» »

Cene stanovanj v LJ in drugod

Cene stanovanj v LJ in drugod

Temo vidijo: vsi
««
43 / 133
»»

trancer01 ::

Kot sem že enkrat napisal, sami vedeževalci tukaj. Koliko vas je pa bogatih ali vsaj premožnih? Kdor zna tako ziher napovedovati prihodnost in si želi premoženja, mora biti bogat, sicer samo naklada. >:D

poweroff ::

Po predvidevanjih - najemnine nižje do 20 odstotkov: https://siol.net/posel-danes/novice/dob...

>:D

Neracionalno najemanje kreditov, ker niso razmišljali s trezno glavo, pač pa pohlepno:

"Absolutno pa se bodo najemnine v prihodnosti še znižale. To je dejstvo. Ljudje so s krediti kupovali po več stanovanj z namenom kratkoročnega oddajanja turistom in veliko njih jih bo zaradi manjšega turističnega obiska prisiljeno znižati cene dolgoročnega najema, da bodo lahko servisirali posojila. Na trgu bo nastala večja ponudba, najemnin se bodo zato znižale. Nekateri lastniki bodo celo prisiljeni v prodajo nepremičnin, kar bo verjetno znižalo tudi njihove prodajne cene," opozarja Mavčeva. Dodaja, da se ponavlja podobna situacija kot v zadnji krizi, ko so ljudje nepremičnine kupovali po najvišjih cenah, z njihovo prodajo pa morda danes ne bodo mogli poplačati niti vsega kredita.

Nadalje - v Ljubljano ne bo turistov:

Po njenem mnenju bi bilo "iluzorno pričakovati, da bo poleti že vse po starem. Zagotovo slovenski turistični biseri poleti ne bodo samevali, težko pa je napovedovati kako se bodo na razplet pandemije odzivale sosednje države. Pričakujem, da bodo tudi slovenski gostje po dolgotrajni izolaciji želeli potovati in najemati prenočišča v Sloveniji. Ne toliko v prestolnici kot v drugih krajih," o nadaljnji usodi kratkoročnih najemov razmišlja Mavčeva. Povpraševanje bo zagotovo obstajalo, v kakšni meri in ali se bo ponovno vrnilo v stare tirnice, pa ne upa napovedati.

In pa, "brezsramno izsiljevanje" >:D:

"Če se je garsonjera s parkirnim mestom v Ljubljani še pred mesecem dni oddajala za 600 evrov ali več jo je sedaj mogoče najeti za 500 evrov mesečno. Nekateri iskalci stanovanj celo pričakujejo, da jo bodo dobili za 300 evrov," ponazori Mavčeva, ki v tej nenavadni situaciji opaža vse več brezsramnih izsiljevanj.

Da pojasnim... do sedaj so brezsramno izsiljevali lastniki, zdaj bodo pa najemniki. :))
sudo poweroff

Invictus ::

poweroff je izjavil:

Da pojasnim... do sedaj so brezsramno izsiljevali lastniki, zdaj bodo pa najemniki. :))

Par ljudem se bo usralo dobiti poceni, vsi ostali bodo prej ali slej plačali.

Lastniki pa tudi niso več budale, da bi oddajali za nedoločen čas...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Valvoline ::

V zabarcitiju stanuje(je stanovalo) najmanj 100.000 balkanskih suznjev. To je glavni razlog za podivjane cene v zadjih letih. Ce se ti suznji vrnejo domov cena gre lahko /2.
V revozu dela 600 bosancev, 200 hrvatov, nekaj bolgarov, makedoncev siptarjev romuncev itn. Skupaj 1000 suznjev samo v revozu torej. zato so se stanovanja ter najemnine v NM tudi podvojila.

Zgodovina sprememb…

Miki N ::

O zdaj prihajajo težki časi za nepremičninske hodlarje...

Invictus je izjavil:

poweroff je izjavil:

Vprašanje. Lahko pa da bo takole... ljudje, ki so pohlepno najemali kredite za nakup AirBNB stanovanj bodo ostali s praznimi stanovanji in neodplačanimi krediti... v paniki bodo hoteli prodati, ampak zaradi splošnega padca BDP kupcev ne bo. Rešitev bo spuščanje cen.

Zna se pa zgoditi, da bo še posebej težko za razne freelancerje. V tujino bodo precej težje hodili, v tujini jih bodo tudi manj najemali, ampak raje svoje ljudi, ker bo tako manj težav z raznimi karantenami. Tukajšnji trg ima pa precej nižje cene. Kar pomeni, da bodo za marsikoga zlati časi mimo.

Razumem pa nepremičninarje, da skušajo držati linijo in dajati vtis, da cene niso padle.

Ampak meni veliko pove predvsem to, da je minil dober mesec, pa so cene že padle in to za celih 20%. Razumel bi, da bi padle po pol leta ali več... ampak v prvem mesecu???

Vam to nič ne pove?
sudo poweroff

Okapi ::

Kje vidiš 20% padec?

In ti ljudje, ki so pohlepno najemali kredite za Airbnb stanovanja, so predvsem v tvoji domišljiji, v resničnem življenju jih je zanemarljivo malo.

PrimoZ_ ::

poweroff je izjavil:

"Če se je garsonjera s parkirnim mestom v Ljubljani še pred mesecem dni oddajala za 600 evrov ali več jo je sedaj mogoče najeti za 500 evrov mesečno. Nekateri iskalci stanovanj celo pričakujejo, da jo bodo dobili za 300 evrov," ponazori Mavčeva, ki v tej nenavadni situaciji opaža vse več brezsramnih izsiljevanj.

Meni je samo fascinantna ta retorika o izsiljevanju.
Pred dvema mesecoma je bil članek o sobi s 11,7m^2 za 42k€: https://siol.net/posel-danes/novice/sob...
Pa takrat ni bilo nobenega izsiljevanja, kao tržna cena...
V nepremičninski agenciji TA-BU, ki posreduje pri oglasu, so nam povedali, da zanimanje za nakup je, imeli pa so že tudi nekaj ogledov. Na naše vprašanje, ali ni morda cena za sobo nekoliko pretirana, pa so nam povedali, da je to stvar "povpraševanja in ponudbe".

Sedaj pa ko nekdo želi najdeti garsonjero za 300€/mesec je pa to "brezsramno izsiljevanje".

Okapi je izjavil:

Kje vidiš 20% padec?

In ti ljudje, ki so pohlepno najemali kredite za Airbnb stanovanja, so predvsem v tvoji domišljiji, v resničnem življenju jih je zanemarljivo malo.

Navajam izseke članka (citiram).

PrimoZ, imaš prav. Ogaben korporativni socializem je to. Privatiziranje dobičkov, socializiranje izgub.
sudo poweroff

VaeVictis ::

poweroff je izjavil:

Invictus je izjavil:

poweroff je izjavil:

Vprašanje. Lahko pa da bo takole... ljudje, ki so pohlepno najemali kredite za nakup AirBNB stanovanj bodo ostali s praznimi stanovanji in neodplačanimi krediti... v paniki bodo hoteli prodati, ampak zaradi splošnega padca BDP kupcev ne bo. Rešitev bo spuščanje cen.

Zna se pa zgoditi, da bo še posebej težko za razne freelancerje. V tujino bodo precej težje hodili, v tujini jih bodo tudi manj najemali, ampak raje svoje ljudi, ker bo tako manj težav z raznimi karantenami. Tukajšnji trg ima pa precej nižje cene. Kar pomeni, da bodo za marsikoga zlati časi mimo.

Razumem pa nepremičninarje, da skušajo držati linijo in dajati vtis, da cene niso padle.

Ampak meni veliko pove predvsem to, da je minil dober mesec, pa so cene že padle in to za celih 20%. Razumel bi, da bi padle po pol leta ali več... ampak v prvem mesecu???

Vam to nič ne pove?

Koliko ljudi je oz. bo dobilo kredit za nakup stanovnja v tem času?

MadMen ::

Eni vidno doživljate orgazme ob padanju cen nepremičnin, ampak pozabljate predvsem to, da so cene precej odvisne od gospodarske klime, kar pomeni da doživljate orgazme na to, da folk izgublja službe, doživlja deložacije in preostale probleme.

genesiss ::

Tole pozna kdo: https://www.ljubljananepremicnine.si/no...
Kakšne so cene, verjetno več kot 3500EUR/m2?

Naj bi se letos začelo graditi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: genesiss ()

redtech ::

Vse velike kvadrature rezervirane, še sardine se čaka za v konzerve :)

dronyx ::

Valvoline je izjavil:

V zabarcitiju stanuje(je stanovalo) najmanj 100.000 balkanskih suznjev. To je glavni razlog za podivjane cene v zadjih letih. Ce se ti suznji vrnejo domov cena gre lahko /2.
V revozu dela 600 bosancev, 200 hrvatov, nekaj bolgarov, makedoncev siptarjev romuncev itn. Skupaj 1000 suznjev samo v revozu torej. zato so se stanovanja ter najemnine v NM tudi podvojila.

Ja, to je še en moment ki bo zanesljivo bistveno vplival na cene nepremičnin in najema. Slovenija je v času "ekonomske ekspanzije" zelo na široko odprla vrata za delavce iz Balkana (po zelo naivnem načelu BUSINESS FIRST), ki so sem seveda mnogi pripeljali tudi svoje družine, tako da pri 60.000 podeljenih delovnih dovoljenjih je verjetno teh tujcev še bistveno več. Kakor poslušam sta Kranj in Velenje praktično postali mala Albanija pri nas. Tudi Bosancev je prišlo ogromno k nam. Pa to niso zgolj delavci, ki živijo v samskih domovih. Številni so pokupili številne nepremične, z veseljem kupijo tudi kakšno starejšo hišo, ki jo slovenec ne bi niti povohal. Mi je pa misterija, od kje dejansko tem ljudem denar za vse te nakupe? Po moje vsaj del tega denarja prihaja iz Bližnjega vzhoda in gre tu za načrtno poseljevanje. Nekoč je krščanstvo z mečem širilo svojo religijo proti Bližnjem vzhodu, sedaj pa oni rinejo nazaj k nam. Verjetno s pomočjo denarja od nafte. Jaz teh ljudi ne bi tako zelo podcenjeval, kot jih nekateri...Zelo inteligentna taktika! Slovenci kar se tiče skrbi za lasten obstoj vsekakor nismo preveč brihten narod in smo na dobri poti v pogubo.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: PARTyZAN ()

dronyx je izjavil:

Mi je pa misterija, od kje dejansko tem ljudem denar za vse te nakupe?

Recimo temu, da imajo določene... davčne olajšave pri poslovanju. ;) In se potem kar hitro nabere.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Miki N ()

Miki N je izjavil:

[Recimo temu, da imajo določene... davčne olajšave pri poslovanju. ;) In se potem kar hitro nabere.

Nek znanec mi je dejal, da da muslimanska skupnost za vsakega rojenega otroka pri nas 5000 €. Katoliška cerkev kakor vem ni tako radodarna. :))

Zgodovina sprememb…

Ma kolikor jaz vem gre pri albanski skupnosti ogromno na račun.... ugodnega poslovnega okolja. Ni pa vse tako sončno kot si prestavljate. Meni je enkrat en tak albanski s.p. sam dejal ob malo čveka: "koliko misliš da mam plačo? jaz: preseneti me. on: nula... ampak ko bo cajt met lasten lokal... mam zrihtano". In to so krediti.. ki jih garantiraš malo drugače kot na banki.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Miki N ()

Groot ::

PrimoZ_ je izjavil:

poweroff je izjavil:

Meni je samo fascinantna ta retorika o izsiljevanju.
Pred dvema mesecoma je bil članek o sobi s 11,7m^2 za 42k€: https://siol.net/posel-danes/novice/sob...
Pa takrat ni bilo nobenega izsiljevanja, kao tržna cena...
V nepremičninski agenciji TA-BU, ki posreduje pri oglasu, so nam povedali, da zanimanje za nakup je, imeli pa so že tudi nekaj ogledov. Na naše vprašanje, ali ni morda cena za sobo nekoliko pretirana, pa so nam povedali, da je to stvar "povpraševanja in ponudbe".

Sedaj pa ko nekdo želi najdeti garsonjero za 300€/mesec je pa to "brezsramno izsiljevanje".

Seveda je brezsramno izsiljevanje, če pa bo posledično agencija manj zaračunala za "posredovanje". Vedno ko vidim razne "analize" in mnenja raznih zaposlenih v nepremičninskih agencijah, sem že vnaprej prepričan da bo članek totalno brezveze.

Tistega, ki bo rekel da je garsonjera za 300 EUR izsiljevanje, bi pa zgolj vprašal, da če se mu zdi cena 10 EUR/m2 (ob predpostavki 30m2 velike garsonjere, pa najbrž ni bila niti toliko velika)) izsiljevanje, kaj potem meni o kapici 9,8 EUR/m2, ki jo je uvedel Berlin. Očitno v Nemčiji ropajo ljudi :))

Miki N je izjavil:

In to so krediti.. ki jih garantiraš malo drugače kot na banki.

Daj prosim še nas razsvetli kakšni so to krediti, od koga, kako se to garantira?

Samael ::

dronyx je izjavil:

Mi je pa misterija, od kje dejansko tem ljudem denar za vse te nakupe? Po moje vsaj del tega denarja prihaja iz Bližnjega vzhoda in gre tu za načrtno poseljevanje. Nekoč je krščanstvo z mečem širilo svojo religijo proti Bližnjem vzhodu, sedaj pa oni rinejo nazaj k nam. Verjetno s pomočjo denarja od nafte. Jaz teh ljudi ne bi tako zelo podcenjeval, kot jih nekateri...Zelo inteligentna taktika!

To je točno tisti tip gostilniškega pisanja intelektualno podhranjenih pisunov, ki ga pri ljudeh na tem forumu ne maram. Na osnovi velike domišlije razvijejo neko teorijo, nato pa vse to razpredanje zaključijo z neko mislijo, s katero podkrepijo kredibilnosti njihove namišljene zgodbe in jo predstavijo kot dejstvo.
Kaj pa če so ti ljudje samo nekoliko manj leni kot ti? Poprimejo za vsako delo, popoldne pa še kaj naredijo na črno? Saj veš, zaključna dela v gradbeništvu in podobno, kjer nas Slovence ne moti, da nekdo naredi nekaj brez računa, če le ceneje pridemo skozi. Pa tudi ne moti nas izkoriščati delovne sile z juga po 12 in več ur na dan. Ker komu se bodo pa pritožili?
Saj se zavedaš, aja, najbrž se ne, da precej teh o katerih pišeš niti muslimani niso, a? Da četudi so zate vsi s fužin "bosanci", da je med njimi recimo precej pravoslavcev, ki so v Slovenijo prišli s trebuhom za kruhom 30 in več let nazaj in zdaj srečuješ v glavnem njihove potomce.
Tebi sicer teh ljudi ni treba podcenjevati kot praviš, moram pa priznati, da si ne morem jaz pomagati, da ne bi nekoliko podcenjeval tvoj intelekt, ko berem takšne intelektualno podhranjene teorije na ravni gostilniškega razpredanja. Pa zemlja je tudi ravna, aneda?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samael ()

Samael je izjavil:

Kaj pa če so ti ljudje samo nekoliko manj leni kot ti? Poprimejo za vsako delo, popoldne pa še kaj naredijo na črno? Saj veš, zaključna dela v gradbeništvu in podobno, kjer nas Slovence ne moti, da nekdo naredi nekaj brez računa, če le ceneje pridemo skozi. Pa tudi ne moti nas izkoriščati delovne sile z juga po 12 in več ur na dan. Ker komu se bodo pa pritožili?

Ja, lepo da si to omenil. Ko je slovenec sosedu pomagal prekriti streho je prišel takoj FURS in mu nabil kazen, ker to ni sosedska pomoč po zakonu. Ko Bosanec tu kupi hišo in mu jo "kolegi" obnovijo v prostem času pa FURS-a ni nikjer! Le zakaj? Poznam konkreten primer, ko je vrednost teh del brez računa krepko čez 50.000 €. Če velja zakonodaja za slovence, zakaj ne bi tudi za bosance? Aja, ker verjetno tudi na FURS-u sedaj že delajo sami bosanci...

Zgodovina sprememb…

dronyx je izjavil:

Miki N je izjavil:

Daj prosim še nas razsvetli kakšni so to krediti, od koga, kako se to garantira?

Na kratko.. vse mora ostati v familji - in nema tukaj da greš nekaj čist na svoje pa foter ko te jebe - bi se slabo končalo .Samo po drugi strani, foter zrihta. Ali pa bratranci ipd.

Samael je izjavil:

Saj se zavedaš, aja, najbrž se ne, da precej teh o katerih pišeš niti muslimani niso, a? Da četudi so zate vsi s fužin "bosanci", da je med njimi recimo precej pravoslavcev, ki so v Slovenijo prišli s trebuhom za kruhom 30 in več let nazaj in zdaj srečuješ v glavnem njihove potomce.

Nisem nikjer omenil Fužin in ne poznam kdo tam živi in me niti ne briga. Dejstvo pa je, da je prvi val tujcev z Balkana prišel za časa komunizma, ko so se šli "bratstvo in enotnost", drugi val tujcev iz Balkana pa je prišel v zadnjih letih, ko smo se šli "ekonomsko ekspanzijo". Ne vem kaj si ti po narodnosti, je pa jasno, da če slovenci ne bodo uspeli zadržati tega ozemlja bodo pač prišli sem drugi in zapolnili praznino. Samo upam da se tiste generacije ne bodo jokale, ko bodo zatirana manjšina. Pa predlagam da se s tem ta debata konča, ker je tema cene nepremičnin.

Zgodovina sprememb…

genesiss je izjavil:

Ne hvala. Praktično vsa stanovanja obrnjena na vzhod (vsaj balkoni), direktno pred nosom odlično gojišče za mrščes (kanal je precej manj pretočen kot Ljubljanica, zato je tam vedno polno mrčesa) in splošna utesnjenost lokacije (živel blizu in redno hodil tam mimo in mi najprej niti ni bilo jasno kako bodo na tisto lokacijo stisnili takšen blok).

Miki N je izjavil:

O zdaj prihajajo težki časi za nepremičninske hodlarje...

Veliko je odvisno tu od bank. Kot kaže bodo odložili odplačevanje kreditov, samo obresti še vedno tečejo in vprašanje, kakšna bo situacija čez eno leto. Če cene nepremičnin, ki so zavarovane s hipotekami konkretno padejo bodo banke zelo verjetno hotele dodatna jamstva, če ne sledi zaplemba. Razen NLB kakor vem smo banke prodali, tako da tu potem politika ne bo imela več vpliva na to, ali banke te zaplenjene nepremičnine držijo ali gredo na trg.

@dronyx ja, ja, vsi poznamo primere, kar pa ne spremeni dejstva, da pišeš bedarije in bi mi bilo ljubše, da ostaneš in se sočiš s tem, kot pa da izbereš naključni odsek mojega pisanja in iz njega skušaš narediti nek nov argument, ki je povsem nerelevanten za to, zaradi česar sem se obregnil nate.

Pa mimogrede, kaj ima veze kaj sem jaz po narodnosti? Rojen in vzgojen Trboveljčan (ki zadnjih 20 let živi in dela v LJ).
Tako kot moj oče.
In oče pred njim.
In to zdaj kaj spremeni, ali pa si iz nekega nam neznanega razloga samo čutil potrebo to omeniti?
Jočeš pa samo ti in tebi podobni po internetu. Ker vam je v življenju zaradi teh par priseljencev ki, kako si že rekel, jih bojda sponzorirajo z nafto po sloveniji, tako težko, pa četudi je še največ kar vidiš v tem kontekstu tisti par osebkov, ki shoppingirajo po BTCju.
Res big deal, ej...
Se strinjam, da v osnovi ne bi bilo nobene potrebe po debatiranju o tem, se mi pa zdi prav, tako s povsem človeškega stališča, da se nekdo oglasi, ko prebere bedarije, ki si jih zapisal zgoraj.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samael ()

Vazelin ::

Baje naj bi imele banke in ostale finančne istitucije precej dela z moratoriji. Verjetno je bilo že ogromno prošenj.
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vazelin ()

Samael je izjavil:

@dronyx ja, ja, vsi poznamo primere, kar pa ne spremeni dejstva, da pišeš bedarije...

To je dejstvo za koga? Zate? Potem ni dejstvo, mar ne? Ali pač? Saj nima veze...;) Sicer zlasti levičarje kot vidim izredno moti koncept naroda. Ta koncept bi morda lažje razumeli če bi se znašli v poziciji zatirane manjšine brez pravic. Ampak to je že krepko čez njihov intelektualni domet.

Vazelin je izjavil:

Baje naj bi imele banke in ostale finančne istitucije precej dela z moratoriji. Verjetno je bilo že ogromno prošenj.

Ja, samo menda je trik pri teh moratorijih da obresti še vedno tečejo. Ko pride recesija ljudje masovno začnejo izgubljati službe in to se ne konča v enem letu. Brez prihodkov ne moreš odplačevati kredita ne danes, kot tudi ne čez eno leto. Ti moratoriji predvidevajo scenarij, da bo čez eno leto vse po starem, samo ne bo. To vemo že danes.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

dronyx je izjavil:

Samael je izjavil:

@dronyx ja, ja, vsi poznamo primere, kar pa ne spremeni dejstva, da pišeš bedarije...

To je dejstvo za koga? Zate? Potem ni dejstvo, mar ne? Ali pač? Saj nima veze...;) Sicer zlasti levičarje kot vidim izredno moti koncept naroda. Ta koncept bi morda lažje razumeli če bi se znašli v poziciji zatirane manjšine brez pravic. Ampak to je že krepko čez njihov intelektualni domet.

Ne vem kaj moti levičarje, sem pa povedal, kaj moti mene - torej tvoj koncept pisanja, kjer na ravni populističnih gostilniških debat razviješ neko posplošeno teorijo, ki jo nato kao malce pomenljivo skušaš predstaviti kot absolutno dejstvo.
Da, seveda, v naši družbi je veliko tega, onega. Pa vsi poznamo takšne, drugačne primere. Ampak lepo prosim, za božjo voljo, a lahko nehaš z domišlijskimi spisi, ki se sicer med določeno populacijo lepo berejo, so pa zgolj populistični bullshit, ker se tebi tako pač nekaj "zdi".

VaeVictis ::

Glede kreditov, če jih lastniki nepremičnin ne bodo mogli več odplačevati, kar je trenutno zelo verjetno.

Zakaj potem predvidevate, da bodo banke dajale kredite ostalim ljudem v današnji situaciji, kjer se ne ve koliko ljudi bo še imelo službo naslednji mesec?

Večina ljudi še vedno kupuje stanovanja na kredite in če ne dobiš kredita ti tudi 20% ali večji padec cen ne pomaga kaj dosti.

Ali pa imate že milijone na računu in samo čakate, da bo cena padla, da boste lažje pokupili ta "poceni" stanovanja in se zato veselite in orgazmirate pri padcu cen in se veselite, da folk izgublja službe, doživlja deložacije in preostale probleme, kakor je že bjoork napisal?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: VaeVictis ()

genesiss ::

Banke bodo ziher zaostrile pogoje, verjetno bo potrebna višja soudeležba.

dronyx je izjavil:

Valvoline je izjavil:

Ja, to je še en moment ki bo zanesljivo bistveno vplival na cene nepremičnin in najema. Slovenija je v času "ekonomske ekspanzije" zelo na široko odprla vrata za delavce iz Balkana (po zelo naivnem načelu BUSINESS FIRST), ki so sem seveda mnogi pripeljali tudi svoje družine, tako da pri 60.000 podeljenih delovnih dovoljenjih je verjetno teh tujcev še bistveno več. Kakor poslušam sta Kranj in Velenje praktično postali mala Albanija pri nas. Tudi Bosancev je prišlo ogromno k nam. Pa to niso zgolj delavci, ki živijo v samskih domovih. Številni so pokupili številne nepremične, z veseljem kupijo tudi kakšno starejšo hišo, ki jo slovenec ne bi niti povohal. Mi je pa misterija, od kje dejansko tem ljudem denar za vse te nakupe? Po moje vsaj del tega denarja prihaja iz Bližnjega vzhoda in gre tu za načrtno poseljevanje. Nekoč je krščanstvo z mečem širilo svojo religijo proti Bližnjem vzhodu, sedaj pa oni rinejo nazaj k nam. Verjetno s pomočjo denarja od nafte. Jaz teh ljudi ne bi tako zelo podcenjeval, kot jih nekateri...Zelo inteligentna taktika! Slovenci kar se tiče skrbi za lasten obstoj vsekakor nismo preveč brihten narod in smo na dobri poti v pogubo.

Poslovni model EU/Slovenije je hocem bit drzavni parazit, da noben ne bo nic delal, uvazalo se bo *human robots*, k bodo delal, placal davke, placal najemnine da se bodo domacini bogateli in uzivali, sploh pa gospoda iz glavnega mocvirnika. Javni sektor se je potrojil, tehnicne sole so prazne. Zanimivo bo spremljat kako se bo koncal tale druzbeni eksperiment. Bumerang se vedno vrne nazaj.

Zgodovina sprememb…

VaeVictis je izjavil:

Ali pa imate že milijone na računu in samo čakate, da bo cena padla, da boste lažje pokupili ta "poceni" stanovanja in se zato veselite in orgazmirate pri padcu cen in se veselite, da folk izgublja službe, doživlja deložacije in preostale probleme, kakor je že bjoork napisal?

Vse skupaj je odvisno na kateri strani si. Če imaš nepremičnino in misliš v njej ostati ti je čisto vseeno oziroma če je nižja vrednost boš morda v prihodnje plačal nekaj manj davka. Če si hotel nepremičnino prodat boš zelo verjetno dobil precej manj in tudi težje našel kupca. Če si želel kupit se bo zlahka dalo za manj denarja, samo vprašanje, če boš to lahko financiral. Se pa že dolgo ve, da se v krizah kupuje in na vrhu balonov prodaja.

Ja, samo menda je trik pri teh moratorijih da obresti še vedno tečejo. Ko pride recesija ljudje masovno začnejo izgubljati službe in to se ne konča v enem letu. Brez prihodkov ne moreš odplačevati kredita ne danes, kot tudi ne čez eno leto. Ti moratoriji predvidevajo scenarij, da bo čez eno leto vse po starem, samo ne bo. To vemo že danes.

Seveda obresti tečejo. Plačuješ samo obresti, ne glavnice. Težava je samo, da je pri tistih, ki so šele bolj na začetku odplačevanja kredita delež obresti tam tam z "glavnico" oz. pola pola. Torej plačeval boš npr. celo leto. Odplačal ne boš eur-a. Še vedno boš dajal vse obresti. Seveda pa je dosti lažje odplačevati magari pol kredita kot celega. Tisti, ki so pa proti koncu, so pa obresti v razmerju z glavnico zelo majhne.

Nekako se upa, da se bo stanje stabiliziralo v enem letu. Ker sedaj je tako, da če ne bi bilo moratorijev bi šlo vse skupaj v K. Če se pa še obresti ne bi plačevale, bi bile pa banke lahko pred zlomom. Je minister fin. nekaj govoril na to temo. In bi itak morala država spet reševati

Zgodovina sprememb…

Kriza pr nas sele prihaja, tako kot vedno z zamikom. V zdja je od zacetka krize doslej brez sluzbe ostalo po novih podatkih 20 milijonov ljudi !!! Ce kdo misli da ne bo posledic, se hudo hudo moti.
https://www.wsj.com/articles/u-s-unempl...

Valvoline je izjavil:

Kriza pr nas sele prihaja, tako kot vedno z zamikom. V zdja je od zacetka krize doslej brez sluzbe ostalo po novih podatkih 20 milijonov ljudi !!! Ce kdo misli da ne bo posledic, se hudo hudo moti.

Nore številke, če veš da je cca 150mio delovnih mest v Zda. Oz sedaj precej manj

Pa tisti s Švicarji tudi je*ejo ježa sedaj, ko eur izgublja napram chf;((

Zgodovina sprememb…

Valvoline je izjavil:

Kriza pr nas sele prihaja, tako kot vedno z zamikom. V zdja je od zacetka krize doslej brez sluzbe ostalo po novih podatkih 20 milijonov ljudi !!!

Saj drugače ne more biti, če pa se je čez noč ustavila praktično večina storitvenega sektorja. Saj pri nas bi bila verjetno situacija podobna, če ne bi sprejeli nekaterih ukrepov. Pač ljudje bi zaprli s.p.-je in razne manjše storitvene d.o.o.-je in šli na zavod izpolnjevat obrazce.

Matejjjjj ::

trancer01 je izjavil:

Kot sem že enkrat napisal, sami vedeževalci tukaj. Koliko vas je pa bogatih ali vsaj premožnih? Kdor zna tako ziher napovedovati prihodnost in si želi premoženja, mora biti bogat, sicer samo naklada. >:D

Brez skrbi, smo šparali 10let v delnicah, zdaj bomo pa, likvidni in nezadolženi, kupovali. In ja, ponudbe bodo nesramne.

Vazelin je izjavil:

Seveda obresti tečejo. Plačuješ samo obresti, ne glavnice. Težava je samo, da je pri tistih, ki so šele bolj na začetku odplačevanja kredita delež obresti tam tam z "glavnico" oz. pola pola. Torej plačeval boš npr. celo leto. Odplačal ne boš eur-a. Še vedno boš dajal vse obresti. Seveda pa je dosti lažje odplačevati magari pol kredita kot celega. Tisti, ki so pa proti koncu, so pa obresti v razmerju z glavnico zelo majhne.

Nekako se upa, da se bo stanje stabiliziralo v enem letu. Ker sedaj je tako, da če ne bi bilo moratorijev bi šlo vse skupaj v K. Če se pa še obresti ne bi plačevale, bi bile pa banke lahko pred zlomom. Je minister fin. nekaj govoril na to temo. In bi itak morala država spet reševati

Kar sem jaz videl kreditov, so tudi taki, ko na začetku ne plačuješ nobene glavnice.. Ljudje so v FOMO podpisovali vse mogoče... Čaka nas Armagedon.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Matejjjjj ()

Matejjjjj ::

VaeVictis je izjavil:

Glede kreditov, če jih lastniki nepremičnin ne bodo mogli več odplačevati, kar je trenutno zelo verjetno.

Zakaj potem predvidevate, da bodo banke dajale kredite ostalim ljudem v današnji situaciji, kjer se ne ve koliko ljudi bo še imelo službo naslednji mesec?

Večina ljudi še vedno kupuje stanovanja na kredite in če ne dobiš kredita ti tudi 20% ali večji padec cen ne pomaga kaj dosti.

Ko so kriminalci (utaja davkov je zame kriminal) na črno oddajalo stanovanja po vesoljskih cenah, so se režali vsem. Zakaj se ne bi veselil, če propade in strmoglavi na tla nekdo, ki živi od špekulacij?

Valvoline je izjavil:

Pri teh podatkih je treba razumeti, da je trg dela v ZDA popolnoma drugačen kot smo ga vajeni pri nas. Tam je odpuščanje precej bolj fleksibilno, zaradi česar posledično ljudje niso na čakanju (tako kot pri nas), ampak so začasno pač "odpuščeni". Ko bodo podjetja pričela obratovati nazaj nemoteno se bo tudi delež brezposelnosti precej hitreje zmanjšal, kot bi se v enaki situaciji pri nas.

To seveda ne pomeni, da kriza ne bo pustila posledic in ne bo vsaj en del teh sedaj brezposelnih postal trajneje brezposeln.

PrihajaNodi ::

Miki N je izjavil:

dronyx je izjavil:

Miki N je izjavil:

Na kratko.. vse mora ostati v familji - in nema tukaj da greš nekaj čist na svoje pa foter ko te jebe - bi se slabo končalo .Samo po drugi strani, foter zrihta. Ali pa bratranci ipd.

To je dobra mentaliteta.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Smesno nizke obresti - krede brez zavarovanja - oddaja v najem balkanskim suznjem (najemnine visje kot obrok) - balkanec mi bo odplacal stanovanje. Posledice in collateral damage zarad priseljevanja - nepomemben podatek. Poslovni model Slovenije, tudi sirse EU. Hvala komunajzerjem in socijalistom.

Zgodovina sprememb…

Valvoline je izjavil:

Smesno nizke obresti - krede brez zavarovanja - oddaja v najem balkanskim suznjem (najemnine visje kot obrok) - balkanec mi bo odplacal stanovanje.

Je pa meni tudi misterija, kako so lahko ti "balkanski sužnji" plačevali po 500€ in več najemnine za stanovanje, če pa menda delajo za minimalca? Kaj potem jim od plače ostane še 200€ za položnice in hrano, ali je tu kaka druga finta? Kakšen del plače potem lahko sploh pošiljajo nazaj dol na Balkan ali je pot denarja obratna in jim iz Balkana pošiljajo denar, da lahko tu sploh preživijo s tako slabimi prihodki?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

Urbano#Desno ::

Vec ljudi v istem stanovanju / hisi. Pa da vsak po 150 200 in je lepa najemnina.

cesnja ::

dronyx je izjavil:

Je pa meni tudi misterija, kako so lahko ti "balkanski sužnji" plačevali po 500€ in več najemnine za stanovanje, če pa menda delajo za minimalca? Kaj potem jim od plače ostane še 200€ za položnice in hrano, ali je tu kaka druga finta? Kakšen del plače potem lahko sploh pošiljajo nazaj dol na Balkan ali je pot denarja obratna in jim iz Balkana pošiljajo denar, da lahko tu sploh preživijo s tako slabimi prihodki?

V stanovanju za 500€ lahko biva več ljudi hkrati. In potem, pazi to, se stroški najemnine porazdelijo! Jesti se pa da zelo poceni, če se ne greš nekega luksuza.

gojira ::

genesiss je izjavil:

Sem jim poslal pred časom povpraševanje in je odgovor 4000EUR/m2 :)

Daj jih še enkrat pokliči... ;)
sudo poweroff

bo kar pravi nasvet ja :D

gojira ::

Evo sem res ponovno povprašal. Odgovor je še vedno 4000EUR/m2 :)

Ja ni kaj. Računajo na V krivuljo okrevanja>:D
««
43 / 133
»»