Forum » Loža » Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?
Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?
Temo vidijo: vsi
matobeli ::
Verjetno bi bilo enako bizarno če bi ti rekli da bi že novorojenčki dobili volilno pravico (ki jo do 18 uveljavlja zakoniti zastopnik).
Sej je že dolgo tako, praktično vso civilizacijo lahko zreduciraš na "poklicni dediči".
Ukinit dedovanje in davčne bonitete za darila pa bomo imeli kar naenkrat bistveno drugačno družbo.
Sej je že dolgo tako, praktično vso civilizacijo lahko zreduciraš na "poklicni dediči".
Ukinit dedovanje in davčne bonitete za darila pa bomo imeli kar naenkrat bistveno drugačno družbo.
jernejl ::
Ne, ker ne operiram z instrumenti za katere rabim placevati davek.A tako.
Ja in za vse te storitve gre denar iz davkov, ki jih redno ze placujem.Ne, jih ne plačuješ, bi pa bilo pravično, da bi jih.
Si tipični primerek lastnika, kjer davke za vse stroške, ki jih ima država s to tvojo zasebno lastnino, plačujejo čistilke, avtobusni šoferji in drugi zaposleni.
Podobno velja za upokojence pa še cel kup ostalih nepremičninskih mogotcev, ki niso zaposleni in ne plačujejo davkov, država ima pa z njimi stroške.
S temle glede volilne (ne)pravice upokojencev se pa nikakor ne strinjam. Večje bizarnosti pa že lep čas nisem slišal.
Bizarno je, da ima volilno pravico nekdo, za kogar glede na njegovo starost ali zdravstveno stanje lahko statistično pričakujemo, da bo živel še kakšno leto ali dve, medtem ko te pravice nima en 17-letnik, ki ima še vse življenje pred sabo.
Posledica je ta, da imajo upokojenci izjemno volilno moč, mladi pa skorajda nimajo moči odločati o tem, kakšno prihodnost bi imeli.
Invictus ::
S temle glede volilne (ne)pravice upokojencev se pa nikakor ne strinjam. Večje bizarnosti pa že lep čas nisem slišal.
Tako kot mularija ne more volit pred 18 letom, naj tudi ne bi penžiči po 75 880) letu.
Pa je mularija bolj z glavo pri stvari kot penziči.
Sam problema nepremičnin to ne bo rešilo...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
OneYellow ::
Itak da ne bo. Rešilo bi samo, da bi država začela (načrtovano in urejeno) sproščati več zemljišč za gradnjo. Bi rad videl obraze penzičev, ko bi njihova pol milijonska bajta čez noč strmoglavila, da je nihče ne bi več povohal, niti za dom ne bi imel, ker bi jo lahko samo še podaril.
Mato989 ::
Zamaj ne... Kaj je argument... Moja babica je dementna ne ve kaj je vceraj jedla skoraj nas ne prepozna, ne slisi porocil stara 89 let briga njo za celi zivot samo v rkc se z berglo odtava... Zakaj menis da je ona bolj sppsobna volit kot 17 letnik 2 dni pred rdjem?????
Itak da ne bo. Rešilo bi samo, da bi država začela (načrtovano in urejeno) sproščati več zemljišč za gradnjo. Bi rad videl obraze penzičev, ko bi njihova pol milijonska bajta čez noč strmoglavila, da je nihče ne bi več povohal, niti za dom ne bi imel, ker bi jo lahko samo še podaril.
To bi resilo to da vlada ne bi padla ko bi usekali 1 postov davka na nepremicnine ki jih drzijo penzici
Tu je catch
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mato989 ()
link_up ::
in awe...
starci, ki so se uspeli postarati, zdaj po mnenju mladine nimajo pojma kako se uspesno postarati. Ne, mladina ve kaj je za resit in uredit. Pa iz tastarih so nastali...
brojim sitno fantje.
starci, ki so se uspeli postarati, zdaj po mnenju mladine nimajo pojma kako se uspesno postarati. Ne, mladina ve kaj je za resit in uredit. Pa iz tastarih so nastali...
brojim sitno fantje.
In and Out
Invictus ::
Ena starostna skupina bi vedno rada premoženje druge.
Samo vprašanje je, kako to doseči.
Glede na trenutno sitiuacijo, zna biti kar vojni plen...
Samo vprašanje je, kako to doseči.
Glede na trenutno sitiuacijo, zna biti kar vojni plen...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
error7891 ::
Voli lahko vsakdo zaradi mene. Bi bilo pa smiselno preučiti možnost, da vsak oddan glas ne bi imel enake teže.
Npr. oddana glasovnica človeka starega 25 let, bi imela 5 krat večjo težo kot od nekoga, ki je star 85 let.
Bi bilo pa to težno anonimizirati s sedanjim načinom glasovanja.
Z digitalnim glasovanjem in vpeljavo kakšnega "zero knowledge proof-a", bi pa to bilo zagotovo možno.
Po drugi strani pa: kateri oblasti pa ustreza, da imajo največjo volilno moč najpametnejši ljudje?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: error7891 ()
in awe...
brojim sitno fantje.
Oni so se uspeli postarat zaradi potomcev ki so jih rihtali in jim izumljali zdravila in jih proizvajali in brisali rit
Ce jutri ukinemo vsa zdravila bodo vsi ti starci hitro krepnili
Malidelničar ::
Kot berem zgornjo razpravo ni čudno, da je nepremičninska problematika postala glavna tema za politično agitacijo :) Levica (stranka) je svoj vzpon med mladimi recimo gradila na tem.
Jaz še vedno mislim, da bo trg naredil več. V davčno davčno mešetarjenje nimam zaupanja, prav tako ne v to, da bo Stanovanjski sklad zgradil 20.000 stanovanj (pa mu ne oporekam tega, da bi moral imeti pomembno vlogo na trgu, predvsem preko državne najemne službe). Lep dan
Jaz še vedno mislim, da bo trg naredil več. V davčno davčno mešetarjenje nimam zaupanja, prav tako ne v to, da bo Stanovanjski sklad zgradil 20.000 stanovanj (pa mu ne oporekam tega, da bi moral imeti pomembno vlogo na trgu, predvsem preko državne najemne službe). Lep dan
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
ginekk ::
[
Tako kot mularija ne more volit pred 18 letom, naj tudi ne bi penžiči po 75 880) letu.
.
Ja, ja, mularijo boli k. za politiko imajo še cel lajf pred sabo in druge preokupacije. Povsem jasno je, da bolj slabo hodijo na volitve. No, morda se je to popravilo, ampak še vedno procentualno precej več starcev voli kot mladcev.
Sem prepričan da povprečen 75 letnik zna več povedat o tem kdo je v vladi in parlamentu, ter kaj so (ali niso) naredili, kot pa povprečen 25 letnik, kaj šele 17 letnik.
Voli lahko vsakdo zaradi mene. Bi bilo pa smiselno preučiti možnost, da vsak oddan glas ne bi imel enake teže.
Npr. oddana glasovnica človeka starega 25 let, bi imela 5 krat večjo težo kot od nekoga, ki je star 85 let.
Z digitalnim glasovanjem in vpeljavo kakšnega "zero knowledge proof-a", bi pa to bilo zagotovo možno.
Po drugi strani pa: kateri oblasti pa ustreza, da imajo največjo volilno moč najpametnejši ljudje?
Čak mal, a ti predvidevaš da je vsak 25 letnik pametnejši od vsakega 85 letnika?
[
.
Ja, ja, mularijo boli k. za politiko imajo še cel lajf pred sabo in druge preokupacije. Povsem jasno je, da bolj slabo hodijo na volitve. No, morda se je to popravilo, ampak še vedno procentualno precej več starcev voli kot mladcev.
Sem prepričan da povprečen 75 letnik zna več povedat o tem kdo je v vladi in parlamentu, ter kaj so (ali niso) naredili, kot pa povprečen 25 letnik, kaj šele 17 letnik.
Mene zanima ce povprecen 85 letnik zna vec povedat kot povprecen 17 letnik
Oziroma glede na stanje so slabo volili bolje da nehajo
Čak mal, a ti predvidevaš da je vsak 25 letnik pametnejši od vsakega 85 letnika?
Dajmo 25 letniku nekaj za nardit ali uredit pc pa pol 85 letniku kdo bo prej....
Zgodovina sprememb…
Če iz mojega napisanega besedila sklepaš, da mislim oz. sem zapisal trditev, da je vsak 25 letnik pametnejši od vsakega 85 letnika, potem zelo slabo bereš.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: error7891 ()
Če iz mojega napisanega besedila sklepaš, da mislim oz. sem zapisal trditev, da je vsak 25 letnik pametnejši od vsakega 85 letnika, potem zelo slabo bereš.
Seveda, najprej napišeš da bi "npr. oddana glasovnica človeka starega 25 let imela 5x večjo težjo od nekoga, ki je star 85 let."
Čez dva stavka, pa "kateri oblasti pa ustreza, da imajo največjo volilno moč najpametnejši ljudje?
Če se motim, lahko pojasniš kdo so ti najpametnejši. Jaz sem sklepal na podlagi tvojega pisanja.
Dajmo 25 letniku nekaj za nardit ali uredit pc pa pol 85 letniku kdo bo prej....
Seveda zna, povprečen 17 letnik bo nerodno govoril in vsaka druga beseda bo mašilo "pač". Povprečen 17 letnik lažje piše po instagramu, kot da bi dvignil telefon in se direktno dogovoril. 85 letnik je že dal vse to čez in ga boli k. kaj si misli kdo o njegovem govorjenju, zna povedat.
Kaj ima veze PC, poznam 80+ letnika ki še vedno programira IBM Z mašine. Komot najdeš starca, ki se v IT svetu znajde bolj kot polpismeni 25 letni natakar. PC sestavit pa itak zna vsaka stara mama, če ne drugega zažene Youtube.
ginekk se približuje 85 letu izgleda.
Kje sem pa napisal, da mogoče glas 40 letnika, ne bi imel 8 kratnik teže 85 letnika?
Z besedno zvezo "najpametnejši ljudje" sem mislil bolj ljudi na splošno in nisem targetiral kakšne specifične starostne skupine, da ne boš užaljen.
Kje sem pa napisal, da mogoče glas 40 letnika, ne bi imel 8 kratnik teže 85 letnika?
Z besedno zvezo "najpametnejši ljudje" sem mislil bolj ljudi na splošno in nisem targetiral kakšne specifične starostne skupine, da ne boš užaljen.
aviator ::
Seveda zna, povprečen 17 letnik bo nerodno govoril in vsaka druga beseda bo mašilo "pač". Povprečen 17 letnik lažje piše po instagramu, kot da bi dvignil telefon in se direktno dogovoril. 85 letnik je že dal vse to čez in ga boli k. kaj si misli kdo o njegovem govorjenju, zna povedat.
Kaj ima veze PC, poznam 80+ letnika ki še vedno programira IBM Z mašine. Komot najdeš starca, ki se v IT svetu znajde bolj kot polpismeni 25 letni natakar. PC sestavit pa itak zna vsaka stara mama, če ne drugega zažene Youtube.
In potem se zbudi iz sanj ves posran in klice 17 letno praktikantko zdravstvene nege naj mu zamenja plenico.
Dej ga lomit, takih 85 letnikov je zelo zelo zelo zelo malo.
profii ::
Jaz bi pa težo volilnega glasu postavil sorazmerno z vplačanimi davki.
Torej, če vplačaš veliko v državno blagajno si sposoben in znaš razmišljat, torej veš kaj je dobro zate in za državo. Če si parazit, malo manj.
Torej, če vplačaš veliko v državno blagajno si sposoben in znaš razmišljat, torej veš kaj je dobro zate in za državo. Če si parazit, malo manj.
velikBrokoli ::
Premožni ne plačujejo visokih davkov, to plačujejo le
plebejci :) tako da tvoja super ideja ne bi imela ravno smisla.
profii ::
velikBrokoli je izjavil:
Premožni ne plačujejo visokih davkov, to plačujejo le
plebejci :) tako da tvoja super ideja ne bi imela ravno smisla.
Mogoče bi jih začeli, ker bi vedeli, da si tako višajo vpliv.
Nekdo, ki črpa penzijo dalj časa kot je delal, vrjetno ne bo ravno zdravo volil.
Telbanc ::
Folk star nad 50 je bil u JNA. Medtem ko smrkavci znajo samo zajebavat. Sicer sem mnenja da država ubija tole našo smrkavo mladino, z cenami ki so ubijalske. Kar pomen na dolgi rok samomor države.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()
Tak sistem so imeli v rodeziji pa je bil seksisticen baje oz rasisiticen se opravicujem
Folk star nad 50 je bil u JNA. Medtem ko smrkavci znajo samo zajebavat. Sicer sem mnenja da država ubija tole našo smrkavo mladino, z cenami ki so ubijalske. Kar pomen na dolgi rok samomor države.
Kaj pol ce so bili v jna... Jaz mojega deda ki je bil v famozni jna prefukam kot malo picko v hand to hand combatu
Kaj ma to veze on je 89 in 172 jaz pa 185 100kg in 33.... Nima veze ce je on JNA... PRPTI MENI NIMA V ROKOBORBI ZA BUREK nehajte blugit s tem jnajem
Trazenje rude i gubljanje vremena je jna
Zgodovina sprememb…
damirj79 ::
In potem se zbudi iz sanj ves posran in klice 17 letno praktikantko zdravstvene nege naj mu zamenja plenico.
Dej ga lomit, takih 85 letnikov je zelo zelo zelo zelo malo.
Resnici na ljubo, tudi takih 17 letnikov je zelo malo. Tudi 22 ali 25 letnikov je zelo malo.
Telbanc ::
Zna pa deda verjetno bistveno bolje spucat skret
Pa lupit krompir, pobirat pikavce u krugu....
Hočem rečt, da puste stare pr mir in njihove bajte. Ker niso krivi da so take cene. Politika bi morala poskrebeti, da bi mladi lažje in hitreje do GD, da se ne bi spremembe zazidljivosti zemljišča dogajale kot v Grosupljem in Ljubljani.....
Drage nepremičnine pač pomenijo, da se bo mlajši folk počas preselil čez mejo, kjer boš recimo za flat okoli Trsta dal 1500 evrov za meter.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()
user4683 ::
Kako radi se mladi selijo smo videli ze v temi o davkih. Rajsi davke utajevat kot spokat kufre stran od njihove omiljene kavice ob Ljubljanici
Mladi bolj odhajajo zaradi bolj perspektivnih sluzb kot nepremicnin.
Mladi bolj odhajajo zaradi bolj perspektivnih sluzb kot nepremicnin.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: user4683 ()
jernejl ::
Hočem rečt, da puste stare pr mir in njihove bajte. Ker niso krivi da so take cene. Politika bi morala poskrebetiSaj stari so najštevilčnejša skupina volivcev... oni so tisti, ki imajo največji vpliv na politiko... in tako so tudi oni (posredno) odgovorni za trenutno situacijo.
Pravzaprav bistveno bolj kot mladi, ki bi se radi osamosvojili, pa dotlej sploh še niso imeli pravice voliti.
Mladi bolj odhajajo zaradi bolj perspektivnih sluzb kot nepremicnin.Če služba ne bo omogočala nakupa neke spodobne nepremičnine, pač ne bo perspektivna. Tako da je to dvoje kar lepo povezano.
Je pa tudi res, da se mladi trudijo na drugačne načine, ne samo z odhodom v tujino. Zavlačujejo študij, delajo preko študentskih servisov in se na druge načine izogibajo plačevanju davkov in prispevkov, od koder se napaja pokojninska luknja, ki je tudi zmeraj večja.
In če bo šlo tako naprej, bo enkrat zmanjkalo denarja za penzije. Ampak takrat bo malo prepozna ugotovitev starih, da bi morali mladim ponuditi kaj več za to, da bi tukaj ostali oziroma skrbeli za to, da bodo stari imeli pokojnine.
Ne vem če poznam koga, ki je v tujino šel zato, ker si tam lahko kupi nepremičnino. Grejo zato, ker pričakujejo boljše življenje. V to je seveda (lahko) vključena tudi nepremičnina, ampak hudo dvomim, da je glavni faktor zakaj ljudje bežimo.
Se pa strinjam, da se ti faktorji hitro seštevajo. Na koncu je lahko tudi nezmožnost dobiti željeno nepremičnino tipping point - ko pošlješ vse skupaj v k*rac in spokaš :)
Se pa strinjam, da se ti faktorji hitro seštevajo. Na koncu je lahko tudi nezmožnost dobiti željeno nepremičnino tipping point - ko pošlješ vse skupaj v k*rac in spokaš :)
Pa je v tujini res tako bolje? Se mi zdi, da imajo vse zahodne države nepremičninski problem..
matic492 ::
Seveda imajo. Verjetno je samo ljudem bolj normalno, da če gre delat v tujino, da je tam pač v najemu.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000
matobeli ::
Pomojem se jim zdi bolj normalno da jim konc mesca ostane 500€+ v žepu pri enakem najemniškem stanovanju in tistih parih picah in pirih na mesec.
Za naše plače bi mogle bit najemnine za dvosoben flet 300€ in cena 100k.
Za naše plače bi mogle bit najemnine za dvosoben flet 300€ in cena 100k.
Se slabse je... Tu pri nas se skoz pizdite kako ne more hisnik pa trgpvka v hoferju ki dela v lj kupit fleta v lj 5 min stran dajte mi pokazat kako taki kupijo flete v london cityu no...
FireSnack ::
Kupiš v Ljubljani za 14.000€ kvadrat in potem delaš na remote. To ti je zmaga.
Preprodajalec NFT umetnin
matic492 ::
Se slabse je... Tu pri nas se skoz pizdite kako ne more hisnik pa trgpvka v hoferju ki dela v lj kupit fleta v lj 5 min stran dajte mi pokazat kako taki kupijo flete v london cityu no...
Tam si še garsonjere ne morejo privoščit, kje šele stanovanje.
Ampak je čisto drugače mentality, poznam par moje generacije 25-35, iz firm za katere sem delal (na ne-programerskih pozicijah v firmi, plače 2-3 jurje na mesec), od Londona, Nizozemska, Švica, Italija. To sploh razmišljajo ne o nakupu oz. jim je čisto normalen najem, nakup je šele kasneje pri 30-40 mogoče, če skupaj s partnerjem zmoreš oz. jim je bolj plan v karieri tolko napredovat, da prideš na plače > 100k.
Ko sem razlagal kako sem kupil flet tu pri nas v Sloveniji za "samo" 75k so rekli, da se bojo v Slovenijo preselili, en Nizozemc je dejansko reku, da mu je najlepša država, od vseh, ki jih je obiskal, ravno Slovenija :)
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000
dronyx ::
Gledam danes kako je malo močnejši veter kot za šalo odkrival nekatere poslovne prostore in stanovanjske bloke vredne verjetno milijone evrov po Gursu. Meni je pa ob tem smešno, kakšne strehe montirajo ne te objekte. To jaz ne dam niti na 50 let staro drvarnico.
trancer01 ::
Odvzem volilne pravice starostnikom je eden najbolj kretenskih in nedemokratičnih predlogov, kar sem jih videl na tem forumu. Potem je pa že bolje, če ukinemo volilno pravico tudi egoističnim mladcem, ki si drznejo pisati bedarije po forumih.
mr_chai ::
Odvzem volilne pravice starostnikom je eden najbolj kretenskih in nedemokratičnih predlogov, kar sem jih videl na tem forumu. Potem je pa že bolje, če ukinemo volilno pravico tudi egoističnim mladcem, ki si drznejo pisati bedarije po forumih.
Vsekakor bi odvzel pravico vsem "auspuherjem", ki imajo predelane izpuhe na svojih bavarcih, da ponoči poka in strelja, kot na soški fronti. Takim takoj odvzem volilne pravice.
In kaj je argumentacija da to ni ok?
Poglejmo realno na situacijo:
1. volitve so za naslednje 4 leta
2. volitve so za prihodnost
3. volitve so za ljudi kateri so AKTIVNI v državi in bi jo naj sooblikovali
In zdaj poglejmo upokojence:
1. so vzdrževani člani družbe, tako kot 16 letniki... ne delajo, dobivajo "štipendijo" ki se ji reče pokojnina, in so bližje smrti kot kdorkoli drug.
2. prihodnosti ne bodo dočakali ali pa se je ne bodo spominjali zaradi zdr. stanj ali bodo celo jutri umrli (večja šansa kot 30 letnik)
3. Možgani postanejo okorni, tudi miselnost je zastarela
Enostavno bi bilo SUPER za državo če ko greš v penzijo izgubiš volilno pravico... ajde pa dajmo rečt pri 70tih... Kaj bi bilo to slabega točno? Če je ta predlog nedemokratičen, potem je tudi to da nimajo 5 letniki volilne pravice ENAKO nedemokratično...
za 5 letnika skrbimo kot družba ravno toliko kot za 85 letnika nepokretnega na domu upokojencev ki ne more plačat oskrbe.
Zgodovina sprememb…
OneYellow ::
Meanwhile, parcela na Bledu za 215k, pri čemer na trikotnih 500 kvadratov najbrš ne moreš nič postavit. Poleg tega je komunalno neopremljena. Pa mi sicer dol visi za Bled, ker ne vem kdo bi živel tam, ampak ko bi bila vsaj lepa pravokotna parcela za ta denar. Res bi imel rad vpogled v miselni proces človeka, ki objavi to.
https://www.nepremicnine.net/oglasi-pro...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OneYellow ()
In kaj je argumentacija da to ni ok?
Poglejmo realno na situacijo:
1. volitve so za naslednje 4 leta
2. volitve so za prihodnost
3. volitve so za ljudi kateri so AKTIVNI v državi in bi jo naj sooblikovali
In zdaj poglejmo upokojence:
1. so vzdrževani člani družbe, tako kot 16 letniki... ne delajo, dobivajo "štipendijo" ki se ji reče pokojnina, in so bližje smrti kot kdorkoli drug.
2. prihodnosti ne bodo dočakali ali pa se je ne bodo spominjali zaradi zdr. stanj ali bodo celo jutri umrli (večja šansa kot 30 letnik)
3. Možgani postanejo okorni, tudi miselnost je zastarela
Enostavno bi bilo SUPER za državo če ko greš v penzijo izgubiš volilno pravico... ajde pa dajmo rečt pri 70tih... Kaj bi bilo to slabega točno? Če je ta predlog nedemokratičen, potem je tudi to da nimajo 5 letniki volilne pravice ENAKO nedemokratično...
za 5 letnika skrbimo kot družba ravno toliko kot za 85 letnika nepokretnega na domu upokojencev ki ne more plačat oskrbe.
Tvoja predpostavka, da so vsi nad 70+ umsko na nivoju 5-letnikov, je žaljiva. Glede na to, kakšni nerazgledani invalidi so razni pisci na tem forumu, bi bilo prej smiselno vzeti volilno pravico takšnim, kot si ti, kot pa upokojencem.
Meanwhile, parcela na Bledu za 215k, pri čemer na trikotnih 500 kvadratov najbrš ne moreš nič postavit. Poleg tega je komunalno neopremljena. Pa mi sicer dol visi za Bled, ker ne vem kdo bi živel tam, ampak ko bi bila vsaj lepa pravokotna parcela za ta denar. Res bi imel rad vpogled v miselni proces človeka, ki objavi to.
Kaj točno pomeni, da je komunalno neopremljena? Ali ne piše, da so ob parceli vsi priključki?
kriptobog ::
Saj jo komunalno opremis, ce je infrastruktura ob parceli, verjetno v cesti. To ni noben problem. Jaz sem imel isto. Infrastruktura je bila v cesti, prikljucke das potem zgraditi. Da imas ze vse na parceli je bolj.
Lahko pa tukaj preveris tudi lokacijsko in vidis kaj lahko postavis. Cena je pa pac blejska. Za 100e manj po evru pa dobis boljse parcele v okoliskih vaseh.
Saj jo komunalno opremis, ce je infrastruktura ob parceli, verjetno v cesti. To ni noben problem. Jaz sem imel isto. Infrastruktura je bila v cesti, prikljucke das potem zgraditi. Da imas ze vse na parceli je bolj.
Lahko pa tukaj preveris tudi lokacijsko in vidis kaj lahko postavis. Cena je pa pac blejska. Za 100e manj po evru pa dobis boljse parcele v okoliskih vaseh.
Za nižjo ceno na Bledu dobiš "elitne" parcele, ki so 20m proč od kmetije :D
Kupujte tam, kjer je poceni, če si dragega privoščiti ne morete. Mi je pa smešno, kako se nekateri zmrdujete nad kmetijami, denarja pa nimate niti za usrano garsonjero v "vukojebini".
Kupujte tam, kjer je poceni, če si dragega privoščiti ne morete. Mi je pa smešno, kako se nekateri zmrdujete nad kmetijami, denarja pa nimate niti za usrano garsonjero v "vukojebini".
Denarja imam dovolj, ampak glede na to, da gledam investicije v rangu pol milijona, pač ne bom kupil parcele, ki je zraven faking kmetije.