» »

Cene stanovanj v LJ in drugod

Cene stanovanj v LJ in drugod

Temo vidijo: vsi
««
116 / 133
»»

seemon ::

vip hvala zaenkrat bom še malo nagruntal kako priti do denarja za novo pasivno hišo

c3p0 ::

Easy:
- ideja da bi imel novo pasivno hišo
- ...
- ...
- vselitev v novo pasivno hišo

trancer01 ::

Kdor razmišlja o pasivni hiši, mu predlagam raje aktivno.;((

Invictus ::

seemon je izjavil:

vip hvala zaenkrat bom še malo nagruntal kako priti do denarja za novo pasivno hišo

Začni delati in služiti, drugače ne bo šlo...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

kriptobog ::

trancer01 je izjavil:

Kdor razmišlja o pasivni hiši, mu predlagam raje aktivno.;((

Zanimivo da Jelovica oglasuje, da pri aktivni hisi uporabljajo naravne materiale. V blizini mene raseta dve aktivni hisi od njih in obe zdaj oblacijo v stiropor. :))

Malidelničar ::

Eno vprašanje iz firbca: A se Rakova Jelša še vedno šteje kot najcenejši del Ljubljane? In za neposredno okolico Ljubljane verjetno Zalog velja za najbolj cheap?
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Invictus je izjavil:

seemon je izjavil:

Bi mi predlagal kako začeti služiti miljone

seemon je izjavil:

Invictus je izjavil:

seemon je izjavil:

Bi mi predlagal kako začeti služiti miljone

Pravijo da je do prvega miljona najtežje priti potem zadeva steče

Zgodovina sprememb…

• spremenil: seemon ()

sicer pa kaj bi z vsem tem dnarjem bil bi še večji revež ker ga nebi mogel porabiti

a je kdo tuki ki ima več kot miljon evrov

Zgodovina sprememb…

LeQuack ::

Bogati pravijo, da bodo nepremičnine preselili v tujino, če jih bodo obdavčili:
https://www.24ur.com/novice/slovenija/o...

"Napovedi progresivne obdavčitve premoženja razburjajo podjetnike, slišijo se tudi grožnje o selitvi premoženja iz države. A nekateri ekonomisti mirijo in pravijo, da imamo v Sloveniji primerjalno precej nizke obdavčitve predvsem na dobičke in premoženje. Kakšne pa so davčne obremenitve v Sloveniji v primerjavi z drugimi državami sveta?"
Quack !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LeQuack ()

poweroff ::

Nepremičnine bodo selili v tujino?

Zidak po zidak, ali kako? :))
sudo poweroff

Okapi ::

A je kakšen problem? Naložiš na prikolico in odpelješ.;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

TESKAn ::

Super, to pomeni da se bodo sprostile parcele.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

OneYellow ::

Samo, da ne bodo šokirani, ko bodo v tujini plačali na preseljene nepremičnine nepremičninski davek. Whoopsies.

vi še vedno sanjate, da bodo cene ful padle, če se uvede nepremičninski davek? :))

Jaz se ne slepim, ker pri nas ni bilo v praksi še nič implementirano tako, da bi delovalo. Bo pa boljši občutek, da bodo zastonjkarji plačali nekaj, da bodo na istem kot današnji kupci nepremičnin. Solidarnost pa to. :))

Zakaj zastonkarji? Jaz sem stanovanje kupil, ni bilo nič zastonj ;) Itak bo pa folk našel obvode.

Danes ob 50% višjih cenah se cene izpred 5 let nazaj zdijo zastonj. :)) Jazbinški so pa dejansko zastonj.

Magic1 ::

Seveda bodo cene padle. Ko bo folk porabil našparan denar od zadnjih dveh let (zelo hitro glede na cene dopustov), ko se bo konkretno inflacija pokazala na daljši rok, ko službe ne bodo več tako samoumevne in ko bodo konkretno dvignili obrestne mere. Vse to se zelo hitro bliža, jeseni. Seveda cene ne bodo padle hitro, ker upanje na nepremičninskem trgu umre zadnje v Sloveniji.
Magic

OneYellow je izjavil:

Danes ob 50% višjih cenah se cene izpred 5 let nazaj zdijo zastonj. :)) Jazbinški so pa dejansko zastonj.

Bi pa takrat kupil. Kaj vse se je podražilo v zadnjih 5 letih. Ne samo nepremičnine. Ko sem kupil stanovanje je bilo vleiko ceneje, kot je vredno sedaj, ampak je bila tudi plača 50% manj takrat. Hišo sem pa gradil ravno ko se je začelo graditi in se je od začetka projekta do konca podražilo vse skup za cca 60k. Pa sem vseeno naredil, namesto da bi jokal, kot večina tu gor. Za jazbinška sem pa premlad.

Magic1 je izjavil:

Seveda bodo cene padle. Ko bo folk porabil našparan denar od zadnjih dveh let (zelo hitro glede na cene dopustov), ko se bo konkretno inflacija pokazala na daljši rok, ko službe ne bodo več tako samoumevne in ko bodo konkretno dvignili obrestne mere. Vse to se zelo hitro bliža, jeseni. Seveda cene ne bodo padle hitro, ker upanje na nepremičninskem trgu umre zadnje v Sloveniji.

Ampak ne toliko kot upate. Večina jamračev, ki jamra da ne morejo nič kupiti, tudi potem ne bodo mogli.

Zgodovina sprememb…

Jaz nič ne upam, jaz bolj kot ne hočem ponudbo. Trenutno je ni in zato se proda vse po skoraj poljubnih cenah.
Sej lahko greš pogledat sklenjene posle in če so cene 30-50% višje v oglasih, ti to da vedet da je večina ponudbe le sanjanje, če se res kdo dost nor najde.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

Cene ne bodo padle. Ajde, včasih ujameš kako akcijo, ker se kaka prodaja zaradi stiske lastnika (brez denarja, ločitev, ipd...), Sreča pač...

Kdor bo kupoval prvo nepremičnino za lastno bivanje, bo kupil, ko bo rabil in bo kreditno sposoben. Ne bo čakjal na 50% znižanje, ki ga ne bo...

Kdor kupuje za investiijo, ali da nekam plasira odvečen denar, bo vseeno kupil. Ker ne ve, kam bi drugače vložil denar.

Nepremičninski davek se bo prenesel na najemnike. Ne bi bil presenečen, če bi to piosalo tudi v zakonu >:D.

Sej 2009 so tudi govorili, da ne bo padlo...

Bajta 300m2 zraven mene v Ljubljani se je prodala za 180k€ 2014. Ko sem to kasneje zvedel, sem se tolku po glavi pa nisem imel keša. Po gursu je bila ocenjena na 290k€.
Magic

Zgodovina sprememb…

ginekk ::

Magic1 je izjavil:

Saj je logično. Pa zagotovo je kdo zakreditiran skupno - s svojim partnerjem. Statistično ne gre v prid, da bo služba OK, da se bo prihodek dvigoval skladno z inflacijo in nasploh da bo zveza ostala trdna še naslednjih 20-30 let.

Že v dveh letih se vse to lahko podre kot domine, kaj šele v dvajsetih.

Magic1 je izjavil:

Bajta 300m2 zraven mene v Ljubljani se je prodala za 180k€ 2014. Ko sem to kasneje zvedel, sem se tolku po glavi pa nisem imel keša. Po gursu je bila ocenjena na 290k€.

Ko bodo cene padle boste jokali, da so pa krediti dragi. Ali bo pa spet kaj drugega za izgovor.

ginekk ::

Invictus je izjavil:

Kdor kupuje za investiijo, ali da nekam plasira odvečen denar, bo vseeno kupil. Ker ne ve, kam bi drugače vložil denar.

Nepremičninski davek se bo prenesel na najemnike. Ne bi bil presenečen, če bi to piosalo tudi v zakonu >:D.

Mogoče danes res. Ko pa bodo zakonsko zaostroili kratkoročno (AirBnb) oddajanje iz Ljubljane in določili drugačno obdavčitev iz pogoje oddajan za investicijske lastnike, recimo časovno odprte pogodbe s fiksirano in navzgor omejeno oddajano ceno, bo pa takoj jok in stok.

Večina imetnikov itak ni investicijskih, tako da ne bi bil prevelik halo.

Sej ravno to se mora preprečit, da bivalne nepremičnine postanejo investicijsko blago. V Ameriki imajo štalo, ker so firme navalile na nepremičnine. To je lahko zelo hitro nevarno.
Magic

Machete ::

Kdor pozna kaj cene, v kakšenm razmerju cca. se oddajajo parkirni prostori pokriti zunaj / v kletni garaži z liftom VS neko povprečno stanovanje v Sloveniji (recimo 500-600 uer neto)?
Da vidim, če se mi 'splača'.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Groot ::

Machete je izjavil:

Kdor pozna kaj cene, v kakšenm razmerju cca. se oddajajo parkirni prostori pokriti zunaj / v kletni garaži z liftom VS neko povprečno stanovanje v Sloveniji (recimo 500-600 uer neto)?
Da vidim, če se mi 'splača'.

Parking v LJ je zelo odvisno od lokacije. V centru in bližnji okolici boš pod 90-100 EUR težko našel parking. Enako na območjih, kjer parkirišč močno primanjkuje (npr. BS stolpnice in okolica, spodnja Šiška do obvoznice). Spet drugje kjer težav s parkingom ni, pa hitro padeš na 50 EUR.

Da še dodam, čisto iz glave bi rekel da se ti investicija pri parkirnem mestu načeloma povrne hitreje, kot pri povprečnem stanovanju. Je pa seveda tako kot vedno vse odvisno od konkretne situacije.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Groot ()

a obstaja vila pasivna hiša

tako bom jest imel

Zgodovina sprememb…

stara mama ::

Pasivna hiša je bedarija. Nizkoenergijska + SE + TČ, pa si zmagal.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: kriptobog ()

stara mama je izjavil:

ma tale se se pri nizkoenergetski ne vem kako obnese. Meni so naračunali, da bi se investicija povrnila po 15 letih 8-O

kriptobog je izjavil:

stara mama je izjavil:

ma tale se se pri nizkoenergetski ne vem kako obnese. Meni so naračunali, da bi se investicija povrnila po 15 letih 8-O

Seveda je zelo odvisno od lege, strehe, porabe... Dokler še gre netmarketing, se normalno kar "splača", če le imaš sončne pogoje ok. 15 let gre lahko hitro na deset, če cene elektrike popravijo na gor. Kar pa ni švoh.
Magic

Zgodovina sprememb…

mr_chai ::

Magic1 je izjavil:

Jaz nič ne upam, jaz bolj kot ne hočem ponudbo. Trenutno je ni in zato se proda vse po skoraj poljubnih cenah.
Sej lahko greš pogledat sklenjene posle in če so cene 30-50% višje v oglasih, ti to da vedet da je večina ponudbe le sanjanje, če se res kdo dost nor najde.

To ni čist res, tisti sklenjeni posli, ki so sumljivo nižji za take procente, ki jih omenjaš so ali prodaje med družinskimi člani, ali pa dogovorjena nižja cena na papirju in ostalo plačano v gotovini ali kriptu.

mr_chai je izjavil:

Magic1 je izjavil:

To ni čist res, tisti sklenjeni posli, ki so sumljivo nižji za take procente, ki jih omenjaš so ali prodaje med družinskimi člani, ali pa dogovorjena nižja cena na papirju in ostalo plačano v gotovini ali kriptu.

Takšnih poslov ni samo nekaj, ki izstopajo, ampak so povprečne realizirane cene toliko nižje. Takšna opažanja so tudi moja, da se realizirane cene za nepremičnine in za območje, ki ga spremljam, gibajo v območju precej nižje od oglaševanih.

Magic1 je izjavil:

kriptobog je izjavil:

stara mama je izjavil:

Seveda je zelo odvisno od lege, strehe, porabe... Dokler še gre netmarketing, se normalno kar "splača", če le imaš sončne pogoje ok. 15 let gre lahko hitro na deset, če cene elektrike popravijo na gor. Kar pa ni švoh.

No jst bi počasi to naštimal, ampak ne morem, ker je omržeje v k, elektro pa ne želi slišati nič o nadgradnji :))

aviator ::

Sej vem, da smo na vrhuncu ampk kaksno obrestno trenutno dobi zdrav 30 letnik, v recimo skorej bulletproof firmi.

80k bi blo kredita na 20 let, fiksna.

Saj ima vsaka banka svoj online kalkulator.

Poklikaj malo...

Imaš dovolj visoko plačo za 400 EUR obroka?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

aviator, Invictus: To bi po mojem mogu dobit.
Koliko bi bilo pologa?

20-30%, odvisno od banke...

Invictus je izjavil:

Eventuelno bi spraskal skup ene 20k pologa v kesu. Imam se cca 30k v PM samo tega bi se kr drzal.

Koliko pologa pa je minimalno? Meni je u zadnje na nlb nakladala o tem, da se da dobit 100k pufa na 43k pologa, iz sorodstva pa vem, da je nekdo kupoval z niti ne 10 posto.

Likalnik ::

fiksne OM so sedaj že 2,5%...sicer to ni noben bav bav...jaz imam kredit še iz pred let in imam fiksno OM 2,6%...trenutno je visoka v primerjavi z enim letom nazaj...definitivno je pa nizka v primerjavi kaj bo v bližnji prihodnosti...pričakuje se 3%+

če lahko se čim prej zmeni za kredit...jaz sem v začetku tega meseca dobil na GB fiksno še za 1,95%...res pa je kot smo že večkrat povedali...na koncu je potrebno gledati celoto in samo OM ne pove nič

Likalnik: A ima kdo kaj informacije, kako glede obrestnih v tej novi spreminjajoči se situaciji v EURIBOR-jem postopajo banke? Recimo iz variabilnih v fiksne - a tu kaj komplicirajo? Bankam je verjetno to, da ljudje ohranijo bodisi višjo variabilno, bodisi da imajo kot opcijo samo še relativno visoko fiksno - v interesu. Banka želi na koncu zaslužiti iz obresti, torej da se kredit odplačuje čim dalj časa in da so obresti čim višje. In vse skupaj ravno toliko, da kreditojemalec zmore plačevati obroke in ne defaultira.

Zgodovina sprememb…

Likalnik ::

kolega je ravno pred kratkim to naredil...šel iz variabile na fiksno....
on je začel s to idejo banki "težiti" že par mesecev nazaj...ampak banka ni bila ažurna oziroma je njegove emaile ignorirala (kot, da ji je v interesu, da ne spreminja tega)
malo se je tudi sam za j**** ker ni bil dovolj vsiljiv in težek...na ta način bi potem že prej lahko zamenjal kredit....in s tem dobil boljšo fiksno obrestno mero kot jo je pa dobil 14 dni nazaj
no na koncu je vzel na drugi banki kredit z fiksno obrestno mero in poplačal kredit z variabilno obrestno mero na obstoječi banki.

urosz ::

Invictus je izjavil:

Tako je, odvisno od banme. 20-30% pa vse dol do 0% kot v mojem primeru.

Pravila ni, kwtera koli navedena cifra je bluz.

Cimprej do bankirja na sestanek.

3 bajte,sem imel namen it gledat ta Ali pa drugi teden, prej nekako nisem mogel zaradi drugih obveznosti. Vse se vedno gor na nepremicnine, a vsi mutijo, da je prodano oz. v postopku prodaje.

2 sta viseli gor pol leta. Ena se je zdela vredna tiste cene takoj, zato je hitro sla, za to se verjamem. Tudi za ogled se nikakor nisem mogel zmenit za nobeno.

Drugi dve pa sta specificni.
Zdj pa ne vem, kaj bi storil ali bluzijo, ali je mogoce, da je sedaj v 1 tednu pa folk kar pokupil. Julija sicer gredo
obrestne mere gor. Malo mi je sumljivo. Agenti pomoje malo kurijo, vseeno nisem gledal v LJ, 45 min ven.

Ja, agenti dostikrat mutijo.

Sam te bajte lahko najdeš po slikah v oglasu. Sam sem našel vse, in na koncu eno tudi kupil brez agenta...

Telbanc ::

Magic1 je izjavil:

Ja no, nekej se bliža, pričakoval sem popravek prej, ampka bo pršu zaj. V Nemčiji se že veča brezposelnost, v ZDA pada BDP, tko da zgleda da bomo dočakali popravek cen tud tle. Drgač se je v času 2009 -2014 dobilo dvosobno za Bežigradom za 80.000 evrov. No, mal si mogu met srečee....ampak sem govoru z modelom k je to trofu.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Gradbeništvo se bo najbrž sesulo drugo leto, saj obresti kreditov radstejo, folk pa že prestavlja gradnjo in obnovo hiš za nedoločen čas.

Ker so obrtniki v osnovi butasti, da bi si zagotovili delo vnaprej, bo drugo leto precej lažje koga dobiti, ker dela ne bo..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

enemon ::

aviator je izjavil:

3 bajte,sem imel namen it gledat ta Ali pa drugi teden, prej nekako nisem mogel zaradi drugih obveznosti. Vse se vedno gor na nepremicnine, a vsi mutijo, da je prodano oz. v postopku prodaje.

2 sta viseli gor pol leta. Ena se je zdela vredna tiste cene takoj, zato je hitro sla, za to se verjamem. Tudi za ogled se nikakor nisem mogel zmenit za nobeno.

Drugi dve pa sta specificni.
Zdj pa ne vem, kaj bi storil ali bluzijo, ali je mogoce, da je sedaj v 1 tednu pa folk kar pokupil. Julija sicer gredo
obrestne mere gor. Malo mi je sumljivo. Agenti pomoje malo kurijo, vseeno nisem gledal v LJ, 45 min ven.

Opažam, da bajte v ruralnih območjih, ki bi se še par mesecev po takih cenah prodale praktično takoj, zdaj visijo po oglasih po par mesecev. Koronaproof lokacije niso več in :D

borut_p ::

gradbeništvo se še ne bo "sesulo". namreč državnih investicij je še na spisku za mrl eur - tako da tudi če se bodo stanovanja ustavila, gradbene firme ne bodo defaultirale kot je bilo to včasih. Bo pa spet verjetno dosti lažje dobiti obrtnika po normalni ceni. Je pa za naslednje dve leti še napovedanih kar nekaj velikih gradenj stanovanj - tako v ljubljani kot v okolici.
««
116 / 133
»»