Forum » Loža » Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?
Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?
Temo vidijo: vsi

Telbanc ::
Slovenec raje strada, kot bi prodal nepremičnino. Zato imamo, kupe upokojencev, ki si ne morejo privoščiti nitoi ogrevanja , kaj šele vzdrževanje. Po drugi strani , pa se od države pričakuje pomoč, med tem, ko se otroci ne bi odpovedali dediščini.
Težava slovenskega najemniškega trga je, da se praktično ne da najeti nepremičnine za daljše obdobje in brez, kupa čudnih omejitev (znani so problemi s prijavljanjem bivališča,..). Zato vsakdo, ki nekako lahko kupi.
V Nemčiji pa stradajo penziči v najemu. Mora država precej pomagati.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

aviator ::
najbolj škodljiv za onesnaževanje planeta je to če rodiš otroka...
Seveda, ker je statistično veliko možnosti da bo živel kot hud onesnaževalec, ne ker bi ljudje toliko naprdeli.
Če ga rodiš v sloveniji je to čisto druga zadeva.
Otrok v Sloveniji tekom življenja zavrže več plastike in naredi več kilogramov odpadkov kot otrok sredi stepe v Afriki ki živi bistveno bolj naravno in nima ničesar...
Ne pa fantazirat, da se bojo zato nepremičnine ali najemnine pocenile, ali pa celo, da bo s tem denarjem država gradila stanovanja.
Seveda bodo, če nepremičnine ne bodo imele več donosa par % letno samo ker so, jih bo treba oddajat da dosežejo enako raven donosa, oziroma kapital vložit drugam. Kaj pa se zgodi s ceno če povečaš ponudbo ter ohraniš enako povpraševanje pa vsi vemo.
Kaj bi dejansko država počela z denarjem je v tem primeru vseeno, če spravimo vse prazne nepremičnine na trg se bo trg bistveno izboljšal brez da bi država sploh rabila gradit, če bo pa zgradila vsako leto 1000 ali par 1000 stanovanj, se po pa ponudba samo povečevala, cene padale in kvaliteta bivanja zviševala.
A noben ni imel matematke v šoli?
In kje bodo živeli oni katerim lastniki bodo dvignili najemnine da bodo imeli enak donos kot pred davkom? A bodo šli pod most, dokelr se lastniki ne naveličajo in dajo naprodaj???
A misliš da se bo to vse zgodilo v 3 dneh?
Japonski upokojenci skurijo vec plenic kot japonska mularija.
V Sloveniji, pa recimo nasploh v mojem kraju poznam dosti nekih tetk, ki so same v megabajti. Prav nic ekolosko.
Se sami ter tja prodajo kako parcelo in hop na drugi konec sveta.
Babyboomerji kupujejo najvecje avte, traktorje in kamione, svojega zivljenja, ter celotno navtiko in avtodome, pozidali so celo Istro z svojimi "investicijami".
Ne prihajat na dan z takim dusebriznistvom.
Noces ponoci vstajat zaradi mulcev, prav. Rad se imas fino brez obveznosti. Prav.
Egoizem, ki se prizna je pol manjsi greh, kot neko farizejstvo.
Ni pa treba tega prodajat kot resevanja planeta, kvazi plemenitosti itd.
Povrh vsega po vseh vecjih familija se cunje reciklira, posoja med sabo itd.
Enomulcevske familije so ubistvu najhujsi potrosniski, poleg gej parov, ki pa otrok sploh nimajo.
Naj vec potujejo in onesnazujejo prav samski.
Delaj za nase penzije,24/7, ne imet otrok, ker so distrakciha pri suzenjstvu za kapital, , da se bomo mi upokojili, navozili folk iz tujine za male pare, ki bo delal sranje in srecno ziveli v svojih ograjenih soseskah. Kaj bo za nami nas prav malo briga.
Ko nas priseljenci zacnejo motit pa si zmislimo nek brexit in se cudimo kako ni kamijonarjev.
Bum bum bum.
Blazno bom onesnezeval ce se bom vozil na siht,kar bi sel v vsajem primeru in za 2 tedna na leto sel mularijo z kanujem po kolpi.
Kaj hujsega ce peles mulota k zobarju. To ni ekolosko.
Ampak drajslat zmatrane babice 10 let okoli doktorjev je pa humano in ekolosko.

zavajon ::
Ja, Nemčija je znana po ogromnem številu stradajočih.
Saj po eni strani se Nemci človeku smilijo, po drugi strani pa so si sami krivi, da ne zmorejo upravljati države tako, da bi normalno funkcionirala.
Pa če je že tako, bi lahko pogledali k nam na Balkan in se od nas naučili tega.

MasterTade ::
Ja, Nemčija je znana po ogromnem številu stradajočih.
Saj po eni strani se Nemci človeku smilijo, po drugi strani pa so si sami krivi, da ne zmorejo upravljati države tako, da bi normalno funkcionirala.
Precej manj kot pri nas si jih lasti nepremičnino, zato pa je problem v starosti..
Mors omnia aequat

nekikr ::
Lahko bi, ja. Tako so pa nasedli propagandi, da je najemnina zakon in so na stara leta pri 800€ penzije primorani hoditi po hrano na njihov karitas. Ker če gre 450€ za najemnino, potem res ne ostane kaj dosti za položnice in hrano. Veliko bolje je stari mami v 5x preveliki lastniški hiši kot pa penzijonerju, ki plačuje najemnino. Ja, prva ne bo mogla obnoviti strehe tik pred smrtjo, da bi Mato lahko dobil še obnovljeno nepremičnino, ampak je vseeno bolje kot najem.

aviator ::
Jah Nemci so nasedli obljubam o bajni pokojnini in pokasirali posledice, pri nas pa imajo trenutno plus obojega.
Realnost vplacanem penzije je kruta, 67 let, cca 45-50 posto place.
Zlahtnica od moje ki zivi v Nemciji je upokojena, 70 let in hodi se priloznostno delat, ker mora ne za bas nek luksuz.
Se je treba parkirat v politiko, stari svabi pa zgleda tega ne znajo.
Boomercki so ze o rane mladosti bili zraven, vedo kako se to dela.
Tetika moja je bila podmladek partije in prva pri napol zastonj stanovanju po Jazbinsku. Sedaj bluzi o odrekanju in leni mladini, ki noce delat v Merkatorju za minimalko. 150 eur NUSZ letno jo boli sto na uro.
900 000 ljudi volilno pravico in lastnistvom ceglov je na eni strani in ostali na drugi.
Po poku baloncka bodo tudi sami potegnili kratko, ampak naj sosedu crkne krava, zaklal bom se svojo da ne bo hodil k meni po mleko.
Veselim se dneva, ko bodo penzije ekvivalent 200 eur, je pa zalostno da bi z malo vizije lahko imeli cisto spodobno stanje vsi.
Realnost je Japonska. Stari starsi so imeli vsaj kako parcelico viska in prihranke v markah, skromne potrosniskega navade, boomerji pa imajo nerealne potrosniskega navade in nerealen optimizem za svojo starost.
3 zivljensko obdobje, ko bodo pocivali na terasah in potovali, ter oddajali nepremicnine.
Moja babi z lahko to zivi v stari kocuri z 350 eur pokojnine, napravimo ji drva in zapeljemo k dohtarja, se kako darilo nam da.
Ne predstavljam si generacije nasih starsev, da bi lahko tako skromno zivela, niti tukaj bom iskren vecine milenijcev.
Vrstni sanjajo o gradnji hise, vendar se ne morejo odpovedati Mehikam, Sejselom ipd.
Sej potovanje niso tako draga, si pa ne predstavljat, kako bo tak folk placeval 800 krede ob tem da zivi doma.
Najina skromnost prispara mesecno od 1500-2000 eur, ob eni malo cez povprecje pkaci, fusu eni minimalki in 1 avtu.
Pristmajmo kokice, generacija iz 60 se bo zacelo trumoma upkojevati.
V obstojeci firmi, jih je tako na uc cca 40 posto 3 leta do penzije, noben nima place pod 1500, raje so blizu 2000 izplacila, vemo da imamo dodatek na delovno dobo. Nikoli ni noben delal preko agencij ali studenca. Penzijo pod 1000 po trenutnem izracun nima nihce, delavcev ne bo ekvivalentni delavec pa v javno blagajno vplaca 500 eur za pokojnine.
No saj penzija bo 1000 pri placi 3000 xd.
Recimo ce pogledam izracun za mojo ubistvu nadpovprečno zlato po fotrovi strani v roku 4 let 8 nas bo delalo za 6 boomerjev in 2 stara starsa za enkrat se Bog jima daj zdravja.
Po mamici je situacija boljsa, jih pa vecina dela v javnem sektorju xd.
Sva govorila z sodelavcem,ki je kakih 5 let vec v isti firmi, po krizi je bilo izjemno tezko dobit sluzbo za mlade,dolgo casa so jih zaj.. prek agencij in drzali na minimumu, potem pa je malo na racun inflacije, veliko pa zaradi upokojevanja placa zrasla za 60 posto(napredovanje za 2 naziva). Novi smo hitri dobili prave pogodbe, za ne slabe cifra za slovenskega razmere. Delamo bolj kot ne vsi isto, eni so pac stari borci,povprecno nic kaj bolj sposobni od mularije, s tem da vzemimo v obzir to da vecina starejsi ni ravno racunalniski domorodcev obladajo pa hardware.Kljub podaljsevanju trumoma bezijo v penzijo.
Delo ni ravno primerno za migrate in popolnoma nesolan folk, v najslabsem primeru se zahteva 5 stopnja in za silo odprta glava. Slovenija bo imela resen primanjkljaj srednjega tehnicnega kadra iz. ga ze ima.
Tega v Albaniji in Bosni vec ne bos dobil, so poskusali ampak jih je drago stalo.
Tako da sluzbo bomo imeli zajebano bo za mlade, nepremicnine pa gredo zagotovo dol.
Vsaj glede na povprecno placo.
Trenutno na trgu 1 milenijec tekmuje z 2 boomerjema, ki isceta isto stanovanje, en za investicijo drugi za 1 dom.
Po besedah kolega, ki se je bavil z posrednistvom, 2012 v Ljubljani nisi mogel dobiti najemnika.
Printajte, pufajte, kot zelite, demografska
realnost je neizbezna.
Poglejte si le slike demostracij iz leta 91 ali pa danes.
Prakticno strajkajo 30 let starejsi isti ljudje, takrat je bilo le za vzorec starejsi, danes pa je za vzorec mladih.
Za Matota.
Za boomerjem podedovana bajta ne bo vredna nic.
Ker jih bo na tisoce.
Realnost vplacanem penzije je kruta, 67 let, cca 45-50 posto place.
Zlahtnica od moje ki zivi v Nemciji je upokojena, 70 let in hodi se priloznostno delat, ker mora ne za bas nek luksuz.
Se je treba parkirat v politiko, stari svabi pa zgleda tega ne znajo.
Boomercki so ze o rane mladosti bili zraven, vedo kako se to dela.
Tetika moja je bila podmladek partije in prva pri napol zastonj stanovanju po Jazbinsku. Sedaj bluzi o odrekanju in leni mladini, ki noce delat v Merkatorju za minimalko. 150 eur NUSZ letno jo boli sto na uro.
900 000 ljudi volilno pravico in lastnistvom ceglov je na eni strani in ostali na drugi.
Po poku baloncka bodo tudi sami potegnili kratko, ampak naj sosedu crkne krava, zaklal bom se svojo da ne bo hodil k meni po mleko.
Veselim se dneva, ko bodo penzije ekvivalent 200 eur, je pa zalostno da bi z malo vizije lahko imeli cisto spodobno stanje vsi.
Realnost je Japonska. Stari starsi so imeli vsaj kako parcelico viska in prihranke v markah, skromne potrosniskega navade, boomerji pa imajo nerealne potrosniskega navade in nerealen optimizem za svojo starost.
3 zivljensko obdobje, ko bodo pocivali na terasah in potovali, ter oddajali nepremicnine.
Moja babi z lahko to zivi v stari kocuri z 350 eur pokojnine, napravimo ji drva in zapeljemo k dohtarja, se kako darilo nam da.
Ne predstavljam si generacije nasih starsev, da bi lahko tako skromno zivela, niti tukaj bom iskren vecine milenijcev.
Vrstni sanjajo o gradnji hise, vendar se ne morejo odpovedati Mehikam, Sejselom ipd.
Sej potovanje niso tako draga, si pa ne predstavljat, kako bo tak folk placeval 800 krede ob tem da zivi doma.
Najina skromnost prispara mesecno od 1500-2000 eur, ob eni malo cez povprecje pkaci, fusu eni minimalki in 1 avtu.
Pristmajmo kokice, generacija iz 60 se bo zacelo trumoma upkojevati.
V obstojeci firmi, jih je tako na uc cca 40 posto 3 leta do penzije, noben nima place pod 1500, raje so blizu 2000 izplacila, vemo da imamo dodatek na delovno dobo. Nikoli ni noben delal preko agencij ali studenca. Penzijo pod 1000 po trenutnem izracun nima nihce, delavcev ne bo ekvivalentni delavec pa v javno blagajno vplaca 500 eur za pokojnine.
No saj penzija bo 1000 pri placi 3000 xd.
Recimo ce pogledam izracun za mojo ubistvu nadpovprečno zlato po fotrovi strani v roku 4 let 8 nas bo delalo za 6 boomerjev in 2 stara starsa za enkrat se Bog jima daj zdravja.
Po mamici je situacija boljsa, jih pa vecina dela v javnem sektorju xd.
Sva govorila z sodelavcem,ki je kakih 5 let vec v isti firmi, po krizi je bilo izjemno tezko dobit sluzbo za mlade,dolgo casa so jih zaj.. prek agencij in drzali na minimumu, potem pa je malo na racun inflacije, veliko pa zaradi upokojevanja placa zrasla za 60 posto(napredovanje za 2 naziva). Novi smo hitri dobili prave pogodbe, za ne slabe cifra za slovenskega razmere. Delamo bolj kot ne vsi isto, eni so pac stari borci,povprecno nic kaj bolj sposobni od mularije, s tem da vzemimo v obzir to da vecina starejsi ni ravno racunalniski domorodcev obladajo pa hardware.Kljub podaljsevanju trumoma bezijo v penzijo.
Delo ni ravno primerno za migrate in popolnoma nesolan folk, v najslabsem primeru se zahteva 5 stopnja in za silo odprta glava. Slovenija bo imela resen primanjkljaj srednjega tehnicnega kadra iz. ga ze ima.
Tega v Albaniji in Bosni vec ne bos dobil, so poskusali ampak jih je drago stalo.
Tako da sluzbo bomo imeli zajebano bo za mlade, nepremicnine pa gredo zagotovo dol.
Vsaj glede na povprecno placo.
Trenutno na trgu 1 milenijec tekmuje z 2 boomerjema, ki isceta isto stanovanje, en za investicijo drugi za 1 dom.
Po besedah kolega, ki se je bavil z posrednistvom, 2012 v Ljubljani nisi mogel dobiti najemnika.
Printajte, pufajte, kot zelite, demografska
realnost je neizbezna.
Poglejte si le slike demostracij iz leta 91 ali pa danes.
Prakticno strajkajo 30 let starejsi isti ljudje, takrat je bilo le za vzorec starejsi, danes pa je za vzorec mladih.
Za Matota.
Ker jih bo na tisoce.

Mato989 ::
aviator in kako bodo dobili srednji tehnični kader? Z višanjem plače in uvajanji internimi...
Se spomnim ko sem se sam ponujal leta 2014 ko sem začel delat VSŠ informatike če bi me kdo vzel pa me sproti učil par mesecev bit web dev, baje je bilo že takrat hudo pomanjkanje... ampak noben pa ni tako nujno rabil da bi mel učil 3-6 mesecev za minimalca in bi mi pol dal solidno plačo in bi dobil lojalnega web deva... to pa ne, čeprav so jamrali da kadra ni... Tako da načeloma se mi ti tvoji primeri pomanjkanje kadra ne smilijo preveč, ker so preškrti da bi za nove poskrbeli tako da bi kratkoročno meli malo več stroškov dolgoročno pa stabilnost v kadru.
Zagotovo bo vredna več kot če je ne boš imel... se še ni zgodlo da bi bila vredna manj kot če nimaš nič. Ampak to ni bistveno.
Se spomnim ko sem se sam ponujal leta 2014 ko sem začel delat VSŠ informatike če bi me kdo vzel pa me sproti učil par mesecev bit web dev, baje je bilo že takrat hudo pomanjkanje... ampak noben pa ni tako nujno rabil da bi mel učil 3-6 mesecev za minimalca in bi mi pol dal solidno plačo in bi dobil lojalnega web deva... to pa ne, čeprav so jamrali da kadra ni... Tako da načeloma se mi ti tvoji primeri pomanjkanje kadra ne smilijo preveč, ker so preškrti da bi za nove poskrbeli tako da bi kratkoročno meli malo več stroškov dolgoročno pa stabilnost v kadru.
Za Matota.
Ker jih bo na tisoce.
Zagotovo bo vredna več kot če je ne boš imel... se še ni zgodlo da bi bila vredna manj kot če nimaš nič. Ampak to ni bistveno.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Invictus ::
Za tistega ki jo bo podedoval, veliko...
Vložiš 100 jurjev in imaš skoraj novo bajto, po modernih standardih. za to v LJ ne dobiš niti garsonjere več...
Bajt tudi ni tako veliko. Parcel še manj, praznih in zazidljiv, pokupijo jih firme...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x

profii ::
Za tistega ki jo bo podedoval, veliko...
Vložiš 100 jurjev in imaš skoraj novo bajto, po modernih standardih. za to v LJ ne dobiš niti garsonjere več...
Bajt tudi ni tako veliko. Parcel še manj, praznih in zazidljiv, pokupijo jih firme...
Poleg tega se bo pri 3/4 bajt vleklo dedovanje in deljenje na osmine, tako da tega še lep čas ne bo na trgu.
Tole strašno dedovanje ne bo zamajalo trga.

matobeli ::
Bo, prej ali slej bo treba to težavo rešit. A bo to v obliki davka na premoženje, davka na prazne bajture, masovnega pozidavanja kmetijskih in gozdnih površin ali/in poenostavljeni postopki... kdo ve.
Dejstvo pa je da bo treba rešit. Ker takrat ko bo bodo boomerji rabli plenice menjat, pa še albancev ne bo, takrat bo prepozno.
Dejstvo pa je da bo treba rešit. Ker takrat ko bo bodo boomerji rabli plenice menjat, pa še albancev ne bo, takrat bo prepozno.

Uredil bo trg sam, država ne bo nič naredila. Privat lastnina je sveta, saj je to folk tudi tukaj zagovarjal.
Vedno se dobi nekoga za plenice menjat, pa mu daš še svojo bajto zraven. Otrokom/dedičem pa prst v rit, ker niso hoteli skrbeti za lastne starše. Vidim tega precej po blokih...
Vedno se dobi nekoga za plenice menjat, pa mu daš še svojo bajto zraven. Otrokom/dedičem pa prst v rit, ker niso hoteli skrbeti za lastne starše. Vidim tega precej po blokih...

jernejl ::
masovnega pozidavanja kmetijskih in gozdnih površin
Zagotovo bi bilo več kot smiselno, da bi se zakonodaja na tem področju bistveno sprostila, za namen stanovanjske gradnje. Prostora je namreč več kot dovolj.
Če bi vsako slovensko gospodinjstvo postavilo 150m2 hišo, ki zasede 100m2 površine, bi s pozidavo zasedli manj kot pol procenta površine Slovenije. Ali manj kot 2% kmetijskih zemljišč.
Skratka, kakršne koli skrbi, da bo "vse pozidano", so povsem odveč. Pomanjkanje zemljišč je zgolj fiktivno, gre za umetno ustvarjen problem.
Uredil bo trg sam, država ne bo nič naredila.Država že dela. Škodo namreč. Z regulacijo namreč že bistveno posega na "trg", hkrati pa lastnikom omogoča freeriderstvo, kjer za cel kup benefitov ne plačujejo davkov. Te stvari mora najprej urediti država, potem bomo pa lahko govorili o tem, kako bo trg to urejal sam.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jernejl ()

masovnega pozidavanja kmetijskih in gozdnih površin
Zagotovo bi bilo več kot smiselno, da bi se zakonodaja na tem področju bistveno sprostila, za namen stanovanjske gradnje. Prostora je namreč več kot dovolj.
Če bi vsako slovensko gospodinjstvo postavilo 150m2 hišo, ki zasede 100m2 površine, bi s pozidavo zasedli manj kot pol procenta površine Slovenije. Ali manj kot 2% kmetijskih zemljišč.
Skratka, kakršne koli skrbi, da bo "vse pozidano", so povsem odveč. Pomanjkanje zemljišč je zgolj fiktivno, gre za umetno ustvarjen problem.
Ok, če je zgolj fiktivno pa pozidajte tistega 0,5% za celo Slovenijo po Triglavu a prav? Boš šel tja živet?
Sploh pa debilizem da rabiš za bajjto samo 150m2 je absurd... kje so ceste do vsake bajte, pa okolica... povprečno so parcele tam iokrog 700-1.000m2...pa do vsake bajte parcela... pa sma gladko pri 1.500m2 skupaj s pločniki, kolesarskimi stezami itd...
Kot pravim imate cele haloze pozidajte in cel triglav... tam je več kot 0,5% cele Slovenijem, da te vidim.
Država mora z zakonom PREPOVEDAT gradnjo na ravnem kjer je kmetijsko zemljišče da ohranimo polja... za pridelavo hrane. po gorah pa kar zidajte, tam tako nič ne raste
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mato989 ()

Slovenija ima problem zaraščanja kmetijskih zemljišč, ne pa pozidave. Poleg razdrobljenosti lastništva le teh...
Sam južno od Ljubljane skoraj nihče noče živeti, pa je povsem dovolj prostora za nova naselja, tovarne, infrastrukturo.
Samo, če ne vlagaš, pač ni izplena...
Sam južno od Ljubljane skoraj nihče noče živeti, pa je povsem dovolj prostora za nova naselja, tovarne, infrastrukturo.
Samo, če ne vlagaš, pač ni izplena...

Ok, če je zgolj fiktivno pa pozidajte tistega 0,5% za celo Slovenijo po Triglavu a prav? Boš šel tja živet?Ne, tvoje nepremičnine bomo podrli, ker se tam da gojiti rastline, tebe pa nagnali živet na Triglav.
Država mora z zakonom PREPOVEDAT gradnjo na ravnem kjer je kmetijsko zemljišče da ohranimo polja... za pridelavo hrane. po gorah pa kar zidajte, tam tako nič ne rasteTako je, tvoje bomo podrli, ker stoji na ravnem, stroške rušitve in vzpostavitve prvotnega stanja bomo naprtili tebi kot lastniku.
Sploh pa debilizem da rabiš za bajjto samo 150m2 je absurdRes je, že 100m2 je dovolj za 150m2 hišo, slednja pa je več kot prevelika za povprečno gospodinjstvo, ki šteje manj kot tri osebe. Polovica od vrednosti, ki jo omenjaš, je več kot dovolj.
Zgodovina sprememb…

Ne, tvoje nepremičnine bomo podrli, ker se tam da gojiti rastline, tebe pa nagnali živet na Triglav.
Ne ne, kar lepo ta nove zgradite tam, če je tako malo prostora potrebnega, v Halozah mate plac... kot pravim, cele Haloze so več kot 0,5% površine SLO... gremo začni, občine tam ti bodo hvaležne če začneš zasedat nepremičnine, samo nihče jih noče

V Ljubljani so bile pobude za refendum, da se naredi meja na trojanah
.

Če lahko ti živiš na ravnem, lahko jaz tudi.Ne, tvoje nepremičnine bomo podrli, ker se tam da gojiti rastline, tebe pa nagnali živet na Triglav.
Ne ne, kar lepo ta nove zgradite tam, če je tako malo prostora potrebnega, v Halozah mate plac
Če boš ti meni pridigal, kje naj živim, bom tudi jaz tebi. Izvoli v gore, namesto da zasedaš mesto, kjer bi lahko rastla koruza.
Ko boš ti podrl lastne nepremičnine, tam vzpostavil prvotno stanje in šel živet v gore, ti bomo potem sledili še ostali.
Država mora z zakonom PREPOVEDAT gradnjo na ravnem kjer je kmetijsko zemljišče da ohranimo polja... za pridelavo hrane.Vsakdo ima pravico nekje živeti.
Kar bi v resnici morala država z zakonom PREPOVEDAT, je gradnja na ravnem, ki je prazna. Slednja zaseda dragocen prostor, kjer bi lahko rastla koruza, pa ne more, zato ker je nekdo tja vrgel železo in beton, ki služi ničemur.
Od vseh lastnikov praznih nepremičnin bi morala država zahtevati, da jih bodisi nemudoma naselijo, bodisi jih podrejo in vzpostavijo stanje, kjer se bodo lahko gojili pridelki ali pasle živali. Kdor tega ne bi storil, bi mu država nepremičnino podrla in ga terjala za stroške.
Hkrati bi vsem lastnikom praznih nepremičnin država morala izdati račun za vso škodo, ki je bila povzročena za ves čas do sedaj, ko tam ni bilo mogoče gojiti poljščin ali pasti živali.

če smo čist iskreni je slovenija dovolj majhna da zgradimo par stolpnic in nekaj predmestja, ostalo pa poradiramo in naredimo spet kemtijsko.
Itak je vseen če si v ljubljani v 5 ali 45 nadstropju.
ravno za vsako regijo rabmo enga kmeta, to je pa bolj ali manj vse.

mat xxl ::
Tale z kmetijskimi površinami, je malo lovska, vsak, ki je, kdaj bil na Nizozemskem, bo vedel, na kaj ciljam.....

če smo čist iskreni je slovenija dovolj majhna da zgradimo par stolpnic in nekaj predmestja, ostalo pa poradiramo in naredimo spet kemtijsko.
No to je sicer malo mimo, ker bi kazilo podobo naših mest... ampak v osnovi imaš prav... država bi morala spodbujat v to da se večina folka preseli v naše MESTNE OBČINE(razen LJ), vse ostalo pa DESTIMULIRAT...
S tem bi uresničili več ciljev:
1. delna decentralizacija od LJ
2. S tako stimulacijo bi uredili to, da bi se v mestnih občinah bolj splačalo it biznisa, ker bi bilo več folka na kupu
3. z praznenjem naselij bi tam dobivali več kmetijskih površin ki so POVEZANE (V enem kosu)
Zapomnite si, da bo ZEMLJA zlata kjer se bo pridelovala hrana čez 30-50 let... to da nekritično pustimo lokalnim šerifom da spreminjajo namembnost zemljišč je največji zločin nad okoljem v SLO...
Vsakdo ima pravico nekje živeti.
Kje to piše? V ustavi? Sicer nekje imaš pravico živet, nihče pa ne pravi ali je to pod mostom, ali v luksuznem stanovanju.
Če lahko ti živiš na ravnem, lahko jaz tudi.
Aha, torej če lahko ima milijarder to pa to, lahko imamo vsi? Zelo logično socialistek jernej ja, argumentirano v NULO! Bravo.
Zgodovina sprememb…

Lonsarg ::
Stolpnice so res edina resitev(velikost pac odvisno od tega kje je. Treba bo zakonsko zahtevati od obcin, da rezervirajo prostor za stolpnice in vnaprej poskrbijo za sprejetje prostorskih nacrtov, da lahko investitor samo pride in zacne. Ker trenutno stanje je, da investitor kupi na pol na blef, pol pa letijo kuverte sem pa tja, da je na koncu prostorski nacrt sprejet in se sele lahko zacne o gradbenem pogovarjat. Ravno zato upajo v to it samo taki z vezami na obcini in prostega trga tu NI. Vsi vecji gradbeni projekti so mafijski.

con28 ::
Če nekje prodajajo polovico dvostanovanjske hiše, zgrajeno kot dvojček (to je v oglasu poudarjeno, ne vem, pa kaj pomeni v praksi), ali v praksi to običajno pomeni, da so predelali hišo?

Okapi ::
Dvojček je, da sta dve hiši ena ob drugi. Kar pomeni, da verjetno ni bila predelana.
Predelujejo v dvostanovanjske tako, da ločijo po nadstropjih.
Predelujejo v dvostanovanjske tako, da ločijo po nadstropjih.

Kje to piše? V ustavi? Sicer nekje imaš pravico živet, nihče pa ne pravi ali je to pod mostom, ali v luksuznem stanovanju.
Sej smo to že predebatirali. Sicer ne piše kolk m2 točno more imet na družinskega člana, piše pa to v pravilniku oziroma zakonu za socialna stanovanja, ki mora zadoščat ustavi.
Piše seveda tudi to da je naloga države da omogoča ljudem da pridejo do takih nepremičnin.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matobeli ()

Sej smo to že predebatirali. Sicer ne piše kolk m2 točno more imet na družinskega člana, piše pa to v pravilniku oziroma zakonu za socialna stanovanja, ki mora zadoščat ustavi.
Piše seveda tudi to da je naloga države da omogoča ljudem da pridejo do takih nepremičnin.
Saj jim omogoča... če jim je dovoljeno kupiti jim omogoča da lastijo stanovanje... nikjer pa ne piše da mora država poskrbet da bo vsak lahko kupil pri 21tih flet itd...
OMOGOČATI ne pomeni to kar si ti predstavljaš v prenesenem pomenu ampak v dobesednem, da država PRAVNO FORMALNO omogoči nakup takih stanovanj...
Ti in še kdo si pa predstavljate, da bi država morala skorajda kupiti tako stanovanje in jo deliti vsem, ker piše v ustavi da OMOGOČA to... Ne pomeni to kar ti misliš... to kar pa dejansko pomeni pa država že omogoča in torej zadostuje ustavi

A110 ::
Ti prav nočeš razumeti da smo država mi vsi. In da ti nisi čisto nič na slabšem če se mladim omogoči izgradnja oz neprofiten nakup dostopnih sodobnih stanovanj. Vsi bomo s tem na boljšem razen tistih par ki bi radi staro, razpadajoče stanovanje prodalo po dvojni ceni. Pa še tisti ga bodo še vedno lahko raznim Rusom, tistim ki ne kupujejo prve nepremičnine za bivanje,... Če bo le nakup teh "državnih" stanovanj omejen na recimo mlade, Slovence, zaposlene,... Smo pa po drugi strani kot družba totalno na slabšem če mora 30% populacije dajati večino prihodkov za najemnino ali pa zajedati starše ker primernih stanovanj za nakup ni dovolj.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: A110 ()

Seveda je na slabšem, nabavil je flet za 50k, zdej je vreden 80k, to je insta dobiček 30k. Kao.

matic492 ::
Ti prav nočeš razumeti da smo država mi vsi. In da ti nisi čisto nič na slabšem če se mladim omogoči izgradnja oz neprofiten nakup dostopnih sodobnih stanovanj. Vsi bomo s tem na boljšem razen tistih par ki bi radi staro, razpadajoče stanovanje prodalo po dvojni ceni. Pa še tisti ga bodo še vedno lahko raznim Rusom, tistim ki ne kupujejo prve nepremičnine za bivanje,... Če bo le nakup teh "državnih" stanovanj omejen na recimo mlade, Slovence, zaposlene,... Smo pa po drugi strani kot družba totalno na slabšem če mora 30% populacije dajati večino prihodkov za najemnino ali pa zajemati starše ker primernih stanovanj za nakup ni dovolj.
To je mogoče res, in se recimo jaz osebno strinjam, dokler je RES kontrola nad tem kdo kupuje, ampak tudi recimo v LA/New York itd. kjer so cene še večkratnik naših imajo rent controlled pa affordable housing, pa cene še vedno grejo v višave.
Tako da to po mojem sploh ne bi vplivalo na cene, mogoče malenkost oz. za kratek čas dokler bi bil šok, potem pa ne več.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

V ovenijo kronično primanjkuje normalnih stanovanj. Jaz ne vidim da bi kdo drug kot država recimo bil sposoben (predvsem financirati) recimo izgradnjo 10.000 stanovanj po vsej Sloveniji. Določi se točno koliko je bil strošek izgradnje in se da ceno recimo strošek + 100e/m^2. Plus za državo, veliko novih delovnih mest in velika korist za državljane. Seveda pod predpostavko da nebo to postalo še ena jama brez dna. Mato je pač slep in ne vidim da v primeru da bo potreboval večje stanovanje (družina,... 100 možnih razlogov) bo tisto šlo gor 60k in kljub temu da je njegovo šlo gor 30k bo pri naslednjem za dodatnih 30k + razlika že v osnovnih cenah prekratek. Če imaš samo eno nepremičnino ti je v bistvu skorak vseeno koliko je njena vrednost ker jo itak potrebuješ za bivanje.

Zakonodajo se že napiše da lahko velja, sam če je volja. Ponavadi je ni.
Edina zadeva ki bi lahko vplivala je bistveno poenostaviti dokumentacijo, po neki pametni logiki omogočat spremembo namembnost parcel in nabit davek na nepremičnine ter obenem precej zvišat osebne olajšave.
Ker definitivno ni smiselno da mamca živi na 1500m2 zemlje v 200m2 bajti, pa tud če je že cel lajf tam. (Kar se sicer sliši grdo, izselit mamco, ampak po drugi strani so pa že včasih vedli da je kmetijo treba dat naprej ko je tamlad pri polni moči in ne ko je 50+)
Edina zadeva ki bi lahko vplivala je bistveno poenostaviti dokumentacijo, po neki pametni logiki omogočat spremembo namembnost parcel in nabit davek na nepremičnine ter obenem precej zvišat osebne olajšave.
Ker definitivno ni smiselno da mamca živi na 1500m2 zemlje v 200m2 bajti, pa tud če je že cel lajf tam. (Kar se sicer sliši grdo, izselit mamco, ampak po drugi strani so pa že včasih vedli da je kmetijo treba dat naprej ko je tamlad pri polni moči in ne ko je 50+)
Zgodovina sprememb…

Recimo Umag na Hrvaškem ima take stvari lepo porihtane. Lahko kupiš cenejše, novo stanovanje od občine ampak to ne sme biti za oddajo (so izkoriščali na začetku) in pa določeno število let moraš živeti v mestu. Prav tako je točkovni sistem kjer imajo mlade družine prednost.

Mato je pač slep in ne vidim da v primeru da bo potreboval večje stanovanje (družina,... 100 možnih razlogov)
In ker je takih ljudi ogromno je edina možnost da se kot država odločimo za ukrep ki bo take ljudi prisilil v take življenske odločitve, kjer se ne bodo znašli v težavah nekje pri 40ih.

Telbanc ::
Zakonodajo se že napiše da lahko velja, sam če je volja. Ponavadi je ni.
Ja no, pol gremo lah nazaj u socijalizem, vsak stan 20 kvadratov po osebi, ko boš star 50 let...., kar je več se nacionalizira. Ali naseli več družin v hišo.
Viidm jaz sam en kup čudakov zaj na tem forumu u tej temi. Če bo šlo tko naprej, bojo starejši mogli met doma vsak po en šmajser, da bojo branili svojo nepremičnino.

Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()

Sej niti ne rab bit ultra poceni, 100k kredita si lahko tud dva z minimalcem privoščita in za ta denar bi morala bit na voljo stanovanja z dvema spalnicama, cca 55m2.
Danes so taka stanovanja po 150+k, kar pa je nedosegljivo za več kot pol slovenije.
Rabli bodo samo cca 2% letno za davek.
Danes so taka stanovanja po 150+k, kar pa je nedosegljivo za več kot pol slovenije.
šmajser, da bojo branili svojo nepremičnino.
![]()
Zgodovina sprememb…

država bi morala spodbujat v to da se večina folka preseli v naše MESTNE OBČINEDavek na prazne nepremičnine je za to odlična rešitev. Nepremičnine v mestih so dražje, zato bo tudi davek tam višji, lastniki takih nepremičnin pa bodo tako stimulirani, da jih zapolnijo.
Zapomnite si, da bo ZEMLJA zlata kjer se bo pridelovala hrana čez 30-50 letZemlja za gradnjo je - glede na cene - zlata že danes. Zato je treba poskrbeti, da ne bo več. Davek na prazna zemljišča, primerna za gradnjo, je za to odlična rešitev.
Hkrati bomo s tem poskrbeli, da ne bodo ljudje po nepotrebnem zasedali prevelikih zemljišč.
to da nekritično pustimo lokalnim šerifom da spreminjajo namembnost zemljišč je največji zločinRes je. Država bi morala uzakoniti možnost stanovanjske gradnje na bistveno več območjih, tudi na kmetijskih zemljiščih, ne pa da lokalni šerifi omejujejo gradnjo samo na zemljišča, ki so v lasti njihovih znancev, katera potem lahko prodajajo za zlato.
največji zločin nad okoljem v SLO...je to, da dopuščamo ljudem možnost, da imajo prazne nepremičnine. To so stvari, ki delajo okoljsko škodo popolnoma po nepotrebnem, ker služijo ničemur. Taka zločinska dejanja bi morali najstrožje kaznovati.
Če imaš hišo/stanovanje, naj bo naseljena, ali pa jo podri in vzpostavi naravno okolje. Če imaš zemljišče, kmetuj, ne pa, da ga uporabljaš za parkiranje avtomobilov, odbojkarsko igrišče, bazen in piknik prostor.
Nepremičninski davek bo to elegantno rešil tako, da bodo ljudje s prostorom ravnali bolj racionalno.
Sicer nekje imaš pravico živet, nihče pa ne pravi ali je to pod mostom, ali v luksuznem stanovanju.Prvič, očitno ne poznaš ustave. In drugič, če bi res bilo tako, potem ni prav nobene ovire, da ne bi država uzakonila podrtja tvojih nepremičnin in vzpostavitev prvotnega stanja, ti naprtila visoko finančno kazen, ker si s cegli zavzemal dragocen prostor in te nagnala živet v gore, ali pod most.
Tako je. Bodisi boš šel živet v kako nerazvito državo, ki ne deluje, tam se boš lahko izognil plačevanju davkov, a boš rabil kalašnikovko, ali pa plačanega in oboroženega varnostnika. Bodisi boš živel tukaj, kjer ti država omogoča varno uživanje posesti, a boš za to plačal tudi pošten davek. Danes pa imamo tako, da lastnikom država omogoča varno uživanje posesti, davkov za to pa slednji ne plačujejo.šmajser, da bojo branili svojo nepremičnino.
![]()
Zgodovina sprememb…

Ti prav nočeš razumeti da smo država mi vsi. In da ti nisi čisto nič na slabšem če se mladim omogoči izgradnja oz neprofiten nakup dostopnih sodobnih stanovanj. Vsi bomo s tem na boljšem razen tistih par ki bi radi staro, razpadajoče stanovanje prodalo po dvojni ceni. Pa še tisti ga bodo še vedno lahko raznim Rusom, tistim ki ne kupujejo prve nepremičnine za bivanje,... Če bo le nakup teh "državnih" stanovanj omejen na recimo mlade, Slovence, zaposlene,... Smo pa po drugi strani kot družba totalno na slabšem če mora 30% populacije dajati večino prihodkov za najemnino ali pa zajedati starše ker primernih stanovanj za nakup ni dovolj.
TOČNO TO; država smo MI VSI...
Torej, dajmo na referendum če se Davkoplačevalci STRINJAMO da vsak izmed davkoplačevalcev med 18 in smrtjo jutri plača 100EUR v fond da zgradimo NEPROFITNA stanovanja za tistih nekaj 10k lenuhov... me zanima kakšno bo to glasovanje "država smo mi vsi"
Ker v efektivi to ti želiš, da vsi od naših davkov plačamo po 100 ali par 100EUR za izgradnjo teh stanovanj... torej smo na slabšem... To da se trenutno to skriva, ne spremeni dejstva da to da če država nekaj gradi, da to plačamo VSI... moj primer bi samo to izpostavil ali torej resnično več kot 50% Slovenije ŽELI plačat 100EUR po komadu da zgradimo stanovanja...
Res me zanima kako hudo bi failali s tako pobudo vi socialisti, ker v efektivnosti to pomenijo vaše ideje... da vsi plačujemo da nekateri dobivajo...
Tako da ta gradnja "neprofitnih" stanovanj je v efektivi samo jemanje denarja davkoplačevalcev za lenuhe ki niso sposobni si pridelat fleta ali pa nimajo starši ničesar so pa šli nardit potomce... to je bottom line.
To da pa nek žnj človek zažira svoje starce ker živi doma pri 38tem letu, pa se mene ne tiče in jaz in družba nismo nič na slabšem zaradi tega... na slabšem smo samo če država zapravlja naš denar za te stvari brez da imamo referendum.
Zgodovina sprememb…

Davek na prazne nepremičnine je za to odlična rešitev. Nepremičnine v mestih so dražje, zato bo tudi davek tam višji, lastniki takih nepremičnin pa bodo tako stimulirani, da jih zapolnijo.
Ne ni... najbolj odlična rešitev za to, je če imaš generalni načrt, ne pa polovičarski kot je davek na nepremičnine... kakšen je, nisem razdelal v nulo, ampak zagotovo ne tak, da kaznuješ ampak da nudiš večji PLUS... jaz se zavzemam za več korenčkov lastnikom, ti pa za kaznovanje, in nikoli ne bom na tvoji strani glede logike več davkov in kaznovanja ampak na strani korenčkov...
Zemlja za gradnjo je - glede na cene - zlata že danes. Zato je treba poskrbeti, da ne bo več. Davek na prazna zemljišča, primerna za gradnjo, je za to odlična rešitev.
Hkrati bomo s tem poskrbeli, da ne bodo ljudje po nepotrebnem zasedali prevelikih zemljišč.
Zemlja za gradnjo je draga samo zato ker hočete gradit vsi na točno določenih mestih... zemlja za gradnjo v halozah je čisto poceni... 10k in nekaj... dosegljivo tudi za tiste malo nad minimalci....
Res je. Država bi morala uzakoniti možnost stanovanjske gradnje na bistveno več območjih, tudi na kmetijskih zemljiščih, ne pa da lokalni šerifi omejujejo gradnjo samo na zemljišča, ki so v lasti njihovih znancev, katera potem lahko prodajajo za zlato.
Ja, se strinjam, ampak treba je dodat en pogoj... lahko se gradi na KMETIJSKEM RAVNEM ZEMLJIŠČU zraven mesta, pod pogoju da v vaseh 5x toliko zagrajenih zemljišč z bajtami spremenimo prvo v polja... ker to je point, da bi vse naše mestne občine dobile vsaka cca. 5-25k več ljudi, na vaseh bi pa zmanjšali število hiš za 20-50%... tako da bi prej ali slej v vaseh bili samo kmetje in pridelovalci poljščin +/- kaj malega...

Ne. Kvečjemu bi bil plus ker bi kupec plačal strošek gradnje (po neprofitno ceni, torej podjetje dela na pozitivn nuli) + recimo 100e/m^2 torej kvečjemu plus za državo. V čem točno si ti s tem na slabšem oz zakaj si proti? Zaradi nevoščljivosti? Če meni krava crkne naj se sosedu? Stanovanja bi bila za prodajo in bi popolnoma vsi stroški bili pokriti s strani kupca. Nebo pa bilo tretje osebe vmes ki bi se bogatila na račun kupcev. Win win situacija za državo. Kakšne tocno stroške bi davkoplačevalci imeli s tem?

Prvič, očitno ne poznaš ustave. In drugič, če bi res bilo tako, potem ni prav nobene ovire, da ne bi država uzakonila podrtja tvojih nepremičnin in vzpostavitev prvotnega stanja, ti naprtila visoko finančno kazen, ker si s cegli zavzemal dragocen prostor in te nagnala živet v gore, ali pod most.
Pokaži mi kje v ustavi piše da je vsak UPRAVIČEN do stanovanja oz. nepremičnine... POKAŽI ali pa prenehaj lagat...
to da država NEKAJ MORA OMOGOČAT =/= mora nudit, ampak OMOGOČAT da si lahko PRAVNO FORMALNO LASTIŠ... če meniš drugače dokaži
Ne. Kvečjemu bi bil plus ker bi kupec plačal strošek gradnje (po neprofitno ceni, torej podjetje dela na pozitivn nuli) + recimo 100e/m^2 torej kvečjemu plus za državo. V čem točno si ti s tem na slabšem oz zakaj si proti? Zaradi nevoščljivosti? Če meni krava crkne naj se sosedu? Stanovanja bi bila za prodajo in bi popolnoma vsi stroški bili pokriti s strani kupca. Nebo pa bilo tretje osebe vmes ki bi se bogatila na račun kupcev. Win win situacija za državo. Kakšne tocno stroške bi davkoplačevalci imeli s tem?
Ampak pol bi tudi jaz rad mel tako stanovanje, samo prej mi povejte da prvo prodam svojo po enaki ceni ki sem ga prodal in da razliko lahko vložim v kripto, delnice itd... Ali še kar ne dojameš? To da bi nekateri dobili na STROŠKE VSEH NAS cenejša stanovanja, je NEPOŠTENO do vseh nas ostalih ki smo kupli stanovanja po tržnih cenah...... (še ena več kot da ni že dovolj)
Zgodovina sprememb…

Aha torej izključno nevoščljivost? Si dovolj povedal s tem. Raje vidiš da je nekdo drug na enako slabem samo zato ker si ti 10 let nazaj bil na tem.
Eni so tudi morali dali vojne, suženjstvo,... skozi pa to ne pomeni da bi jih samo zato moral tudi ti. Družba stremi k napredku. Ti pa k srednjemu veku
Kakšne stroške vseh nas? Kakšni stroški bi bili za davkoacevalce po modelu ki sem ga opisal?
Eni so tudi morali dali vojne, suženjstvo,... skozi pa to ne pomeni da bi jih samo zato moral tudi ti. Družba stremi k napredku. Ti pa k srednjemu veku
Kakšne stroške vseh nas? Kakšni stroški bi bili za davkoacevalce po modelu ki sem ga opisal?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: A110 ()

Ne vem od kod tebi 100€ / m^2 ampak neprofitna cena je daleč od tega... še posebej z dvigom cen surovin v zadnjih mescih.
Neprofitna cena pod kontrolo države bi bila maksimalno nekje med -20 do 40% manj od tržne. Sploh veš koliko so recimo komunalni prispevki itd. samo zato da lahko imaš kanalizacijo? Da tudi za neprofitna stanovanja nekdo mora plačati gradbince?
Nemogoče je zgradit verigo, kjer ne bo noben nič profitiral. V najboljšem primeru se izogneš tistem končnem profitu na končano nepremičnino, ki niti ni tako veliko.... Čemu bi se lahko še izognil, kaj naj naredim še državna gradbena podjetja, državne tovarne oken itd itd?
Dejstvo je da ta neprofitna stanovanja na koncu verjetno niso cenejša kot navadna tržna, razlika je samo kdo plača za njih.

Nauči se brati. Stroški gradnje + recimo dodatno 100e/m^2 da ima država nek plus, kupec pa ni nategnjen ker sem vmes ne prisesa se žnj privatnih investitorjev. S tem da se zaradi količine da dobiti dodaten popust pri materialu, državno gradbeno podjetje ne rabi stremeti k nenehnemu cimvecjemu dobičku kot to počnejo privat,... In to se vse pozna na končni ceni

Nauči se brati. Stroški gradnje + recimo dodatno 100e/m^2 da ima država nek plus, kupec pa ni nategnjen ker sem vmes ne prisesa se žnj privatnih investitorjev. S tem da se zaradi količine da dobiti dodaten popust pri materialu, državno gradbeno podjetje ne rabi stremeti k nenehnemu cimvecjemu dobičku kot to počnejo privat,... In to se vse pozna na končni ceni
Ja, ampak ne bi se poznalo toliko kot ti misliš...

Aha torej izključno nevoščljivost? Si dovolj povedal s tem. Raje vidiš da je nekdo drug na enako slabem samo zato ker si ti 10 let nazaj bil na tem.
Nisem nevoščljiv ampak če je na račun vseh nas davkoplačevalcev potem jaz tudi želim in pričakujem da bi to dobil in razliko investiral v še boljšo prihodnost... drugače samo delaš uravnilovko... ker na koncu imava torej mene ki sem dal za flet recimo 100 enot in se zato odrekal, in nekoga ki je za enak flet dal 55 enot... in obadva sva na enakem zato ker imam jaz boljšo službo ampak ravno za razliko višjega kredita... zakaj sem se pol sploh trudil po tej logiki? Bolje vse zagonit in bit socialac ali pa skrivat.
To pripelje tvoja logika.

Nisem nevoščljiv ampak če je na račun vseh nas davkoplačevalcev potem jaz tudi želim in pričakujem da bi to dobil in razliko investiral v še boljšo prihodnost... drugače samo delaš uravnilovko... ker na koncu imava torej mene ki sem dal za flet recimo 100 enot in se zato odrekal, in nekoga ki je za enak flet dal 55 enot... in obadva sva na enakem zato ker imam jaz boljšo službo ampak ravno za razliko višjega kredita... zakaj sem se pol sploh trudil po tej logiki? Bolje vse zagonit in bit socialac ali pa skrivat.
To pripelje tvoja logika.
Itak jim že socialno zdravstvo, socialen vrtec, socialna podpora, neprofitne najemnine niso dovolj, zdaj bi radi bili še lastniki nepremičnin....

Torej, dajmo na referendum če se Davkoplačevalci STRINJAMO da vsak izmed davkoplačevalcev med 18 in smrtjo jutri plača 100EUR v fond da zgradimo NEPROFITNA stanovanja za tistih nekaj 10k lenuhov... me zanima kakšno bo to glasovanje "država smo mi vsi"Kot običajno se motiš. Neprofitna najemnina zajema tudi amortizacijo, tako da v resnici gradnjo plačujejo najemniki. Država bi se denimo lahko zadolžila za kakšno milijardo, zdaj ko je denar praktično zastonj, s tem zgradila stanovanja, potem bi pa dolg odplačevala s pobiranjem neprofitnih najemnin.
Ker v efektivi to ti želiš, da vsi od naših davkov plačamo po 100 ali par 100EUR za izgradnjo teh stanovanj
Ne ni... najbolj odlična rešitev za to, je če imaš generalni načrt, ne pa polovičarski kot je davek na nepremičnine... kakšen je, nisem razdelal v nulo, ampak zagotovo ne tak, da kaznuješ ampak da nudiš večji PLUS... jaz se zavzemam za več korenčkov lastnikomVeč korenčkov lastnikom pomeni, da bodo slednji še bolj neracionalno upravljali z zemljišči in z okoljem, kar je neumnost na kvadrat. Če se gremo varovanje okolja, je treba spodbujati skromnost, vse kar je več, pa znatno obdavčiti in tako destimulirati.
Pokaži mi kje v ustavi piše da je vsak UPRAVIČEN do stanovanja oz. nepremičnine... POKAŽI ali pa prenehaj lagat...Država ustvarja možnosti, da si državljani lahko pridobijo primerno stanovanje. To piše v ustavi. Danes je drugače, država aktivno preprečuje ljudem pri pridobivanju primernega stanovanja. In primerno stanovanje pač ni prostor pod mostom, kar si malo prej trdil zgoraj. Omogočanje pridobitve primernega stanovanja in "tamle imaš prostor pod mostom" je enako zgolj za tiste, ki o pravu nimate pojma.
V najboljšem primeru se izogneš tistem končnem profitu na končano nepremičnino, ki niti ni tako veliko.... Čemu bi se lahko še izognilDržava se lahko zadolžuje ceneje kot zasebni investitorji, tako da so stroški financiranja nižji. Lahko objavi mednarodni razpis, lahko zgradi večje stanovanjske soseske in zaradi ekonomije obsega doseže nižje cene.