Forum » Problemi človeštva » Cene stanovanj v LJ in drugod
Cene stanovanj v LJ in drugod
Temo vidijo: vsi
matic492 ::
Od kje pa v tvoji računici prihaja denar za mesečno odplačilo obrokov kredita?!! Ti smatraš da zgolj zato ker kredit strogo gledano ne gre iz tvojega žepa (ja tega denarja res ti nikdar nisi imel), ga lahko kar odstraniš iz izračuna ROI. Kar lepo odštej od svojih 6k čistega še stroške kredita in investicijske stroške (da o raznih drugih oportunitetnih stroških sploh ne govorimo), pa potem povej kakšen bo ROI.
Plus rad bi videl stanovanje za 150k in iz katerega uspeš dobit 6k čistega na leto. To bi pomenilo 500 EUR čistega na mesec, povečano za davek, investicijske stroške in STROŠEK KREDITA, kar ti da najemnino najbrž nekje vsaj okrog 750-800 EUR. To iztisnit iz 150k vrednega stanovanja, ki je glede na trenutne cene torej velikosti nekje 40 m2, je fantazija. Pa ne mi sedaj s cenami iz periferije, ker tam iztisnit 800 EUR za najemnino je pa sploh projekt.
V mariboru se stanovanje za 350k prodaja z 6 študentskimi sobami, 1 in 2 posteljnimi, 1 posteljne so verjetno 200€, 2 posteljne pa 250-300€, tako da dobiš sigurno 1200-1500€ ven. Manjše pač sorazmerno manj.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000
Utk ::
enemon ::
Lahko vzameš margin account na IBKR in imaš leverage.
Ne fantaziraj.
Pozanimaj se.
Ne bom se. Če greš v plus lahko z denarjem, ki ga nimaš, greš lahko tudi v minus.
Tudi krediti niso brez tveganja. Pride kriza, ne dobiš najemnikov, službe nimaš. Bo banka častila obrok?
Groot ::
Od kje pa v tvoji računici prihaja denar za mesečno odplačilo obrokov kredita?!! Ti smatraš da zgolj zato ker kredit strogo gledano ne gre iz tvojega žepa (ja tega denarja res ti nikdar nisi imel), ga lahko kar odstraniš iz izračuna ROI. Kar lepo odštej od svojih 6k čistega še stroške kredita in investicijske stroške (da o raznih drugih oportunitetnih stroških sploh ne govorimo), pa potem povej kakšen bo ROI.
Plus rad bi videl stanovanje za 150k in iz katerega uspeš dobit 6k čistega na leto. To bi pomenilo 500 EUR čistega na mesec, povečano za davek, investicijske stroške in STROŠEK KREDITA, kar ti da najemnino najbrž nekje vsaj okrog 750-800 EUR. To iztisnit iz 150k vrednega stanovanja, ki je glede na trenutne cene torej velikosti nekje 40 m2, je fantazija. Pa ne mi sedaj s cenami iz periferije, ker tam iztisnit 800 EUR za najemnino je pa sploh projekt.
V mariboru se stanovanje za 350k prodaja z 6 študentskimi sobami, 1 in 2 posteljnimi, 1 posteljne so verjetno 200€, 2 posteljne pa 250-300€, tako da dobiš sigurno 1200-1500€ ven. Manjše pač sorazmerno manj.
No in kje je razlika razen da si vse praktično podvojil? Namesto 150k si dal za stanovanje 350k (torej krat 2,3) in namesto 800 EUR zaslužiš 1500 EUR (torej krat 1,875). V tem primeru je tvoj ROI še bistveno manjši
Lol, to je 4-odstotni BRUTO donos.
Plus rad bi videl stanovanje za 150k in iz katerega uspeš dobit 6k čistega na leto. To bi pomenilo 500 EUR čistega na mesec, povečano za davek, investicijske stroške in STROŠEK KREDITA, kar ti da najemnino najbrž nekje vsaj okrog 750-800 EUR.
Sej sem napisal za ta primer, da je to slab posel, da se tudi veliko bolje. Vsega na pladnju ti pa tudi ne morem prinest, ampak pri 150 jurjih vredni nepremičnini ti jaz dobim ven lahko jurja pa pol najemnine, ne pa 750.
Pride kriza, ne dobiš najemnikov, službe nimaš. Bo banka častila obrok?
Ne, prodal boš in potegnil ven profit, ki se ti je nabiral čez leta ko so najemnine plačevale obrok kredita.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Plus rad bi videl stanovanje za 150k in iz katerega uspeš dobit 6k čistega na leto. To bi pomenilo 500 EUR čistega na mesec, povečano za davek, investicijske stroške in STROŠEK KREDITA, kar ti da najemnino najbrž nekje vsaj okrog 750-800 EUR.
Sej sem napisal za ta primer, da je to slab posel, da se tudi veliko bolje. Vsega na pladnju ti pa tudi ne morem prinest, ampak pri 150 jurjih vredni nepremičnini ti jaz dobim ven lahko jurja pa pol najemnine, ne pa 750.
Hahaha ok bom na tej točki zaključil to debato ker z nekom ki živi v fantazijah nima smisla debatirati Pa tudi razni scenariji z oddajanjem stanovanja 20 Bosancem na 40 m2 ali pa prostitutki in si zraven še malo pimp so mi zgrešeni. Drugega načina kako boš pa ti iz 150k vrednega stanovanja dobil 1500 EUR najemnine pa razen v res super sanjah ne vidim.
Pa tudi razni scenariji z oddajanjem stanovanja 20 Bosancem na 40 m2 ali pa prostitutki in si zraven še malo pimp so mi zgrešeni.
To mi še na pamet ne pade.
Drugega načina kako boš pa ti iz 150k vrednega stanovanja dobil 1500 EUR najemnine pa razen v res super sanjah ne vidim.
Let's keep it that way.
To je isto kot da bi ti šel do Renaulta in reku, motor stane tolk pa tolk, karoserija tolk, vi ste bedaki, da prodajate avte za ta denar, ziher samo izgubo delate, zakaj raje ne kupite ETF in stvar rešena.
Zgodovina sprememb…
Lol, to je 4-odstotni BRUTO donos.
Ne vem, to sem na pamet pisal, mogoče se narobe spomnim oglasa.
Drugače bruto donos na svoje stanovanje imam jaz 34,56% (letno - donos na polog). Ko plačam obrok kredita in vse stroške, sem pa na ~2%, če šteješ equity gain ~16%, če odšteješ vzdrževanje pri equity gainu (2 najemnin na leto za vzdrževanje) pa na 11,2%. Davek je 4%, ker oddajam preko normiranca
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matic492 ()
Ne, prodal boš in potegnil ven profit, ki se ti je nabiral čez leta ko so najemnine plačevale obrok kredita.
Aha, prodal boš pa v krizi komot in za več kot si kupil, ker cene nepremičnin pa ne morejo pasti?
Aha, prodal boš pa v krizi komot in za več kot si kupil, ker cene nepremičnin pa ne morejo pasti?
Zmeraj se vse proda, vprašanje je samo cena. Da boš čez 5 let prodal nekaj za bistveno manj kot si kupil, je prekleto malo verjetno. In kaj bo ko bo kriza, bojo ljudje nehali živet v stanovanjih, a bojo šli v jame? Pač znižaš najemnino za 20-30 procentov, če treba, samo da obdržiš polno. Še zmeraj se bo obrok pokrival.
In nikjer nikdar nisem napisal, da lahko kupiš katerokoli nepremičnino iz oglasov po katerikoli ceni, pa je to vedno dober posel. Daleč od tega. Je treba ocenit kaj je in kaj ni.
Tudi to z vzdrževanjem malo pretiravate, če je stanovanje urejeno potem nimaš kaj vzdrževat. Najhujše kar se lahko zgodi je da crkne plinska in moraš celoptne menjat pa je 3k out of pocket, ali pa da kaka cev poči in moraš pol kopalnice prekopat da najdejo kje toči. To je pset par jurjev.
Tu zdaj pravite kot da se gre to nekdo z jurja pa pol neto na mesec.. halo tak ne gre, meni ni problem odkartat 3 jurje za vzdrževanje jutri, zato se pa grem to zadevo...
Tu zdaj pravite kot da se gre to nekdo z jurja pa pol neto na mesec.. halo tak ne gre, meni ni problem odkartat 3 jurje za vzdrževanje jutri, zato se pa grem to zadevo...
Tudi to z vzdrževanjem malo pretiravate, če je stanovanje urejeno potem nimaš kaj vzdrževat. Najhujše kar se lahko zgodi je da crkne plinska in moraš celoptne menjat pa je 3k out of pocket, ali pa da kaka cev poči in moraš pol kopalnice prekopat da najdejo kje toči. To je pset par jurjev.
Ja nimaš za vzdrževat danes, boš pa imel jutri ali pa čez nekaj let. V času da se ti trenutno z najemnino odplača celotno stanovanje, boš zelo verjetno moral enkrat vmes kar konkretno obnoviti stanovanje, če ne drugega menjati okna pa tudi opremo. In tu je tisti problem ko večina te stroške preprosto zanemari in prodaja neke izračune malo počez. Če strošek investicije in obnove stanovanja preneseš na mesečno raven, to precej precej spremeni izračune.
Res mi je smešno da praktično vsi viri navajajo podobne izračune o tem kako je doba odplačevanja od 25 let navzgor, ampak kot običajno se na S-T najde nekdo, ki trdi da dela 20% ROI letno in bo očitno stanovanje odplačal v 5 letih. Smeh res
user4683 ::
Brezvezno prepucavanje, glede na to, da je bilo (tudi v Sloveniji) narejenih že kar nekaj analiz oddajanja in rasti vrednosti nepremičnin. Dejstvo je, da investicijska nepremičnina ti na dolgi rok nosi 3-5% neto na leto (po upoštevani inflaciji in z upoštevano rastjo vrednosti nepremičnin). Kar je manj, kot je dolgoročna globalna rast gospodarstev. Z razlogom - ker je malenkost bolj stabilna (varna). Kar je bolj varno je manj donosno, simple as that. Bi pa v teh časih prekleto premislil, če bi vrgel v nepremičnino. Delnice so se vsaj malenkost pocenile od ATH.
Edini plus nepremičnine za investicijo trenutno vidim v dejstvu, da zanjo lahko dobiš (zelo poceni) kredit, za investicijo v delnice pa ne.
Edini plus nepremičnine za investicijo trenutno vidim v dejstvu, da zanjo lahko dobiš (zelo poceni) kredit, za investicijo v delnice pa ne.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: user4683 ()
Ja nimaš za vzdrževat danes, boš pa imel jutri ali pa čez nekaj let. V času da se ti trenutno z najemnino odplača celotno stanovanje, boš zelo verjetno moral enkrat vmes kar konkretno obnoviti stanovanje, če ne drugega menjati okna pa tudi opremo. In tu je tisti problem ko večina te stroške preprosto zanemari in prodaja neke izračune malo počez. Če strošek investicije in obnove stanovanja preneseš na mesečno raven, to precej precej spremeni izračune.
Res mi je smešno da praktično vsi viri navajajo podobne izračune o tem kako je doba odplačevanja od 25 let navzgor, ampak kot običajno se na S-T najde nekdo, ki trdi da dela 20% ROI letno in bo očitno stanovanje odplačal v 5 letih. Smeh res
Saj sem ti napisal, 2 najemnini na leto sta vzdrževanje. To je v mojem primeru 1400EUR. Na 5 let torej = 7000EUR, na 20 let pa 28,000EUR. S tem da na 20 let nima smisla računat, ker bojo takrat najemnine verjetno duplo kar so zdaj, pa tudi stroški vzdrževanja bogve kje bojo.
EDIT: Je pa tudi res da sem dobil stanovanje zelo poceni in to lani poleti, danes bi lahko stanovanje prodal za nekje 20-30kEUR čistega profita
Zgodovina sprememb…
kot običajno se na S-T najde nekdo, ki trdi da dela 20% ROI letno in bo očitno stanovanje odplačal v 5 letih. Smeh res
Smeh je, da se tu zmeraj najde nekdo, ki ne razume izrazov in matematike pa vseeno komentira. Sej to je dobro. Več takih, dlje časa bojo dobri časi za druge, ki razumejo.
Zgodovina sprememb…
LeQuack ::
Že to da se o stanovanjih razpravlja kot o delnicah, je znak za državo da mora pristaviti velik lonec, kamor bodo padali davki.
Quack !
Sej pravite, da bi se morali zgledovat po Nemcih, Švicarjih itd., tam so skoraj vsi v najemu, lastniki stanovanj so pa banke. Pri nas je to pač malo bolj demokratično. To je kvečjemu bolje, ne?
Če misliš, da so stanovanja v Nemčiji kaj drugega kot "delnice", se pa motiš. Še bolj so "delnice" kot pri nas, brez skrbi.
Če misliš, da so stanovanja v Nemčiji kaj drugega kot "delnice", se pa motiš. Še bolj so "delnice" kot pri nas, brez skrbi.
Predlog zakona o stanovanjski jamstveni shemi za mlade je v parlamentarni postopek vložila skupina poslancev s prvopodpisanim Danijelom Krivcem (SDS), pod njim pa so podpisani še poslanci NSi, Konkretno, SNS, narodnosti ter nepovezana poslanka Mateja Udovč. V njem je zapisano, da bi mladim do 38 let ob prvem reševanju stanovanjskega problema dala jamstvo za najem posojila pri bankah država. Enako bi veljalo za mlade družine.
Bravo talenti, Sallie mae all over again?
Če tole sprejmejo bojo šle cene gor še bolj, ker bodo vsi, ki danes niso kreditno sposobni začeli kupovat. Komur to ni jasno je idiot. Ta predlog lahko pomaga samo, če istočasno začejo graditi dovolj novih stanovanj/hiš.
Lonsarg ::
Že to da se o stanovanjih razpravlja kot o delnicah, je znak za državo da mora pristaviti velik lonec, kamor bodo padali davki.Ni samo obdavcitev problem, brezposelen z ekstra stanovanji ne da skoraj nic v zdravstveno blagajno, redno zaposleni pa da 20% od bruto-bruto place v zdravstveno blagajno.
Prispevek v zdravstveno blagajno je treba vezat na vse prihodke, tudi kapitalske kot je oddajanje v najem in dobicke od delnic.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
Prispevek v zdravstveno blagajno je treba vezat na vse prihodke, tudi kapitalske kot je oddajanje v najem in dobicke od delnic.
Ali pa na starost, količino rdečega mesa, ki ga ješ na mesec in koliko škatlic čikov pokadiš na dan, bolj pravično?
A zato gre Nemcem tako slabo, nam pa tako dobro? Kje imamo mi svoj Volkwagen že?
Logika ti ni močnejša stran, ne? Če gre Nemcem tako dobro, potem je treba še bolj vzpodbujat stanovanja kot investicije. Ker pri njih so točno to.
Ni samo obdavcitev problem, brezposelen z ekstra stanovanji ne da skoraj nic v zdravstveno blagajno, redno zaposleni pa da 20% od bruto-bruto place v zdravstveno blagajno.
Normalno, ampak da se potem ta prispevek pri prihodkih od dela zmanjša, ne pa samo pri kapitalu poveča.
Zgodovina sprememb…
A zato gre Nemcem tako slabo, nam pa tako dobro? Kje imamo mi svoj Volkwagen že?
Logika ti ni močnejša stran, ne? Če gre Nemcem tako dobro, potem je treba še bolj vzpodbujat stanovanja kot investicije. Ker pri njih so točno to.
Ampak ti praviš da so Nemci zato tako uspešni, zato ker posamezniki niso lastniki stanovanj.
Quack !
Ne, to pravijo drugi, ki pravijo, da bi se morali zgledovat po Nemcih.
Pa sej ni nič narobe niti eno niti z enim niti z drugim. Če je nekdo dober inženir, in ima priložnost dobro zaslužit s svojim delom, kot v Nemčiji, zakaj se bi ubadal z najemniki ali pa z DIY obnovo kopalnice. Pri nas pa ni tako lahko postrani zaslužit še 10-15 jurjev na leto, pa nam zato nekaterim ni to tak problem.
Naj se vsak znajde po svoje. Sistem pa je takšen kot je, nisem si ga jaz izmislil, samo poskušam kaj potegnit iz njega. Velike ribe vlečejo še veliko več, brez skrbi.
Pa sej ni nič narobe niti eno niti z enim niti z drugim. Če je nekdo dober inženir, in ima priložnost dobro zaslužit s svojim delom, kot v Nemčiji, zakaj se bi ubadal z najemniki ali pa z DIY obnovo kopalnice. Pri nas pa ni tako lahko postrani zaslužit še 10-15 jurjev na leto, pa nam zato nekaterim ni to tak problem.
Naj se vsak znajde po svoje. Sistem pa je takšen kot je, nisem si ga jaz izmislil, samo poskušam kaj potegnit iz njega. Velike ribe vlečejo še veliko več, brez skrbi.
poweroff ::
Tudi krediti niso brez tveganja. Pride kriza, ne dobiš najemnikov, službe nimaš. Bo banka častila obrok?
Ne, država vendar.
Subvencije, občasna socialna pomoč, mogoče se bodo še zamaški zbirali.
Da ne bodo ubogi lastniki več stanovanj pomrli od lakote...
sudo poweroff
Ne, država vendar.
Subvencije, občasna socialna pomoč, mogoče se bodo še zamaški zbirali.
Da ne bodo ubogi lastniki več stanovanj pomrli od lakote...
Bedarije pišeš. Jaz ne dobim niti centa socialne pomoči, v trenutnem stanju (torej - če bi izgubil dohodke z trenutnimi asseti). Ker imam več kot je zakonsko predpisano za preživetje, če bi dal vlogo bi mi zavrnili.
Tako da te vaše neke blodnje da država subvencionira bogate so samo to - blodnje.
EDIT: Da ne bo pomote, s tem se strinjam in je 100% prav da jaz ne dobim socialne pomoči...
Zgodovina sprememb…
tikitoki ::
Če iščeš za investicijo, je trenutno nakup smiseln samo, če denarja ne znaš plasirati kam drugam. Namreč ROI za eno stanovanje je tam 40 let. Šele po tolikem času se ti povrne investicija z najemnino. AirBnB je bolj ali manj mrtva zadeva...
Če kupuješ zase, pa kupiš tam, kjer ti je všeč, in včasih tudi preplačaš.
Jah, s takim razmisljem, k ne uspotevas nore rasti cen nepremicnin. Je pa res, da je vprasanje kdaj ta baloncek poci, ne bi bil prvi.
V zadnjih 10 letih si ze z rastjo cen verjetno podvojil vlozek.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tikitoki ()
floyd1 ::
Je pa res, da je vprasanje kdaj ta baloncek poci, ne bi bil prvi.
Zdaj, ko bodo sds, sd, golob... zgradili desettisoče poceni najemnih stanovanj za mlade (z možnostjo kasnejšega odkupa) bodo šle cene samo še dol.
Glede na to, da se pri nas še vedno kar precej gradi - toliko stvari kopiranih po tujini, da pa bi politika tudi pri stanovanjih malo čez meje kokoške pogledala, to pa ne. Nekoč sem poslušal intervju z nekim politikom iz Dunaja. Je ded razložil, da mora vsak investitor, ki na Dunaju zgradi tudi najbolj luksuzne nepremičnine, nek procent stanovanj nameniti za socialna. Drugače enostavno ni gradbenega. Zelo elegantna rešitev za mlade, itd.
Lonsarg ::
Socialna/neprofitna stanovanja ne bi sploh obstajala ce bi stanovanjski trg bil delujoc.
Gradnja socialnih/neprofitnih stanovanj je tako zgolj obliz na rano ne pa resitev.
Gradnja socialnih/neprofitnih stanovanj je tako zgolj obliz na rano ne pa resitev.
stara mama ::
Tako da te vaše neke blodnje da država subvencionira bogate so samo to - blodnje.
Lol
Uradno res noben bogatun ne dobi nakazila na TRR z napisom: Subvencija za bogate.
So pa vse olajšave, oprostitve, preložitve in celo odpisi (da ne govorimo o županu "najlepšega mesta" nje...) namenjene oz prilagojene ravno tem ljudem, ti ki so na spisku od CSD največji reveži in živijo po skladiščih.... (uradno)..., neuradno pa v stanovanjih neznanega lastnika (recimo nad mcdonaldsom), ....
Poglej širšo sliko :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: stara mama ()
Glavna lastnost teh ljudi ni, da so bogati, ampak da so paraziti.
To jim pa omogočajo tisti, ki jih stalno volijo. V glavnem so to, uganil si, reveži.
To jim pa omogočajo tisti, ki jih stalno volijo. V glavnem so to, uganil si, reveži.
avani ::
Fantje, glede oddajanja prosim ne pozabit na dejstvo, da zna v 20 letih zmanjkati studentov... sam vidim se ene 10 dobrih let za nepremicnine, pol pa padec... samo glejte kako zmanjka ljudi pod 20 in koliko jih je nad 70
https://ibb.co/MCmzMVf
Zgodovina sprememb…
- spremenil: avani ()
Fantje, glede oddajanja prosim ne pozabit na dejstvo, da zna v 20 letih zmanjkati studentov... sam vidim se ene 10 dobrih let za nepremicnine, pol pa padec... samo glejte kako zmanjka ljudi pod 20 in koliko jih je nad 70
Mislim da so tu problematične hujše zadev, kot da bo meni zmanjkalo najemnikov (po tem ko bom odplačal v najslabšem primeru že skoraj polovico glavnice in mi bo vseeno :D)
tikitoki ::
nek procent stanovanj nameniti za socialna
Pri nas so skoraj vsa socialna.
Cene pri nas so vse prej, k socialne. Kvaliteta je pa druga stvar.
Mislim, da bodo ta problem resili z migracjo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tikitoki ()
V-i-p ::
Ravno izvedel od soseda, da so v mojem rojstnem kraju (25km od Celja) prodali 2,5 sobno stanovanje letnik .81, po gursu vreden 48k leta 2017, za 110k.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
In kaj so naredili z denarjem. Če so zopet kupili stanovanje niso pridobili nič, ker so drago prodali in drago kupili.
Quack !
Ravno izvedel od soseda, da so v mojem rojstnem kraju (25km od Celja) prodali 2,5 sobno stanovanje letnik .81, po gursu vreden 48k leta 2017, za 110k.
Prodajne ali tržne vrednosti ne moreš primerjati z oceno po Gursu. Ocena po Gursu iz 2017 že leta 2017 ni bila enaka tržni vrednosti.
V-i-p ::
Vem, vem, pa vseeno. To stanovanje v 41 let starem bloku edino ni bilo obnovljeno ama nič. Drugi so v tem času zamenjali ne vem, od inštalacij, komplet vsa nova okna imajo vsi, parket, vhodna vrata, vsa nova notranja vrata s podboji, itd... Ta sosed, ki je umrl je imel vse v prvotnem stanju kot leta 1981. Pa še to: prvotna cena je bila 129k. Je rekel sosed, da so debatirali, da bo šlo tam nekje za 80k.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
Malidelničar ::
Pozor, prihaja obrat na trgu navzdol: https://www.finance.si/9000603/Nepremic...
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
OneYellow ::
Vprašanje kdaj bo, če bo, prišlo do preobrata navzdol. Če se ne motim je bil v krizi 2008 padec cen opazen šele po enem letu, s tem da je takrat čez noč padel trg. Ostala Slovenija pa menda sledi z zamikom glede na Ljubljano (besede GURS ali BS, se ne spomnim).
Glede na nove pol milijarde, ki je v planu, da izgine v zdravstvu, pa ni 2x za reči, da je to samo začasna ustavitev rasti, drugo leto bo pa spet solate kokr češ za prelivat v cegle. :)
Glede na nove pol milijarde, ki je v planu, da izgine v zdravstvu, pa ni 2x za reči, da je to samo začasna ustavitev rasti, drugo leto bo pa spet solate kokr češ za prelivat v cegle. :)
Invictus ::
Vem, vem, pa vseeno. To stanovanje v 41 let starem bloku edino ni bilo obnovljeno ama nič. Drugi so v tem času zamenjali ne vem, od inštalacij, komplet vsa nova okna imajo vsi, parket, vhodna vrata, vsa nova notranja vrata s podboji, itd... Ta sosed, ki je umrl je imel vse v prvotnem stanju kot leta 1981. Pa še to: prvotna cena je bila 129k. Je rekel sosed, da so debatirali, da bo šlo tam nekje za 80k.
Taka stanovanja so najboljša.
Na račun "originalnosti" je cena nižja, potem ga pa urediš po svojih željah.
Pač riskirš 3-4 mesece zbijanja in sestavljanja nazaj.
Če znaš kaj narediti sam, je to strošek tam okoli 15-20k.
Malidelničar je izjavil:
Pozor, prihaja obrat na trgu navzdol: https://www.finance.si/9000603/Nepremic...
Spet en novinar rabi novo stanovanje...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Invictus ()
Ne vem zakaj se tako bojite obnovit stanovanje malo, to je skoraj da najboljše, da obnoviš po svoje. Enkrat potem ko živiš notri se ti nič več ne da obnavljat dokler ni nujno.
trancer01 ::
Vprašanje kdaj bo, če bo, prišlo do preobrata navzdol. Če se ne motim je bil v krizi 2008 padec cen opazen šele po enem letu, s tem da je takrat čez noč padel trg. Ostala Slovenija pa menda sledi z zamikom glede na Ljubljano (besede GURS ali BS, se ne spomnim).
Nikakor niso cene padle že po enem letu abruptno čez noč. Cene so začele po dobrem letu komaj zelo počasi padati. Minimum je bil dosežen šele leta 2016, s tem da je bil leto pred tem že manjši odboj navzgor, a se je potem padec še eno leto nadaljeval.
seemon ::
Spoštovani.
Sem simon iz okolice Kureščka. Rad bi katerega vprašal ali je kakšen junak ki bi mi odstopil sobo za dve osebi. delam kot varnostnik in sem pošten miren, kultiviran, samoiniciativen, odkrit, pogumen, še in še (nisem alkoholik in ne kadim). plačo veste kakšno imam. za najemnino nebi porabil ves denar tako da mi ostane še za kakšno čokolado za žensko.
Mail simon6010@gmail.com
hvala vam stokrat
seemon jay
Sem simon iz okolice Kureščka. Rad bi katerega vprašal ali je kakšen junak ki bi mi odstopil sobo za dve osebi. delam kot varnostnik in sem pošten miren, kultiviran, samoiniciativen, odkrit, pogumen, še in še (nisem alkoholik in ne kadim). plačo veste kakšno imam. za najemnino nebi porabil ves denar tako da mi ostane še za kakšno čokolado za žensko.
Mail simon6010@gmail.com
hvala vam stokrat
seemon jay
seemon ::
trenutno nimam dostopa do maila in telefona a mi lahko mogoče kdo ponudi tukaj gor, ker bi rad to čim prej uredil zadevo.
trenutno mi dela samo mail simon.jakic@gmail.com
trenutno mi dela samo mail simon.jakic@gmail.com
Zgodovina sprememb…
- spremenil: seemon ()