ja, saj, če so priključki ob parceli ni takšne panike opremit, samo stane časa in še malo dodatnega denarja. Pa ok, to niti ni deal breaker za nekoga, ki išče parcelo na Bledu. Bolj je problem oblika parcele. Pa tudi sicer dvomim, da se prav veliko proda na Bledu za 400 EUR/m2, morda top shit lokacija s pogledom na jezero.
kriptobog ::
Ja, saj, če so priključki ob parceli ni takšne panike opremit, samo stane časa in še malo dodatnega denarja. Pa ok, to niti ni deal breaker za nekoga, ki išče parcelo na Bledu. Bolj je problem oblika parcele. Pa tudi sicer dvomim, da se prav veliko proda na Bledu za 400 EUR/m2, morda top shit lokacija s pogledom na jezero.
Mene je stalo cca 4k. Nic kaj posebnega.
velikBrokoli je izjavil:
Seveda mi je dovoljeno, da se po slovensko pritožujem in jokam zaradi visokih cen :D absurdno mi je, da moram skeširati 200k za neko normalno parcelo na Gorenjskem.. jebiga
Kupi pac drugje, ce ti je to absurdno ane.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kriptobog ()
trancer01 ::
Ne, on bi raje po dobri slovenski navadi jamral in kupil čez par let po še višji ceni. Aja, ne, bo padlo.
Nic ne kaze da bo kaj padlo. Pri nas so v zadnjih dveh mesecih prodali 4 parcele po 260e/m2 in 300e/m2. Ostala je se ena, ki bo pa tudi verjetno kmalu sla.
Mato989 ::
Odvzem volilne pravice starostnikom je eden najbolj kretenskih in nedemokratičnih predlogov, kar sem jih videl na tem forumu. Potem je pa že bolje, če ukinemo volilno pravico tudi egoističnim mladcem, ki si drznejo pisati bedarije po forumih.
In kaj je argumentacija da to ni ok?
Poglejmo realno na situacijo:
1. volitve so za naslednje 4 leta
2. volitve so za prihodnost
3. volitve so za ljudi kateri so AKTIVNI v državi in bi jo naj sooblikovali
In zdaj poglejmo upokojence:
1. so vzdrževani člani družbe, tako kot 16 letniki... ne delajo, dobivajo "štipendijo" ki se ji reče pokojnina, in so bližje smrti kot kdorkoli drug.
2. prihodnosti ne bodo dočakali ali pa se je ne bodo spominjali zaradi zdr. stanj ali bodo celo jutri umrli (večja šansa kot 30 letnik)
3. Možgani postanejo okorni, tudi miselnost je zastarela
Enostavno bi bilo SUPER za državo če ko greš v penzijo izgubiš volilno pravico... ajde pa dajmo rečt pri 70tih... Kaj bi bilo to slabega točno? Če je ta predlog nedemokratičen, potem je tudi to da nimajo 5 letniki volilne pravice ENAKO nedemokratično...
za 5 letnika skrbimo kot družba ravno toliko kot za 85 letnika nepokretnega na domu upokojencev ki ne more plačat oskrbe.
Tvoja predpostavka, da so vsi nad 70+ umsko na nivoju 5-letnikov, je žaljiva. Glede na to, kakšni nerazgledani invalidi so razni pisci na tem forumu, bi bilo prej smiselno vzeti volilno pravico takšnim, kot si ti, kot pa upokojencem.
Vsi ne, večina pač... saj tudi vsi 17 letniki niso taki da naj ne bi imeli pravice volit ampak nekateri so zelo sposobni in razgledani, pa vseeno pač ne morejo volit...
Še vedno nisi podal argumenta ZAKAJ bi lahko dementen 89 letnik volil ki se počuti kot da je še v Jugi in se dere Proklet Tito, ne bi pa smel volit 17 letnik par dni pred RDjem KER leta?
Pravimo da na mladih svet stoji hkrati pa jim odvzemamo prihodnost ker volijo starci... naj torej samo delovni aktivni in mladi volijo za svojo prihodnost, starci pa naj mirno počakajo da umrejo brez političnega udejstvovanja... ŠE VEČ, jaz bi prepovedal ljudem nad 60 letom da gredo v parlament... ker vlada naj dela z vizijo naprej ne z pogledom nazaj in zamerami
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mato989 ()
Ti ne boš nič prepovedal, ker nimaš pojma o demokraciji niti zgodovini. S takšnim sebičnežem, ki gleda samo na svojo rit in ne vidi dlje kot 5 cm pred nosom, se o tem sploh nima smisla pogovarjati.
Če pa že uvajamo neke vrste meritokracijo, potem pa bi bil potreben test splošne razgledanosti za vse prebivalstvo. Kdor ga opravi, ima aktivno in pasivno volilno pravico. Test bi bilo potrebno vsako leto ponavljati.
Če pa že uvajamo neke vrste meritokracijo, potem pa bi bil potreben test splošne razgledanosti za vse prebivalstvo. Kdor ga opravi, ima aktivno in pasivno volilno pravico. Test bi bilo potrebno vsako leto ponavljati.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: trancer01 ()
Ti ne boš nič prepovedal, ker nimaš pojma o demokraciji niti zgodovini. S takšnim sebičnežem, ki gleda samo na svojo rit in ne vidi dlje kot 5 cm pred nosom, se o tem sploh nima smisla pogovarjati.
Sebičneži so bili v koroni predvsem starci, ki so gledali samo na svojo rit, mi vsi smo se pa morali njim prilagajat, da reveži ja ne bi umrli ali zboleli... čeprav je bila šansa za smrt minorna proti črni kugi ali eboli ipd...
Takrat si se verjetno strinjal z ukrepi kajne? A si sam nad 40? =)
Spet posplošuješ. Star sem točno 40. Trikrat cepljen in bom jeseni še četrtič s kakšnim novim cepivom.
smetko ::
@Mato989 Še vedno nisi podal argumenta ZAKAJ bi lahko dementen 89 letnik volil ki se počuti kot da je še v Jugi in se dere Proklet Tito, ne bi pa smel volit 17 letnik par dni pred RDjem KER leta?
že sam si z tem vprašanjem dal odgovor.
Vzrok zakaj ne bi smel nekdo voliti si podal že sam, ko hkrati za prepoved enačiš stanje duha ter prepričanje. In oblastniki bi zelo radi zaradi stanja duha preprečili volitve tistih, kateri imajo drugačna prepričanja od
njih.
Tako kot v mnogih stvareh, je tudi pri volitvah potrebno postaviti neko mejo, in do sedaj je to pri tem vprašanju konsenz, da večina mladih pri 18 letih postane dovolj odgovornih, da o tem odločajo. Ta meja pa hkrati velja za kazensko odgovornost glede dejanj. Volitve tudi niso edini način, kako demokratični sistemi delujejo, in če misliš da si dovolj sposoben, se lahko tudi pred dopolnjenim 18 letom udeležuješ raznih srečanj, kjer seznanjaš ostale z svojimi prepričanji...
Tudi z drugimi posti, nakazuješ sovraštvo do starejših, kar nakazuje, da nisi sposoben videti druge, temveč vidiš samo svoje probleme. To je lahko tudi argument, zakaj starejši lahko volijo, kajti z starostjo pridobiš tudi spoštovanje do drugačnih in se oziraš tudi na njihove potrebe.
Vsekakor pa boš dokazal svojo zrelost že s tem, da se boš na tem forumu znebil oznake "persona non grata", kajti tudi zmožnost olikanega komuniciranja kaže na stopnjo zrelost. Na žalost pa te stopnje nekateri nikoli ne dosežejo.
Vzrok zakaj ne bi smel nekdo voliti si podal že sam, ko hkrati za prepoved enačiš stanje duha ter prepričanje. In oblastniki bi zelo radi zaradi stanja duha preprečili volitve tistih, kateri imajo drugačna prepričanja od
njih.
Tako kot v mnogih stvareh, je tudi pri volitvah potrebno postaviti neko mejo, in do sedaj je to pri tem vprašanju konsenz, da večina mladih pri 18 letih postane dovolj odgovornih, da o tem odločajo. Ta meja pa hkrati velja za kazensko odgovornost glede dejanj. Volitve tudi niso edini način, kako demokratični sistemi delujejo, in če misliš da si dovolj sposoben, se lahko tudi pred dopolnjenim 18 letom udeležuješ raznih srečanj, kjer seznanjaš ostale z svojimi prepričanji...
Tudi z drugimi posti, nakazuješ sovraštvo do starejših, kar nakazuje, da nisi sposoben videti druge, temveč vidiš samo svoje probleme. To je lahko tudi argument, zakaj starejši lahko volijo, kajti z starostjo pridobiš tudi spoštovanje do drugačnih in se oziraš tudi na njihove potrebe.
Vsekakor pa boš dokazal svojo zrelost že s tem, da se boš na tem forumu znebil oznake "persona non grata", kajti tudi zmožnost olikanega komuniciranja kaže na stopnjo zrelost. Na žalost pa te stopnje nekateri nikoli ne dosežejo.
njih.
Narobe, mene briga za prepričanje, sam nisem ne levak ne desnak, čeprav me eni in drugi radi porivajo v nek tabor... to da sem to izpostavil ni bilo za to da bi problematiziral prepričanje posameznika ampak zato da bi pokazal kako je neka oseba ostala nazaj v času zaradi pač degradacije možganov...
Moja babica žal pač ni sposobna več trezno presojat kdo si zasluži njen glas, ne razumem zakaj bi imela ona prednost in lahko volila nekdo pri 17tih ki pa se udejstvuje in razume bistveno več od nje pač ne... tu je problem.
Ona naslednjih volitev verjetno ne bo doživela, ampak volila pa je lahko in soustvarjala parlament ki bo odločal o prihodnosti tistega 17 letnika ki bo živel še 60 let.
Tako kot v mnogih stvareh, je tudi pri volitvah potrebno postaviti neko mejo, in do sedaj je to pri tem vprašanju konsenz, da večina mladih pri 18 letih postane dovolj odgovornih, da o tem odločajo.
Tako in ne vidim razloga da ne bi te meje postavili drugače, po pričakovanjih je noben tu ne predstavi.
Določili smo neko ARBITRARNO mejo po letih kar je ok, ampak naredili smo napako ker ko se je določala ta meja, so ljudje umirali dosti prej in nismo postavili zgornje meje, zdaj moramo to napako popravit.
Spet posplošuješ. Star sem točno 40. Trikrat cepljen in bom jeseni še četrtič s kakšnim novim cepivom.
Ne morš bit TOČNO 40 star, črazen če si imel tisto sekundo rojstni dan ko si to poslal, se pravi si že 40+ oz. v 41 letu...
Zgodovina sprememb…
Meja se lahko drugače postavi, na primer pri 21 letih. nekatere države to poznajo.
Če pa misliš da je ta meja postavljena previsoko, pa imaš pred sabo še dovolj časa, da to mejo spremeniš. vendar se bojim, da bo tvoj pogled čez par let drugačen. Glede na volilno udeležbo mladih, se tudi bojim, da sprememba volilne meje ne bo doprinesla veliko do sprememb v družbi.
Če pa misliš da je ta meja postavljena previsoko, pa imaš pred sabo še dovolj časa, da to mejo spremeniš. vendar se bojim, da bo tvoj pogled čez par let drugačen. Glede na volilno udeležbo mladih, se tudi bojim, da sprememba volilne meje ne bo doprinesla veliko do sprememb v družbi.
user4683 ::
Se kregate, kot da 75+ letniki predstavljajo vecino volilnih upravicencev... pa jih je zgolj dobrih 10%. Taksnih nad 60 (ki imajo pred sabo se 20+ let) pa cca 30%. Ce politika ne uspe prepricati ostalih 70-90% volilnih upravicencev, da naj volijo "proti penzionerjem", potem ocitno le ni tako grozno. Za politicno pasivnost niso krivi penzionerji ampak to, da (nam) mladim le ni tako slabo, kljub dragim nepremicninam in kavi za 2 evra.
Gregor P ::
Kmetije na Gorenjskem?!? Resno, to je problem? Pa cela poanta je v tem, da so tam kmetije - kdaj slišali za kmečki turizem?
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
ginekk ::
@Mato989 Še vedno nisi podal argumenta ZAKAJ bi lahko dementen 89 letnik volil ki se počuti kot da je še v Jugi in se dere Proklet Tito, ne bi pa smel volit 17 letnik par dni pred RDjem KER leta?
Ti gledaš samo prihodnjo korist od 89 letnika, po drugi strani je ta dementni 89 letnik bil nekoč 17 letnik, ki je v udarnih mladinskih akcijah zastonj kopal ceste da se lahko današnji 17 letnik vozi po njih.
Lahko je ta isti 89 letnik postavljal ITK infrastukturo, morda bil partizan ki je rešil Slovenijo okupacije nacistov, ali pa zgolj 40 let plačeval v državno blagajno in s tem posredno skrbel za razvoj le te.
Navsezadnje lahko je ta isti 89 letnik prednik tega 17 letnika, torej brez semena tega 89 letnika, današnji 17 letnik ne bi niti bil na svetu.
@znupy. Ni vsako izmenjevanje pogledov kreganje. Vsak pač predstavi svoj pogled. V politiki je podobno kot v življenju, da včasih mali % odigrajo veliko vlogo. Mlade je pač potrebno vzpodbujati, da povejo svoje mnenje, ter jim namigniti, da je potrebno tudi stopiti v akcijo za njih, če mislijo da so pomembna. Vsaj moje mnenje je, da je, da v naši družbi velik problem na eni strani agresija manjšine ter na drugi apatija večine.
Vsekakor pa je bolje da izmenjujemo mnenja, kot da si med sabo lepimo etikete. @matobeli
Vsekakor pa je bolje da izmenjujemo mnenja, kot da si med sabo lepimo etikete. @matobeli
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: smetko ()
No, ne "kreganje" v dobesednem pomenu. Mogoče prepucavanje, ki ga je ze par strani o penzionerjih :) Ki po mojem mnenju niso problem, ampak mladi, ki jim dol visi in se jim ne ljubi kaj narediti za to - lazje je ob kavi jamrat.
Ok kaj točno pa lahko naredi mlad človek? Nekaj izmed možnosti, ki mi padejo na pamet so:
- naivno voliš levico, ki obljublja tisoče stanovanj (evo, je šel na volitve)
- glasuješ za uvedbo davka na nepremičnine, za katerega spet naivno upaš, da bo spravil na trg več nepremičnin (evo, spet se politično angažiraš, če te seveda starci ne preglasijo)
- zagroziš nekomu na občini in višje, da tvoj travnik spremeni v zazidljivo parcelo, da lahko zidaš
- se odseliš v tujino
Mladi delajo predvsem zadnje, tako da jim ne moraš ravno očitat, da ničesar ne naredijo. Delajo, samo to kar delajo pa ni všeč starcem, ker jim zmanjkuje delovne sile, ki plačuje za njihove penzije.
- glasuješ za uvedbo davka na nepremičnine, za katerega spet naivno upaš, da bo spravil na trg več nepremičnin (evo, spet se politično angažiraš, če te seveda starci ne preglasijo)
- zagroziš nekomu na občini in višje, da tvoj travnik spremeni v zazidljivo parcelo, da lahko zidaš
- se odseliš v tujino
Mladi delajo predvsem zadnje, tako da jim ne moraš ravno očitat, da ničesar ne naredijo. Delajo, samo to kar delajo pa ni všeč starcem, ker jim zmanjkuje delovne sile, ki plačuje za njihove penzije.
Malidelničar ::
Ok kaj točno pa lahko naredi mlad človek? Nekaj izmed možnosti, ki mi padejo na pamet so:
- se odseliš v tujino
Kar jaz stalno trdim je, da zaradi birokratiziranosti v Sloveniji in vedno novih arbitrarno določenih standardov opciji 1 in 2 na bosta rešili zadev. Ob poizkusu implementacije bodo razmere še poslabšale. Jaz bi dal opcijo 4 z dodatkom, da se po tem ko dovolj našparaš vrneš pa še opcija 5, nakup obstoječega stavbnega fonda v bolj odmaknjenih regijah. Opcija 1 bi bila ob nekem normalnem delovanju Stanovanjskega sklada dosežena šele na dolgi rok (15-30 let), ker na horuk se zadev ne da izvrševati.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
- se odseliš v tujino
Dodam se eno tocko... Delas na grajenju kariere in dovolj zasljuzis, da si kupis zeljeno parcelo in hiso.
matic492 ::
Naslednja točka: vrneš se na realna tla in se začneš zavedat da je instagram influencer lifestyle fasada, da bo večina vedno povprečna, da si statistično gledano stanovanja v centru LJ verjetno nikoli ne boš mogel privoščit. S tem se sprijazniš in iščeš druge rešitve, ker nima smisla čakat na sistem in prazne obljube politikov.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000
@OneYellow Gradiš na napačni predpostavki. Mladi, vplačujejo za svojo prihodnost, tako kot so to delali zdajšnji upokojenci v preteklosti. Odhod mladih v tujino je bolj pogojeno z slabimi razmerami v naših podjetji ter neperspektivnimi službami pri nas. Tudi ko pridejo v tujino, jih ne čakajo lastniška stanovanja v centrih metropol. Vendar tisti kateri odidejo, lažje kot pri nas najamejo stanovanja, pa čeprav ta niso ravno v neposredni bližini služb. Hkrati pa ugotovijo, da niso samo "smeti", kot jih v preveč primerih obravnavajo pri nas.
No comment
Saj pravim, zato pa se jih čedalje več izseljuje. Če je to za vas rešitev, super. Vas bom ponovno vprašal čez 30 let, če bo ST še obstajal. :)
@OneYellow Gradiš na napačni predpostavki. Mladi, vplačujejo za svojo prihodnost, tako kot so to delali zdajšnji upokojenci v preteklosti. Odhod mladih v tujino je bolj pogojeno z slabimi razmerami v naših podjetji ter neperspektivnimi službami pri nas. Tudi ko pridejo v tujino, jih ne čakajo lastniška stanovanja v centrih metropol. Vendar tisti kateri odidejo, lažje kot pri nas najamejo stanovanja, pa čeprav ta niso ravno v neposredni bližini služb. Hkrati pa ugotovijo, da niso samo "smeti", kot jih v preveč primerih obravnavajo pri nas.
Bullshit :)
@maticb492 še eden ki zna lepiti etikete ter ne zna izpostaviti svoja stališča.
No comment
Saj si sam napisal anekdotno stvar, kaj ti naj pa jaz odpišem? Praviš da je lažje v tujini najet stanovanje, na podlagi česa?
Povprečna najemnina v berlinu 800€, stroški za eno osebo baje na google 887€, minimalna plača je 1559€, torej ti ne ostane nič.
Povprečna najemnina v berlinu 800€, stroški za eno osebo baje na google 887€, minimalna plača je 1559€, torej ti ne ostane nič.
@maticb492 Da bi to razumel moraš poznati naš nepremičninski svet. Problem je v tem, da zaradi zakonodaje ter pravnih praks ni najemnih stanovanj za dolgoročni najem. Mladi, kateri imajo družine oziroma si jih želijo ustvariti, pa rabijo / želijo ravno tak najem. Ni vse samo v denarju.
No comment
mn ::
Saj si sam napisal anekdotno stvar, kaj ti naj pa jaz odpišem? Praviš da je lažje v tujini najet stanovanje, na podlagi česa?
Poleg tega v Nemčiji stanovanje verjetno ne bo opremljeno, ponavadi potrebuješ dokazilo o dohodkih (zadnje 3 plačilne liste) in "credit score" moraš imeti.
Sedaj pa povej kaj id tega imaš ko prideš iz Slovenije v Nemčijo?
ginekk ::
Naslednja točka: vrneš se na realna tla in se začneš zavedat da je instagram influencer lifestyle fasada, da bo večina vedno povprečna, da si statistično gledano stanovanja v centru LJ verjetno nikoli ne boš mogel privoščit. S tem se sprijazniš in iščeš druge rešitve, ker nima smisla čakat na sistem in prazne obljube politikov.
Prej kot se zavedas, da ti sistem ne bo pomagal, prej bos sam prisel do svojih ciljev...
Ti gledaš samo prihodnjo korist od 89 letnika, po drugi strani je ta dementni 89 letnik bil nekoč 17 letnik, ki je v udarnih mladinskih akcijah zastonj kopal ceste da se lahko današnji 17 letnik vozi po njih.
Lahko je ta isti 89 letnik postavljal ITK infrastukturo, morda bil partizan ki je rešil Slovenijo okupacije nacistov, ali pa zgolj 40 let plačeval v državno blagajno in s tem posredno skrbel za razvoj le te.
Navsezadnje lahko je ta isti 89 letnik prednik tega 17 letnika, torej brez semena tega 89 letnika, današnji 17 letnik ne bi niti bil na svetu.
Ne, jaz gledam kaj so volitve in kdo bo moral DALJ časa živeti s posledicami volitev...
Kaj ima to da se je on boril proti nacistom ali gradil infrastrukturo z tem kako bo naša Slovenija se razvijala naslednjih 20 let če bo on mrtev bo pa o tem z volitvami danes odločal... tisti 17 letnik bo zaradi njegovih odločitev (karikiram) živel tako ali drugače... on bo pa recimo 2 dni po volitvah umrl...
- se odseliš v tujino
Glavno napako ki jo mladi delajo (delamo) je to da dolgo časa študiramo ker mislijo da bodo pa potem kr prišli s faksa in bodo imeli 2,5k plače v POVPREČJU... to seveda ne drži.
In tu se začne vsa težava mladincev... Če bi šli za vodovodarja in začeli delat pri 18tih bi imeli pri 30tih odplačano stanovanje 2 ali 3 sobno...seveda pa potem ni časa za študentske žurke, potovanje po Mehiki in Tajski ter Grčiji in ni časa za kavice pred RTVjem
Zgodovina sprememb…
Tudi ce studiras lahko ob studiju ze delas, gres na kako potovanje, zurke itd. Vse se da ce se hoce. Sploh, ce si v mama hotelu ko studiras...
matobeli ::
Seveda se da, še z redno službo si lahko vzameš 1 mesec dopusta in greš na backpacking po tajski če res hočeš. Pa če to nardiš po študentsko niti drago ni.
Matotu gre sam to v nos ker je za unih par jurjev grindov kot zmešan drugi so se pa žgal okoli in zafrčkali za dve potovanji in iphone.
Pol so jim pa starci dal za polog par jurjev več kot njemu.
Matotu gre sam to v nos ker je za unih par jurjev grindov kot zmešan drugi so se pa žgal okoli in zafrčkali za dve potovanji in iphone.
Seveda se da, še z redno službo si lahko vzameš 1 mesec dopusta in greš na backpacking po tajski če res hočeš. Pa če to nardiš po študentsko niti drago ni.
Ko bi jim vsaj dali pa jim niso mogli zdaj so pa krivi vsi drugi samo oni ne da so zagonli par jurckov za nove fone nove rabljene avte in se par jurckov po potovanjih...
In teb se zdi normalno da je še v Fukovcih treba grindat cel lajf da imaš za polog?
Medtem pa poklicni dediči lagano sportski živijo kjer so pač podedovali.
Seveda je pametno, če seveda želimo živeti v družbi kjer je za povprečno intelehentnega in pridnega slovenca bistvenega pomena komu se rodiš.
Davk nažgat na nepremičnine in ga znižat na plače, pol se pa mrbit lahko pogovarjamo o tem da bo kdo z veseljem delal v sloveniji.
Davk nažgat na nepremičnine in ga znižat na plače, pol se pa mrbit lahko pogovarjamo o tem da bo kdo z veseljem delal v sloveniji.
Telbanc ::
Seveda je pametno, če seveda želimo živeti v družbi kjer je za povprečno intelehentnega in pridnega slovenca bistvenega pomena komu se rodiš.
Hrana je šla gor za 100% ti bi pa nažigal davek na nepremičnine. In se nato čudil, ko bi folk začel bluzit z vilami po Ljubljani.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Pat_MaGroin ::
Družinska prijateljica ima hišo v Bostonu, precej high end soseska, hisa ocenjena na cca. 1 mio letnega davka 8000 usd. Pravi, da na ta nacin kupci hitro vidijo povprečno ceno hiše v določenem mestu - na podlagi placanega davka.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Pat_MaGroin ()
velikBrokoli ::
Pat_MaGroin je izjavil:
Družinska prijateljica ima hišo v Bostonu, precej high end soseska, hisa ocenjena na cca. 1 mio letnega davka 8000 usd. Pravi, da na ta nacin kupci hitro vidijo povprečno ceno hiše v določenem mestu - na podlagi placanega davka.
Torej 0.8% davek, fair enough. Pri nas bi pa penziči z minimalno penzijo živeli v bajturinah, ki so ocenjene na 500k, hkrati si pa komaj fasungo privoščijo jebiga, če si neto negativen, boš prodal ali pa nekje zbrskal denar.
Pat_MaGroin ::
Stara je 62 let, sem jo zadnjic vprašal, kdaj gre v penzijo, pa je rekla: "moram izračunat, ce si lahko ze privoščim penzijo" :).
chucki ::
velikBrokoli je izjavil:
Pat_MaGroin je izjavil:
Torej 0.8% davek, fair enough. Pri nas bi pa penziči z minimalno penzijo živeli v bajturinah, ki so ocenjene na 500k, hkrati si pa komaj fasungo privoščijo jebiga, če si neto negativen, boš prodal ali pa nekje zbrskal denar.
Ali pa oropal taksne kot si ti. Pa je resen problema
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Pat_MaGroin je izjavil:
Si pa americani property tax lahko odbijejo pri income taxu in se zgliha.
Hrana je šla gor za 100% ti bi pa nažigal davek na nepremičnine. In se nato čudil, ko bi folk začel bluzit z vilami po Ljubljani.
Ni panike, tisti ki živijo v podpovprečnih nepremičninah bi še celo zaslužili.
Izpadejo sam socialci v 500k+ bajtah.
Si pa americani property tax lahko odbijejo pri income taxu in se zgliha.
To je kar fajn, tisti ki nimamo najnižje plače in nismo nič podedovali bi bli popolnoma zadovoljni.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matobeli ()
Pod crto dva, ki imata enako prihodkov, en pa ima se nepremicnino, placata enako davka. Ce imas pa se kredit za bajto, si pa lahko odbijes se obresti kredita.
Malidelničar ::
Ne, jaz gledam kaj so volitve in kdo bo moral DALJ časa živeti s posledicami volitev...
Kaj ima to da se je on boril proti nacistom ali gradil infrastrukturo z tem kako bo naša Slovenija se razvijala naslednjih 20 let če bo on mrtev bo pa o tem z volitvami danes odločal... tisti 17 letnik bo zaradi njegovih odločitev (karikiram) živel tako ali drugače... on bo pa recimo 2 dni po volitvah umrl...
- se odseliš v tujino
Glavno napako ki jo mladi delajo (delamo) je to da dolgo časa študiramo ker mislijo da bodo pa potem kr prišli s faksa in bodo imeli 2,5k plače v POVPREČJU... to seveda ne drži.
In tu se začne vsa težava mladincev... Če bi šli za vodovodarja in začeli delat pri 18tih bi imeli pri 30tih odplačano stanovanje 2 ali 3 sobno...seveda pa potem ni časa za študentske žurke, potovanje po Mehiki in Tajski ter Grčiji in ni časa za kavice pred RTVjem
Mato je to ful vredu napisal, pa ga niste razumeli. V tem je tudi velik razlog za današnjo situacijo. Več kot polovica faksov se v Sloveniji finančno ne izplača. In si pri 30-ih v bistveno slabši poziciji kot nekdo, ki je začel delat z 18-imi, 20-imi. Manjkajočega denarja ne moreš več prinesti noter (razen IT, inženirji, medicina, farmacija, zelo pogojno pravo), ker povišica plače v primerjavi z minimalno ne odtehta izgubljenega časa. Čas pa je denar.
To bi nekdo moral vržt številke v Excel, da bi se videla potencialna finančna izguba diplomirancev.
In tam se naredi razlika; ne glede na mešetarjenje z minimalcem in sicer neugodno gibanje nepremičninskih cen. Tam je nato razlika ko primerjaš izhodišče tistih, ki delajo od 18-ga, s tistimi ki delajo tam po 28-em, glede na končno ceno, glede na kredit, ki ga lahko ciljaš, glede na zmožnost pologa itd. To je ključno.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Malidelničar ()
In pol se čudimo če dohtarji, inženirji in diplomirane medicinske sestre grejo v tujino.
Nuklearko naj pa tehniki nardijo pa bo dokončno rešena problematika z nepremičninami.
Nuklearko naj pa tehniki nardijo pa bo dokončno rešena problematika z nepremičninami.
In teb se zdi normalno da je še v Fukovcih treba grindat cel lajf da imaš za polog?
Vedno je bilo pomembno KOMU in KJE se rodis...
velikBrokoli je izjavil:
Pat_MaGroin je izjavil:
Ko sem jaz predlagal da mora bit v slo enak davek so me tukaj takoj napadli ker ubogi penzici... V usa je pac tako ko se upokojis spizdi nekam na ceneje... Tu v slo pa mora penzic nujno obdrzat flet sredi ljubljane in 480eur pokojnine
Zgodovina sprememb…