» »

Cene stanovanj v LJ in drugod

Cene stanovanj v LJ in drugod

Temo vidijo: vsi
««
188 / 206
»»

enemon ::

Zako je izjavil:

Sem v Ljubljani, do pisarne imam 10 min.
En sodelavc dela 100% od doma, je iz Krasa.
Drug je iz Slovenske Bistrice, dnevno je v praksi 3 ure na poti.
Večkrat pride po 9ih in je potem do 18ih v pisarni. Bolano.
Država je kriva, ker se plačuje potne stroške, namesto da bi zmanjšali davke tistim, ki delajo od doma,saj ne porabljajo goriva in ne onesnažuje okolja.

Sodelavca se lahko zahvali ta lastniku podjetja, ker tudi sam podpira delo od doma, za tiste ki so dlje kot pol ure do pisarne.

Imam stranke po EU, predvsem DE, DK, UK, vsem je normalno, da delam od doma, samo da smo nekako v istem časovnem pasu.

zakaj potem ta iz bistrice ne dela od doma tudi?

LeQuack ::

KG-348 je izjavil:

O Ljubljani govorite, kot da je nek high tech hub kot Silicon Valley ali Amsterdam. V takih mestih je veliko zelo dobro plačanih služb (od 100.000 dalje)

V Ljubljani je Srbski in Ruski denar, ki je neomejen.
Quack !

Ja v bistvu se noben ne vpraša, od kod tak porast povpraševanja kar naenkrat v Sloveniji. Prihajajo večinoma tisti, ki koristijo socialna stanovanja, prebivalstvo pa se ne veča tako zelo.

PujsekPepe ::

Se veca samo to ni naraven prirast. Recimo druzina strojan je v koliko, 10 letih povecala familijo na 70 ena bajta. V Ljubljani. Nevem kje tocno so.
Sej pravm Slovenija je dobra oz odlicna z dohodkom vec kot 3k na odraslo osebo torej skupno 6 k neto na par.
Pac toliko da kaj nasparas pa da gres lahko se v kake toplice za vikend.

Zgodovina sprememb…

Utk ::

johnnyyy je izjavil:

Utk je izjavil:

Ok, saj mi je znano, ampak tam pri 25ih-30ih bi človek moral počasi sam od sebe skapirat da je resnica malo drugačna.

Niti ne. Če ti okolica pravi, da je tam super in da so tam uspešni, bo folk rinil tja.

No, ampak nima folk svoje pameti pri nekih letih?

johnnyyy ::

enemon je izjavil:

Ja v bistvu se noben ne vpraša, od kod tak porast povpraševanja kar naenkrat v Sloveniji. Prihajajo večinoma tisti, ki koristijo socialna stanovanja, prebivalstvo pa se ne veča tako zelo.

Povsod po malem. Naši starši so gradili večgeneracijske hiše, pa smo mladino prepričali, da s starimi ni za živet. In tako imamo ogromno hiš kjer bi lahko živelo 5+ ljudi, živita pa 2 ali pa celo en. Imamo čedalje več samskih/ločenih in tako namesto da bi družina živela v eni hiši/stanovanju živijo v 2. Delavci iz tujine morajo nekje živeti. Mladino smo prepričali da mora iti študirat, in tako velikokrat zapolnejo stanovanje, njihova soba pa ostane prazna. Nekaj je turističnega oddajanja stanovanj, ker smo ljudi prepričali, da so zahojeni, če ne potujejo. Potem pa investicije, pa šparanje itd. in tega se nabere.

Utk je izjavil:

No, ampak nima folk svoje pameti pri nekih letih?

Mah, veliko je takih ki svoje pameti nikoli nimajo.

enemon je izjavil:

Kaj se bo zgodilo ko se vsi ti prišleki, ki so zdaj prišli zaradi grabenih del itd. odselijo nazaj, ker bodo tu preslabe plače in predrago za njih? Najbrž se bo nekje poznalo če bo kar naenkrat 200k ljudi manj.
Quack !

Kam se bojo preselili? V Bosno? Nemčijo? Zakaj se niso že prej?

Prišli so s trebuhom za kruhom. Slej ko prej kruha zmanjka, ali pa je predrag.
Quack !

A jim ne bo Golob zgradil stanovanj?

Ne sekiraj se za njih, oni so se enkrat že znašli, in se bojo še kdaj, če bo treba. Sekiraj se za slovenske mamičine sinčke, ki so pa res nesposobni.

Oni gradijo stanovanja kdo jih kupuje vemo. V fabrkah ne delajo vec ker jih ni, na poljih tudi ne...ne se sekirat za njih. Raje 5 pridnih bosancev za najemnike kot samsko/loceno slovensko mamico

TorrentXL ::

Utk je izjavil:

Ne sekiraj se za njih, oni so se enkrat že znašli, in se bojo še kdaj, če bo treba. Sekiraj se za slovenske mamičine sinčke, ki so pa res nesposobni.

To je ta desna politična opcija. Kao skrbi jih za Slovence, ampak bojo pa vse naredili, da jih je čim manj. Prozorno.

Drugač pa brezveze fantazirate o razlogih, zakaj toliko ljudi želi živet v LJ. Taki, ki jim je to statusni simbol, so v manjšini. Večina se jih je tam rodila ali pa imajo tam službo (ponavadi po študiju).

Zgodovina sprememb…

Nima veze Ljubljana ali izven pac rabis okol 6 k neto da zivis solidno v Sloveniji (brez otrok oz ce si sam jasno ne toliko). Recimo 3 k das na stran ostalo pa za zivljenje in to da gres lahko v kaksne toplice, 2 x ali 1 x na teden v restavracijo, nakup kolesa, fitnes...Zdej se bo najdu kdo ki lahko prezivi z 800 in hod na karitas po hrano. To pac ni lajf ampak ena stopnica do zivljenja pod mostom

Zgodovina sprememb…

Ne rabiš 6k neto. To rabiš samo v določenih mestih in še to samo zato, ker je država dopustila, da se nepremičninski trg spremeni v špekulativno naložbo in večgeneracijsko varčevalno shemo.

Rabis rabis, za troclansko druzino. Pa govorim 6 k neto z resenim stanovanjskim problemom.
Pisem o tem ce hoces ziveti ne zivotariti pa se kaj nasparat za kaksnega dohtarja ali za primer kaksne nesrece.
Imho nevem koliko je taksnih, ker ogromno je dela, oddajanja na crno, kriptotrajderjev.l, zdravnikov ampak so. To ni niti nevem kaksen znesek place same pa so slabe ce gledas po placah.

Zgodovina sprememb…

TorrentXL je izjavil:

Utk je izjavil:

To je ta desna politična opcija. Kao skrbi jih za Slovence, ampak bojo pa vse naredili, da jih je čim manj. Prozorno.

Drugač pa brezveze fantazirate o razlogih, zakaj toliko ljudi želi živet v LJ. Taki, ki jim je to statusni simbol, so v manjšini. Večina se jih je tam rodila ali pa imajo tam službo (ponavadi po študiju).

A Janković je desničar? No, fašist že morda, ker upravlja občino kot privat firmo (s tujim denarjem seveda), ampak ima pa ful proti desnim. Vglavnem zato, ker s tem komot naplahta neumno levo rajo da ga voli.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Lonsarg ::

@PujsekPepen 6k neto da normalno zivi 3 clanska familija lol. A to da das 1000EUR+ na mesec za hrano k nic ne kuhas sam, namesto 300EUR z kuhanjem je za vas da "zivis" lol. Al kaj vse si stel da si prisel do 6k :)

Mi brez da bi se nazaj drzal pri zapravljanju za 3 clansko familijo porabimo cirka 2.5k (ce ne stejem obroka kredita ampak Z upostevanim stroska avta in osnovnega dopusta in vrtca in obcasnih nakupov elektronike/oblek). Je res da trenutno zarad otroka ne gremo na drazje destinacije, ampak tudi ko bomo je to recimo 3k na osebo potovanja kar pride cirka 700EUR mesecno. Skratka tudi z luksuznim potovanjem ne bomo prisli kaj dosti nad 3k mesecno. Mal razmisljam ce enkrat tedensko se cistilko najamem pa vec wolta narocam da bo bolj v izi lajf, pa bomo celo do 4k prisli. Tak da res ne vem od kje ti 6k :)

Amlak ja, v praksi 3clanska familija niti 2.5k po obrokj kredita/najemnine, to pa je jeba. Do 2k se spravis zapravljanje z malo sparanja, nizje je pa ze spartansko.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Jah glej 200 eur Atlantis plus vecerja za 3. Pa gres x4 je to 800 eur.

krho ::

Saj ne rabiš lazit v Atlantis za 65€/osebo.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Zakaj pa ne bi sel? Nej bom doma?

Vsak vikend moraš it?

Gremo se drugam recimo terme olimje, pol je kle se smucanje recimo poglej si cerkno pa izposojo opremo. A zdj pa to? Vsak vikend mors it? Js pravm da je to vsota da zivis v sloveniji brez nekega stresa ni pa bogatija.

Zgodovina sprememb…

ViperR ::

Mene pa zanima kako zapraviš samo 300€ za hrano. Jaz za 4 člansko družino vsakič ko grem v trgovino zapravim cca 150€. Na mesec zihr 700-1000€. Če gremo za vikend se kako restavracijo je takoj še dodatnih 100-200€ za vsak dan. Razen če greš v meka, potem te pride samo 35-40€. Sicer pa za vikend jemo pri starsih. Wolta pri nas ni. Kosila vsak dan si kuham doma. Pred tem, če sem se vozil v LJ lahko računam še 9€ za malico vsak dan.

Pol pa privleče Atlantis. Vsaj proper toplice bi našel.

In ja, tudi z 800 evri se v vukojebini preživi in ne životari. Seveda pa se ne preseravaš na veliko, je pa velik luksuz, da ne rabiš garbat. Vsakemu svoje.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: enemon ()

enemon je izjavil:

Pol pa privleče Atlantis. Vsaj proper toplice bi našel.

In ja, tudi z 800 evri se v vukojebini preživi in ne životari. Seveda pa se ne preseravaš na veliko, je pa velik luksuz, da ne rabiš garbat. Vsakemu svoje.

Atlantis je super ker se froci drugac navelicajo navadnih toplic. Razumem ce nimas otrok. Gremo povsod sam vcasih se mi ne da vozit dalec.
To da gres enkrat na teden v toplice pa vecerjo ni luksus al pa za teden dni smucanja v cerkno. Kaksen luksus?
A ni 700 eur sociala? Za nekaj ljudi vem da prejemajo toliko kao penzijo plus socialo nekaj takega.

Zgodovina sprememb…

ViperR je izjavil:

Mene pa zanima kako zapraviš samo 300€ za hrano. Jaz za 4 člansko družino vsakič ko grem v trgovino zapravim cca 150€. Na mesec zihr 700-1000€. Če gremo za vikend se kako restavracijo je takoj še dodatnih 100-200€ za vsak dan. Razen če greš v meka, potem te pride samo 35-40€. Sicer pa za vikend jemo pri starsih. Wolta pri nas ni. Kosila vsak dan si kuham doma. Pred tem, če sem se vozil v LJ lahko računam še 9€ za malico vsak dan.

Mnja... kaj pa pijete.. A sokove pijete, pa pivo in podobno. Ker pri nas se pije "malinovc" in "čaj v vrečkah" pozimi. Tega gre pozimi nekje 3l, poleti pa 6l mesec. In 1,5l flaša malinovca v Hoferju stane nekje 3,5€, Lidlov je tud še nečemu podoben, pr nas pa en kup jabolka mešajo v malinovec.

Saj pravim, vsakemu svoje. Zaradi cerkna in atlantisa se mi ne da v službo. :)

A to socialo vleces potem?

Pisete kot da pisem o miljonih...je folk ki ima tudi od 50k pa gor na mesc in kaj zdj...

Zgodovina sprememb…

Lonsarg ::

Mi pijemo v 95% vodo iz pipe. Zraven se ena kola in dva soka na teden recimo.

Da bi sel v atlantis ali kaj podobnega enkrat na teden mi ni financno problem ampak cista bedarija, ce je kopanja vec kot enkrat ne mesec ali dva meseca to popolnoma izgubi car. Treba se v zivalski vrt (bolj ali manj zastonj) ali kak sprehodek (s sabo kak piskotek, je se doma prej/kasneje).

Zdej smo sicer zajadral.. v glavnem čim je kaj novejše v Ljubljani je takoj 600k€+ Tam 70-80 letnik 3-5 sobnih stanovanj do 420k je 2 strani na n.net, pol ostalih je še 5 strani, sam so cene take, da me kar stisne.

Mah nismo zajadral spet toliko js sam pisem koliko rabis da zivis. In taksne so cene pri stanovanjih in ostalih storitvah, ce noces bit skoz doma.
Place so slabe.

PujsekPepe je izjavil:

Pisete kot da pisem o miljonih...je folk ki ima tudi od 50k pa gor na mesc in kaj zdj...

O kakšni sociali govoriš? Za to da imaš delniški portfelj, ki ti daje pasivni dohodek še nisi slišal?

Mi imamo tolk pa ne zapravljamo tolk. Pa bi zapravil še kaj več, pa se mi, nam, enostavno ne da. Če greš na kak hrib, je to skoraj zastonj in glih tako dobro s sendvičem v ruzaku. Če se potem zvečer ustaviš na pici ali burgerju pa tudi v redu, ni treba v 5* restavracijo it. En dan smučanja je 200 evrov, ampak tudi če greš to 10x ali pa 15, je to to 3 jurje za 3, 4 zimske mesece. Pa se mi 15x tudi ne bi niti dalo it.
Nekateri pa prav iščejo najdražje variante zapravljanja časa in potem jokajo kako je drago.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

enemon je izjavil:

PujsekPepe je izjavil:

O kakšni sociali govoriš? Za to da imaš delniški portfelj, ki ti daje pasivni dohodek še nisi slišal?

Kolk mas pa notr da dobivas toliko?

Poglej si 4% rule.

Ok to imas potem notri okol 240 jurjev. To bi lahko ze kak flat kupil pa dobival toliko. Seveda neprijavljeno

Zgodovina sprememb…

Moraš upoštevat še, da je na to 25-odstotni davek, tako da rabiš imeti več. Davek je sicer vsakih pet let nižji.

Pa težko dosežeš tak donos s stanovanjem, da o zafrkavanju z najemniki ne govorim.

A to si iz kripta povleku:Dcestitke
Sej rizik je tud pr delnicah ne samo pri najemnikih

Zgodovina sprememb…

kriptobog ::

ViperR je izjavil:

Kaj pa vi jeste? Jaz za troclansko ne zapravim toliko pa se po mnenju nekaterih preseravamo. Pa kupujem meso od mesarja, kjer je naceloma drazje kot v trgovini. Ne kupujem pa sokov in junk fooda. Ajde, decembra je bilo okoli jurja za cel mesec, ker sem vzel 2 kili pljucne in 4 sampanjce. Ce to odstejem smo na 500...

PujsekPepe je izjavil:

Mah nismo zajadral spet toliko js sam pisem koliko rabis da zivis. In taksne so cene pri stanovanjih in ostalih storitvah, ce noces bit skoz doma.
Place so slabe.

Imam precej kolegov, pa le redki domov prinesejo toliko. Kolikor imam sam izkušenj kar se tega tiče, je to precej težko doseči, če si sam za vse. Pač za takšno plačo nimaš službe 8-16h, ampak velikokrat so zraven popoldanski sestanki, tujina itd. in če nimaš neke starševske pomoči, ti te službe odpadejo dokler otroci niso toliko veliki, da so samostojni.

johnnyyy je izjavil:

PujsekPepe je izjavil:

Place so slabe.

Imam precej kolegov, pa le redki domov prinesejo toliko. Kolikor imam sam izkušenj kar se tega tiče, je to precej težko doseči, če si sam za vse. Pač za takšno plačo nimaš službe 8-16h, ampak velikokrat so zraven popoldanski sestanki, tujina itd. in če nimaš neke starševske pomoči, ti te službe odpadejo dokler otroci niso toliko veliki, da so samostojni.

Kjer sem nazadnje delal so imeli vodje oddelkov 6-9k bruto pa je samo eden klofal nadure, ostali so veckrat naredili manj kot 8 ur. Dream job.

kriptobog je izjavil:

Kjer sem nazadnje delal so imeli vodje oddelkov 6-9k bruto pa je samo eden klofal nadure, ostali so veckrat naredili manj kot 8 ur. Dream job.

Hja, to so za večino bolj sanje. Saj imaš takšne firme, samo to je redkost.

Se enkrat to da gres 1x na teden v toplice, v, Atlantis bazen, vecerjo, 7 dni smucanja za froce, pol se mal hrvaske ni preseravanje. Preseravanje je jahta pa da 2 meseca lenuharis v Grciji in Hrvaskem

Zgodovina sprememb…

PujsekPepe je izjavil:

Se enkrat to da gres 1x na teden v toplice, v, Atlantis bazen, vecerjo, 7 dni smucanja za froce, pol se mal hrvaske ni preseravanje. Preseravanje je jahta pa da 2 meseca lenuharis v Grciji in Hrvaskem

Realnost večine je max 30 dni dopusta, povprečna plača in potem okrog tega nekaj čarajo. Če nisi dobil stanovanja in nimaš agilnih staršev/tasta/tašče potem je kar jeba.

Kot da so sam starsi opcija. Lahko si podjetnik po drugi stran je pa prav vsak imel moznost nakupa btcja.

denabiker ::

PujsekPepe je izjavil:

Saj tu na slotech so vsi, ki imajo ornk prihodke na mesec, saj je bila tema, ko so se tak hvalili, se spomnim ene cifre 93k na mesec prihodkov. Smo eni, ko smo raje tiho, ker ne služimo slabih 100k na mesec, mogoče bi pa lahko, če bi bila kariera na prvem mestu, tak pa večji del časa porabimo za družino, hobije,....
Samo kar pa ne razumem, ko pride tema o nakupu česa, recimo novega avta, pa samo jamranje, koliko je ta drag, koliko on drag, katero opremo vzeti, joj pa spet je tista tako draga, ne vem ne razumem, če služite takšne vsote, zakaj toliko jamranja nad cenami????

PujsekPepe je izjavil:

Rabis rabis, za troclansko druzino. Pa govorim 6 k neto z resenim stanovanjskim problemom.
Pisem o tem ce hoces ziveti ne zivotariti pa se kaj nasparat za kaksnega dohtarja ali za primer kaksne nesrece.
Imho nevem koliko je taksnih, ker ogromno je dela, oddajanja na crno, kriptotrajderjev.l, zdravnikov ampak so. To ni niti nevem kaksen znesek place same pa so slabe ce gledas po placah.

Pretiravaš. Če imaš rešen stanovanjski problem, je za 3 člansko družino dovolj 3k neto za udobno življenje.

Utk je izjavil:

TorrentXL je izjavil:

Utk je izjavil:

A Janković je desničar? No, fašist že morda, ker upravlja občino kot privat firmo (s tujim denarjem seveda), ampak ima pa ful proti desnim. Vglavnem zato, ker s tem komot naplahta neumno levo rajo da ga voli.

V Sloveniji so vsi na položajih praktično desni in konkretno začinjeni s korucpijo, vsaj kar se ekonomije tiče. Eni malo manj, eni več. No, mogoče je Levica res leva, ampak itak nimajo nobene prave moči. To, da malo pomahaš z lgbt zastavico, te še ne naredi levega. Je pa tako kot si napisal, on ima ful proti desnim, tako kot desni proti "levim". Vsi prodajajo neke floskule. Janša je recimo deklarativno proti migrantom, ki jih pa hoče gospodarstvo, kar pomeni, da je v praksi za in to se vidi po dejanjih. Neumni volilci pač padajo na floskule, enako kot pri levih.

Zgodovina sprememb…

Noah0024 ::

PujsekPepe je izjavil:

Kot da so sam starsi opcija. Lahko si podjetnik po drugi stran je pa prav vsak imel moznost nakupa btcja.

Slovenska realnost na žalost je - dedovanje. Če ne deduješ do 30 leta vsaj polovice stanovanja, si v pizdi. Če imaš pa še ločene starše in imata oba še vsak svoj kredit za svoje stanovanje s povprečnimi prihodki, si pa sploh v pizdi.

Jaz osebno sem imel vedno željo, da bi kot edinec nekak vsaj do nekega začetka prišel, ampak mi je lajf dal takšne karte v roke kot mi jih je dal. Pri 30 sem kot edinec namesto svojega kredita za svoje stanovanje pomagal plačevat za kredit za stanovanje od mame - in z njo živel. Na malce višji plači od povprečne v LJ.

Dokler ni prišlo do točke preloma, ko sem čez par let ugotovil, da v bistvu ne živim svojga lajfa, ampak razbitine lajfa matične družine.

In sem dobil službo v tujini ter spakiral kovčke in šel na drugo stran Evrope. Vmes sem na eni od svetovno znanih univerz še študiral in prek tega dokončal diplomo na UNI LJ in po parih letih tujine sva s partnerko kupila stanovanje v okolici LJ - s kešom.

Zdaj je pa problem, ker je 7-8 let tujine ustvarilo svoje zgodbe, zaradi česar se je težko vrnit v SLO ob zavedanju, da si iz te iste Slovenije bil primoran odit s kufri, če si hotu neki spremenit v svojem lajfu.

Medtem pa gledaš frende, kako večina živi v družinskih bajtah s svojimi starši in ima že otroke in se grejo izletke in family vibe.

In ti zlahka postane gadno in zato razmišljaš, da bi še naprej rajš ostal zunaj, ker je lajf tukaj dol odpeljal v svojo smer, čeprav si tukaj skeširal 3-sobno stanovanje. Ampak ne prek plače zaslužene v LJ, ampak prek selitve lajfa v tujino.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Noah0024 ()

Če do 40 leta nekaj ne ustvariš sam si v pizdi izključno po lastni krivdi.
««
188 / 206
»»