» »

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Temo vidijo: vsi
««
777 / 779
»»

Torrent ::

Mato989 je izjavil:

Jaz poznam primer, da je foter vzel sicer malo kredita (nekje 20-25k ostalo je bil keš) in je na Ptuju kupil relativno luksuzno stanovanje za svojo hčerkico (85m2)... ima pa že v lasti dokaj luksuzno hišo z bazenom malo ven s Ptuja...

Seveda. Neverjetno kolk primerov ti poznaš in to za vse. :))

Tak si pa že lahko privošči davek, če noče stanovanja prepisat na hčerko, ker je idiot.

urli ::

Mato989 je izjavil:

urli je izjavil:

Mato989 je izjavil:

urli je izjavil:

Utk je izjavil:

Ne poznam primera, da bi se starši do grla zakreditirali, da bi otrokom rešili stanovanjski problem.

A se morajo do grla? Če ne ravno do grla potem lahk plačajo še nov davek?
45 letnik ima komot 22 let starega otroka. Komot vzame kredit na 20 let. Tudi pri 50ih bi še šlo čez. Zakaj ga ne bi? Kaj pa naj stari z denarjem in kreditno sposobnostjo?

Teorija prenese vse. Saj ne rečem, da ni možno, a to je res robni primer, ki jih je zanemarljivo malo. Jaz ne poznam niti enega takšnega primera, ga ti? Poznam jih en kup, ki so otrokom finančno pomagali s par 10.000€, primere, ko so otrokom kupil flat za 200.000€+ ampak na keš… in niti enega, kjer bi se tastari hipotekarno zakreditirali, da bi reševali stanovanjske probleme svojim opravilno sposobnim otrokom.

Ne vem, no, v ZDA te starši pri 18 v rit nasuvajo in sterajo od doma. Pravzaprav greš kar sam, ker si drugače ožigosan za luzerja, tule pa naj bi se starši zakreditirali za polnoletne “razvajence”? Močno dvomim, da smo že v takšnih ekstremih…

Jaz poznam primer, da je foter vzel sicer malo kredita (nekje 20-25k ostalo je bil keš) in je na Ptuju kupil relativno luksuzno stanovanje za svojo hčerkico (85m2)... ima pa že v lasti dokaj luksuzno hišo z bazenom malo ven s Ptuja...

Ampak to spet ni primer, ki ga je navedel Utk. V tem primeru so otroci lastniki stanovanja in nepremičninski davek odpade. On je navajal, da naj bi se starši hipotekarno zakreditirali za otroke in bi bili tako lastniki 2. stanovanja in bi tako morali plačati davek, čeprav notri živi njihov otrok. Zaradi hipoteke pa naj ne bi mogli prepisati stanovanja nanje. Tole je res robni primer robnih. Skoraj nevreden omembe v kontekstu nepremičninskega davka…

Ne niso, v tem specifičnem primeru je foter hčerki kupil flet (na njegovo ime) saj je dal še nekje 25k kredita za njega... in on odplačuje kredit...

Sem nepozorno prebral. Sicer pa tudi v tem primeru predvidevam, da ni težava? Za 20-25k verjetno ni vzel hipotekarni kredit, ne? Torej lahko stanovanje preprosto prepiše nanjo in je problem nepremičninskega davka rešen.

Davek je brilijanten. No, sej sem tud jaz predlagal podobne zadeve tukaj, ko ste iskali 1001 obvod. Mogoč pa so spremljali to temo. :)) Tak vem, da ne bote priznali, da je premišljen, ampak že to je dober znak, da se ne pogovarjamo več o obvodih, ampak o nekih absurdnih robnih primerih, ki sploh niso nobena prava težava.

Ena stvar pa me malo bega. A nepremičnina se lahko prepiše na mladoletnega otroka? Upam, da ne.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Torrent ()

Telbanc ::

Lahko se s soglasjem CSD.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Telbanc je izjavil:

Lahko se s soglasjem CSD.

Edino to mi ni všeč, da bodo zdaj 5 letniki "lastniki" stanovanj, čeprav so starši še živi. Upam, da to ne bo šlo tako oz. da se v tem primeru ne oprosti davka. A ni malo čudno, da bo 5 letnik zavezanec za katerikoli davek? No, najmanj to je čudno. So tu še druge odgovornosti. Jaz mislim, da to ne bo šlo. :))

Zgodovina sprememb…

Odvisno, tud zaj ni šlo, če so na CSD zavohali, da je zadaj kaka mučka. Verjetno bojo v primeru sprejetja zakona dobili ustrezna navodila, kako in kaj.
Interesantno je sedaj, kako se v glavnem izpostavlja excesne primere in tudi skuša nekako prebuditi "sočutje do bogatunov" ki majo v lasti milijone.

Potrebno je razumet, da gre za ljudi, ki imajo denar in tudi vpliv na medije, zato bojo skušali narediti vse, da ohranijo sedanje stanje.

https://www.delo.si/gospodarstvo/novice...

"Prvi odzivi na napovedani nepremičninski davek negativni"

Seveda to ni res. V članku še:

">>Robert Golob vam za božič podarja nov davek,<< so sporočili iz SBC - Kluba slovenskih podjetnikov. >>Napoved uvedbe obdavčitve druge in vsake naslednje nepremičnine, ki jo vlada predstavlja ravno v času, ko je soočena z očitki tožilke o izredno hudih nepravilnostih v policiji, kar je samo po sebi zelo povedno, odpira številna vprašanja."

Jaz ne vidim nobene korelacije. Ne vem kje jo vidi avtor.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

Po moje raznim Utk-jem in Matotom delajo možgani 200% (50% za povprečnega človeka) 24/7 odkar so objavili detajle. Upam, da vseeno sproducirata kaj več kot on robni neproblem. Upam tud, da ne bota regresirala nazaj na nacionalizacijo, komunizem, partizane... :))

Zgodovina sprememb…

ZveeZ je izjavil:

..........

Ta davek bo pomenil bankrot najemnikov.

Zakaj pa zaj ne dvignete najemnine, Morda zaradi dobrote in empatije z najemniki ? Kva nam prodajate, ko da smo težke budale.

V bistvu pa zato ne, ker ne morete.

socialec ::

Telbanc je izjavil:

Ti predvidevaš, da se ne da, ker da so vsi najemodajalci že zaračunavali maksimalno možno najemnino.

No, menda obstaja vsaj en najemodajalec, ki je nedavno povišal za 6,7%, verjetno je še nekaj prostora, ampak brez zveze delati kažin naenkrat.

bm1973 ::

Telbanc je izjavil:

ZveeZ je izjavil:

..........

Zakaj pa zaj ne dvignete najemnine, Morda zaradi dobrote in empatije z najemniki ? Kva nam prodajate, ko da smo težke budale.

Jaz bi komot dvignil za 100 EUR.

Ima zdaj precej nizko najemnino. Ampak se mora ugnezditi, potem pa pač vsekaš.

Če bo nov davek, bom še tega vračunal k 100 EUR višji najemnini.

bm1973 ::

Torrent je izjavil:

Ena stvar pa me malo bega. A nepremičnina se lahko prepiše na mladoletnega otroka? Upam, da ne.

Lahko se.

Sam potem, dokler mulc ni star 18 let, brez CSD ne moreš narediti nič.

Drugače je pa to simple:
- Prepišeš na mulca
- Zraven daš še plombo prepovedi odtujitve in obremenitve, da ti mulc ne more prodati nepremičnine ali hipoteke.
- Daš stalno bivališče nanj.
- Za porabo elektrike daš noter en kripto miner.
- Če gledajo še vodo, pač spustiš, kubik, dva vode 1x na mesec.

LeQuack ::

bm1973 je izjavil:

Drugače je pa to simple:
- Prepišeš na mulca
- Zraven daš še plombo prepovedi odtujitve in obremenitve, da ti mulc ne more prodati nepremičnine ali hipoteke.

Ali pa oddaš, a ni to bolj smiselno kot da se greš neke varke s točenjem vode?
Quack !

bm1973 je izjavil:

Telbanc je izjavil:

ZveeZ je izjavil:

..........

Jaz bi komot dvignil za 100 EUR.

Ima zdaj precej nizko najemnino. Ampak se mora ugnezditi, potem pa pač vsekaš.

Če bo nov davek, bom še tega vračunal k 100 EUR višji najemnini.

Boš ja. Sanjaj. Boš mel pač prazno in plačal davek.

bm1973 je izjavil:

Torrent je izjavil:

Lahko se.

Drugače je pa to simple:
- Prepišeš na mulca

Torej bo drugače 5 letni otrok prodal nepremičnino? :)) Ja, obvezno plombo v te primeru. To po moje ne bo držalo. A potem bo otrok vpisan v zemljiško knjigo in moral plačat NUSZ? 8-O Po moje se bo za potrebe izračuna davka to prištevalo k srkbniku.

Zgodovina sprememb…

bm1973 je izjavil:

.........Če bo nov davek, bom še tega vračunal k 100 EUR višji najemnini.

Sem bil u najemu, vem kako se zadevi streže. Sam jaz se nisem pusto jebat. Ti sam vračunaj, in boš vido, kak boš mel prazno, sploh zaj ko bote iskali najemnike, da vam pokrijejo davek. LOL. LOL. :))

Zgodovina sprememb…

otago ::

bm1973 je izjavil:

Torrent je izjavil:

Lahko se.

Drugače je pa to simple:
- Prepišeš na mulca

prve tri alineje: t.i. manever Svoboda Borut Sajovic https://spletnicasopis.eu/2024/10/18/sa...
četrta točka: upgrade
peta točka: že iz preventive, npr. bakterije e-coli je potrebno zagotavljati nek pretok v nenastanjeni nepremičnini

otago je izjavil:

bm1973 je izjavil:

Torrent je izjavil:

Lahko se.

Drugače je pa to simple:
- Prepišeš na mulca

prve tri alineje: t.i. manever Svoboda Borut Sajovic https://spletnicasopis.eu/2024/10/18/sa...
četrta točka: upgrade
peta točka: že iz preventive, npr. bakterije e-coli je potrebno zagotavljati nek pretok v nenastanjeni nepremičnini

Dvomim, da bo to tako šlo, da boš prepisal na mladoletnega otroka in mu prijavil stalno bivališče tam. Sliši se za lase privlečeno, pa še FURS lahko to ugotovi z eno preprosto poizedbo. Sej Sajovic ni prepisoval na male otroke. Drugače pa ne vidim, kaj je tu v primeru Sajovica narobe. Niti iz vidika novega davka. Mogoče je narobe kaj v drugem kontekstu. Npr. način pridobitve teh nepremičnin, al pa "skrivanje" iz političnih razlogov, ampak to je druga zgodba. Poraba elektrike ali vode pa sploh ni bila omenjena in tud ne vem zakaj bi to bilo potrebno glede na obliko predlaganega davka. Mislim, da se lovite za slamice tukaj. Ne morem verjet kaka panika.

Zgodovina sprememb…

zavajon ::

Torrent je izjavil:

Lahko se prepiše, a se potem ne more odtujiti brez privoljenja CSD. Pa tudi ob morebitni ločitvi ta nepremičnina ni več v delitvi premoženja.
Večji problem je lahko to, da mulc pri 18-ih lahko nepremičnino proda in gre na potovanje. Ali pa je džanki in jo proda za v žile.

Utk ::

Pri takih fotrih je to res možno. Pri nas normalnih ni.

zavajon ::

So normalni. Tisti, ki si ne kopičijo nepremičnin, pa jim ne bo treba nič prepisovati ;)

Jap. V Sloveniji se itak samo reveže časti. Če si še glup po vrhu si pa sploh zmagal. Z malo sreče še premier postaneš, ali pa vsaj minister.

kriptobog ::

LeQuack je izjavil:

bm1973 je izjavil:

Drugače je pa to simple:
- Prepišeš na mulca

Ne.

https://www.24ur.com/novice/slovenija/k...

"Ali podpirate uvedbo davka na drugo nepremičnino in vse naslednje?

da 19467

ne 14463

ne vem 2010 "

Amorfna gmota je za davek. Tisti ki so pač milijone parkirali u cegu pač ne. In bojo zaj prtiskali. Majo denar in vpliv.

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Jap. V Sloveniji se itak samo reveže časti. Če si še glup po vrhu si pa sploh zmagal. Z malo sreče še premier postaneš, ali pa vsaj minister.

Res je. Do zdaj se je samo "reveže" častilo, zdaj pa bojo še ostali kaj dobili.

Zdaj pa resno. Daj nam nekaj povej Utk. Ti si baje najemodajalec in to ne v LJ. Baje tud oddajaš vse po reglcih. Jaz sem skoraj 100% prepričan, da ko si pogledal GURS vrednosti svojih nepremičnin, izračunal nov davek in odbil 25% letnih najemnin, si ugotovil, da ne rabiš plačat novega davka. Zakaj potem toliko razburjanja? Pa ne mi rečt, da celo sam verjameš, da bojo cene padle.

Zgodovina sprememb…

Cene cegla bojo jasno padle, ker bo ponudbe ihaha, in sicer še "preden bojo Boomerji odšli gor" kot so tukaj eni radi pisali. In zaj je vse narobe, ker ne bo treba čakat še 15 let ampak se že dogaja. Poleg tega no, predlagam, da se do najemnikov začnete spoštljivo obnašati, ker nikoli ne veš, kdaj ti to lahko pride prav.

Torrent je izjavil:

Utk je izjavil:

Zdaj pa resno. Daj nam nekaj povej Utk. Ti si baje najemodajalec in to ne v LJ. Baje tud oddajaš vse po reglcih. Jaz sem skoraj 100% prepričan, da ko si pogledal GURS vrednosti svojih nepremičnin, izračunal nov davek in odbil 25% letnih najemnin, si ugotovil, da ne rabiš plačat novega davka. Zakaj potem toliko razburjanja? Pa ne mi rečt, da celo sam verjameš, da bojo cene padle.

Po novem bi moral plačat cca jurja več. Ker imam pač boljše razmerje med najemnino in ceno kot nesposobneži, ki so kupili gotovo stanovanje in oddajajo, in se mi ne bo splačalo več prek sp, ki ima nižji davek. Če je že tako, bom naslednje kupil tudi jaz po tem sistemu, ker več delaš, bolj najebeš. Za naslednje stanovanje ne bom dal niti evra lastnega. Sicer ne bom imel jaz nič od njega, to je res, ampak me ne bo niti stalo nič, otroci bojo pa čez 20 let imeli (še eno več) odplačano. Če cene res padejo, tolk boljše.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Utk je izjavil:

Torrent je izjavil:

Utk je izjavil:

Po novem bi moral plačat cca jurja več. Ker imam pač boljše razmerje med najemnino in ceno kot nesposobneži, ki so kupili gotovo stanovanje in oddajajo, in se mi ne bo splačalo več prek sp, ki ima nižji davek. Če je že tako, bom naslednje kupil tudi jaz po tem sistemu, ker več delaš, bolj najebeš. Za naslednje stanovanje ne bom dal niti evra lastnega. Sicer ne bom imel jaz nič od njega, to je res, ampak me ne bo niti stalo nič, otroci bojo pa čez 20 let imeli (še eno več) odplačano. Če cene res padejo, tolk boljše.

Za 1 nepremičnino 1000€? To je malo čudno. Kje pa je ta nepremičnina?

Torej v bistvu podpiraš davek? Smo te očitno narobe razumeli.

1000 evrov več kot zdaj plačujem davkov. Ne skupaj 1000.

Utk je izjavil:

1000 evrov več kot zdaj plačujem davkov. Ne skupaj 1000.

Sej to mislim. 1000€ več davka za eno nepremičnino. Zato pa sprašujem kje je nepremičnina, ker bi se naj izven večjih mest to pokrilo oz. bilo celo v minusu za nov davek.

Če si sucker, ki plačuje 25%, pol res.
Po novem bi res moral tolk, se pravi mora it najemnina gor, ni druge.
In načeloma se ne bo pokrilo. Stanovanje vredno 100 jurjev če oddaš za 400 evrov, 1500 davka, ali pa 1100 od oddajanja. "Samo" 400 evrov razlike pomeni ena najemnina na leto, v bistvu skoraj 2, če odšteješ davke in še kak drug strošek.
Ali pa 200 jurjev za 800 najemnine, isti šmorn.

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Če si sucker, ki plačuje 25%, pol res.
Po novem bi res moral tolk, se pravi mora it najemnina gor, ni druge.
In načeloma se ne bo pokrilo. Stanovanje vredno 100 jurjev če oddaš za 400 evrov, 1500 davka, ali pa 1100 od oddajanja. "Samo" 400 evrov razlike pomeni ena najemnina na leto, v bistvu skoraj 2, če odšteješ davke in še kak drug strošek.
Ali pa 200 jurjev za 800 najemnine, isti šmorn.

Aja, na s.p. maš. Zdaj mi je vsaj jasno zakaj panika. Ja, sej lahko dvigneš, ampak ob večji ponudbi bi tud to znal bit problem. No, mogoče tam kje imaš, bi znal bit problem že danes z zviševanjem. Vse jasno.

To sem čist pozabil, da bo to problem še za tiste, ki davčno optimizirajo preko s.p. Torej še en pozitivni efekt izmed mnogih.

Zgodovina sprememb…

Izven Lj je preklemano malo "investicijskih" stanovanj, ki bi prazna čakala na dvig cene. Stanovanja so polna. Najde se kakšen "bivalni vikend", nekje v pm in na 40 m2, in to je to.
Kam bojo šli, če dvignem za 10%. Fizično dobesedno nimajo kam.

LeQuack ::

Tako ja, let the hate flow through you. Pravi kapitalist se mora znebiti moralnih vrednost.
Quack !

Ja vi pravite, da bi lahk tudi že zdaj dvigovali in dvigovali, ker folk itak nima izbire.
Če bi imel jaz tako pogodbo kot stanovanjski sklad, bi v zadnjih 4 letih dvignil za cca 30%. Oni lepo dvigujejo po inflaciji. Po tem ko folk kupi lastno kuhinjo, da se sploh lahko vseli. Pa še za 10 nisem.
Po moje je jasno kdo je tu prasec.

Zgodovina sprememb…

Poglej si letno poročilo sklada za 2023, stran 108. Leta 2022 prihodki iz najemnin slabih 13 mio, leta 2023 dobrih 17. Pri praktično enakem številu stanovanj. Kater privatnik je uspel v letu 2023 dvignit najemnino za 35%? In kaj bo naredu folk, potem ko je dal 15 jurjev, da si je opremil njihovo stanovanje, ki ga je dobil praznega, najemnina šla pa gor za tretjino v enem letu?
Mene bi pa na križ pribili če rečem da bom čez eno leto dvignil za 10%. Sklad bo dvignil v vsakem primeru, letos in naslednje leto, pa sploh tega davka ne bo plačeval.
In s takim skladom se bi vi šli Dunaj...

Zgodovina sprememb…

redtech ::

Utk dvigni za 20% pa sporoči kam so šli, da bodo še drugi vedeli.

trololololo ::

Povprečna starost kupca nepremičnin v Sloveniji je 59 let. Ta starostna kategorija in starejši je ustvarila pogoje (preko različnih faktorjev), zaradi katerih je večji del mlajše generacije ostal brez možnosti dostopa do nepremičnin. Ista generacija pričakuje, da bo mlajša generacija delala do 70 leta starosti in se nato samo premaknila naravnost v grob itd.
Skratka, ni prišlo samo do brutalne nepravičnosti v razmerju med bogatimi in revnimi (kjer se je večina kapitala prelila k bogatim). Prišlo je tudi do ogromne medgeneracijske nepravičnosti. Določeni priviligarani ljudje res nimajo stika z realnostjo.

ideep ::

zgrešen sistem. sicer pa naj bi bil ta zakon v veljavi od leta 2026, kar pomeni, da bo vmes še dvakrat padel, tudi na ustavni presoji. tak, da ne se sekirat.

potrebno se je začet zavedat da neprofitna stanovanja oz. stanovanja stanovanjskega sklada (Lj) morajo začet oddajat stanovanja po enaki ceni kot ga to oddaja npr. stanovanjski sklad v celju (nepremičnine).. torej najprej mora biti cena neprofitnega stanovanja za enako kvadraturo neglede na to kje stoji, enaka cena. Tako pa je najemnina za 40m2 cena v Celju do cca. 200 EUR, v Ljubljani pa je takšno stanovanje 600 EUR. Govorim o podatkih neprofitnih državnih stanovanj. Torej cena tržnega stanovanja je torej skoraj popolnoma enaka kot ceni stanovanjskega sklada, kar je v osnovni mimo.

Torej najprej naj to poštimajo, pa izbrišejo pravila kot so prijavljeno stalno bivališče v kraju, kjer zaprošaš za stanovanje.. saj po ustavi RS vsakemu pripada pravica do stanovanja ne glede ne to, kje imaš prijavljeno stalno bivališče.

sicer pa bo potrebno premislit o drugačnih opcijah, kot so nakup neke večje nepremičnine ali zemlje v sklopu nekih ožjih prijateljev, skupine ljudi, ki si medsebojno zaupa, deli zemljo,jo obdeluje in gradi svojo skupnost..

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ideep ()

sraka1 ::

Predlog je slab.

Obdavčiti bi morali vse nepremičnine, torej tudi "prve" - samo tako ne bi prišlo do zlorab. Kdor ne more plačati, lahko nepremičnino prepiše na državo s pravico do preužitka do smrti.

Obenem pa bi se morale bistveno razbremeniti plače - to bi morali sprejeti skupaj kot sveženj. Razlika med bruto in neto plačo pri €100k letno ne bi smela biti več kot 25%. Na prispevke pa uvedena tudi kapica (npr. najvišja možna osnova €300k).

Tak pristop bi povzdignil dodano vrednost dela, ne pa betona.

trololololo je izjavil:

Povprečna starost kupca nepremičnin v Sloveniji je 59 let. Ta starostna kategorija in starejši je ustvarila pogoje (preko različnih faktorjev), zaradi katerih je večji del mlajše generacije ostal brez možnosti dostopa do nepremičnin. Ista generacija pričakuje, da bo mlajša generacija delala do 70 leta starosti in se nato samo premaknila naravnost v grob itd.
Skratka, ni prišlo samo do brutalne nepravičnosti v razmerju med bogatimi in revnimi (kjer se je večina kapitala prelila k bogatim). Prišlo je tudi do ogromne medgeneracijske nepravičnosti. Določeni priviligarani ljudje res nimajo stika z realnostjo.

V katerem vesolju bo nek 25 letnik imel (v povprečju) enako denarja kot 59 letnik, ki je ta čas 20x napredoval s plačo, odplačal kredite, investiral viške itd. To je bilo možno v Jugi, ko itak nihče ni imel nič našparanega, niti mlad niti star (razen, spet, v nepremičninah, vikendih). Tist, ki ima zdaj bolj nesposobne starše, bo bolj tanko piskal, to je čist jasno. Če bojo stanovanja poceni, bojo pa starši prispevali k čem drugem. Faksu v tujini, začetku kakega posla, karkoli. Revežem bo vse težje, relativno proti ne-revnim.

To je vsem v normalnem svetu čist jasno, samo Slovenci se temu čudijo kot kura dreku.

Zgodovina sprememb…

redtech ::

Kaj v ustavi bi ustavilo ta davek in ga v drugih državah ni?

Utk je izjavil:

Izven Lj je preklemano malo "investicijskih" stanovanj, ki bi prazna čakala na dvig cene. Stanovanja so polna. Najde se kakšen "bivalni vikend", nekje v pm in na 40 m2, in to je to.
Kam bojo šli, če dvignem za 10%. Fizično dobesedno nimajo kam.

Pusti se presentit. Vem, da misliš, da jih kot pravi plemič držiš v šahu, ampak znaš biti presenečen, da temu ni tako.

denabiker ::

1-sobno: POLZELA, CENTER POLZELE, 34 m2, zgrajeno l. 1966, 3/5 nad. Cena: 128.000,00 EUR, to so stari grdi bloki, po mojem brez dvigala:D Zakaj so v neki Polzeli takšne cene? Ziher bo rekel prodajalec, ker je bližina AC, pa potem imate hiter dostop do MB-LJ, praktično že skoraj okolica LJ:D

kamiKaZaA ::

Torrent je izjavil:

Gre. CSD in notarji tudi vse to požegnajo. Izvoli praktičen primer družine Snežič s 7 letno hčerko.

Hči znanih Slovencev: ima komaj sedem let, nad glavo pa ji visi milijon evrov dolga
https://www.slovenskenovice.si/novice/s...
Oče Rok Snežič pravi, da je to v interesu otroka, saj hišo gradi zanjo. Kaj pravi o njegovih dolgovih in kaj si o takšnem početju staršev mislijo finančna uprava, center za socialno delo in notarska zbornica.

Snežičeva hči je lastnica parcele, na kateri v Mariboru raste vila, na njej pa je za skoraj milijon evrov dolga
https://vecer.com/slovenija/foto-snezic...
Na Fursu so pojasnili, da pri darilni pogodbi med starši in otroci ni potrebno plačati davka. Prav tako so pojasnili, da najemanje posojil, ki jih starši zavarujejo z otrokovo nepremičnino, ni sporno.

Finančna uprava zaplenila maseratija. Snežič: Avto ni moj

https://www.24ur.com/novice/slovenija/m...
Po naših neuradnih informacijah naj bi Finančna uprava zaplenila maseratija, ki naj bi bil povezan z davčnim svetovalcem Rokom Snežičem. Pred nakupovalnim središčem v Ljubljani so namreč zaplenili maserati z bosanskimi registrskimi tablicami. Snežič trdi, da prestižni avtomobil ni njegov in da je v lasti njegovega prijatelja iz BiH.

LeQuack je izjavil:

bm1973 je izjavil:

Drugače je pa to simple:
- Prepišeš na mulca

Zakaj pa misliš, da toliko ljudi ne oddaja? Ker ne upajo, kot smo se že pogovarjali, ker nimamo pošlihtanih zadev v primeru neplačevanja najemnine, stroškov,, ter potem, ker on/ona kao ne more plačevat, mu nič ne moreš itd. Tu bi morali stvari uredit, pa bi se pojavila stanovanja na trgu

ideep je izjavil:

zgreĹĄen sistem. sicer pa naj bi bil ta zakon v veljavi od leta 2026, kar pomeni, da bo vmes ĹĄe dvakrat padel, tudi na ustavni presoji. tak, da ne se sekirat.

Smešno. Najprej panika, jeza in preučevanje obvodov, sedaj pa ko ste končno dojeli zakaj se gre, pa sanjanje o ustavnem sodišču, kot rešilni biljki. Pa to kr skupinsko na vseh portalih, kot da so usklajene sanje iz obupa. Sanjajte. :))

Zgodovina sprememb…

Saj večina skrivajo premoženje, se spomnite Kresalove, ona je imela samo 5.000 premoženja:D Pa neki znani politiki, pa samo pol stanovanja, ali pa garsonjera, ali pa ena je imela samo garažo, uradno so reveži totalni. Janša je pravi bogataš med politiki, če se prav spomnim lastnik stanovanja, avta Volvo, pol hiše:) Tak, da smo mi normalni državljani pravi bogataši:D, ko šišamo vse te modele po vrsti.

Lonsarg ::

sraka1 je izjavil:

Predlog je slab.

Obdavčiti bi morali vse nepremičnine, torej tudi "prve" - samo tako ne bi prišlo do zlorab. Kdor ne more plačati, lahko nepremičnino prepiše na državo s pravico do preužitka do smrti.
Ja tale olajšava na prvo nepremičnino samo kliče po mutenju. Če bi dalo olajšavo v EUR per osebo nevezano na to kje imaš kako prebivališče pisano bi bilo neizmerno bolje. Dodatni bonus bi bil, da bi če bi bila olajšava v EUR, da bi nekateri kljub eni sami nepremičnini plačali davek, če so pač kupili tako za miljon. Kar bi bilo prav.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

kamiKaZaA je izjavil:

Torrent je izjavil:

Gre. CSD in notarji tudi vse to požegnajo. Izvoli praktičen primer družine Snežič s 7 letno hčerko.

Hči znanih Slovencev: ima komaj sedem let, nad glavo pa ji visi milijon evrov dolga
https://www.slovenskenovice.si/novice/s...
Oče Rok Snežič pravi, da je to v interesu otroka, saj hišo gradi zanjo. Kaj pravi o njegovih dolgovih in kaj si o takšnem početju staršev mislijo finančna uprava, center za socialno delo in notarska zbornica.

Snežičeva hči je lastnica parcele, na kateri v Mariboru raste vila, na njej pa je za skoraj milijon evrov dolga
https://vecer.com/slovenija/foto-snezic...
Na Fursu so pojasnili, da pri darilni pogodbi med starši in otroci ni potrebno plačati davka. Prav tako so pojasnili, da najemanje posojil, ki jih starši zavarujejo z otrokovo nepremičnino, ni sporno.

Finančna uprava zaplenila maseratija. Snežič: Avto ni moj

https://www.24ur.com/novice/slovenija/m...
Po naših neuradnih informacijah naj bi Finančna uprava zaplenila maseratija, ki naj bi bil povezan z davčnim svetovalcem Rokom Snežičem. Pred nakupovalnim središčem v Ljubljani so namreč zaplenili maserati z bosanskimi registrskimi tablicami. Snežič trdi, da prestižni avtomobil ni njegov in da je v lasti njegovega prijatelja iz BiH.

Torej, če lahko starši najamejo posojilo z "otrokovo" nepremičnino, se bo v tem primeru tud štelo, da so dejanski lastniki te nepremičnine in so dolžni plačat nov davek. Odlično.

denabiker je izjavil:

LeQuack je izjavil:

bm1973 je izjavil:

Drugače je pa to simple:
- Prepišeš na mulca

Zakaj pa misliš, da toliko ljudi ne oddaja? Ker ne upajo, kot smo se že pogovarjali, ker nimamo pošlihtanih zadev v primeru neplačevanja najemnine, stroškov,, ter potem, ker on/ona kao ne more plačevat, mu nič ne moreš itd. Tu bi morali stvari uredit, pa bi se pojavila stanovanja na trgu

Sej v primeru novega davka, se bodo tud stanovanja pojavila na trgu. Pa to ne samo od teh, ki si "ne upajo" oddajat, ampak tud od teh, ki se jim ne da ali pa preprosto niso nikoli niti mislili. Upam pa, da se tud glede zakonodaje kaj spremeni. Sedaj imate možnost biti slišani. Recite: "Ok, to je nov davek, mi pa želimo, da se uredi zakonodaja najemnih razmerij na tak način." Misliš, da se bo to zgodilo? Ne, združenje nepremičninarjev al najemodojalacev al kakorkoli se že imenujejo razne NVO in združenja na tem področju samo jočejo, grozijo in izvajajo neko propagando. Sej vsi vemo v katetem grmu tiči zajec.

Lonsarg je izjavil:

sraka1 je izjavil:

Predlog je slab.

Ja tale olajšava na prvo nepremičnino samo kliče po mutenju. Če bi dalo olajšavo v EUR per osebo nevezano na to kje imaš kako prebivališče pisano bi bilo neizmerno bolje. Dodatni bonus bi bil, da bi če bi bila olajšava v EUR, da bi nekateri kljub eni sami nepremičnini plačali davek, če so pač kupili tako za miljon. Kar bi bilo prav.

Ja, to je bolj ekstremna oblika. V bistvu so premilo zastavili predlog, ampak če že zdaj nepremičninski mešetarji grozijo s skupinskim samomorom, potem veš kaj bi bilo v kaki še hujši različici predloga. Tud podpora javnosti bi bila nizka. Že zdaj nepremičninski mutibariči vpijejo neumnosti, da gre za nacionalizacijo, takrat bi pa vpili, da hoče država pobrat nepremičnine bogim penzionistom, ki komaj preživijo s penzijo itd.

Zgodovina sprememb…

kamiKaZaA ::

Torrent je izjavil:

Torej, če lahko starši najamejo posojilo z "otrokovo" nepremičnino, se bo v tem primeru tud štelo, da so dejanski lastniki te nepremičnine in so dolžni plačat nov davek. Odlično.

Jaz pa mislim, da se bo dalo tukaj mučkati, ker drugače se ta zakon ne bi sprejel. Ena od potencialnih mutenj. Imaš 5 dodatnih stanovanj. Vsako od teh stanovanj prepišeš 1/10 na otroka ali partnerko, ostalih 9/10 pa imaš na sebe in naenkrat več nisi lastnik 5 stanovanj ampak solastnik in teh novi zakon ne obdavčuje. >:D

Bomo videli kaj bo iz tega? Še vedno sem mnenja, da se bi ta zakon že pred leti sprejel, če bi lahko izvzel VIP ljudi. Pa jih ne more. Sedaj ga bodo pa sprejeli in sigurno dodali luknjo v njega. Skoraj prepričan sem, da se bo dalo na nek način izogniti temu davku, ker drugače se ne bi sprejel, ker bo preveč udaril po žepu politike in elito, katera diktira davke za navadne ljudi in ne za sebe.

Zakaj misliš, da ne bodo sprejeli 1% davka (letno) na premoženje za ljudi, ki imajo vrednost premoženja višjo od 1 milijona (davek na bogataše)? Ker niso nori, da bi sami sebe obdavčevali. In istega mnenja sem pri tem nepremičninskem davku. Neki obvod se bo dal zagotovo narediti...
««
777 / 779
»»