» »

Cene stanovanj v LJ in drugod

Cene stanovanj v LJ in drugod

Temo vidijo: vsi
««
191 / 207
»»

Noah0024 ::

Mimgrede, predvidevam, da nekateri tukaj imate že svoje otroke. Kako jim pa nameravate objasnit, kako prit do svoje nepremičnine v SLO? Pa bo otrok rekel, da si želi v LJ ali v KR ali v KP? Ali je lajf s starši v družinskih bajtah, ki jih obnavljaš, way to go?
Kaj dejansko trenutne razmere pomenjo za naslednje generacije?

kriptobog, da partnerko baš boli briga za delež v bajti, je pa tud mal izvenserijsko, a ni? :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Noah0024 ()

Utk ::

zavajon je izjavil:

Če bi bili nižji davki pri plačah, bi morali biti drugje višji, tako da mu to ne bi prav nič pomagalo.

Dobro jutro. Zato se davkov nikoli ne niža, samo viša. Če povišajo davek na nepremičnine, ga zato nikjer ne bojo znižali. Če ga pa slučajno bi pri plačah, kdo mislite, da bi spet več profitiral, tist z več nepremičninami ali tist brez? A je veliko takih z več nepremičninami, ki so jih na lotu dobili in ne plačujejo (visokih) davkov pri plači?

Lahko se obračamo kolk hočemo, odeja ostane enako dolga...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

PujsekPepe ::

Noah0024 je izjavil:

Mimgrede, predvidevam, da nekateri tukaj imate že svoje otroke. Kako jim pa nameravate objasnit, kako prit do svoje nepremičnine v SLO? Pa bo otrok rekel, da si želi v LJ ali v KR ali v KP? Ali je lajf s starši v družinskih bajtah, ki jih obnavljaš, way to go?

kriptobog, da partnerko baš boli briga za delež v bajti, je pa tud mal izvenserijsko, a ni? :)

Poiskat oz dobit mora dobro sluzbo ali obrtnistvo, investiranje v kovine, delnice kripto, stran od ruskih in ukrajinskih bab slovenko sam ce je izredno pridna vzet, ce se ne najde pa v afriko ali azijo po zeno. To je to
Aja pa nobenga levga faksa izbrat

Zgodovina sprememb…

David Mayer ::

Noah0024 je izjavil:

da si želi v LJ ali v KR ali v KP?

Rečeš, tu, tu in tu je možno, ostalo urejaš sam, prodaj, kar ti bo zapuščeno, če bo dovolj, če ne - hajdi v tujino, tu pa oddajaj.

Pa vsi vi, ki ste zgradil/kupil brez dedovanja/pomoči staršev ali sorodnikov, boste pomagal s kešom svojim otrokom al boste rekl "jaz sem mogu tud vse sam"?

bm1973 ::

Če bo šlo, bom, če ne, pač ne... Imam jih dovolj, da lahko potalam svojim otrokom.

Tudi nekaj nepremičnin se bo še podedovalo >:D.

Ampak podedoval jih bom jaz (in žena), oni dobijo kaj od mene, če ne bodo bluzili...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

kriptobog ::

Noah0024 je izjavil:

Je pa ni. Ob ločitvi ji tako ai drugače pripada pol, ker sem gradil v času zakona, tako da je itak vseeno. Dokler sva skupaj je pa tudi vseeno kdo ima delež ane? Al ti pač žena ne da za fukat če ji ne daš deleža? Če izrazi željo ji pa tudi napišem če želi. Konec koncev ona skrbi da je hiša pospravljena.

Kar se tiče mulca ga bom pa naučil finnačne pismenosti. Da bo dovolj zgodaj začel investirati. Pa nekaj sreče ima, ker ima že od rojstva odprt račun in bo pri 18ih dobil zajeten kup. PRaktično bo lahko kupil tudi v NY, če bo želel, ampak primarno ga bom pa učil, da bi ta račun peljal in investiral dalje. ČE se mi kaj zgodi pa tako dobita z ženo vse. Je dovolj za nekaj generacij preživet.

zavajon ::

Noah0024 je izjavil:

Ni problema, otrok se preseli v Italijo, pa si zlahka kupi nepremičnino.

Pri nas itak po pričevanjih utkja, feyza in ostalih podeželskih nacijev nepremičnine kupujejo Albanci, tako da ni straha, da bi se naš nepremičninski trg zaradi tega sesul.

Noah0024 je izjavil:

Pa vsi vi, ki ste zgradil/kupil brez dedovanja/pomoči staršev ali sorodnikov, boste pomagal s kešom svojim otrokom al boste rekl "jaz sem mogu tud vse sam"?

Moji starci so finančno nepismeni. Jaz nisem in sem že poskrbel za to. Dejansko lahko mulcu pomagaš s 100eur mesečno od rojstva dalje...

feryz ::

Noah0024 je izjavil:

Mimgrede, predvidevam, da nekateri tukaj imate že svoje otroke. Kako jim pa nameravate objasnit, kako prit do svoje nepremičnine v SLO? Pa bo otrok rekel, da si želi v LJ ali v KR ali v KP?
Zakaj bi jim karkoli objašnjeval? Kupiš jim flet v LJ. Če si ga res želijo.
Lažje kot razložiti, da si ga ne morejo. Ker si ga res ne morejo.

bambam20 ::

kriptobog je izjavil:

Noah0024 je izjavil:

Moji starci so finančno nepismeni. Jaz nisem in sem že poskrbel za to. Dejansko lahko mulcu pomagaš s 100eur mesečno od rojstva dalje...

Ravno dovolj za parkirišče v Ljubljani.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bambam20 ()

LeQuack ::

Zaradi hiperinflacije bodo nepremičnine od zdaj vedno rasle vsaj 10% na leto.
Quack !

A zaradi 2% hiperinflacije?

LeQuack ::

To je fake Golobova inflacija. Vsak ve da je dosti več.
Quack !

bambam20 je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Noah0024 je izjavil:

Ravno dovolj za parkirišče v Ljubljani.

Ni mislil tako pac pa da kupujes delnice zlato btc

LeQuack je izjavil:

To je fake Golobova inflacija. Vsak ve da je dosti več.

Tako kot vsak ve, da je zemlja ravna.

johnnyyy ::

TorrentXL je izjavil:

V bistvu je ravno obratno. Vidva ne bosta razumela v kakšnem položaju so ljudje danes, kljub temu, da tudi takrat ni bilo lahko. Pa ne zato, ker ne bi mogla, ampak ker nočeta. Glede na to, da je pa celo na papirju takrat bilo precej lažje, potem bi si lahko vsaj predstavljala v kakšnem položaju so danes ljudje, ko je celo na papirju precej težje. Itak je pa lažje obtožit današnjo mladino, da so leni in nesposobni ter navijat za to, da država skrbi za višje vrednosti vaših nepremičnin, kot pa se soočit z realnostjo. Vem, da se brezveze trudim.

Sam precej dobro razumem mlade, saj sem tudi sam bil nekoč bolj mlad in moje razmere niso bile najbolj ugodne. Kaj je na papirju večino ljudi ne zanima in tudi mene ne, saj sem dal skozi čase, ko je bilo razmerje med povprečno plačo in ceno stanovanj na papirju precej ugodno, samo pa sem o povprečni plači in kreditom, zaradi NDČ pogojev lahko samo sanjal - tako kot večina mojih kolegov.

Jaz nisem nobenega kar koli obtožil, sem pa podal skozi zgodovino kaj lahko vsak posameznik spremeni, da mu bo bolje. Mi je pa prav fascinantno kako neka mladina ki se ima za "superiorno" ni zmožna poskrbeti za lastno bivanje in hkrati ne razume boomerskega garanja ali samoiniciative posameznikov.

TorrentXL ::

Več kot očitno je da ne razumeš. Verjetno misliš, da se na papir piše pravljice in riše neke risbice s črtami, ki grejo poljubno malo gor ali dol. V bistvu so pa to podatki, ki prikazujejo realni svet. Nihče si jih ni izmislil. Še dobro, da so tam in se ne rabimo zanašat na vaše pravljice in anekdote. Kdo pa je potem kupoval nepremičnine, če ti in večina tvojih kolegov ni mogla, kljub temu, da so bile dost cenejše? Pa takrat se ni tako masovno naložbeno investiralo v nepremičnine kot danes in se jih je kljub temu več prodalo.

Mladina se ima za superiorno? O čem ti to? A si kdaj igral Monopoly? No, recimo da se igra že igra nekaj časa in ti sredi igre stopiš v igro. Kako misliš, da ti bo šlo? Kasneje boš vstopil v igro, slabše bo. A ne? No, vi ste vstopili ko ni bilo lepo, ampak se je dalo, danes pa vstopa mladina "proti koncu igre" in se za mnoge praktično več ne da. Seveda mladina tud ne more spreminjati pravil igre. A ne? Kako potem pričakuješ, da bo mladina poskrbela za lastno bivanje? Oborožen upor? Ne bo šlo, ker mladina zraven plačuje davke, med drugim tud za varovanje nepremičnin boomerjev. No, to če malo pretiravamo. Dejansko pa mladina nima nobene politične moči. Tisti, ki jim nekako uspe, pa morejo delat dost dlje za isto stvar.

Zgodovina sprememb…

A ti pozablajs recesijo 2008 ko nikakor nisi mogu sihta dobit. Pa tm okol 2015 je blo podobno sranje...
Samo vseen si pa lahko dal nekaj v kripto cetudi iz sociale al pa delnice nvdija, tesle.

TorrentXL je izjavil:

Več kot očitno je da ne razumeš. Verjetno misliš, da se na papir piše pravljice in riše neke risbice s črtami, ki grejo poljubno malo gor ali dol. V bistvu so pa to podatki, ki prikazujejo realni svet. Nihče si jih ni izmislil. Še dobro, da so tam in se ne rabimo zanašat na vaše pravljice in anekdote. Kdo pa je potem kupoval nepremičnine, če ti in večina tvojih kolegov ni mogla, kljub temu, da so bile dost cenejše? Pa takrat se ni tako masovno naložbeno investiralo v nepremičnine kot danes in se jih je kljub temu več prodalo.

Kupovali so jih tisti, ki so takrat imeli boljše službe in so lahko to izkoristili. Potem pa so se stvari obrnile in tudi mi smo počasi en za drugim kupovali. In sem imel mlade sodelavce ki so tudi jamrali, kako je težko, pa tudi pri njih se je situacija obrnila.

To je tako kot bi bral osmrtnice. Vsak dan nekdo umre, en dan več drug dan manj in svojci so žalostni. A večina to prboli in gre naprej do svojega konca. In pametni ljudje dajo to skozi in gredo naprej. Imaš pa tudi takšne, ki berejo osmrtnice vsak dan in se sekirajo, kako je svojcem hudo. In če človeku rečeš, da si tudi ti izgubil najbližjega - ti nekdo vrže statistiko, češ tebi je bilo pa lažje, ker je tisti dan umrlo manj ljudi.

PujsekPepe je izjavil:

A ti pozablajs recesijo 2008 ko nikakor nisi mogu sihta dobit. Pa tm okol 2015 je blo podobno sranje...
Samo vseen si pa lahko dal nekaj v kripto cetudi iz sociale al pa delnice nvdija, tesle.

Ne pozabljam. To je vsaj razumljivo, zakaj so v tistem obdobju bile nepremičnine manj dostopne. Politika glede tega ni mogla nič naredit, danes bi pa lahko. 2015 ni bilo več nobenega sranja.

johnnyyy je izjavil:

TorrentXL je izjavil:

Kupovali so jih tisti, ki so takrat imeli boljše službe in so lahko to izkoristili. Potem pa so se stvari obrnile in tudi mi smo počasi en za drugim kupovali. In sem imel mlade sodelavce ki so tudi jamrali, kako je težko, pa tudi pri njih se je situacija obrnila.

To je tako kot bi bral osmrtnice. Vsak dan nekdo umre, en dan več drug dan manj in svojci so žalostni. A večina to prboli in gre naprej do svojega konca. In pametni ljudje dajo to skozi in gredo naprej. Imaš pa tudi takšne, ki berejo osmrtnice vsak dan in se sekirajo, kako je svojcem hudo. In če človeku rečeš, da si tudi ti izgubil najbližjega - ti nekdo vrže statistiko, češ tebi je bilo pa lažje, ker je tisti dan umrlo manj ljudi.

Če se pogovarjamo, da umirajo zarad slabega zdravstva, potem ima tvoja nova zgodbica še smisel, čeprav ne v temi o nepremičninah. Če ne, pa glede tega ne more nihče nič naredit. Vsaj ne trenutno. Te smrti niso umetno ustvarjene. Pomanjkanje nepremičnin pa je.

Zgodovina sprememb…

Ti racunas da bo politika kaj spremenila. Nikoli ni in ne bo ker ne dela v tvojo korist. Vecja moznost je da te zadane meteorit.

Jah, če bomo hoteli še imet državo, bo en dan morala. Tud jaz nisem optimističen glede tega, ni pa to razlog, da ne bi zagovarjal smiselnih ukrepov. Tema je pa bolj bila, da danes pametujejo vsi kako je bilo vedno enako težko in to navajajo kot razlog, da se zato ne sme nič spremenit in da si je mladina vsega sama kriva, ker so leni, nesposobni, neumni... Pa to ni res. Še enkrat, to je Monopoly.

Zgodovina sprememb…

Ce bi bila drzava kaj vredna ne bi ukinil SDK kar vem da ne ves kaj je bila njena funkcija.
Takoj ob osamosvojitvi so ukinil SDk da so lahko kradl levi in desni in tudi kera kol smet bo sedaj prisla bo isto ce ne slabs. Kar se tice politike je se Madzarska bols vsaj ceste majo ornk zrihtane pa cenejs.
Drzava kot taka je absolutno predraga, to pa ne pomeni da nekateri ne zivijo lepo saj ponuja kar veliko stvari od sportnih dejavnosti, kulinaricnih dobrot... rabis pa denar, jasno

TorrentXL je izjavil:

Če se pogovarjamo, da umirajo zarad slabega zdravstva, potem ima tvoja nova zgodbica še smisel, čeprav ne v temi o nepremičninah. Če ne, pa glede tega ne more nihče nič naredit. Vsaj ne trenutno. Te smrti niso umetno ustvarjene. Pomanjkanje nepremičnin pa je.

Slabo ali dobro zdravsto je čisto relativno. Nobeno zdravstvo ni tako dobro da ne bi moglo biti boljše in nobeno ni tako slabo, da ne bi moglo biti slabše. Podobno je pri nepremičninah.

Če hočeš v zdravstvu ali nepremičninah narediti nek korak na boljše, je najbolje da pustiš svojo branžo in delaš v smeri izboljšanja stanja v nepremičninah/zdravstvu. Ko boš nekaj časa v tem, boš videl in doživel različne stvari in potem boš lahko predlagal izboljšanje.

Izboljsat ne mors nic ker je sistem tako nastavljen. Lahko samo probas izigrat sistem v svojo korist. Vse ostalo so bajke in pravljice

OneYellow ::

Kriptobog je nekoč zapisal tole:

"Brez muje se še čevelj ne obuje... Sem bil v slabši situaciji... Samo jaz s službo in 700e plačo... Parcelo sem dobil, ampak delno zazidljivo, brez priključkov. Treba je priti do višje plače, vsaj dveh povprečnih plač. Jaz sem takrat vsak dan gledal mojedelo.com, odprl popoldanca, šravfal računalnike po celi občini in se še izobraževal. Cca 3 leta sem delal cele dneve, drugega mi itak ni preostalo. Po treh letih sem imel našparano dovolj, da sem skup vrgel za papirje (30k), pa še prilezel sem do nove službe z dobro plačo in sem vzel kredit in postavil hiško. ZDaj je zadeva že skoraj odplačana. Hvala kriptu. Ampak ja. treba bo dvigniti prihodke..."

Če pa narobe razumem tale "parcelo sem dobil", se pa opravičujem. Ampak verjetno ne, tako da ni lepo, da se prodaja bučke.

johnnyyy je izjavil:

TorrentXL je izjavil:

Slabo ali dobro zdravsto je čisto relativno. Nobeno zdravstvo ni tako dobro da ne bi moglo biti boljše in nobeno ni tako slabo, da ne bi moglo biti slabše. Podobno je pri nepremičninah.

Če hočeš v zdravstvu ali nepremičninah narediti nek korak na boljše, je najbolje da pustiš svojo branžo in delaš v smeri izboljšanja stanja v nepremičninah/zdravstvu. Ko boš nekaj časa v tem, boš videl in doživel različne stvari in potem boš lahko predlagal izboljšanje.

Zdravstvo nima veze s to temo, tako kot ne umiranje ljudi. Vsi vejo kaj je potrebno naredit za izboljšanje situacije. Po moje že osnovnošolci. Problem pa je da ni interesa. Še enkrat Monopoly. Zakaj bi ti želel, da pade vrednost Bleda, ki si ga kupil, zato da bo nekdo lahko kupil Trojane? :)) No, država bi morala to presečt in gledat interes celotne družbe. Pa pač ne, ker vsi vemo zakaj.

TorrentXL je izjavil:

Zdravstvo nima veze s to temo, tako kot ne umiranje ljudi. Vsi vejo kaj je potrebno naredit za izboljšanje situacije. Po moje že osnovnošolci. Problem pa je da ni interesa. Še enkrat Monopoly. Zakaj bi ti želel, da pade vrednost Bleda, ki si ga kupil, zato da bo nekdo lahko kupil Trojane? :)) No, država bi morala to presečt in gledat interes celotne družbe. Pa pač ne, ker vsi vemo zakaj.

Interesa ni ker se večina ljudi s tem ne obremenjuje. Ko sem imel sam stanovanjski problem in ko sem govoril z ljubljanskimi kolegi, je bil odgovor "mi smo babico dali v dom pa sem v njenem stanovanju", "starši so mi dali stanovanje", "oče je pred leti kupil stanovanje in sem sedaj not" - in to je to. Konc debate, nova debata kam gremo poleti na morje, kje je dober koncert itd.

sealcradle ::

Noah0024 je izjavil:

Kako jim boš pa ti objasnil kaj so počele vse te generacije prednikov, da morajo zdaj štartati iz nič?

Zgodovina sprememb…

PujsekPepe je izjavil:

Zanimivo naključje, jaz sem ravno 2009 in 2016 menjal službo.

OneYellow je izjavil:

"Brez muje se še čevelj ne obuje... Sem bil v slabši situaciji... Samo jaz s službo in 700e plačo... Parcelo sem dobil, ampak delno zazidljivo, brez priključkov. Treba je priti do višje plače, vsaj dveh povprečnih plač. Jaz sem takrat vsak dan gledal mojedelo.com, odprl popoldanca, šravfal računalnike po celi občini in se še izobraževal. Cca 3 leta sem delal cele dneve, drugega mi itak ni preostalo. Po treh letih sem imel našparano dovolj, da sem skup vrgel za papirje (30k), pa še prilezel sem do nove službe z dobro plačo in sem vzel kredit in postavil hiško. ZDaj je zadeva že skoraj odplačana. Hvala kriptu. Ampak ja. treba bo dvigniti prihodke..."

Če pa narobe razumem tale "parcelo sem dobil", se pa opravičujem. Ampak verjetno ne, tako da ni lepo, da se prodaja bučke.

Hah, sem vedel da naklada. Nakladač. Tako kot vsi ostali. "No shock here". Je pa res, da je on vsak dan gledal mojedelo.com in izvajal helpdesk po celi občini. To pa ni kar tako. Kapa dol. :))

Zgodovina sprememb…

Noah0024 je izjavil:

Težko je nekomu svetovati za 10 ali več let naprej, saj se stvari spreminjajo. IMO se je milenijska/Z generacija znašla v nekem primežu zaradi podaljšanja življenjske dobe. Stanovanj je kolikor jih je, počasi jih gradimo, a zaradi podaljšanja dobe, samskosti, vdov itd. stvari niso optimalno izkoriščene.

Ko bo začela boomerska generacija umirati se bo sprostilo ogromno stanovanj ki bodo prišle na trg.

Pred kratkim sem se pogovarjal z "mrzlim sosedom" (sosed od tašče), pa je povedal, da so je v ulici že več kot 1/2 hiš prodalo. Stvar je potekala tako, da so se mladi pred leti odselili na svoje, se zakreditirali in po smrti staršev, niso imeli denarja, da bi odplačevali kredit in hkrati obnovili hišo in so se odločili za prodajo.

In imam tudi kolega ki je "bogat dedič" in se je precej svojih stanovanj in parcel prodal.

Malidelničar ::

Po mojem Ljubljana in Osrednjeslovenska regija trenutno nista ugodno vrednoteni.
Okej lahko telebne dol, ampak je rizik kako in kdaj. Oz. koliko časa ima nek mlad človek za čakanje na crash, kolaps.
Najboljši deali so v vukojebinah po mojem.
LJ je prevelik rizik, in ne več toliko upside-a.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

TorrentXL je izjavil:

OneYellow je izjavil:

Hah, sem vedel da naklada. Nakladač. Tako kot vsi ostali. "No shock here". Je pa res, da je on vsak dan gledal mojedelo.com in izvajal helpdesk po celi občini. To pa ni kar tako. Kapa dol. :))

Sem pa prebral da je pri 05 tulu za xrp da je fuknu not 500k ta je sel res na 3. Ce je res nevem, ce je pa kar ornk dobro zivi.

OneYellow je izjavil:

O fak, kriptobog , a to drži? Dobil si parcelo? Torej, ja, z dobljeno parcelo se seveda da. Eh…brezveze.

Saj pravim, brez dedovanja, ko za začetek vsaj nekaj dobiš/prejmeš, da si postaviš lajf, si ga najebal v tri pm.

Še posebej pa v tej Sloveniji. Kar boli. Pika.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Noah0024 ()

feryz ::

V naši ulici je cca 20 bajt.
V desetih od njih živijo samo še stare mamke, z eno nogo že pri svetemu janezu.
Se pravi najkasneje v desetih letih, bodo vse prazne. Mulcev ni, ali pa jih ne bo nazaj, ker so si drugače uredili življenje.

Skratka nepremičnin kot blata, samo okrog mene. Res pa je, da sem na selu in ne v Ljubljani. Torej to šteje manj kot nič.

Logično, da mulcev ni.

V bistvu je bila Slovenija za milenijce raj za odraščanje. Družinske bajte, stanvana, žural se je na pas mater, babe jagal, pol pa goveje župe srebal v domači kuhni, dokler ni napoču cajt, ko si je blo treba postavit svoj lajf na noge.

In če nisi imel družinske bajte, ko si lahko v zgornjem štuku družinske bajte naredil stanovanje, si ga najebal do dževdželije.

Malidelničar je izjavil:

Po mojem Ljubljana in Osrednjeslovenska regija trenutno nista ugodno vrednoteni.
Okej lahko telebne dol, ampak je rizik kako in kdaj. Oz. koliko časa ima nek mlad človek za čakanje na crash, kolaps.
Najboljši deali so v vukojebinah po mojem.
LJ je prevelik rizik, in ne več toliko upside-a.

Sam bi rekel, da periferija relativno pridobiva. Ko sem se rodil pri ogromno naših sosedov še WCjev niso imeli v hišah (poljskega 20m stran od hiše), kaj šele kopalnic. Ko so imeli kolegi iz LJ kabelski internet, mi še telefonskega priključka nismo imeli... Stvari so se v nekaj desetletjih zaradi tehnološkega napredka precej spremenile. Danes je internet vsaj 4G na voljo skoraj povsod, avtomobili/mopedi/skiroji/e-kolesa so cenejši, dostopnost zaradi boljših cestnih povezav boljša. S tem pa je razlik čedalje manj.

Tako, sam bi gledal precej iz tega vidika.

PujsekPepe je izjavil:

Sem pa prebral da je pri 05 tulu za xrp da je fuknu not 500k ta je sel res na 3. Ce je res nevem, ce je pa kar ornk dobro zivi.

Kr naj lepo živi, mu nisem fovš. Ni pa treba nakladat in zraven žalit današnjo mladino, ki jim je precej bolj težko.

Zgodovina sprememb…

Noah0024 je izjavil:

OneYellow je izjavil:

O fak, kriptobog , a to drži? Dobil si parcelo? Torej, ja, z dobljeno parcelo se seveda da. Eh…brezveze.

Saj pravim, brez dedovanja, ko za začetek vsaj nekaj dobiš/prejmeš, da si postaviš lajf, si ga najebal v tri pm.

Dobil 400m2, nezazidljive. Kupil 600m2 zazidljive. Zdruzil in spremenil namembnost. Najebes v tri pm, ce si nesposoben debil, ki ne vidi dlje od izgovorov.

TorrentXL je izjavil:

PujsekPepe je izjavil:

Kr naj lepo živi, mu nisem fovš. Ni pa treba nakladat in zraven žalit današnjo mladino, ki jim je precej bolj težko.

Nam je bilo tezje ko smo prisli na trg dela, ko je bila kriza na vrhuncu. Danes imas sihtov ko dreka.

Zgodovina sprememb…

bm1973 ::

kriptobog je izjavil:

Nam je bilo tezje ko smo prisli na trg dela, ko je bila kriza na vrhuncu. Danes imas sihtov ko dreka.

Ni čisto ravno tako, ampak se da kaj dobit.

kriptobog je izjavil:

Noah0024 je izjavil:

OneYellow je izjavil:

Dobil 400m2, nezazidljive. Kupil 600m2 zazidljive. Zdruzil in spremenil namembnost. Najebes v tri pm, ce si nesposoben debil, ki ne vidi dlje od izgovorov.

TorrentXL je izjavil:

PujsekPepe je izjavil:

Če si napisal, da si dobil delno zazidljivo. Brez priključkov. Izgovor sicer ni slab. Dober poskus.

2015 pa res ni bila kriza na vrhuncu. Danes imaš slabo plačanih šihtov ko dreka, cene pa konkretno višje.

TorrentXL je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Noah0024 je izjavil:

OneYellow je izjavil:

TorrentXL je izjavil:

PujsekPepe je izjavil:

Če si napisal, da si dobil delno zazidljivo. Brez priključkov. Izgovor sicer ni slab. Dober poskus.

2015 pa res ni bila kriza na vrhuncu. Danes imaš slabo plačanih šihtov ko dreka, cene pa konkretno višje.

2009 je bila huda za siht dobit. So tud dobro placani sihti, sam treba kaj pokazat. Se vedno pa lahko vsak firmo odpre pa privatnika spila. Vse se da ce se hoce. Izobrazevanja so skoraj zastonj ali pa kar zastonj. Danes je vse na internetu. Se Harvard course mas za male pare. Ce zdaj nekaj ne mores naredit moras biti res poseben.

Ce je pod 30 se komot tud za vodovodarja priuci in popoldan mastno sluzi

kriptobog je izjavil:

2009 je bila huda za siht dobit. So tud dobro placani sihti, sam treba kaj pokazat. Se vedno pa lahko vsak firmo odpre pa privatnika spila. Vse se da ce se hoce. Izobrazevanja so skoraj zastonj ali pa kar zastonj. Danes je vse na internetu. Se Harvard course mas za male pare. Ce zdaj nekaj ne mores naredit moras biti res poseben.

Itak, tud parcelo zastonj vsak dobi in še verjetno kako dodatno pomoč staršev. Potem sploh Harvard tečaja ne rabiš, saj s helpdeskom postaviš hišo na zastonj parceli. Očitno tak težko ni bilo. Danes pa inženir z 3k+ plačo lahko kupi samo socialistično garsonjero v Štepanjcu. Da kakih učiteljev, ki učijo naše razvajeno frocovje, raje sploh ne omenjamo.

Zgodovina sprememb…

luli ::

TorrentXL je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Itak, tud parcelo zastonj vsak dobi in še verjetno kako dodatno pomoč staršev. Potem sploh Harvard tečaja ne rabiš, saj s helpdeskom postaviš hišo na zastonj parceli. Očitno tak težko ni bilo. Danes pa inženir z 3k+ plačo lahko kupi samo socialistično garsonjero v Štepanjcu. Da kakih učiteljev, ki učijo naše razvajeno frocovje, raje sploh ne omenjamo.

Še vedno ne veš, zakaj ti ne uspe?

Ce si vodovodar lahko fusas po sihtu ko si malo bolj izkusen pa kar veliko vec sluzis. Pa se ni tezko priucit.
Uciteljem pa ni hudga, stabilne place pa 3 mesece dopusta. Pa drkajo vse isto se od Marije Terezije. Mene za njih ne skrbi
Samo volja in optimizem morata biti. Kriptobog sluzi od 50-100 k ma mesc ce lahko on lahko vsak vsaj 5 k

Zgodovina sprememb…

TorrentXL je izjavil:

2015 pa res ni bila kriza na vrhuncu.

Odvisno od branže. Ene so krizo preblodile bolje druge slabše. Gradbeništvo in z njimi povezane branže so bile takrat še globoko v krizi. Sem imel par kolegov diplomiranih geometrov - vsi brez služb.
««
191 / 207
»»