» »

Cene stanovanj v LJ in drugod

Cene stanovanj v LJ in drugod

Temo vidijo: vsi
««
151 / 152
»»

bm1973 ::

TorrentXL je izjavil:

https://www.stat.si/StatWeb/News/Index/...

Cene še rastejo. Razen v LJ. Tam stagnirajo.

No, kaj čakaš z nakupom?!?!?!?

Hitro kupit :D

TorrentXL ::

Sem že dal aro, tak da tvoje idiotsko norčevanje ne bo padlo na plodna tla.

LeQuack ::

To je tako kot alt-season pri kripto. Zdaj ko so napumpali Ljubljano do max, bodo pa še manjša mesta. Tako da bo tudi Mariborska mladina brez prihodnosti. Good job.
Quack !

Utk ::

Kaj ti jokaš, nisi zaslužil za vsakega otroka po 2 stanovanja s Krko?

zavajon ::

Joka, ker bo samo po eno na otroka, če se bodo podražila. Pa Krko je prodal glih preden je začela rasti... :D

johnnyyy ::

TorrentXL je izjavil:

https://www.stat.si/StatWeb/News/Index/...

Cene še rastejo. Razen v LJ. Tam stagnirajo.

Zanimivo bi bilo malce pokomentirati tole statistiko - predvsem na daljše obdobje - 10 let.

Ker tukaj je bilo ogromno mnenj, kako se splača kupiti stanovanje v LJ a statistika pravi drugače. Investicijsko se je splačalo kupovati stanovanja izven LJ predvsem pa v MB, saj so izven LJ cene bolj narasle. In ljudje ki so 2015 kupovali stanovanja v MB imajo sedaj več kot 30% večji donos kot tisti, ki so ga v LJ.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: johnnyyy ()

Utk ::

Tudi drugje so cene narasle nenormalno ja. Zase pač kupiš, jebiga, na nek strašen donos pa ne bi več računal. Razen če je neka podrtija za obnovit, to je drugo.

nurmaln ::

Koliko mislite da je cena na m2 v Ljubljani in koliko v Mariboru, da se izplača kot investicija?
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

miljaužnt ;)

LeQuack ::

Bi moral nabaviti že par let nazaj, da bi se ti splačalo kot investicija.
Quack !

nurmaln ::

LeQuack je izjavil:

Bi moral nabaviti že par let nazaj, da bi se ti splačalo kot investicija.

Ja, to sem si mislil tudi ene 10 let nazaj.
Največja škoda ki sem si jo v 20 letih naredil glede investiranja je bila zato ker nisem vstopil in sem namesto tega "čakal na pravo priliko". No... recimo da sem bil veliko prepozen na S&P, nepremičninah in kripto, sem pa dobro zadel SBI in AU.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nurmaln ()

Zako ::

Če lahko, kupi. Stanovanja ne bodo šle dol...cena bo samo še rasla...
Zako je zakon!!!

Zako je izjavil:

Če lahko, kupi. Stanovanja ne bodo šle dol...cena bo samo še rasla...

Mhm... Kako da ne... :))

Zako ::

Kdo še čaka da padejo cene, je idiot. Sorry, ni druge besede.
Vse se draži, zakaj bi potem nepremičnine padle?
Zdaj boste dobili še bixicnico od idiotske vlade, in dobili ste že Dovod, državno podjetje ki bo pokradli 20 mil EUR...naivnezi, kar volite ponovno te levake.
Zako je zakon!!!

Benny123 ::

Ja cakamo Boscarola ki je obljubljal beznice po 2 jurja

Zako je izjavil:

Kdo še čaka da padejo cene, je idiot. Sorry, ni druge besede.
Vse se draži, zakaj bi potem nepremičnine padle?
Zdaj boste dobili še bixicnico od idiotske vlade, in dobili ste že Dovod, državno podjetje ki bo pokradli 20 mil EUR...naivnezi, kar volite ponovno te levake.

Lahko da je tisti ki čaka idiot. To pa ne spremeni dejstva, da nič ne raste za vedno. So tud padci vmes. Torej praviš, da bojo levaki povzročili gospodarsko krizo? Odlično, namreč to je očitno edini način, da se normalizira cene nepremičnin. Škoda, da desnaki niso rešili tega problema v prejšnjem mandatu, ampak samo poslabšali situacijo.

Se pa vsi zavedamo, da se bo z orožjem samo kradlo. Očitno je to za leve projekt, kot je bil za desne korona.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: TorrentXL ()

PujsekPepe ::

Pa kv vam je? Drzava ni karitas. Ce pa ni kesa pa bols da se zlato al pa brc kup ker gnar gre u maloro

PujsekPepe je izjavil:

Pa kv vam je? Drzava ni karitas. Ce pa ni kesa pa bols da se zlato al pa brc kup ker gnar gre u maloro

Res ni. Karitas vpraša, če želim donirat, država si pa kr vzame pol moje plače vsak mesec.

Pol se mors pa odselt

Prepozno. Bi se pa moral prej. Na žalost mi je nekaj pomenil slovenski jezik in kultura.

Benny123 je izjavil:

Ja cakamo Boscarola ki je obljubljal beznice po 2 jurja

Mislim, da je obljubljal po 3 jurje. Pa dal je vedeti, da morda to ne bo končna cena.

TorrentXL je izjavil:

Prepozno. Bi se pa moral prej. Na žalost mi je nekaj pomenil slovenski jezik in kultura.

Glede na to, da ti država pobere pol plače vsak mesec ti najbrž ni toliko do kulture in jezika, ampak z visoko plačo kar udobno živiš ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zavajon ()

Glede na to, da ti država pobere pol plače vsak mesec ti najbrž ni toliko do kulture in jezika, ampak z visoko plačo kar udobno živiš ;)

Po kateri logiki, če morem vse kar ostane dajat za nepremičnino naslednjih 20 let?

Sej enkrat bo tvoja. Lahko pa se vedno probas kripto, delnice in trgovanje

Saj je že njegova... Saj jo je kupil, čeprav s kreditom...

NuMaN ::

PujsekPepe je izjavil:

Sej enkrat bo tvoja. Lahko pa se vedno probas kripto, delnice in trgovanje

A si zaposlen v Boštjančičevi pisarni? Kripto omenjaš samo kot kamuflažo.
Imam 124,9 delnic Vzajemne.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: NuMaN ()

sealcradle ::

TorrentXL je izjavil:

Po kateri logiki, če morem vse kar ostane dajat za nepremičnino naslednjih 20 let?

To pa zato, ker tuki pametuješ kako so ti drugi dolžni boljših pogojev jadajada, namesto da bi več delal in vlagal. 20 let je še dobra za take, še je placa pri cenah.

Tako je tisti ki s(m)o reskirali pa jajca na pladnju nosil pac lahko kupimo.l, brez krede. Zdj je pa ze zelo pozno ce ne prepozno.

Telbanc ::

Najboljš smo odnesli tisti ki smo kupli do pozne spomladi 2017. Pol je pa zadeva nekak pobezljala.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

TorrentXL je izjavil:

Po tej logiki, ker če ti prispevki in dohodnina nanesejo 50% plače, to pomeni, da mora biti tvoja bruto plača cca.12.000.
Kaj pa ti s temi 6.000 mesečno počneš, je pa tvoja stvar. Lahko jih mečeš v cegle ali pa v kurbe in pijačo, kar je bolj priporočljivo ;)

sealcradle je izjavil:

TorrentXL je izjavil:

To pa zato, ker tuki pametuješ kako so ti drugi dolžni boljših pogojev jadajada, namesto da bi več delal in vlagal. 20 let je še dobra za take, še je placa pri cenah.

To si samo ti preveč omejen, da bi razumel osnove. Meni niso drugi dolžni boljših pogojev, ampak je država dolžna zagotavljat boljše pogoje za družbo. Itak pa omejenci tvojega tipa to nikoli ne bojo razumeli, razen ko se gre za njih. Pol bojo pa jokali 100x bolj, kot katerikoli drugi jamrači, kako se jim godi krivica. Lahko pa več dela za davek in stroške ta, ki želi kopičit nepremičnine, če mu to že toliko pomeni. To namreč ni osnovna človekova potreba.

Zgodovina sprememb…

TorrentXL je izjavil:

sealcradle je izjavil:

TorrentXL je izjavil:

To si samo ti preveč omejen, da bi razumel osnove. Meni niso drugi dolžni boljših pogojev, ampak je država dolžna zagotavljat boljše pogoje za družbo. Itak pa omejenci tvojega tipa to nikoli ne bojo razumeli, razen ko se gre za njih. Pol bojo pa jokali 100x bolj, kot katerikoli drugi jamrači, kako se jim godi krivica. Lahko pa več dela za davek in stroške ta, ki želi kopičit nepremičnine, če mu to že toliko pomeni. To namreč ni osnovna človekova potreba.

Meni se res godi krivica (kraja in redistribucija mojega denarja drugim), a kljub temu ne jokam po forumih in imam že kar lep nabor nepremičnin. Pa je še daleč do dediščine :)

Kdor bo čakal, da država njemu in podobnim zagotovi boljše pogoje, bo ugotovil samo to, da mu nihče, niti država, ni ničesar dolžna.

sealcradle je izjavil:

TorrentXL je izjavil:

sealcradle je izjavil:

TorrentXL je izjavil:

Meni se res godi krivica (kraja in redistribucija mojega denarja drugim), a kljub temu ne jokam po forumih in imam že kar lep nabor nepremičnin. Pa je še daleč do dediščine :)

Kdor bo čakal, da država njemu in podobnim zagotovi boljše pogoje, bo ugotovil samo to, da mu nihče, niti država, ni ničesar dolžna.

Ni je večje kraje in redistribucije denarja kot to, da so plače rekordno obdavčene in istočasno tud rekordne cene nepremičnin. To je največja kraja tega stoletja. V bistvu si ti del tistih, ki kradejo in zraven še jočeš kako se ti godi krivica.

Država je dolžna ogromno, glede na to koliko pobere, še sploh če hoče, da bo kdo še futral to državo z davki.

Zgodovina sprememb…

zavajon je izjavil:

TorrentXL je izjavil:

Po tej logiki, ker če ti prispevki in dohodnina nanesejo 50% plače, to pomeni, da mora biti tvoja bruto plača cca.12.000.
Kaj pa ti s temi 6.000 mesečno počneš, je pa tvoja stvar. Lahko jih mečeš v cegle ali pa v kurbe in pijačo, kar je bolj priporočljivo ;)

Jaz padem v razred 39%. Po davkih in prispevkih mi ostane malo več kot polovica, ki pa jo itak pobere plačilo vrtca, ker padeš v najvišji razred pri subvenciji.

Zgodovina sprememb…

Pozabil si še na bruto - bruto.

Za firme je zadeva še bolj brutalna...

TorrentXL je izjavil:

sealcradle je izjavil:

TorrentXL je izjavil:

sealcradle je izjavil:

TorrentXL je izjavil:

Ni je večje kraje in redistribucije denarja kot to, da so plače rekordno obdavčene in istočasno tud rekordne cene nepremičnin. To je največja kraja tega stoletja. V bistvu si ti del tistih, ki kradejo in zraven še jočeš kako se ti godi krivica.

Država je dolžna ogromno, glede na to koliko pobere, še sploh če hoče, da bo kdo še futral to državo z davki.

Tu delaš napako v razmišljanju, kaže pa tudi, da ti nihče ni povedal kako stvari stojijo v resnici, kar je pogost pojav moderne vzgoje, ko starši igrajo glivo s tem, da tam kjer oni ne bojo mogli, bo pa sistem poskrbel za njihove potomce. Bo, ampak samo toliko, da se ti ne bo splačalo upirat in zganjat đumbusa za tiste, ki niso prvi v dolgi vrsti generacij začeli tresno razmišljati o prihodnosti.

sealcradle je izjavil:

Tu delaš napako v razmišljanju, kaže pa tudi, da ti nihče ni povedal kako stvari stojijo v resnici, kar je pogost pojav moderne vzgoje, ko starši igrajo glivo s tem, da tam kjer oni ne bojo mogli, bo pa sistem poskrbel za njihove potomce. Bo, ampak samo toliko, da se ti ne bo splačalo upirat in zganjat đumbusa za tiste, ki niso prvi v dolgi vrsti generacij začeli tresno razmišljati o prihodnosti.

To da ti nisi sposoben razumet, pomeni da ti delaš napako v razmišljanju. Govorimo o osnovnih stvareh, ki so za tebe očitno preveč kompleksne. Samo ti veš kaj ima moderna vzgoja s prostorsko politiko države in občin. Še sploh pa glede na to, da ste vsi, ki ste se nagrabili, očitno iz drugih časov, ko še ni bilo tako kritično stanje.

bm1973 je izjavil:

Pozabil si še na bruto - bruto.

Za firme je zadeva še bolj brutalna...

Drži.

Zgodovina sprememb…

TorrentXL je izjavil:

Jaz padem v razred 39%. Po davkih in prispevkih mi ostane malo več kot polovica, ki pa jo itak pobere plačilo vrtca, ker padeš v najvišji razred pri subvenciji.

Če ti ostane več kot polovica, potem ti pač država ne pobere pol. Pa "malo več" je zelo raztegljiv pojem.
Pa če ti od plače plačuješ vrtec, ali koko ali kredit, tega nikakor ne moreš šteti kot dajatev državi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zavajon ()

zavajon je izjavil:

TorrentXL je izjavil:

Če ti ostane več kot polovica, potem ti pač država ne pobere pol. Pa "malo več" je zelo raztegljiv pojem.
Pa če ti od plače plačuješ vrtec, ali koko ali kredit, tega nikakor ne moreš šteti kot dajatev državi.

Ok. Država in občina mi pobereta več kot pol. Si zdaj zadovoljen?

Od plače občina, kjer imaš stalno bivališče, dobi dohodnino, država dobi plačane prispevke...

Samo ti veš kaj ima moderna vzgoja s prostorsko politiko države in občin.

Moderna vzgoja je razlog, da verjamete v sistem, čeprav je sistem na papirju idealističen in v praksi ne more dosegati obljub. Dejansko se ti na eni strani dogaja reket (država ti jemlje kolikor pač rabi, da deluje - kar v praksi pomeni kolikor pač rabijo politiki, da imajo material za naslednjo kampanjo), na drugi strani pa hladna realnost, kjer se ljudje brigamo zase in svoje bližnje, ostale pa prenašamo.

Še sploh pa glede na to, da ste vsi, ki ste se nagrabili, očitno iz drugih časov, ko še ni bilo tako kritično stanje.

Stanje za takšne, ki razmišljajo kot ti, je bilo vedno kritično in vedno bo.

Glede na tvoje zapise pa se mi zdi, da si že zadel terno: previsoki davki na dohodek iz dela in preveč omejitev/premalo spodbud pri gradnji.

Zgodovina sprememb…

bm1973 je izjavil:

Od plače občina, kjer imaš stalno bivališče, dobi dohodnino, država dobi plačane prispevke...

Vrtec je občinski. Medtem ko v Zagrebu vsi plačajo nekje 80EUR ne glede na plačo, je pri nas ta znesek cca. 400EUR v najvišjem razredu. Kaj je to drugega kot pobiranje, če pobere 2x denar od mene?

sealcradle je izjavil:

Samo ti veš kaj ima moderna vzgoja s prostorsko politiko države in občin.

Moderna vzgoja je razlog, da verjamete v sistem, čeprav je sistem na papirju idealističen in v praksi ne more dosegati obljub. Dejansko se ti na eni strani dogaja reket (država ti jemlje kolikor pač rabi, da deluje - kar v praksi pomeni kolikor pač rabijo politiki, da imajo material za naslednjo kampanjo), na drugi strani pa hladna realnost, kjer se ljudje brigamo zase in svoje bližnje, ostale pa prenašamo.

Še sploh pa glede na to, da ste vsi, ki ste se nagrabili, očitno iz drugih časov, ko še ni bilo tako kritično stanje.

Stanje za takšne, ki razmišljajo kot ti, je bilo vedno kritično in vedno bo.

Glede na tvoje zapise pa se mi zdi, da si že zadel terno: previsoki davki na dohodek iz dela in preveč omejitev/premalo spodbud pri gradnji.

Ja ponekod sistem deluje dost bolje, tako da se očitno da v praksi vsaj bolj približat idealom.

Stanje poleg osebnih izkušenj potrjujejo tud statistični podatki. Statistika veš kaj je? Ta namreč nima veze z mojim razmišljanjem, ampak to očitno ti nisi zmožen ali pa nočeš razumet.

Zgodovina sprememb…

Ce ne bomo pozitivno razmisljali se stanje ne bo uredilo temvec bo se slabse

NuMaN ::

Ce bomo pozitivno razmisljali se stanje ne bo uredilo temvec bo se slabse
Imam 124,9 delnic Vzajemne.

TorrentXL je izjavil:

Meni pa lokalni diler pobere več kot pol. torej sem jaz večja žrtev kot ti :|

zavajon je izjavil:

TorrentXL je izjavil:

Meni pa lokalni diler pobere več kot pol. torej sem jaz večja žrtev kot ti :|

Ne, ker ti dilerju prostovoljno dajaš in povrh še za neesencialne zadeve. Malo manj drog, pa boš mogoče razumel razliko.

Zgodovina sprememb…

Ti tudi ves zaslužek razen davkov prostovoljno daješ. In to celo za neesencialne zadeve, kot so otroci ;)

Mislim, da ti je droga požrla preveč sivih celic. :) Nimamo kaj...

Zgodovina sprememb…

Dejmo pozitivno razmisljat in rajs investirat v kaj da si bo lahko kaj kupl.

Edina smiselna investicija v teh krajih so nepremičnine. In kot praviš, je to tudi cilj investiranja ;)

johnnyyy ::

TorrentXL je izjavil:

Vrtec je občinski. Medtem ko v Zagrebu vsi plačajo nekje 80EUR ne glede na plačo, je pri nas ta znesek cca. 400EUR v najvišjem razredu. Kaj je to drugega kot pobiranje, če pobere 2x denar od mene?

To ni nobeno pobiranje, ampak tipični socializem, kjer se "žene tistega konja, ki hoče vleči". Pač po logiki socializma, je država "kriva", da si ti kot posameznik tako uspešen in zato je prav, da od svoje plače državi oz. družbi vračaš. Ker imaš več denarja je prav da plačuješ 400€ mesec za varstvo. In tako je tudi prav da sam poskrbiš za svoje stanovanje oz. za bivanje. Tudi če se zgradi nebroj stanovanj, boš ti s takšno plačo od daleč gledal ta stanovanja, saj bodo na volju tistim ki jih bolj potrebujejo.
««
151 / 152
»»