Forum » Problemi človeštva » Cene stanovanj v LJ in drugod
Cene stanovanj v LJ in drugod
Temo vidijo: vsi

perci ::
Sicer pa, moji prijatelji so skoraj vsi v LJ, tukaj se lahko ad hoc zmenimo, da se čez pet minut dobimo na kavi, lahko gremo na basket, poker itd. To bi kar pogrešal.
Kolikokrat se pa tudi dejansko ad hoc zmenite in dobite?
Ker po mojih izkušnjah je tako, da "možnost imaš", izkoristiš jo pa dejansko enkrat na 2 leti ali še redkeje.
Tako da to ni eden izmed dejanskih dobrih razlogov.
Lej, trikrat na teden imam nek sicer fiksen termin za šport - basket in fuzbal.
Enkrat na teden se pa na hitro zmenimo za pijačo, poker, ....
Če bi se moral vozit v LJ, sigurno ne bi trikrat športal, na pijačo pa se mi ne bi dalo.
Simple as that.

borut_p ::
Sicer pa, moji prijatelji so skoraj vsi v LJ, tukaj se lahko ad hoc zmenimo, da se čez pet minut dobimo na kavi, lahko gremo na basket, poker itd. To bi kar pogrešal.
Kolikokrat se pa tudi dejansko ad hoc zmenite in dobite?
Ker po mojih izkušnjah je tako, da "možnost imaš", izkoristiš jo pa dejansko enkrat na 2 leti ali še redkeje.
Tako da to ni eden izmed dejanskih dobrih razlogov.
Lej, trikrat na teden imam nek sicer fiksen termin za šport - basket in fuzbal.
Enkrat na teden se pa na hitro zmenimo za pijačo, poker, ....
Če bi se moral vozit v LJ, sigurno ne bi trikrat športal, na pijačo pa se mi ne bi dalo.
Simple as that.
potem počakaj 20let, ko se boš polenil, in ti bo hobi, da boš kosil travo in obrezoval drevje - takrat se preseli na obrobje :) čeprav lahko tudi v LJ najdeš tako lokacijo - oz ne rabiš bit 30min iz ljubljane.

trancer01 ::
Ja normalno, da bo lastnik plačeval v rezervni sklad.
Jaz sem bil s prejšnjim lastnikom tako dogovorjen, in ko je nekajkrat zamujal s plačilom sva se dogovorila, da plačujem jaz, najemnina je pa posledično toliko nižja.
Meni najemnik plačuje vse stroške, vključno rezervni sklad. Najemnina je pač zaradi tega malo manjša.
Sem pa slišal, da naj bi bila dolžnost najemnika plačevati NUSZ. Nisem šel preverjat...
Tako je, praviloma NUSZ plačuje najemnik, ker je to oblika nepremičninskega davka, ki ga je povsod praviloma dolžan plačevati najemnik.

kuall ::
Za 5 jurjev nisi mogel kakšne pretirano kakovostne strehe postaviti. Sicer pa si hitro zadovoljen, če meniš, da so 40 let stara okna še čisto ok.
Po moje je čist kakovostna streha, razen cegle bo treba še enkrat čez ene 20 let zamenjat.
Okna: kupljena so bila najbolj kvalitetna, domobranske izdelave iz Ribnice. Premazana lani. Izgledajo skoraj kot nova. Res ne vidim nobene potrebe po novih. Je pa zanimivo, da se je nova bajta začela ravno z idejo o menjavi oken na tastari bajti, potem pa ko so tastari videli, koliko lahko dobijo posojila za tista okna so rekli, da raje naredijo novo bajto. Zato imam zdaj še vedno uno tastaro bajto na razpolago za zrihtat za oddajanje podnajemnikom, če se mi bo dalo iti to.

Domobranske izdelave, dobra.
Upam le, da niso res iz časov, ko so še domobranci strašili naokrog.

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: trancer01 ()

thramos ::
Iskanje parkirnega placa ni problem, ga je polno na voljo zastonj, kjer delam.
Tega bo povsod vedno manj. Sploh, če delaš v manjših firmah v najetih prostorih.
Trenutno bolj kaže, da bo (vsakodnevne) vožnje na delovno mesto vedno manj.
Kar meni, kljub temu da sem "mestni človek", kar občutno vpliva na mnenje, kje je lepše živet.

Invictus ::
Kar meni, kljub temu da sem "mestni človek", kar občutno vpliva na mnenje, kje je lepše živet.
To je sicer res, ampak bi rekel, da bodo managerji izsilili prisotnost na delovnem mestu.
Ker bi drugače postalo 90% teh ljudi nepotrebnih. Sploh middle management, ki samo leta okoli folka in sprašuje ter teži...
Vseeno je pa fajn, če lahko živiš v civilizaciji, ne pa na nekem vaškem, zahojenem obrobju...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x

Prisotnost v pisarni je zaželjena zaradi psihe (čist drugo vzdušje rata, če si med ljudmi kot pa če si sam) in ker več narediš v pisarni (odvisno od človeka ampak povprečno drži), ne pa zarad česa drugega.
Civilizacija je samo v mestih? Po moje pa je bolje, da so ljudje porazdeljeni po celi državi, ne pa vsi nagužvani v Ljubljani. JE pa nekaj resnice v tem, da če kmetavzar pride v mesto se pogosto ne znajde.
Civilizacija je samo v mestih? Po moje pa je bolje, da so ljudje porazdeljeni po celi državi, ne pa vsi nagužvani v Ljubljani. JE pa nekaj resnice v tem, da če kmetavzar pride v mesto se pogosto ne znajde.

Tudi, če pride meščan na vas, se dostikrat ne znajde.
Pač cel kup nenapisanih pravil na vasi, pa dostikrat moraš biti še katoliban, da ti ne delajo problemov.
Pač cel kup nenapisanih pravil na vasi, pa dostikrat moraš biti še katoliban, da ti ne delajo problemov.

Pri nas, odkar sem se preselil, še nisem zasledil, da bi kdo sploh omenjal vero. Verjamem pa, da je marsikje na podeželju drugače.

3p ::
To je sicer res, ampak bi rekel, da bodo managerji izsilili prisotnost na delovnem mestu.
Ker bi drugače postalo 90% teh ljudi nepotrebnih. Sploh middle management, ki samo leta okoli folka in sprašuje ter teži
Hehe. Ja. Opažam isto. Ravno premiuli Graeber (bullshit Jobs) pa tudi.

KAVINSKY ::

Si predstavljam, da je dandanes ravno obratno: če pride katoličan v kakšno levičarsko gnezdo ga grdo gledajo zaradi njegove vere. Že tole temo poglej: kdo je začel nabijat z vero in politiko, desni ali levi? Levi (ti).

Prisotnost v pisarni je zaželjena zaradi psihe (čist drugo vzdušje rata, če si med ljudmi kot pa če si sam) in ker več narediš v pisarni (odvisno od človeka ampak povprečno drži), ne pa zarad česa drugega.
Čisto odvisno od narave dela, delavca in nenazadnje tudi menedžmenta. Se čisto strinjam, da odleti pol trenutnih menedžerjev, ampak na njihovo mesto pridejo malo drugačni.
Vas je vas, mesto je pa mesto. Razlike so kar velike in bivanje v mestu ima cel kup prednosti, ne samo bližino delovnega mesta. Ampak tudi podeželje ima svoje pluse, eden je (trenutno bistveno) nižja cena bivalnega prostora. Za večino ljudi sta ta faktorja glavna in vse kaže, da se bo eden zelo spremenil. Kar pa bo vplivalo tudi na drugega ...

poweroff ::
Kvaliteta življenja je izven mestnih središč bistveno višja. Tudi na podeželju. Slovenija ni velika, trgovine, zdravnika,... imaš praktično na dosegu roke, tudi če živiš na podeželju.
sudo poweroff

profii ::
Kvaliteta življenja je izven mestnih središč bistveno višja. Tudi na podeželju. Slovenija ni velika, trgovine, zdravnika,... imaš praktično na dosegu roke, tudi če živiš na podeželju.
S tem se bolniki iz Babnega polja in Osilnice nebi ravno strinjali s teboj. Vrjetno so tudi v prekmurju podobnih misli, samo tam žal ne poznam nobenega.

Jaz sem živel na vasi, sedaj živim v mestu in mi je jasno kaj mi je OK in kaj ne.
sudo poweroff

PrihajaNodi ::
Jaz pa obratno. Sam nocem biti suzenj vrta, bajte in sosedov s katerimi si prisiljen ohranjati odnose.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

A se ti je zagravžalo okopavanje plevela?
Vsak bo navijal za tisto, kar ima trenutno, taka je človeška psiha, ker ve, da se bo tako bolje počutil. Takoj ko bi prišel nazaj na vas pa bi hvalil vas na vse pretege.
V resnici je vse en drek amapk je precej odvisno od bajte do bajte, pri blokih niti ne, ker so vsi kot kloni. Pr nas imamo dost placa kamorkoli pogledam okoli bajte, če bi pa imel sosede takoj zraven pa že ne bi bilo tako kul.
Vsak bo navijal za tisto, kar ima trenutno, taka je človeška psiha, ker ve, da se bo tako bolje počutil. Takoj ko bi prišel nazaj na vas pa bi hvalil vas na vse pretege.
V resnici je vse en drek amapk je precej odvisno od bajte do bajte, pri blokih niti ne, ker so vsi kot kloni. Pr nas imamo dost placa kamorkoli pogledam okoli bajte, če bi pa imel sosede takoj zraven pa že ne bi bilo tako kul.

winterriver ::
Kaj pa l, ce bi se koncentrirali na bistvo?
Ljubljana, hisa, 500m2 vrta, s sosedi se ne ukvarjas, ne oni s tabo.se bi kdo branil?
Vecina verjetno ne.
Ergo, gre se samo za financne sposobnosti, vse nabijanje zgoraj je kr neki.
Ljubljana, hisa, 500m2 vrta, s sosedi se ne ukvarjas, ne oni s tabo.se bi kdo branil?
Vecina verjetno ne.
Eat shit, millions of flies can't be wrong.

jernejl ::
Vsak bo navijal za tisto, kar ima trenutno
Razumljivo, saj je tudi tisto, kar trenutno ima, do neke mere posledica njegovih želja.
Če nekdo želi hišo, ne bo kupil stanovanja, in obratno.
winterriver je izjavil:
Mah, še zmeraj se moraš prebit skozi gnečo, smrad in križišča, da prideš do narave, kjer lahko v miru bicikliraš, tekaš, nabiraš gobe... in izven mesta za enak denar dobiš večjo, lepšo hišo, bolje opremljeno, z bazenom in še kaj.
Če pa že moraš biti v mestu, zakaj pa ne bi raje stanovanja s teraso, npr. penthouse, sredi mesta, pa odpade še nekaj dodatnih sitnosti, ki jih imaš pri hiši (košnja, pluženje, rezanje žive meje, fasada, streha, olje/peleti/centralna...).
Skratka, potrebe in želje ljudi so različne in ne moreš pričakovati, da bo vsem ali večini všeč enaka stvar, kot je tebi.

winterriver je izjavil:
Vecina verjetno ne.
V lj imaš stanovanja, ki so veliko dražja od povprečne lj hiše. Tudi jaz bi za ceno svojega stanovanja že dobil vrstno hišo v lj. Torej očitno ne gre samo za nabijanje.

Je kar precej nabijanja. Če imaš denar, je odločitev za hišo/stanovanje pač posledica life styla.
Drugače je pa v Ljubljani cel kup lepih lokacij, kjer ni smradu, prometa, ipd. In si hitro, ali celo takoj v naravi, lahko športaš, če hočeš... Ko zaprejo Ljubljano še malo bolj za dsnevne migrante, bo še bolje.
Poleg tega so bajte na vasi poceni samo v rovtah. Takoj, ko je blizu avtocesta, so bajte na Gorenjskem skoraj na nivoju bajt v Ljubljani minus 50k. Če pogledaš Radovljico in Bled, pa celo včasih dražje...
Zidava bajte pa stane v rovtah ravno toliko kot v Ljubljani, lokalni veljaki te znajo pa jebat z dovoljenji še bolj kot Zoki... Poznam par primerov mojih znancev...
Drugače je pa v Ljubljani cel kup lepih lokacij, kjer ni smradu, prometa, ipd. In si hitro, ali celo takoj v naravi, lahko športaš, če hočeš... Ko zaprejo Ljubljano še malo bolj za dsnevne migrante, bo še bolje.
Poleg tega so bajte na vasi poceni samo v rovtah. Takoj, ko je blizu avtocesta, so bajte na Gorenjskem skoraj na nivoju bajt v Ljubljani minus 50k. Če pogledaš Radovljico in Bled, pa celo včasih dražje...
Zidava bajte pa stane v rovtah ravno toliko kot v Ljubljani, lokalni veljaki te znajo pa jebat z dovoljenji še bolj kot Zoki... Poznam par primerov mojih znancev...

winterriver je izjavil:
Vecina verjetno ne.
V lj imaš stanovanja, ki so veliko dražja od povprečne lj hiše. Tudi jaz bi za ceno svojega stanovanja že dobil vrstno hišo v lj. Torej očitno ne gre samo za nabijanje.
Ma ja, si se moral malo pohvalit

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: winterriver ()

Vsak bo navijal za tisto, kar ima trenutno
Razumljivo, saj je tudi tisto, kar trenutno ima, do neke mere posledica njegovih želja.
Če nekdo želi hišo, ne bo kupil stanovanja, in obratno.
winterriver je izjavil:
Mah, še zmeraj se moraš prebit skozi gnečo, smrad in križišča, da prideš do narave, kjer lahko v miru bicikliraš, tekaš, nabiraš gobe... in izven mesta za enak denar dobiš večjo, lepšo hišo, bolje opremljeno, z bazenom in še kaj.
Če pa že moraš biti v mestu, zakaj pa ne bi raje stanovanja s teraso, npr. penthouse, sredi mesta, pa odpade še nekaj dodatnih sitnosti, ki jih imaš pri hiši (košnja, pluženje, rezanje žive meje, fasada, streha, olje/peleti/centralna...).
Skratka, potrebe in želje ljudi so različne in ne moreš pričakovati, da bo vsem ali večini všeč enaka stvar, kot je tebi.
...na pobocju golovca,...

Smrad na kriziscih pa tako ali tako ustvarjate dnevni migranti, tako, da ga zelo dobro poznas tudi sam

Zgodovina sprememb…

jakan123 ::
Je kar precej nabijanja. Če imaš denar, je odločitev za hišo/stanovanje pač posledica life styla.
Lahko potrdim jebo z lokalnimi veljaki glede dovoljenj. UE Radovljica... Že ponudniki hiš so me opozarjali, da so zelo zateženi. Od začetka projekta do izdaje GD je minilo dve leti, vmes pa en kup pregovarjanja. Potem pa še komunalni prispevki preko 10k, v sosednji ulici tudi 25k. Pa smo na vasi...

winterriver je izjavil:
...na pobocju golovca,...Skratka enako kot imas v ruralnem predelu, seveda zraven pride se obvezno storitev zalivanja okolice z gnojnico, za bolj avtenticen feeling. Nehajte ze nabijati. Ja bi bilo precej drazje. In zato imate to raje izven Ljubljane. Ker je pac ceneje. In to je edini razlog (no nekateri imate raje tudi od toce zbite fasade, recimo grosuplje, tega Lj ze leta ni nudila - mogoce bi se dalo urediti s predelanim metalcem tenis zogic).
Smrad na kriziscih pa tako ali tako ustvarjate dnevni migranti, tako, da ga zelo dobro poznas tudi sam![]()
Dober povzetek postov vaških nabijačev

Edini razlog, da so na vasi, je denar...
Lahko potrdim jebo z lokalnimi veljaki glede dovoljenj. UE Radovljica... Že ponudniki hiš so me opozarjali, da so zelo zateženi. Od začetka projekta do izdaje GD je minilo dve leti, vmes pa en kup pregovarjanja. Potem pa še komunalni prispevki preko 10k, v sosednji ulici tudi 25k. Pa smo na vasi...
Primer iz Mavčič...
Kupljena parcela 4 leta nazaj, GD še ni. Itak se še ni začelo zidati...
Konstantno jebanje z občino. Oz. jebanje bolj s strani občine.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Invictus ()

cleanac ::
Ne ga srat no. Če je zemljišče zazidljivo in se drži tega kar je zapisano v lokacijski informaciji, gradbeno dovoljenje ne bi smelo biti nikakršen problem iz strani občine in UE. Zaplete se lahko edino pri služnosti, s čimer pa občina ne bi smela imeti težav glede na to, da sama ureja OPPN. Če pa se nekaj dela na podlagi informacij iz prihodnosti (sprememba namembnosti ali oppn-ja, parceliranje, ...), pa verjamem, da pride do težav.

jakan123 ::
Ne ga srat no. Če je zemljišče zazidljivo in se drži tega kar je zapisano v lokacijski informaciji, gradbeno dovoljenje ne bi smelo biti nikakršen problem iz strani občine in UE. Zaplete se lahko edino pri služnosti, s čimer pa občina ne bi smela imeti težav glede na to, da sama ureja OPPN. Če pa se nekaj dela na podlagi informacij iz prihodnosti (sprememba namembnosti ali oppn-ja, parceliranje, ...), pa verjamem, da pride do težav.
Parcela zazidljiva, projekt narejen po lokacijski informaciji, potem se pa na občini nekdo odloči in reče, da ne bo pustil dovoza na mojo parcelo, ker ga on ni predvidel. Po pregovarjanju itak uredijo, ampak mine en mesec. In potem še par podobnih cvetk in do upravne enote, kjer rečejo, da pol leta sigurno ne bodo obravnali vloge, ker nimajo časa... Še najmanj težav je bilo tam, kjer sem misli, da jih bo največ. Soglasja sosedov. Šlo presenetljivo brez problema in zelo hitro skozi.

zavajon ::
Pri nas, odkar sem se preselil, še nisem zasledil, da bi kdo sploh omenjal vero. Verjamem pa, da je marsikje na podeželju drugače.
Seveda se vere ne omenja, ker se samoumevno pričakuje, da si katoliban.

Po moje pa je bolje, da so ljudje porazdeljeni po celi državi, ne pa vsi nagužvani v Ljubljani.
In kako bi dosegel to porazdelitev? A s prisilnimi selitvami? Kajti vsaj glede na cene nepremičnin lahko sklepamo, da je več interesa za živeti v Ljubljani kot po vaseh.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zavajon ()

Seveda se vere ne omenja, ker se samoumevno pričakuje, da si katoliban.
Najbrž so dandanes srečni že, če se na vas priseli Slovenec, ki ni taliban ali Albanec pa zato ne težijo posebej z vero. Sicer mislim, da od mojih sosedov vsaj k maši nihče ne hodi.

Likalnik ::
Jaz sem bil s prejšnjim lastnikom tako dogovorjen, in ko je nekajkrat zamujal s plačilom sva se dogovorila, da plačujem jaz, najemnina je pa posledično toliko nižja.
Meni najemnik plačuje vse stroške, vključno rezervni sklad. Najemnina je pač zaradi tega malo manjša.
Sem pa slišal, da naj bi bila dolžnost najemnika plačevati NUSZ. Nisem šel preverjat...
Tako je, praviloma NUSZ plačuje najemnik, ker je to oblika nepremičninskega davka, ki ga je povsod praviloma dolžan plačevati najemnik.
Kje to piše, da plača najemnik?...pri nas jaz plačujem (lastnik)...je kje uradno zapisano, da to plača najemnik ali je samo stvar dogovora med lastnikom in najemnikom?

zavajon ::
Najbrž so dandanes srečni že, če se na vas priseli Slovenec, ki ni taliban ali Albanec pa zato ne težijo posebej z vero.
A hočeš reči, da so zdaj bo vaseh že rasisti, ne le katolibani?

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zavajon ()

UganiKdo ::
Kje to piše, da plača najemnik?...pri nas jaz plačujem (lastnik)...je kje uradno zapisano, da to plača najemnik ali je samo stvar dogovora med lastnikom in najemnikom?
Tako kot vsi ostali stroški je to stvar dogovora med najemnikom in lastnikom.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: UganiKdo ()

toro69 ::
nope, samo še ena v vrsti pravljic, ki jih prodaja Invictus. Tako kot vsi ostali stroški je to stvar dogovora med najemnikom in lastnikom.
Matematično in ekonomsko so vsi stroški in davki stanovanja zajeti v ceno najema. Ekonomska logika pač.

Žiiiga ::
https://www.fu.gov.si/davki_in_druge_da...
Nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča mora plačati neposredni uporabnik zemljišča oziroma stavbe ali dela stavbe (imetnik pravice razpolaganja oziroma lastnik, najemnik stanovanja oziroma poslovnega prostora, imetnik stanovanjske pravice).

Na dosegu roke nimaš nič, v mestu pa imaš vse te stvari na dosegu nog, če vprežeš kolo, pa še marsikaj drugega. Na vasi pa si poročen z avtomobilom. Ampak itak je vse relativno.
Jaz sem mestni človek, ampak nekaj bivalne površine pač rabimo, in če bi me pred karanteno vprašal, ali bi se za ceno stanovanja Ljubljani preselil v samostojno hišo na vas, bi bila dilema kar velika. Če bi dodal še, da se je potrebno vozit na delovno mesto samo 1-2 tedensko, bi verjetno vas že prevagala.
No, po nekaj mesečnem življenju na vasi ugotavljam, da je mesto zelo fajn. Čist zrak (gnojnica in domača kurjava) ter mir (nenehne kosilnice, žage in petelini ter psi) na vasi sta mit. Na mojem balkonu v Ljubljani je bistveno bolj mir in (v povprečju) bolj čist zrak. Ko dodamo še vso priročnosti mestne infrastrukture ...

https://www.fu.gov.si/davki_in_druge_da...
Nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča mora plačati neposredni uporabnik zemljišča oziroma stavbe ali dela stavbe (imetnik pravice razpolaganja oziroma lastnik, najemnik stanovanja oziroma poslovnega prostora, imetnik stanovanjske pravice).
Tako je, a v Sloveniji po mojem tega nihče ne upošteva. Najemodajalci pa imajo dejansko pravico zahtevati, da NUSZ plača najemnik. Tako kot ima tudi najemodajalec obveznost plačevanja rezervnega sklada oz. investicijskih stroškov bivalnih objektov.

Na dosegu roke nimaš nič, v mestu pa imaš vse te stvari na dosegu nog, če vprežeš kolo, pa še marsikaj drugega. Na vasi pa si poročen z avtomobilom. Ampak itak je vse relativno.
Jaz sem mestni človek, ampak nekaj bivalne površine pač rabimo, in če bi me pred karanteno vprašal, ali bi se za ceno stanovanja Ljubljani preselil v samostojno hišo na vas, bi bila dilema kar velika. Če bi dodal še, da se je potrebno vozit na delovno mesto samo 1-2 tedensko, bi verjetno vas že prevagala.
No, po nekaj mesečnem življenju na vasi ugotavljam, da je mesto zelo fajn. Čist zrak (gnojnica in domača kurjava) ter mir (nenehne kosilnice, žage in petelini ter psi) na vasi sta mit. Na mojem balkonu v Ljubljani je bistveno bolj mir in (v povprečju) bolj čist zrak. Ko dodamo še vso priročnosti mestne infrastrukture ...
To je vse zelo relativno. Pri nas ni nikoli slišati niti enega petelina, psov skoraj nikoli, prevladujejo tihe muce.

Utk ::
Nekateri poznajo za soseda samo tistega v bloku in tistega s prašičjo farmo pod oknom. V resnici je 99% ne-Ljubljane nekje vmes.

Ne vem, jaz v Ljubljani ne bi mogel živeti. Okolica Ljubljane je OK, sama Ljubljana mi je pa dobesedno odvratna.
Sem pa v mladih letih živel v Ljubljani (Šiška), tako da imam tudi izkušnje iz prve roke.
Sem pa v mladih letih živel v Ljubljani (Šiška), tako da imam tudi izkušnje iz prve roke.
sudo poweroff

To je vse zelo relativno.
Seveda, cela Ljubljana ni tako kot moj blok v soseski brez avtomobilov in stanovanje s pogledom na park, prav tako pa niso vse vasi brez gnojnice, motork in kosilnic ter domače kurjave.
Jaz sem si kot mestni otrok verjetno preveč idealistično predstavljal življenje na vasi.

jernejl ::
winterriver je izjavil:
...na pobocju golovca,...Skratka enako kot imas v ruralnem predelu, seveda zraven pride se obvezno storitev zalivanja okolice z gnojnico, za bolj avtenticen feeling. Nehajte ze nabijati. Ja bi bilo precej drazje. In zato imate to raje izven Ljubljane. Ker je pac ceneje.
Aha, zato vsi najbogatejši slovenci živijo v Ljubljani. Aja, ne, očitno nimajo dovolj denarja

Kaj če bi že enkrat nehal nabijati in se sprijaznil s tem, da Ljubljana ni oh in sploh za vsakogar in da marsikdo raje živi nekje drugje, čeprav ima dovolj denarja, da bi si lahko kupil bajto s 500 m2 vrta sredi Ljubljane.
Smrad na kriziscih pa tako ali tako ustvarjate dnevni migranti, tako, da ga zelo dobro poznas tudi samSmrad ustvarjate predvsem lokalci, ki se morate sami z avtom lokalnega grba peljati v 1km oddaljeno trgovino.

Seveda, cela Ljubljana ni tako kot moj blok v soseski brez avtomobilov in stanovanje s pogledom na park, prav tako pa niso vse vasi brez gnojnice, motork in kosilnic ter domače kurjave.
Jaz sem si kot mestni otrok verjetno preveč idealistično predstavljal življenje na vasi.
Tu na vasi lahko spim pri odprtih oknih in razen čričkov ni celo noč nobenega drugega zvoka. V bližnji okolici ni nobene njive, zato se gnoj zelo redko zazna; imam pa očitno srečo, ko nekateri stalno omenjajo gnojnico kot velik problem podeželja. Vsekakor pa imaš tudi v Ljubljani mirne soseske, samo tam, kjer sem jaz stanoval, ni bilo sledu o miru. Kosilnico pa slišiš tudi v mestih, le ostalega hrupa je običajno toliko, da jo včasih težko zaznaš.

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: trancer01 ()

winterriver je izjavil:
...na pobocju golovca,...Skratka enako kot imas v ruralnem predelu, seveda zraven pride se obvezno storitev zalivanja okolice z gnojnico, za bolj avtenticen feeling. Nehajte ze nabijati. Ja bi bilo precej drazje. In zato imate to raje izven Ljubljane. Ker je pac ceneje.
Aha, zato vsi najbogatejši slovenci živijo v Ljubljani. Aja, ne, očitno nimajo dovolj denarja
Kaj če bi že enkrat nehal nabijati in se sprijaznil s tem, da Ljubljana ni oh in sploh za vsakogar in da marsikdo raje živi nekje drugje, čeprav ima dovolj denarja, da bi si lahko kupil bajto s 500 m2 vrta sredi Ljubljane.
Smrad na kriziscih pa tako ali tako ustvarjate dnevni migranti, tako, da ga zelo dobro poznas tudi samSmrad ustvarjate predvsem lokalci, ki se morate sami z avtom lokalnega grba peljati v 1km oddaljeno trgovino.
Sem taksnih slisal ze veliko,

Vem pa, da se clovek vsega navadi, tudi vohalne organe amoniak slej, ko prej, skuri.
Tu na vasi lahko spim pri odprtih oknih in razen čričkov ni celo noč nobenega drugega zvoka. V bližnji okolici ni nobene njive, zato se gnoj zelo redko zazna; imam pa očitno srečo, ko nekateri stalno omenjajo gnojnico kot velik problem podeželja. Vsekakor pa imaš tudi v Ljubljani mirne soseske, samo tam, kjer sem jaz stanoval, ni bilo sledu o miru. Kosilnico pa slišiš tudi v mestih, le ostalega hrupa je običajno toliko, da jo včasih težko zaznaš.![]()
Seveda, pojdi v puscavo, niti crickov ne bos vec slisal. Ali pa v kaksen bivak v alpah. Samo s tem ne vem, ce se je za hvalit ("lejte kok sn kul k zvim u vukojebini, psancjo kost imam v bradi, za zabavo pa imam pildk, z napisom na obeh straneh - Obrni")
Zgodovina sprememb…