Forum » Problemi človeštva » Cene stanovanj v LJ in drugod
Cene stanovanj v LJ in drugod
Temo vidijo: vsi
feryz ::
Saj ni tlorisno 300, kvečjemu 2x150 m2.Jap, to pojasni zakaj ni slike.
Hja, malce je zgrešena arhitektura IMO ... bajta 300m² parcele 500m², in potem je vse precej klastrofobično.
Parcela mora imeti vsaj jurja m2 če se hočeš na njej normalno počutiti. Če je več, še boljše.
johnnyyy ::
Saj ni tlorisno 300, kvečjemu 2x150 m2.Jap, to pojasni zakaj ni slike.
Hja, malce je zgrešena arhitektura IMO ... bajta 300m² parcele 500m², in potem je vse precej klastrofobično.
Parcela mora imeti vsaj jurja m2 če se hočeš na njej normalno počutiti. Če je več, še boljše.
Hiša je bila zgrajena leta 2000 in obsega 320,10 m2 neto tlorisne površine, od tega 213 m2 uporabne površine.
Pa tudi če gledaš slike neki prostora ni - še odmiki od mej niso 4m.
Utk ::
Zato sem spremenil koncept in zdaj delam za delavce iz Azije. Več spalnic, parkirišče ni potrebno, itd. Zdaj sem proti koncu in bojo pač Azijci not.
Skratka povedati hočeš, da skrajno desničarski anti-imigrant in rasist, dela vse, da zasluži od tujcev. Pričakovano in lepo pokaže kako zjeban moralni kompas imate še pri stvareh, ki jih zagovarjate. Kako je šele, ko ste proti nečemu...
Če še kdo brez stanovanja rabi argument, zakaj si z voljenjem desnice pljuva v lastno skledo, je ta odličen.
Prvič, za nobeno od tvojih trditev o meni ne boš dal linka na citat, ker takega citata ni.
Drugič, jaz ne postavljam pravil, samo igram znotraj njih.
Tretjič, ta hiša je bila 10 let nazaj naprodaj za smešen denar, pa je nihče ni hotel. Danes je bi tudi neobnovljeno in 10 let starejšo prodal za 2x več v dveh dneh.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Če še kdo brez stanovanja rabi argument, zakaj si z voljenjem desnice pljuva v lastno skledo, je ta odličen.
Zakaj bi bil jaz dolžen reševat problem za katerga sta rešitev ponudila in (tudi) zarad tega bila izvoljena in plačana Golob in Mesec? S tem da onadva sta "reševala" ta problem z našim denarjem, jaz bi moral pa s svojim.
zavajon ::
kzzzz ::
Kaj hocete reci da je Smartni ob savi neka top draga lokacija v Sloveniji?
100k doesn't cut it?
Res ne spremljaš trga, a? More like 300k.
Hmmm, izginila je.
Mogoče so jo res prodali za milijon. Centov.
https://www.nepremicnine.net/oglasi-pro...
Meni jo še vedno kaže
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kzzzz ()
Telbanc ::
Nezaposlenost je skozi padala v tem obdobju, poleg tega so navlekli en kup tujih delavcev. Imamo rekordno število zaposlenih. In je zadeva pač v tem obdobju nekako ušla iz nekih okvirjev normale.
Zakaj se ti zdi nizka brezposelnost izven okvirjev normale?
Tukaj je prišlo do nesporazuma. Mislil sem na zelo ugodne gospodarske kazalce, in veliko število tujih delavcev, ki morajo nekje bivati. To je pač na 35 let podlage, (nezadostna gradnja stanovanj za trg in najem, s strani države), dalo rezultat kakršnega imamo zaj. Tle tud Jajčo ni nedolžen. Razen kazanja s prstom na Goloba, tud zaj v tem mandatu po pol leta, še ni blo nič od njega. In lajnanja da so kašče prazne, (ob nenormalnem dvigu proračunske porabe), kar je degutatna laž.
Da so cene nepremičnin podivjale. Je kriva politika vseh vlad do zaj, da je prišlo do tega cenovnega ekscesa. Prosi lepo, ne da mi zaj kdo začne z trg bo naredil svoje. Trg je naredil svoje že v Španiji, kjer so uno staro gospo vrgli iz stana, ker ni mogla plačat nekej več kot 2500 evrov zahtevane najemnine. Na mesec. Trg je naredil svoje tud med zadnjo krizo. V gosdpodarstvu, da smo ostali brez lesne industrije,......da smo rabili 10 let da smo prilezli na predkrizni BDP.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Alcarinnn ::
Nezaposlenost je skozi padala v tem obdobju, poleg tega so navlekli en kup tujih delavcev. Imamo rekordno število zaposlenih. In je zadeva pač v tem obdobju nekako ušla iz nekih okvirjev normale.
Zakaj se ti zdi nizka brezposelnost izven okvirjev normale?
Tukaj je prišlo do nesporazuma. Mislil sem na zelo ugodne gospodarske kazalce, in veliko število tujih delavcev, ki morajo nekje bivati. To je pač na 35 let podlage, (nezadostna gradnja stanovanj za trg in najem, s strani države), dalo rezultat kakršnega imamo zaj. Tle tud Jajčo ni nedolžen. Razen kazanja s prstom na Goloba, tud zaj v tem mandatu po pol leta, še ni blo nič od njega. In lajnanja da so kašče prazne, (ob nenormalnem dvigu proračunske porabe), kar je degutatna laž.
Da so cene nepremičnin podivjale. Je kriva politika vseh vlad do zaj, da je prišlo do tega cenovnega ekscesa. Prosi lepo, ne da mi zaj kdo začne z trg bo naredil svoje. Trg je naredil svoje že v Španiji, kjer so uno staro gospo vrgli iz stana, ker ni mogla plačat nekej več kot 2500 evrov zahtevane najemnine. Na mesec. Trg je naredil svoje tud med zadnjo krizo. V gosdpodarstvu, da smo ostali brez lesne industrije,......da smo rabili 10 let da smo prilezli na predkrizni BDP.
Dude... tista "uboga" gospa je 70 let živela v nepremičnini na ELITNI lokaciji v elitno velikem stanovanju v izmeri cca 90m2 (2-3 spalnice) in je imela najemnine 500EUR zaradi GENERALA FRANCA! Veste zaradi tistega grdega Fašista bi nekateri tu pripomnili...
Cene nepremičnin so take kot so in dobro je da so take kot so, ker ljudje morajo cenit to kar dobijo ne pa da kar dobijo kot smo videli po Jazbinšku in potem delajo s tem kot svinja z mehom.
ob nenormalnem dvigu proračunske porabe
Madona no, proračun za 2026 je sprejel in narobe ocenil Golob, ne pa Janša. Če je Golob delil bonbončke, ki niso imeli kritja v proračunu, je pa moral Janša naredit rebalans, normalno. Lahko bi tudi skenslal vse kar je Golob obljubil (kar bi bilo po moje sicer prav), ampak potem bi ti glih tako skakal v luft kako je Janša vzel božičnico in znižal plače v JS.
Si lahko še bolj pokvarjen in podel?
Zgodovina sprememb…
Telbanc ::
Cene nepremičnin so take kot so in dobro je da so take kot so, ker ljudje morajo cenit to kar dobijo ne pa da kar dobijo kot smo videli po Jazbinšku in potem delajo s tem kot svinja z mehom.
Ja, no, Jazbinšek je bil pred 35 leti, v tem času, na razpolago ga je bilo dovolj, da bi država sprejela nacionalni program gradnje stanovanj in zadeve peljala naprej tako kot je bilo to izredno dobro narejeno v socijalizmu. Zaj bomo še eno stoletje poslušali o Jazbinšku, ki vam je preprečil, da bi zasužnjili z nenormalnimi najemninami še pol Slovenije. Nič pa o tem, kaj se bo sedaj naredilo v smeri, da se bodo mladi lahko osamosvojili in šli čimprej na svoje.
Proračun se je dvignil precej, za vojsko in Ukrajino bo šlo 400 milijonov. 300 milijonov za vojsko bo šlo več. Če denarja ni in so kašče prazne tko kot se laže, potem tud za Ukrajino ne bi blo keša. Spet smo pri Golobu, Golob je v opoziciji, proračun oblikuje sedanja vlada, ne Golob. Dej se že enkrat naučit, kdo je spedenal ta letošnji proračun.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()
Ja, no, Jazbinšek je bil pred 35 leti, v tem času, na razpolago ga je bilo dovolj, da bi država sprejela nacionalni program gradnje stanovanj in zadeve peljala naprej tako kot je bilo to izredno dobro narejeno v socijalizmu. Zaj bomo še eno stoletje poslušali o Jazbinšku, ki vam je preprečil, da bi zasužnjili z nenormalnimi najemninami še pol Slovenije. Nič pa o tem, kaj se bo sedaj naredilo v smeri, da se bodo mladi lahko osamosvojili in šli čimprej na svoje.
Proračun se je dvignil precej, za vojsko in Ukrajino bo šlo 400 milijonov. 300 milijonov za vojsko bo šlo več. Če denarja ni in so kašče prazne tko kot se laže, potem tud za Ukrajino ne bi blo keša. Spet smo pri Golobu, Golob je v opoziciji, proračun oblikuje sedanja vlada, ne Golob. Dej se že enkrat naučit, kdo je spedenal ta letošnji proračun.
Glej jaz sem prvi za to da se Ukrajino odreže od vse pomoči EU in Slovenije... to je naš denar in nočem ga zapravljat za Ukrajince... Tu nimam težave...
Tudi našo vojsko bi UKINIL in bi pač povedal NATU da ne moremo tolko prispevat ampak lahko pa izurimo recimo 2.000 specialnih vojakov za potrebe obrambe in podobno, ampak ti naj imajo potem dobre plače in dobro opremo...
Ampak kar pa nikakor ne vidim pa je to da bi mlade moralo "mi" reševat... sploh pa ne proračun... Mladi si naj izborijo boljše plače... kar moramo mi kot družba naredit je nehat dovoljevat tujcem da hodijo izvajat dumping plač...
1. UKREP vlade bi moral bit da dovoljenje za tujo delovno silo je pogojevano z POVPREČNO BRUTO PLAČO na ponujeni pogodbi, če ponujaš manj najprej dvigni plačo in poglej če dobiš za to cifro SLovenca...
Število prebivalcev Slovenije po podatkih SURS (kar vključuje tudi tuje delavce) je bilo 2008 2.016.449 duš, v 2026 pa 2.136.385. To seveda ni tolikšno povečanje, ki bi povzročilo te probleme na nepremičninskem trgu.
Sam živim v ulici, v kateri se je število prebivalcev v zadnjih 20 letih več kot prepolovilo, najverjetneje nas je ostala še kaka četrtina. Pa hiš v ulici ni nič manj.
So pa počasi stanovanja prenavljali in jih prodajali za milijone. Tako je zdaj najpogostejši zvok v ulici ropotanje koleščk od kovčkov, ki jih vozijo po tlakovcih.
Ljudje, ki v tej ulici ne živijo več, morajo živeti nekje drugje, kajti gotovo niso večinoma pomrli v 20 letih.

razor1911 ::
Zato sem spremenil koncept in zdaj delam za delavce iz Azije. Več spalnic, parkirišče ni potrebno, itd. Zdaj sem proti koncu in bojo pač Azijci not.
Skratka povedati hočeš, da skrajno desničarski anti-imigrant in rasist, dela vse, da zasluži od tujcev. Pričakovano in lepo pokaže kako zjeban moralni kompas imate še pri stvareh, ki jih zagovarjate. Kako je šele, ko ste proti nečemu...
Prvič, za nobeno od tvojih trditev o meni ne boš dal linka na citat, ker takega citata ni.
https://slo-tech.com/forum/c28975
Skrajni desničar in astroturfer za SDS, boš že našel.
Obstajata samo dve vrsti desničarjev: bogati in njim koristni idioti.
Preveri svoj bančni račun, da ugotoviš, v katero skupino spadaš.
Preveri svoj bančni račun, da ugotoviš, v katero skupino spadaš.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: razor1911 ()
Število prebivalcev Slovenije po podatkih SURS (kar vključuje tudi tuje delavce) je bilo 2008 2.016.449 duš, v 2026 pa 2.136.385. To seveda ni tolikšno povečanje, ki bi povzročilo te probleme na nepremičninskem trgu.
Sam živim v ulici, v kateri se je število prebivalcev v zadnjih 20 letih več kot prepolovilo, najverjetneje nas je ostala še kaka četrtina. Pa hiš v ulici ni nič manj.
So pa počasi stanovanja prenavljali in jih prodajali za milijone. Tako je zdaj najpogostejši zvok v ulici ropotanje koleščk od kovčkov, ki jih vozijo po tlakovcih.
Ljudje, ki v tej ulici ne živijo več, morajo živeti nekje drugje, kajti gotovo niso večinoma pomrli v 20 letih.
Če bibilo prebivalcev v RS toliko kot leta 1955 bi tudi cene bile /2
Skrajni desničar in astroturfer za SDS, boš že našel.
Tu že ne. Bi pa pod tvojim našli, Albance, šiptarje, Ukrajince, Ruse, marsikaj.
Leta 1955 ni bilo prebivalcev /2, cene so pa bile gotovo precej nižje.
Saj nima veze, nižje bi bile :) Če bi bilo prebivalcev kot leta 1955... ne rabi bit linearno, doesnt work like that... če bo šlo št. prebivalcev gor za 10% bodo šle cene gor 30%... dol pa ne grejo obratno sorazmerno.
Cene nepremičnin so take kot so in dobro je da so take kot so, ker ljudje morajo cenit to kar dobijo ne pa da kar dobijo kot smo videli po Jazbinšku in potem delajo s tem kot svinja z mehom.Jazbinšek je bilo najboljše, kar se je lahko zgodilo ljubljančanom.
Ker če ga ne bi bilo, bi imeli zdaj par 10 tisoč stanovanj pod točno eno firmo.
Seveda bi jih oddajala po ultra nizki ceni, sploh pri takem povpraševanju.
Saj nima veze, nižje bi bile :) Če bi bilo prebivalcev kot leta 1955... ne rabi bit linearno, doesnt work like that... če bo šlo št. prebivalcev gor za 10% bodo šle cene gor 30%... dol pa ne grejo obratno sorazmerno.
Ti si res neverjeten! Le kaj jeste v vaši vasi da tako vpliva na možgane?
Saj bi ti predlagal, da si pogledaš dinamiko rasti prebivalstva in cen nepremičnin, a vem, da ne bo pomagalo.
10% manj prebivalstva je imela Slovenija nekje v 70-ih, glede na to, da je bilo po popisu leta 1971 1.720.000 prebivalcev.
A so takrat stale nepremičnine 30% manj?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zavajon ()
Saj bi ti predlagal, da si pogledaš dinamiko rasti prebivalstva in cen nepremičnin, a vem, da ne bo pomagalo.
10% manj prebivalstva je imela Slovenija nekje v 70-ih, glede na to, da je bilo po popisu leta 1971 1.720.000 prebivalcev.
Pravim ti da na dol to ne velja... navzgor pa običajno ja ker se zgodi pritisk na nakup... kaj ti ni jasno?
jernejl ::
Dude... tista "uboga" gospa je 70 let živela v nepremičnini na ELITNI lokaciji v elitno velikem stanovanju v izmeri cca 90m2 (2-3 spalnice) in je imela najemnine 500EUR zaradi GENERALA FRANCA! Veste zaradi tistega grdega Fašista bi nekateri tu pripomnili...Tista uboga gospa bo lahko šla nazaj za podobno najemnino, kot jo je plačevala do zdaj. Je trg uredil zadeve. In prej ali slej bo narod vzel pravico v svoje roke, če se ga bo preveč izkoriščalo. Vedno je tako bilo in vedno bo. Če ne boš dal dovolj poceni, te bo prosti trg zažgal in ti vzel.
Ampak kar pa nikakor ne vidim pa je to da bi mlade moralo "mi" reševat... sploh pa ne proračun... Mladi si naj izborijo boljše plače... kar moramo mi kot družba naredit je nehat dovoljevat tujcem da hodijo izvajat dumping plač...Predvsem bi se morala država umaknit iz tega trga in mladim pustit, da pridejo do nepremičnin, ki si jih zaslužijo, ne pa da lastnike ščiti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jernejl ()
Dude... tista "uboga" gospa je 70 let živela v nepremičnini na ELITNI lokaciji v elitno velikem stanovanju v izmeri cca 90m2 (2-3 spalnice) in je imela najemnine 500EUR zaradi GENERALA FRANCA! Veste zaradi tistega grdega Fašista bi nekateri tu pripomnili...Tista uboga gospa bo lahko šla nazaj za podobno najemnino, kot jo je plačevala do zdaj. Je trg uredil zadeve. In prej ali slej bo narod vzel pravico v svoje roke, če se ga bo preveč izkoriščalo. Vedno je tako bilo in vedno bo. Če ne boš dal dovolj poceni, te bo prosti trg zažgal in ti vzel.
Ne bluzi... ja tam so popustili saj bo prej ali slej umrla in bodo se potem je rešli... naslednji bo mel pa 3k
Manjka jim 700,000 stanovanj, oni se pa borijo za invalidno 87 letnico da živi sama na 100 kvadratih.
Ni čudno da so tam kjer so.
Poznavanje zgodovine ni bluzenje. Bluziš ti.Dude... tista "uboga" gospa je 70 let živela v nepremičnini na ELITNI lokaciji v elitno velikem stanovanju v izmeri cca 90m2 (2-3 spalnice) in je imela najemnine 500EUR zaradi GENERALA FRANCA! Veste zaradi tistega grdega Fašista bi nekateri tu pripomnili...Tista uboga gospa bo lahko šla nazaj za podobno najemnino, kot jo je plačevala do zdaj. Je trg uredil zadeve. In prej ali slej bo narod vzel pravico v svoje roke, če se ga bo preveč izkoriščalo. Vedno je tako bilo in vedno bo. Če ne boš dal dovolj poceni, te bo prosti trg zažgal in ti vzel.
Ne bluzi... ja tam so popustili saj bo prej ali slej umrla in bodo se potem je rešli... naslednji bo mel pa 3k
Tukaj se lepo vidi, kako se je nekdo v želji čimvečjega zaslužka ustrelil v koleno. Če bi ji dali mir, ne bi bilo protestov, zdaj pa se znajo zgoditi kakšni ukrepi, ki požrešnežem ne bodo pogodu.
Manjka jim 700,000 stanovanj, oni se pa borijo za invalidno 87 letnico da živi sama na 100 kvadratih.Mar ni zanimivo, da so nepremičnine včasih, ko še niso bile investicijsko sredstvo, bile bolj dosegljive (cenejše) in več se jih je naredilo?
Saj vemo, kdo na tem "trgu" dela gužvo. Od teh "manjkajočih" 700.000 se jih recimo pol oddaja preko AirBNBja.
Poznavanje zgodovine ni bluzenje. Bluziš ti.Dude... tista "uboga" gospa je 70 let živela v nepremičnini na ELITNI lokaciji v elitno velikem stanovanju v izmeri cca 90m2 (2-3 spalnice) in je imela najemnine 500EUR zaradi GENERALA FRANCA! Veste zaradi tistega grdega Fašista bi nekateri tu pripomnili...Tista uboga gospa bo lahko šla nazaj za podobno najemnino, kot jo je plačevala do zdaj. Je trg uredil zadeve. In prej ali slej bo narod vzel pravico v svoje roke, če se ga bo preveč izkoriščalo. Vedno je tako bilo in vedno bo. Če ne boš dal dovolj poceni, te bo prosti trg zažgal in ti vzel.
Tukaj se lepo vidi, kako se je nekdo v želji čimvečjega zaslužka ustrelil v koleno. Če bi ji dali mir, ne bi bilo protestov, zdaj pa se znajo zgoditi kakšni ukrepi, ki požrešnežem ne bodo pogodu.
Manjka jim 700,000 stanovanj, oni se pa borijo za invalidno 87 letnico da živi sama na 100 kvadratih.Mar ni zanimivo, da so nepremičnine včasih, ko še niso bile investicijsko sredstvo, bile bolj dosegljive (cenejše) in več se jih je naredilo?
Saj vemo, kdo na tem "trgu" dela gužvo. Od teh "manjkajočih" 700.000 se jih recimo pol oddaja preko AirBNBja.
Če je kdo požrešen je ta omica, ki ni sprejela nobene rešitve ampak hoče naprej uživat za nesorazmerno nizko najemnino v luksuznem stanovanju na luksuzni lokaciji...
Zaslužen je pa Fašist Franco kot ga okličete vi.
Mar ni zanimivo, da so nepremičnine včasih, ko še niso bile investicijsko sredstvo, bile bolj dosegljive (cenejše) in več se jih je naredilo?In kaj potem, če se oddajajo prek česarkoli? A se ne bi smeli?
A podremo še vse hotele in naredimo bloke? Takoj bi imeli ogromno stanovanj na voljo.
Problem je da bi radi borci za stanovanjsko politiko vedno jemali drugim ki majo namesto da bi poskrbeli da si reveži lahko kupijo...
Mar ni zanimivo, da so nepremičnine včasih, ko še niso bile investicijsko sredstvo, bile bolj dosegljive (cenejše) in več se jih je naredilo?
Koleracija morda že je, kavzalnost gre pa v obratno smer. Ko se je nehalo gradit, ker smo se začeli ukvarjat z drugimi stvarmi, so postale bolj redke, dražje in zato investicijsko zanimive. Ne pa obratno. Zakaj bi kar naenkrat postale investicijsko zanimive, če jih je bilo dovolj in so bile poceni?
Ja, in kdo tolk potuje, da se vse to zapolni, če so ljudje tako broke?
Zgodovina sprememb…
Opravljanje turistične dejavnosti zagotovo ne sodi v stanovanja, torej ne, to se ne bi smelo početi.Mar ni zanimivo, da so nepremičnine včasih, ko še niso bile investicijsko sredstvo, bile bolj dosegljive (cenejše) in več se jih je naredilo?In kaj potem, če se oddajajo prek česarkoli? A se ne bi smeli?
Lahko pa se pusti prosti trk in se pusti vse, vsem. Samo ne se potem čudit, če bo nekdo prišel "lastniku" zaračunavat najemnino, ali pa, dajmo raje rečt, požarno takso. Zakaj se recimo tega ne bi smelo početi? Sliši se kot dober poslovni model. Pa ajde, naj država tovrstno poslovanje omeji na 270 dni na leto, tako kot pri turistični dejavnosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jernejl ()
Opravljanje turistične dejavnosti zagotovo ne sodi v stanovanja, torej ne, to se ne bi smelo početi.Mar ni zanimivo, da so nepremičnine včasih, ko še niso bile investicijsko sredstvo, bile bolj dosegljive (cenejše) in več se jih je naredilo?In kaj potem, če se oddajajo prek česarkoli? A se ne bi smeli?
Lahko pa se pusti prosti trk in se pusti vse, vsem. Samo ne se potem čudit, če bo nekdo prišel "lastniku" zaračunavat najemnino, ali pa, dajmo raje rečt, požarno takso. Zakaj se recimo tega ne bi smelo početi? Sliši se kot dober poslovni model. Pa ajde, naj država tovrstno poslovanje omeji na 270 dni na leto, tako kot pri turistični dejavnosti.
Zakaj bi za 2 turista bila dodatna požarna taksa kot za 2 ki tam redno živita? A lahko razložiš kakšna je razlika? Še več ti večinoma manj kuhajo doma in več jejo zunaj...
Komunisti bi pač regulirali do onemoglosti. Jaz imam pravico sprejet kogar hočem v hišo za koliko hočem. Če to delam kot neko dejavnost, mi država lahko zaračuna nek davek, ampak to je to.
Ker drugače se bomo vrnili na osnoven namen Airbnb, ki je bil couchsurfing. In bomo šli nazaj v ilegalo. Poglejte mulce danes, imajo online "kolege" po celem svetu, ki imajo pravico prit prijatlju na obisk, a nimajo? No, in ko bo tak stisnu 100 evrov za nočitev ali dve...
Ker drugače se bomo vrnili na osnoven namen Airbnb, ki je bil couchsurfing. In bomo šli nazaj v ilegalo. Poglejte mulce danes, imajo online "kolege" po celem svetu, ki imajo pravico prit prijatlju na obisk, a nimajo? No, in ko bo tak stisnu 100 evrov za nočitev ali dve...
TorrentXL ::
Torej, čez 10 - 15 let, bomo še zmeraj poslušali, kako je Jazbinšek kriv za nastalo situacijo, da so stanovanja tako draga. Se vam to ne zdi butasto?
Ne, ni butasto, ker je ta skupina ljudi danes tud en izmed večjih razlogov (zraven lobijev in politikov), da se nič ne ukrepa. Boli njih k**** za mlajše generacije in so številčno močnejši. Še posebej, če so "desničarji", ker to so največji izdajalci lastnega naroda, kljub temu da vpijejo nekaj popolnoma drugega. Glavno je kaj jim bo prištinski doktor povedal, pa tud če morejo lastno mladino utopit v žlici vode.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: TorrentXL ()
johnnyyy ::
Tista uboga gospa bo lahko šla nazaj za podobno najemnino, kot jo je plačevala do zdaj. Je trg uredil zadeve. In prej ali slej bo narod vzel pravico v svoje roke, če se ga bo preveč izkoriščalo. Vedno je tako bilo in vedno bo. Če ne boš dal dovolj poceni, te bo prosti trg zažgal in ti vzel.
Da bo lahko šla pravi njena odvetnica, dokler pa saga ni končana lahko le špekuliramo ali bo res šla ali ne. V linku ki si ga prilepil pravijo da v Španiji primanjkuje 700k stanovanj in to ni malo. In če bodo določenim ljudem zamrzovali najemnine, da bodo lahko živeli v luksuzu +90m²/osebo je mogoče prvo vprašanje kako bodo tisti, ki bodo padli v pomanjkanje?
Tako da vsaka medalja ima 2 plati.
Tista uboga gospa bo lahko šla nazaj za podobno najemnino, kot jo je plačevala do zdaj. Je trg uredil zadeve. In prej ali slej bo narod vzel pravico v svoje roke, če se ga bo preveč izkoriščalo. Vedno je tako bilo in vedno bo. Če ne boš dal dovolj poceni, te bo prosti trg zažgal in ti vzel.
Da bo lahko šla pravi njena odvetnica, dokler pa saga ni končana lahko le špekuliramo ali bo res šla ali ne. V linku ki si ga prilepil pravijo da v Španiji primanjkuje 700k stanovanj in to ni malo. In če bodo določenim ljudem zamrzovali najemnine, da bodo lahko živeli v luksuzu +90m²/osebo je mogoče prvo vprašanje kako bodo tisti, ki bodo padli v pomanjkanje?
Tako da vsaka medalja ima 2 plati.
Smešno je ker ravno zamrznitve najemnin delajo kaste medl ljudmi...
Torej, čez 10 - 15 let, bomo še zmeraj poslušali, kako je Jazbinšek kriv za nastalo situacijo, da so stanovanja tako draga. Se vam to ne zdi butasto?
Ne, ni butasto, ker je ta skupina ljudi danes tud en izmed večjih razlogov (zraven lobijev in politikov), da se nič ne ukrepa. Boli njih k**** za mlajše generacije in so številčno močnejši. Še posebej, če so "desničarji", ker to so največji izdajalci lastnega naroda, kljub temu da vpijejo nekaj popolnoma drugega. Glavno je kaj jim bo prištinski doktor povedal, pa tud če morejo lastno mladino utopit v žlici vode.
Največja krivda je v teh ki jih moti pa ne naredijo stranke da bi zmagali na volitvah v demokraciji in to uredili...
Ker če bi to naredili bi UVIDELI da dejansko nima večina državljanov tega problema ampak minorna manjšina...
Predstavlja pa se kot da noben ne zmore kupit razen kripto milijonarjev.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Alcarinnn ()
Obstaja študija, ki je preučila cca 100 različnih sistemov omejevanja najemnine po svetu, in rezultat je na srednji rok zmeraj enak. Tisti, ki ostanejo v reguliranih stanovanjih, sicer plačujejo manj, ampak za vse druge pomeni to manj stanovanj, višje najemnine in oddajanje izven sistema omejevanja. Včasih je to na črno, včasih airbnb, včasih pa loophole, da ne padejo v tisto regulacijo, krajše pogodbe, ali kaj takega. Odvisno kakšno točno regulacijo se kje gredo.
Zgodovina sprememb…
Komunisti bi pač regulirali do onemoglosti. Jaz imam pravico sprejet kogar hočem v hišo za koliko hočem. Če to delam kot neko dejavnost, mi država lahko zaračuna nek davek, ampak to je to.
Kako to, da prištinski doktor podpira deregulacijo samo v primeru ko ta koristi kapitalu in premožnim? Drugač pa nimaš pravico sprejet v hišo kogar hočeš in za karkoli hočeš. Ne vem od kod ti ta nebuloza.
Obstaja študija, ki je preučila cca 100 različnih sistemov omejevanja najemnine po svetu, in rezultat je na srednji rok zmeraj enak. Tisti, ki ostanejo v reguliranih stanovanjih, sicer plačujejo manj, ampak za vse druge pomeni to manj stanovanj, višje najemnine in oddajanje izven sistema omejevanja. Včasih je to na črno, včasih airbnb, včasih pa loophole, da ne padejo v tisto regulacijo, krajše pogodbe, ali kaj takega. Odvisno kakšno točno regulacijo se kje gredo.
Seveda, ker en sam ukrep nikoli ni dovolj za rešitev sistemskega problema. Če ni drugih smiselnih in primernih ukrepov, lahko povzroči več škode kot koristi. Zato se problematiko rešuje s stanovanjsko politiko, ki vsebuje več ukrepov, ne pa z enim stanovanjskim ukrepom.
Zgodovina sprememb…
Drugač pa nimaš pravico sprejet v hišo kogar hočeš in za karkoli hočeš.
Ja pa imam.
Zato se problematiko rešuje s stanovanjsko politiko, ki vsebuje več ukrepov, ne pa z enim stanovanjskim ukrepom.
Povej to tistim, vsem, stotim državam in mestom, ki so s tem poskušali in vsi po vrsti naredili stanje slabše kot prej.
Ja pa imam.
Motiš se, ker kršiš zakon. Kršenje zakonov, sploh na nepremičninskem področju, je v Sloveniji itak vseprisotno in slabo nadzorovano, ampak to ne pomeni, da imaš pravico.
Povej to tistim, vsem, stotim državam in mestom, ki so s tem poskušali in vsi po vrsti naredili stanje slabše kot prej.
Sej to vejo. Problem je, ko ni pravega interesa reševanja stanovanjske problematike in se potem sprejemajo polovični ukrepi, toliko da pokažejo, da se kao "trudijo".
Zgodovina sprememb…
Komunisti bi pač regulirali do onemoglosti. Jaz imam pravico sprejet kogar hočem v hišo za koliko hočem. Če to delam kot neko dejavnost, mi država lahko zaračuna nek davek, ampak to je to.Ne ne moreš, dokler obstajajo neka pravila o namenski rabi.
Tako kot nekdo ne more na tvoji parceli zgradit svoje bajte, če mu ne dovoliš, tako kot nekdo ne more na kmetijskem zemljišču postavit steze za motokros ali hotela, tako kot nekdo ne more v stanovanju sredi bloka furat 24/7 burek biznis.
Lahko pa se naredi prosti trk in pozabimo na namensko rabo, naj vsak povsod dela, gradi, ruši ali požiga kar hoče. Nekdo bo na kmetijskem zemljišču postavil hotel, nekdo bo iz dveh stanovanj v bloku naredil nočni klub, nekdo bo lastnikom zaračunaval požarno takso in požigal tistim, ki ne bodo plačali, nekdo se bo vselil v hišo, ki je ni kupil, in podobno. Potem pa zaradi mene lahko nekdo sredi bloka tudi fura hotelski biznis. Samo vam komunistom prosti trk ne ustreza, vi sami bi radi prostotržno počeli, kar vam paše, hkrati pa bi radi državo, ki vas na tuje stroške varuje in drugim onemogoča, da bi prostotržno počeli, kar bi njim pasalo. Recimo to, da bi od vas pobirali požarno takso, ali da bi se naselili v nepremičninah, ki so trenutno vaše.
Dokler tega nočete, bi morala stanovanja biti namenjena prebivanju. Kar pomeni, da če nekdo želi tam prebivat, rabi državljanstvo ali dovoljenje za prebivanje, podpis najemne pogodbe (če gre za oddajanje v najem) in prijavo prebivališča. Turisti temu ne ustrezajo.
V linku ki si ga prilepil pravijo da v Španiji primanjkuje 700k stanovanj in to ni malo.Sem že povedal, da imajo okrog 350k nepremičnin, ki se oddajajo preko airbnb?
Pa kdove koliko je še takih, ki so prazne, ker jih nekdo drži kot investicijo.
Saj pri nas je tudi podobno. Stanovanj navidezno primanjkuje. Ampak če bi pa pogledali, koliko je takih, ki služijo investicijskim namenom in niso za bivanje (airbnb, prazne investicijske), bi verjetno ugotovili, da jih kaj veliko niti ne manjka. Samo pravni okvir se mora ustrezno sprejeti, da tovrstno početje ne bo več zanimivo.
podpis najemne pogodbe
In, je to kak problem?
prijavo prebivališča
Šele če boš tam več kot 90 dni.
rabi državljanstvo ali dovoljenje za prebivanje,
To je njegov problem na podlagi česa je prišel v državo.
Zgodovina sprememb…
Pravim ti da na dol to ne velja... navzgor pa običajno ja ker se zgodi pritisk na nakup... kaj ti ni jasno?
Kako pa veš, da na dol ne velja? Kdaj je šlo na dol?
Imaš pravico, ker država ni pravočasno predvidela kaj se bo zgodilo s kratkoročnim oddajanjem, ko je bila v pripravi obstoječa zakonodaja. To pa ni nobena absolutna pravica in jo država lahko kadarkoli odvzame.
Zgodovina sprememb…
Ja pa imam.
Motiš se, ker kršiš zakon. Kršenje zakonov, sploh na nepremičninskem področju, je v Sloveniji itak vseprisotno in slabo nadzorovano, ampak to ne pomeni, da imaš pravico.
Sej to vejo. Problem je, ko ni pravega interesa reševanja stanovanjske problematike in se potem sprejemajo polovični ukrepi, toliko da pokažejo, da se kao "trudijo".
Ne ti se motiš... vsak SVOBODEN ČLOVEK ima tudi PRAVICO do kršenja zakonov...
"When injustice becomes law, resistance becomes duty"
To pa ni nobena absolutna pravica in jo država lahko odvzame.
Lahko, pa si želiš živet v taki državi?
Poglej Goloba in njegov Karigador. Nihče se ni obregnil ob to, da je prespal v prijateljevi hiši, ampak ob to, da ga je vseeno postavil v nek nadzorni svet al kaj že.
Zakaj potem pri meni ne bi smel nekdo prespat?